Senki -még a számlatulajdonos sem - férhet a számlán levő pénzhez. Ami a gyakorlatban az A -hitel.
INKASSZÓ
Mit értesz az alatt, hogy zárolni?
Szisztok
A fedezethiány miatt visszautasított, de 35 napig sorbaállított, inkasszó során a bankszámlát ugye nem zárolják a bankok. Vagy úgy mondom: Nem zárolhatják.
Köszönöm a segítséget.
Persze. Felszólító levél, fizetési meghagyás, per.
Köszönöm a válaszokat.
Még azt szeretném megkérdezni,hogy amit tőlem és a férjemtől elvit a behajtó azt hogy tudnám visza követelni minnél hamarabb mivel kb félmilióval tartozik a sógorom.
Valahogy követelhetném még az öszes tartozás lejárta elött?ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.
- „Az autot vissza vette a bank mert nem fizették a hitelt.”
- „egész idő alatt fizeték a bank felé.”
A két állítás egymást kizárja, valamelyik hamis. Az inkasszó arra enged következtetni, hogy az utóbbi az.
valószinü hogy nem fizette.Menjen be a vh-hoz és nézzen bele az iratokba.
Jónapot.
Olyan problémám van hogy a Sogorom autójára férjem és én vagyok a kezes.Az autot vissza vette a bank mert nem fizették a hitelt.Ezért számlám levan inkaszózva.Férjemnek pedig a főnöke fizeti a havi 20.000 ft.Viszont most azt állítják a sogoromék hogy megegyeztek a bankal egész idő alatt fizeték a bank felé.Az lenne a kérdésem ha végrehajtó inkaszózta a számlám akkor hogy teheti ha fizetve van.
Előre is köszönöm.
igen
Üdv
Olyan kérdésem lenne hogy ha feleségemmel közös a számlánk, arra ir tehet a végreható inkasszót? Ellenem van VH. eljárás.
Előre is köszi
olvasd vissza a :végrehajtás alá vonható jövedelem topikot.
„Letiltani, csak a folyósító szervnél lehet, ami jele esetben a MÁK. A mindenkori minimális nyugdíj összege felett tudnak inkasszálni, az az alatti résszel szabadon rendelkezel.“ Valaki segítene mit is jelent ez pontosan? A számlánkra a gysem és a négy gyermekem családija érkezik már nem tudom az e havit postára kérni! Adjatok tanácsot mit tehetnék hogy ne maradjunk pénz nélkül!!!!
értem. hát akkor passz. köszönöm a gyors választ!
8 napig van rajta de akárhányszor rátehető
Köszönöm a választ de van egy probléma az új számlával. Én taxis vagyok ez egy sima folyószámla amit leinkasszóztak de a kártyás fizetéseim erre érkeznek. Más nevére nem tudom megadni az elszámoló banknak a folyószámlát mert minden az én nevemen fut. (számla, kártyalehúzó terminál, engedélyek...). Ez a gond. Ezért kérdeztem ezt a sok mindent az előzőekben. Tud esetleg valami alternatívát? (azon kívül, hogy kifizessem az önkormányzat követelését?) Vagy, hogy mikor "szabad" a számla? Tudom-e egyáltalán majd használni a közeljövőben?
Köszönöm
nyissunk új számlát de ne a nevedre
Üdvözletem!
Bírósági végrehajtó inkasszót rakott a számlámra, zárolta (önkormányzat megbízásából). A minimálbér feletti részt (nem volt sok 10eFt) le is vette a végrehajtó. Kb. 2 nap múlva fog érkezni a számlámra 3eFt. Gondolom azt is leveszik. A kérdésem az, hogy tegyük fel, mától nem érkezik a számlámra egy fillér se, akkor mennyi ideig hagyják zárolva a számlám? Ha feloldják az inkasszót akkor szabadon használhatom-e a számlám és meddig? Van-e valamilyen szabály arra, hogy hány napig és milyen időközönként lehet inkasszózni? és egy buta kérdés a végére... Nyissak új számlát?
Előre is köszönöm a segítséget! Minden jót!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02