Kft ügyvezetői minősége

loreto # 2012.10.10. 14:06

Köszönöm a választ.

A gond az az, hogy a cégbíróságon nem veszik fel a telefont. A központ után nincs senki akivel lehetne beszélni. Végül is ki ha nem ők tudják, mit fogadnának el?

bandeeraz # 2012.10.10. 14:25

Mióta kell megint aláírási címpéldányt benyújtani?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.10. 15:13

Nekem is feltűnt. Én ott maradtam le, hogy csak lehetőség van a benyújtásra.

ObudaFan # 2012.10.10. 18:32

Igaz, ez most csak lehetőség.

Ctv. 31/A. §(1) Ha a cégbejegyzési (változásbejegyzési) kérelemhez - jogszabályban meghatározott módon - csatolták a cég képviselőjének közjegyzői aláírás-hitelesítéssel ellátott címpéldányát vagy ügyvéd által ellenjegyzett aláírás-mintáját, a cégbíróság a cég képviselőjére vonatkozó cégjegyzék adatok bejegyzésével egyidejűleg azt fokozott biztonságú elektronikus aláírással és időbélyegzővel látja el és intézkedik annak a cégjegyzék útján való megismerhetőségéről.

2. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez

Azok a mellékletek, amelyeknek a csatolását a cégbíróság kizárólag a hiánypótlásra felhívó végzésben írhatja elő

I. Ha a bejegyzési kérelem tartalmára tekintettel kötelező, valamennyi cég bejegyzéséhez (változásbejegyzéséhez) szükséges okiratok:

2.a cégjegyzésre jogosult hiteles cégaláírási nyilatkozata (közjegyzői aláírás-hitelesítéssel ellátott címpéldánya) vagy ügyvéd által ellenjegyzett aláírás-mintája, ha a csatolás tényét a kérelmen feltüntették;

loreto # 2012.10.10. 21:07

Ismételten köszönöm a válaszokat. Bevallom nem értem.

Az eredeti probléma az az, hogy lejárt az 5 év, és most muszáj meghosszabbítani a vezetők megbízását ezúttal határozatlan időre. Semmi nem változik, csak a törvény írja elő, hogy lépni kell. A céget 2007-ben alapítottuk és azóta nem történt személyi változás. Azt gondolná az ember, hogy bejelenteni, hogy semmi nem változik a világon a legegyszerűbb. Tehát most megint ott tartok, ha megyek a követségre mit kell alá írnom, ahhoz hogy az általam meghatalmazott kollégám a végén mindent el tudjon intézni?

1. kell egy meghatalmazás, amit a követségen lepecsételnek, eddig érthető is
  2. ezek szerint egy példány aláírás minta is kell, még akkor is ha nincs személyi változás?

A végén mindkettőt aláírom, ha kell ha nem, mert nem haladunk másképpen.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.11. 05:18

Mintha már válaszoltunk volna. Mindkét kérdésre.

ObudaFan # 2012.10.11. 08:51

Meghatalmazás szükséges a jogi képviselő részére is és annak a részére is, aki szavazni fog a taggyűlésen. Emellett elfogadó nyilatkozat is kell, a Gt. 23. § szerinti nyilatkozattal.
De a cégügyben eljáró ügyvéd ezt nyilván tudja és meg is írja az iratokat.

loreto # 2012.10.11. 09:35

Nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást.

Szeretném jól csinálni és egyszerre letudni a kérdést.