Folyószámlahitel inkasszálható ha nevedn van
INKASSZÓ
Nem. (bár azt meg kell jegyeznem, hogy az inkasszót meg fogja előzni a bérből való letiltás...)
Tisztelt szakértők!
Aki tud, kérem válaszoljon:
inkasszózható-e olyan bankszámla, amire rámegy a fizetésem, de nem az én nevemen van, illetőleg
hitelkártya számlaszáma inkasszózható?
A válaszokat előre is köszönöm.
Nagyon szépen köszönöm!!!!:)
„Hogyha inkasszózhatják akkor megoldás az hogy postással hozassa a nyugdíját esetleg?”
igen, kérd a postai kézbesítést
ÉS akkor az az összeg is levonható teljesen a számláról?
A mindenkori nyugdíjminimumot békén kell hagyják.
A számlán nem nyugdíj van, hanem összeg.
Tisztelt Fórumozók!!
Olyan problémám lenne hogy az édesanyám nyugdíjából már 50%-ot letiltanak,és 28500 ft-ot kap ki havonta a bankszámlájára,inkasszózhatják még ezt a fennmaradó 28500ft-ot is a számlájáról,vagy ez egy minimális összeg amit már amúgy meg kell hagyniuk a számlán?
Hogyha inkasszózhatják akkor megoldás az hogy postással hozassa a nyugdíját esetleg? Vagy ott is megtalálják?
Láttam hasonló kérdést de pontos válasz nem állt össze bennem,ellentmondásosak voltak a válaszok számomra!
előre is köszönöm!
Ezt talán az önkormányzattól kérdezd meg.
Tisztelt Forumozók!
Az alábbi kérdésben vagyok tanácstalan, legalábbis a jogi kérdésekben. A mai napon jött a bankomtól sms, hogy x összeggel terhelte y megye jogú város a számlámat. Önkormányzatnál utánnaérdeklődve kiderült, hogy szemétdíjtartozás 2005-2009 év között. Ebben a időszakban én is itt laktam anyámmal, de a lakás nem volt a nevemen sem a szemétszállítással kapcsolatbani dolgok, gondolok itt a szerződésre. A viszony megromlott és én 2009 első felében elköltöztem és lakcímet is váltottam. A kérdésem, hogy milyen jogi alapon terheli az önkormányzat az én számlámat, amikor én oda csak bejelentve voltam, sem szerződés, sem tulajdon nem köt/kötött ahhoz a helyhez? Elég egy anya-gyerek kapcsolat és más hanyagságát rajtam verik el? Fordulhatok –e ezügyben ügyvédhez?
Tisztelt Végrehajtó!
Folyószámlámra inkasszót tett az önkormányzat adócsop-ja,kérdésem az lenne,hogyha mindent levesznek,lesz -e pluszköltségem,vagy békén hagynak,illetve kötelesek -e értesítést küldeni,hogy mit milyen jogcímen vontak le,mert nem tudom követni.Köszönöm
Tisztelt Végrehajtó1!
Tanácsra lenne szükségem. Múlt héten csütörtökön, azaz pont 7 napja leemelte inkasszóval az egyik bírósági végrehajtó a céges számláról a tartozásomat ( plusz minden költségét) de a mai napig nem oldotta fel az inkasszót, amely már a cég működését veszélyezteti. Hiába beszélünk vele minden nap, banki igazolást is küldtünk arról, hogy a pénz elment tőlünk, az úriember minősíthetetlen hangnemben elküld minket és nem történik semmi.
Van valami törvény vagy szabály, hogy az inkasszót mikor kell a végrehajtónak feloldania?
Önmagában a módszerük sem volt tisztességes, hiszen, előbb leemelték az összeget, majd 4 munkanap múlva megkaptuk a fizetési felszólításukat, amely szerint 20-ig kell fizetnünk.
Válaszát és türelmét előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Kálmán Krisztina
A határidővel nálunk is gondok voltak/vannak/lesznek. Tavaly 2800-3000db között mozgott fejenként(3). :(
„Az adóvégrehajtónak is ugyanolyan jogai vannak mint a bírósági végrehajtónak ”
Igy igaz.De az eljárási cselekmények esetében az ART.egyes esetekben másképp rendelkezik adóvégrehajtás esetében mint egy natur bíróságivégrehajtás
Általános kérdést tettek fel, ami még meg sem történt.
végrehajtó1:
Az adóvégrehajtónak is ugyanolyan jogai vannak mint a bírósági végrehajtónak (ART). Amit felhoztam ügyben nemcsak szabsa volt az ügyfélnek, hanem gyermektartásdíj és hulladék hátraléka, az ügyészség csak a szabsra hajtott rá. :(
„ Tavaly ügyészi vizsgálat kifogásolta, ”
Ilyen esetben megkaptátok hogy miért nem jogszerű.
Leirhatnád röviden...
Egyébbként az ügyészi vizsgálaton nálunk (annak idején ) a találomra kiválasztott 50 ügyből majd a felét találták jogszerütlennek.Nem kell nagy dolgokra gondolni csak mint a határidők betartására.Ezeket 500-600 db /végrehajtó esetében képtelenség tartani.
De több ügyet átnézettek a végrehajtóval majd az oszt, vezetővel majd a jogászokkal és végül akkori igazgatóhelyettessel. És mégis visszadobta az ügyészség .
Szerintem az ügyek nagy %-ban található szabálytalanság ma is...
Te is tudod, hogy ez nem így működik. Általános elv, hogy ha valamire nincs tiltó szabály, akkor azt szabad.
A Vht. felhatalmazza a végrehajtót a pénzintézeti számla foglalására és a fizetés (nyugdíj) letiltására is. Ha nincs olyan szabály, amely e két behajtási mód egyidejű alkalmazását tiltja, akkor az egyidejű alkalmazás jogszerű.
(A Ket.-nek sajátos végrehajtási szabályai vannak, ott valóban meghatározott sorrendet és annak szubszidárius alkalmazását írják elő. Lehet, hogy szabálysértési eljárásban kiszabott bírság végrehajtása esetén is ez van. A szóban forgó ügy azonban nincs olyan adatunk, hogy közigazgatási vagy szabálysértési ügyről lenne szó.)
SirCsaba2
A szabálysértéseket adók módjára kell behajtani.Azért .
A kérdezőnél bár nem írta de valószinüsítem hogy nem és nagyobb összegü tartozása van.
... és melyik engedélyezi? Ha tudod, akkor nagyon megköszönném, mert nagyon jól jönne. Tavaly ügyészi vizsgálat kifogásolta, hogy 2009-ben 2 szabálysértési ügyben találtak nálam ugyanilyen átfedést (letiltás és inkasszó). Csak az volt a szerencsém, hogy az illető már munkanélküli volt és a számláján nem volt pénz.
Miért ne tehetnék? A Vht. melyik szabálya tiltja, hogy a végrehajtó bankszámlán lévő pénzösszeg terhére a jövedelem letiltásával egyidejűleg vezessen végrehajtást?
Ugyanabban az ügyben nem tehetik, vagy ez, vagy az. Esetleg úgy, hogy a felét letiltják, a másikat inkasszálják. Gondolja végig, ha mind a 2 helyről bejön a pénz, akkor vissza kell utalni a különbözetet.
A számlán 28.500,-ft-ot rajtahagy a bank (arra figyelnie kell).
igen
Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy ha a nyugdíjamból vonnák a 33%-ot, akkor tehetnek-e még inkasszót a számlámra, hogy az összes nyugdíjam elvigyék, és ne legyen miből élnem?
Köszönöm .
35 naponként ismételhető az inkasszó. Új számlát se érdemes nyitni, mert előbb-utóbb azt is zárolják. :(
Állapodj meg részletekben.
A Végrehajtó inkasszót vetett ki bankszámláimra az eredeti követelés mértékét jelentősen meghaladó, az aktuális követelés mértékét négyszeresen meghaladó mértékben (miközben nincs is hátralékom, mert folyamatosan teljesítek)
Követelhetek-e valamilyen úton jóvátételt/kártérítést a végrehajtótól azért, mert lehetetlenné tette számlahasználatomat és az ott meglévő pénzemet indokolatlanul (nincs hátralék) elvitte? Ha igen, hogyan, milyen intézményen keresztül.
Köszönöm válaszukat, tanácsukat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02