Köszönöm szépen a választ,de az érdekelne ebből igazán
hogy hogyan válhatnék jogilag alkalmazottá, létezik-e egyáltalán erre valamilyen törvényes lehetőség bármilyen megoldással...a vázolt adatok alapján ??
Köszönettel
Zsóki
Köszönöm szépen a választ,de az érdekelne ebből igazán
hogy hogyan válhatnék jogilag alkalmazottá, létezik-e egyáltalán erre valamilyen törvényes lehetőség bármilyen megoldással...a vázolt adatok alapján ??
Köszönettel
Zsóki
Ezt egy könyvelői fórumon kérdezd meg, ha valóban szakembertől szeretnél választ.
Szeretnék válasz kapni egy hozzáértő szakembertől, hogy egy...egyszemélyes Kft-t egy 4 órás alkalmazottal(családtag) működtetve,(semmilyen más munkaviszony nincs nekem és az alkalmazottnak sem, nekem egy inaktív Bt van a háttérben) mi lehet a legoptimálisabb működtetési megoldás a havonta fizetendő bérköltségek tekintetében elsősorban kettőnkre nézve?
Előre is köszönettel:
Zsóki
Abszolút félreérted a szabályt.
Ahogy a kolléga mondta: nincs ok törvényességi eljárásra.
A két kft. összeolvad és ebben az esetben a Gt. 80 § szerint az egyesülő gazdasági társaságok megszűnnek.
Azonban Gt 23. §: "a gazdasági társaság megszüntetési eljárás során való törlését követő három évig nem lehet más gazdasági társaság vezető tisztségviselője az a személy, aki a törlést megelőző naptári évben a gazdasági társaságnál vezető tisztségviselő volt".
Szerintem a kérelmező kezdeményezheti a törvényességi elj. lefolytatását, mivel itt a két megszűnt kft. ügyvezetője lesz az rt. vezérigazgatója.
Lehet, hogy rosszul gondolom?
Törvényességi felügyeleti eljárást bárki kezdeményezhet, csak itt nem látom, hogy milyen jogszabályt sértett volna a cég.
A kérelmező arra hivatkozva kéri a törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását és az rt. cégjegyzékből való visszamenőleges törlését, hogy az rt. létesítő okiratában megnevezett vezérigazgató egyben az rt-t alapító két kft. ügyvezetője is volt.
Mi köze a kérdésnek ahhoz, hogy a vezér hol volt korábban ügyvezető?
Sziasztok!
A következő estere szeretnék választ kapni:
XY egy rt. vezérigazgatója, ám korábban az rt-t alapító két kft-ben ügyvezető volt.
Kérhet-e törvényességi felügyeleti eljárást olyan személy, aki sem a rt-nek, sem a két kft-nek nem tagja?
Egyáltalán fennáll-e bármilyen összeférhetetlenség?
Előre is köszönöm!
Azért nem szeretném meghosszabbítani az ügyvezetői posztom, mert szegény bolond 40 millás vagyoni kárt okozott a tudatlanságával....
És az intézkedései sem jogszerűtlenek, a megbízás nélküli ügyvitel szabályait kell rá alkalmazni. (Megjegyzés: éppen akkor járt volna el jogszerűtlenül és felelőtlenül, ha az 5 év leteltével szó nélkül otthagyta volna az egészet, mint eb a szaharát.)
Dehogy követelhető, hiszen a munkáltatói jogok gyakorlójának tudtával tovább dolgozott, így kvázi határozatlan idejűvé vált a jogviszonya. kövessétek Obudafan útmutatását, ha meg meg akartok szabadulni tőle, nem így kellene.
Sziasztok!
Nincs olyan taggyűlési határozat ami, kimondaná a határozatlan idejű munkaviszonyt. A társasági szerződés öt évben határozza meg a munkaidejét! Ezek szerint jogszerűtlen minden intézkedése? Visszakövetelhető a kifizetett munkabér?
Meg kell hosszabbítani, a cégbíróságnak bejelenteni, és akkor jóváhagyhatja az összes korábbi jognyilatkozatát. Most már egyébként határozatlan időre is meg lehet választani.
Sziasztok.
