Végrehajtási jogi fórum

harcos5 # 2010.05.07. 20:08

T. Végrehajtó1!

Személyi kölcsönöm van 2X44ezer ft volt az összeg(kezes és fedezett nélküli).már egy éve nem tudom fizetni mivel elvesztettem a munkahelyem.3 hónapja van újra állásom.Nincs a nevemen semmi(autó,ingatlan,telek stb)Behajtótol jött papír a bankszámlámról vonják le a tarozást de nincs rajta pénz.
Közben gyerektartást is kell fizetnem kettőt az egyik gyermek sajnos beteg igy neki magasabb az összeg.
Mit tud tenni ilyenkor a végrehajtó,ha van már hivatalos munkám,de fizetek belőle gyerektartást.
Tilthat-e le a fenmaradó összegből pénzt a hitel fizetésére.

Válaszokat előre is köszönöm

monalisa1 # 2010.05.07. 19:10

Az adós az átíratással (= ajándékozással) fedezetelvonást követne el mely büncselekmény. Ezzel együtt az ügyletet a bíróság semmisnek nyílvánítja.

Az adóssal szemben fizetési meghagyást kell kezdeményezni a bíróságon - ha nem fizet per lesz a dologból., a jogerős itélettel már fel lehet keresni a bírósági végrehajtót.

Külön kell kérni ill. lehet kérni a bíróságot hogy az adós házára a földhivatalban rendeljenek el perzárlatot, hogy a jogvita végéig semmiképp se tudja azt elpasszolni.

Javasolnám ügyvédet fogadni.

"Lisa"
laikus hozzászóló

gemel # 2010.05.07. 13:37

Jo napot kivanok. Szeretnem megtudni, hogy magan tartozas eseten kerheto-e csaladi hazra arverezesi eljaras, ha igen, az mennyi ido alatt zajlik le? Meg valamit; ilyen esetben ha az ados atirja a hazat mas nevere/pl.gyerek/ akkor a kovetelonek van-e lehetosege tovabb kovetelni?Koszonom a valaszt.

nandy # 2010.05.06. 14:52

gajda:

ha már hat éve folyik az EON-os ügy, akkor nehéz elhinni, hogy korábban nem tudtál róla.
Az kevés, ha a hagyatéki eljárás során nem veteted a listára, sőt! Az, hogy a hagyatéki eljárásban nem vették leltárba, az nem akadálya a végrehajtásnak.

Korábban kellett volna gondolkodni, mert ha az adósság meghaladja az örökölt vagyon mértékét, akkor inkább vissza kellett volna utasítani az örökséget...
Most már mit tehetsz? Nagyjából semmit.

Annak esetleg utána lehetne még járni, hogy az eltelt 6 év alatt kit és mikor értesített az EON, a bíróság és a végrehajtó, valamint hogy mikor indult a végrehajtás?

végrehajtó1 # 2010.05.06. 13:30

igen

balazs69 # 2010.05.06. 13:25

Értem. Kártérítésit?

/Köszönöm/

végrehajtó1 # 2010.05.06. 12:31

Nem büncselekmény.Neked pert kell indítani a vh kérő ellen, mivel nem jelentette be a követelése csökkenését,megszünését.

balazs69 # 2010.05.06. 12:29

Kedves Nandy!

Úgy tűnik rendeződnek a dolgok. Csak egy kérdésre kérnék tőled választ,ha időd engedi.

• Akkor, ha a vh kérő tudatában van annak, hogy nincs követelése, és nem jelenti be a végrehajtó felé, az bűncselekmény-e? Ha igen,akkor mit követ el az illető?

Szeretném lezárni a dolgot,nem akarok büntetőt indítani,ha nem muszáj, de jó lenne tisztán látni.Az milyen indok a végrehajtás folytatására, hogy "hát én nem tudtam, hogy a végrehajtás tovább folyik".(elfogadja-e a bíróság egy büntetőben)
Szeretnék békében élni az én kis családommal, de ha nem hagynak minket békén és jogtalanul kárt okoznak ezután is,akkor valamit lépnem kell.Lehet hogy én nem tudom másképpen leállítani sajnos a rosszhiszeműséget majd.

gajda22 # 2010.05.06. 09:03

Sziasztok..
Kérdésem a következő lenne..

2009.apr. elején halál esett miatt örököltem.. Közjegyző előtt szépen aláírtam ,mit örököltem..Adósság persze nem volt feltüntetve..utólag 2010.januárjában kezdett nekem a végrehajtó írogatni , hogy örököltem egy EON tartozást még anno, ez egy 100 ezer forintos adósság lenne, de mivel 6 éves már lassan az ügy igy közel 600.000 forintot követel most tőllem a végrehajtó..Nem értettük miért nem értesítettek időben az adósságról, mikor még lett volna nekem miből rendeznem az útólagos tartozást, de én minden pénz házfelújításra költöttem...Ha 6 éves ügy, akkor a közjegyzőnek is kellett volna értesíteni erről de semmi..Persze mi megfellebeztük de jobb lett volna ha nem, mert semmi pozítivum.. Most az van, hogy beterhelte ezt az összeget, a házamra, a földeimre, (2 föld eladásából tudnám rendezni ezt az egészet, de ő beterhelte, így elsem tudom adni, minden vevő megriad ettől hogy terhelve van) , próbáltam vele írásban szépen, élőben szépen kértem részlet fizetést, semmit sem kaptam, ki kell perkálni kész, megértem, de 3 havi részletet adna? Nem tudok 3X 200 ezer forintot igy kifizetni, sőt most hogy fellebezgettünk ideges lett, ma kivonta a kocsimat a forgalomból, persze nem jött megse nézte a kocsit, csak szépen küld egy papírt, kocsit lefogalta,rá egy hétre a papír az az ma, hogy kocsi rendszámát és forgalmiját adjam le , mert kivonta ideglenesen a forgalomból a kis okmányirodás barátjával..Köszönöm szépen, pont most akartam eladni a kocsit, most már ezt sem tudom, persze így jó a magyar államnak mert semmit nem tudok eladni csak a kamat nő, mindent elvesztek, addig kamatoztatja az egészet mig elveszik a házamat! Köszönöm mátészalkai kedves végrehajtó úrnak Tarcsa László-nak aki tönkretette az életemet..Azért írtam ide mint független jogi szakértők, Önök szerint jogos e ez az egész? Vagy ennek mi a folyamata?
Köszönöm a választ előre is!!!!!

balazs69 # 2010.05.05. 18:52

Kedves Nandy!

Köszönöm és bízom a szakmai tudásodban. Csak kérdezném, hogy ha a követelés nem jogos, megszüntette a bíróság a jogalapját, akkor is engem kellene hogy terheljen a végrehajtó díja?
Ez nekem így nem egyértelmű. Először is a VH lapon az van, hogy előzetesen nem végrehajtható. Akkor miért van végrehajtás? Hiszen közben a bíróság ítéletet hozott és 2008-tól visszamenőleg hatályon kívül helyezte azt az ítéletet, amire hivatkozik a vh kérő.

A vh kérőnek szerintem már a másodfokú ítélet kézhez kapásakor kellett volna jeleznie, hogy már nincs követelése. De ezt nem tette meg, eltelt 3 hónap. erről én nem tehetek, arról sem hogy elszámolták és ez miatt gondolták azt, hogy még van követelésük. Egyszerű matematika, de mégiscsak elszámolták.

A pláne az a történetben, hogy a másodfokú bíróság kérdezte a vh kérőt, hogy folyik-e ellenem végrehajtás, mert ha igen, akkor az így az ítélet alapján nem releváns. A vh kérő azt nyilatkozta szóban, hogy nem. Így ezért ezzel nem kívánt foglalkozni a másodfok, mert ez alapján nem látta értelmét külön határozatot hozni ebben.
Viszont kiderült, hogy ez nem volt igaz, hanem a háttérben volt egy végrehajtás beadva előtte pár nappal.Tehát nem csak engem vágtak át ezzel.

Én a becsületes dolgokat szeretem, ezt a dolgot így nem, még akkor sem, ha ez jogilag helyes.

A vh költség szerintem a vh kérőt terheli akkor, ha nincs követelése. Nem így van?

nandy # 2010.05.05. 14:59

Nem biztos, hogy megszűnt a követelésük, mert azzal, hogy végrehajtásra adták az ügyet, a tartozásod nőtt a vh. költségeivel. Azt is ki kell fizetnie valakinek.

Ha a vh. kérő bejelenti, hogy a követelése kiegyenlítésre került, akkor neki kell elszámolnia a végrehajtóval a költségeket illetően.

Tehát elképzelhető, hogy a vh. kérő felé kifizetted a tartozásod, de a vh. költsége még lóg a levegőben, így továbbra is tartozol.

balazs69 # 2010.05.05. 14:45

Ha a személyes találkozás nem is szükséges szerintem,de el lett küldve a helyes számítás is, ami majdnem egyezik az övékével,csak mi jobbak voltunk a matekban.
A mai nap eseménye az, hogy már tudják hogy elszámolták.
Kérdés, hogy rosszhiszeműség vezérli-e őket a továbbiakban. Mi van akkor ha igen? Vagyis, ha tudják hogy ők hibáztak,nem lehet követelésük,de mégis betartanak az adósnak.Van jogkövetkezménye a részükről? Úgy tudom kötelességük jelenteni,ha megszűnt a követelés és innentől kezdve bcs szerintem.

monalisa1 # 2010.05.05. 14:06

A vh kérőnek, vagyis saját érdekedben muszáj lesz a személyes találkozás., remélve belátja: rosszul számolt...

Onnantól neki kell lépnie a végrehajtó felé, és ezt haladéktalanul tegye is meg.

ml.

balazs69 # 2010.05.05. 06:24

Értem. És hogy tisztázzam? A végrehajtónak el lett küldve minden dokumentum és ő továbbította a vh kérő felé. A vh kérő is számolt, de tisztán látszik hogy elszámolta, hiszen nem pontosan adta össze azokat az összegeket, amiket leírt. (A csökkentést elfogadták és már azzal számoltak ők is, de rosszul - matek!)
Egy rossz matek számítás miatt elúszhat az autónk? Na ne!
Hová, kinek mutassam már be hogy nem jól számoltak? A vh kérőnek?

monalisa1 # 2010.05.04. 19:42

Veled szemben ők tán csak egyszer- és lehet csak futólag olvasták a módosító itéletet.

Tisztázni kellene ki mit is olvas...

"Lisa"
laikus hozzászóló

balazs69 # 2010.05.04. 19:35

Az ítélet egyértelmű, a régi ítéletet hatályon kívül helyezte visszamenőlegesen 2 évre és onnantól jogerős az új ítélet.Én már ezerszer átolvastam.
Így már tényleg nem értem. Hát eddig is fizettem, hogy "majd ha megváltoztatják az ítéletet,akkortól az lesz érvényben". Ezt megértettem. De most azt látom hogy hiába változtatták meg visszamenőlegesen, a régi ítélet alapján folytatják a végrehajtást.
Ez miért van?

végrehajtó1 # 2010.05.04. 18:16

balazs69

Értem. De melyikhez? Az elsőfok nem szüntette meg a végrehajtást. A másodfok ítélete már február elején megérkezett mindenhová, az elsőfokra is.
Nem értem.Ha egyszer nem tartozok,akkor miért lehet árverés?
”ű

Lehet hogy az itéletet nem érti.Sok laikus azt olvas ki az itéletből ami számára kedvező.Nézesse meg ügyvéddel.

De addig is fizesse ki a tartozást .Utána ha nem jogos indítson pert a vh kérő ellen.

supermokus # 2010.05.04. 16:40

Sziasztok!

Kérdésem a következő lenne.

2010.04.23-án kézhez kaptam egy végrehajtási felhívást 2010.04.19-i keltezéssel. 2010.04.28-án egyrészt faxon, másrészt tértivevényes levél formájában végrehajtási kifogást küldtem. Mint ahogyan a felhívásban is szerepel, a kézhezvételtől számított 15 napon belül. A mai napig mondjuk semmilyen választ nem kaptam, az amúgy nagyon korrekt és a kompromisszumkészségemet igazoló levelemre. Ennek ellenére 2010.04.30-án kaptam egy levelet, miszerint 2010.04.19-én intézkednek az, amúgy szerencsére nem használt gépjárművem forgalomból való kivonásáról. Gondolom emellett majd nemsokára kapom a letiltást, meg zárolást is... Szóval az hogy lehet, hogy van 15 napom végrehajtási kifogással élni, viszont a végrehajtásról még aznap intézkednek? Ez így rendben van?

Előre is köszönöm,
Üdv mindenkinek

balazs69 # 2010.05.04. 15:25

Ez pontosan mit jelent? Mennyi időm van?
Most akkor fizessem ki azért hogy ne vigyék el az autót (kb. 70 ezer végrehajtóival együtt), holott túlfizetésem van? Ez így nem sportszerű.
A végrehajtó díja nem kellene hogy engem terheljen, mivel nem jogos a követelés. Kölcsönt kell felvennem rá, annak a kamata is engem terhel majd.
Ez így nagyon durva.

balazs69 # 2010.05.04. 14:30

Értem. De melyikhez? Az elsőfok nem szüntette meg a végrehajtást. A másodfok ítélete már február elején megérkezett mindenhová, az elsőfokra is.
Nem értem.Ha egyszer nem tartozok,akkor miért lehet árverés?

végrehajtó1 # 2010.05.04. 14:19

Csak a bírósághoz fordulhat.De sok ídeje nincs már...

balazs69 # 2010.05.04. 10:26

Sziasztok!
Sürgős segítséget szeretnék kérni. Árverési hirdetményt kaptam a végrehajtótól.A másodfokú bíróság lecsökkentette 4 hónappal ezelőtt a tartásdíj összegét. Előzőleg a volt feleség ügyvédje indított végrehajtást ellenem. Jelenleg túlfizetés van, mégis most kitűzték az árverést a házunkra. A végrehajtó azt mondja, hogy ő csak akkor szüntetheti meg,ha a bíróság megszünteti. Semmilyen tartozás nincs, ezt a volt feleségem és annak ügyvédje is jól tudja, hiszen az ő elszámolásuk is ezt mutatja. De a követelést ennek ellenére nem szüntetik meg. Mit tehetek most? Kihez forduljak?
Minden segítséget előre is köszönök.

hóvirg # 2010.05.04. 10:22

Tisztelt Fórum!
A volt férjemmel közös tulajdonban van a lakás,amiben a gyerekeimmel lakom.10 éve elváltunk,a lakcímét se tudom,a gyerekeit nem látogatta.Ez év januárjától a fizetéséből levonják a be nem fizetett közösköltséget-amit csekkekel tudok bizonyítani,hogy kifizettem őket-
a fiaim visszafizetik neki ezt az összeget.Azzal fenyegetőzik,hogy kiraknak minket az utcára,mert jelzálogot írtak a tulajdoni lapra.Kérdésem:1:
nem kellett volna erről egy hivatalos értesítést kapnom?
2:a nevére jött rezsiszámlákat is kifizettem.Jól tettem-e?
Elnézést,ha érthetetlenül írtam,de nagyon ideges vagyok.

végrehajtó1 # 2010.04.30. 20:39

És hogy történhet az meg,hogy sem az eredet vizsgán,sem az átírásnál,sem a bank által történt ellenőrzésnél nem derül ki az hogy az autó végrehajtás alatt áll????

Mert nem állt vh alatt.

végrehajtó1 # 2010.04.30. 20:38

Ha tényleg le lett volna foglalva akkor nem tudtad volna nevedre írni...

Mivel a naveden van ezért az már nem az adósé.