Kőzjegyző

gerbera317 # 2024.12.03. 07:31

Tamas29!
A közjegyző nem küld "levelet" senkinek. Vagy végzést, küld, vagy pedig fizetési meghagyást (= fmh). Azt, hogy éppen melyik, onnan tudhatod meg, hogy kvázi címként fel van tüntetve az iraton, középen fent, a keretbe foglalt fejléc alatt, nagyobb betűkkel és vastagon szedve, például: "Végzés", vagy "Fizetési meghagyás". Fmh esetében ez a második oldalra tolódik, mert az első oldalon ilyenkor az a cím, hogy "Tájékoztatás a fizetési meghagyás tartalmáról", és ez - szintén vastagon szedve - az oldal mértani közepén található meg.
Ha ezek után sem találod meg az irat címét, akkor inkább fordulj ügyvédhez, az harmincezerért boldogan megtalálja neked.

drbjozsef # 2024.12.03. 07:05

De mi ez a levél? Egy fizetési meghagyás? Egy végrehajtási lap? Se a közjegyző, se a végrehajtó nem nagyon küld sima postai levelet, amit csak úgy otthagyhat a postás a láda tetején.

Tamas 29 # 2024.12.03. 07:02

Köszönöm szépen a választ. Igen a régi címemre lett kézbesítve ahol már 8 hónapja nem lakok és természetesen ki is jelentkeztem. A régi szomszédom szólt tegnap hogy a lépcsőházi postaládák tetején van egy levelem. Kézbesítési fikció alapján emelkedett jogerőre. A dolog szépsége hogy November 2 kelt a levél ami állítólag tegnap érkezet meg a régi címemre. Még egyszer köszönöm a segítségét. Szép napot önnek.

drbjozsef # 2024.12.03. 06:19

Illetve, ha a végrehajtás még nem indult el (vagyis nem amiatt szereztél tudomást az eljrárásról), akkor kézbesítési kifogást nyújthatsz be a közjegyzőnek a tudomásszerzéstől számított 15 napon belül, de legfeljebb az FMH jogerőssé válásától három hónapig.

drbjozsef # 2024.12.03. 06:11

Tamas 29,

Hogyan emelkedett jogerőre az FMH? Kézbesítési fikcióval?
Nem a jelenlegi lakóhelyedre/tartózkodási címdre címezték?
Hogyan értesültél az FMH-ról, és mikor?

Ha kézbesítési fikcióval emelkedett jogerőre az FMH, a tudomásszerzéstől nem telt el 15 nap, és rossz címre küldték az FMH-t, akkor megnyílik a jogod a rendkívüli ellentmondásra.
Ehhez fizetned is kellhet majd, de ha tényleg jogtalan az egész követelés, az visszajárhat neked.
Eszerint járj el :

https://madarassy-legal.com/…-eljarasban/

Tamas 29 # 2024.12.02. 19:11

Szép estét kívánok!

Érdeklődnék mi a teendőm? Kaptam egy közjegyzői fizetési felszólítást egy 2001 es Avon vásárlásról. Hát tudtommal soha nem vettem semmit tőlük. A jogi kérdésem az hogy a közjegyző milyen címjegyzéket használ? Mert azt írták teljesen mindegy megkaptam e a levelet értsd visszaküldték . A probléma az hogy olyan címre küldték ahol már nem lakom. És mivel lejárt a 15 napos határidő ezért végrehajtás alá teszik az ügyet. Minden hivatalban, bankban és jogilag kötelező helyen bejelentettem a lakcímváltozást mikor elköltöztem. Ez már a 3 ik ilyen ügy 2 éven belül. A szülővárosom is értesített hogy a 1998 ban elkezdet csatornázás elkészült fizessek. Ott szerencsém volt mert mikor eladtam a házat rendelkezett az ügyvéd a csatorna lehetséges sorsáról. A másik ügyben azt se tudtam mit akarnak hiába fogadtam ügyvédet egyetlen megbeszélt időpontban sem engedték sem nekem sem az ügyvédnek az írat betekintést sem. Azóta még az ügyvéd leveleire sem válaszolnak. Nem szeretnék megint megbízni egy ügyvédet mert úgy érzem tök mindegy mire csak fizessek valakinek az vége az ügynek. És ezt nem arra értem hogy az ügyvéd nem érdemel pénzt hanem ha jogtalan, nem valós a követelés. Előre is köszönöm a válaszokat.