Mi van akkor, ha a cégnyilvántartás szerint több mint egy éve lejárt az ügyvezető mandátuma? (az öt évben maximált idejét kitöltötte) Ellenben a tagság nem tudta ezt, és nem hosszabbította meg a munkaviszonyát!
A végelszámolás alatt is lehet selejtezni - a végelszámolást pedig ne vállald el.
Ha van még értékkel nyilvántartott eszköz, készlet, azt jobb leselejtezni, még mielőtt a végelszámolás megindul, mert megszűnés esetén le kellene adózni (mintha eladta volna).
Kösz a válaszokat! Átnéztem már a törvényt, de sajnos nem tudok a sorok között olvasni, és erre a konkrét esetre megoldást találni köztük. :-( KBS! Hát ez az, nem akarok belefutni egy perbe. A könyvelőm meg nem tudja megmondani, hogy ha nem selejtezünk akkor mi van a végelszámoláskor? Én elsősorban azért szerettem volna selejtezni, mert az én házam a székhely, és most már évek óta ingyen tárolok több monitort, tévét, fénymásolót, faxot, projektort és számos építőipari eszközt, gyakorlatilag az egyik garázsomat emiatt nem tudom használni, most viszont lomtalanításkor ingyen elvitték volna. Persze a többieknek ez tök kényelmes, így őket nem is izgatja a selejtezés, majd ha ők tárolnák.... Lehet azt csinálom dedós módon, hogy aki azt mondta, hogy majd ő elszállítja mert kell neki, aztán pár nap múlva azt mondta nincs mivel elszállítani így maradjon nálam, annak fogom és elviszem.
Az egy szép elv, hogy az ügyvezetőt a tagok nem utasíthatják. De egyetlen ügyvezető sem akarja megkockáztatni, hogy bepereljék a társaságnak okozott károk megtérítéséért. (A büntető feljelentésről nem is beszélve.)
Szvsz azt selejtezd le, amit szerintük is lehet. Az a lényeg, hogy ami leltárban van, az meglegyen. (Én nem is selejteznék egyáltalán ebben a helyzetben; nem kötelező az.)
A tagokra nem háríthatja át a selejtezési feladatot, sem egyebeket. A tagok csak taggyűlési határozattal befolyásolhatják a társaság működését. Az ügyvezető vezető tisztségviselő.
Tényleg banálisnak hat a kérdés, mert eszerint nem tudja, hogy az ügyvezetői megbizatásna mi a tartalma.
Jobb később, mint soha tájékozódni. Javaslom, hogy balra a törvénytárban megtalálható 2006. évi IV. törvényt tanulmányozza át. Ebből világosan kitűnik, hogy mi az ügyvezető feladata, kötelezettsége és joga.
Lehet, hogy banálisnak hat a kérdésem, de nekem fontos. Egy megszüntetés előtt álló kft esetén a selejtezés kinek a feladat? Van erre tv-i rendelkezés? Csak az ügyvezetőt terheli, vagy a tagok is kötelesek rá? Csak mert senki nem akaródzott megcsinálni, aztán elkezdtem, de mindenbe belekötöttek, hogy ez is jó még, meg az is jó (ami nem igaz, de nem láttak őket, csak a selejtezési listát). Abbahagytam. Ráháríthatom a tagokra a feladatot?
Nagyon köszönöm!
Szerintem a tagnak nyilatkoznia kellett volna róla, hogy a társaság működése megkívánja, hogy a lemondás csak 60 nap múlva hatályosuljon. Ilyen nyilatkozatot nem tett, sőt a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetése épp az ellenkezőjére enged következtetni.
A volt ügyvezető már nem képviselője a társaságnak, így a cégbíróság előtt sem járhat el.
Ez azt jelenti akkor, hogy a gt szerinti 60 napot sem kell kitöltenie az ügyvezetőnek akkor sem ha nincs más ügyvezető kijelölve?
Lehet kérni a cégbíróságon az ügyvezetőnek, hogy ügyvezetői minőségét töröljék a cégnyilvántartásból?
A tag későn ébredt. Nem kellett volna belemennie a közös megegyezésbe. Most vagy megbíz egy új ügyvezetőt, vagy maga vezeti a céget tovább.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |