"milyen indokkal engetheti el a kötbért hogy ha a tényleges átadás nem történt meg a határ idöre? "
Sok JOGOS/ÉSSZERŰ oka lehet... kérdezd meg!
"milyen indokkal engetheti el a kötbért hogy ha a tényleges átadás nem történt meg a határ idöre? "
Sok JOGOS/ÉSSZERŰ oka lehet... kérdezd meg!
Kedves MajorDomus!
Te tudod értelmezni azt amit írtam? Én kérdeztem hogy mit lehet tenni nem vádaskodtam.
Már ne is haragudj de milyen indokkal engetheti el a kötbért hogy ha a tényleges átadás nem történt meg a határ idöre? Miért kellett vola a kivitelezőnek 2x annyit kifizetnie a gázóra leszerelését mint nekem magánszemélyként?
Nem !
Kizárólagos használati jogot!
gillien
Mielőtt a fagyi visszanyal és a ruhádra folyik,talán kérdezzétek meg a közös képviselőt,mi indokolta a módositásokat!
Nem is értem. Már feljekenteni akarsz,de még fogalmad nincs arról mi van a háttérben,de már tudod mennyivel kárositotta meg a házat!
Na ilyenekből élnek a rágalmazásra szakosodott ügyvédek.
Azért az első kérdés az az, hogy volt-e felhatalmazása?
Önállóan...
Vagy kellett volna hozzá határozat is?
Ha volt felhatalmazása, akkor nehéz ügy.
Mert akkor azt kel bizonyítani, hogy:
nem csak "gondatlan/hülye volt", hanem
bizony szándékosan kárt okozva járt el így.
Kedves Fórumozók!
Szeretném kikérni a véleményeteket hogy mit tudunk az alábbi esetben tenni.
Tavalyi évben a ház túl esett egy államilag finnaszírozott felújításon, aminek a kivitelezésével mi lakók nem vagyunk megelégedve. Többször szóltunk a közösképviselőnek hogy intézkedjen valamit, de nem csinált semmit. Egyébként is megingott a bizalmunk vele kapcsolatba és az új SZVB elkérte tőle az anyagokat. Amiben kiderűlt hogy aláírt 2 szerződés módosítást a kivitelezővel, mind a kettő érinti a ház pénz ügyeit. Az egyik hogy a kivitelezőnek nem kell kötbért fiztenú a csúszásért min. 600.000ft a másik hogy még a díjaikat is meg emelik mert a gázóra le-fel szerelés díja 49.000ftra,ezért megemelik 150.000ft a szerződést. A mai napom beszéltünk a főgázzal aki közölte hogy a le-fel szerelés díja nem válozott továbbra is 20.000ft. Feljelenthetjük a közösképviselőt hűtlen kezelésért?
Köszönöm a segítséget.
Emese
Ezt írta:
" a földhivatalban saját nevemen bejegyezve,"
Ez nem tulajdonjogot takar?
Nem egészen.
Gondolom pesti társasházról van szó,itt az a gyakorlat,hogy Alapitó Okirat szerint a parkoló egy albetét (a 200 darab!).
A kérdezőnek kizárólagos használati joga van,de nem tulajdonos !
Na most ha az szmsz-ben 1 autó 1 parkoló van rögzitve,akkor teljes joggal veszik elő a kérdezőt a közgyűlésen.
Felmerülhet pl. jogos
tűzvédelmi probléma
épület megközelítési gond
kilógsz a közösre is
aránytalanul túl használod a közös utakat
Ez viszont teljesen űl !
Ezért veszik elő!
Akkor, szerintem
ELSŐ KÖRBEN semmi közül hozzá, hogy hány autód áll ott.
MÁSODIK körben viszont lehet :-)
Felmerülhet pl. jogos
Majd kiderül mi fáj és mit akarnak... konkrétan elérni.
7300m2 alapterületen, azonos helyrajzi számon, sorszámozott: 7-es és 8-as, a földhivatalban saját nevemen bejegyezve, kizárólagos használati joggal. Ez áll a tulajdonlapon.
Ez a nem mindegy!
Tulajdonod vagy csak használod?
Milyen jogcimen ?
Egyébként KÖZÖS tulajdon?
Csak kizárólagos használati jogod van rá?
Ha közös tulajdon, akkor hozhatnak róla döntéseket...
Ez ügyben szerintem elég csak a többség is.
Bocsánat elfelejtettem leírni, hogy a 6 méter széles helyre, mely két gépjárműnek van felosztva 3 autót parkoltam.
Tisztelt Fórumtagok!
Társas házunkban elutazásom idején (10 nap)a számvizsgáló bizottság tagjai képeket készítettek parkoló járműveimről, és ezt továbbították a közös képviseletnek. Hangsúlyozni szeretném, hogy másokat nem zavar, mivel két fal válassza el a közlekedő részektől a közlekedésben senkit nem akadályoz!
Mindkét parkoló kizárólagos használója vagyok.
A május végén megtartandó közgyűlésen Én leszek porondon, ugyanis a napirendi pontoknál, a garázs használat szabályaira, házirendre hivatkozva döntést szeretnének hozni. Megtilthatják, hogy 1 parkoló egy jármű! Hozhatnak döntést a tulajdonosok 100% -os beleegyezése nélkül! Mi a helyzet ha én 10db motorkerékpárt teszek a parkolómba?
Válaszukat előre is köszönöm.
Ha önálló albetét ,akkor nem lehet közös tulajdon,ha a tulajok közös tulajdona?akkor nem lehet saját tulajdoni lapja!
Társasházi közös tulajdon nem kerülhet magánszemélyek osztatlan közös tulajdonába ingyen,vétel útján igen,de ahhoz új Alapitó Okirat kell 100 % beleegyezéssel!
Felejtős!
Mi lehet a jó megoldás?
Ez igy hülyeség!
1990-ben alapított társasházban meglévő társasházi közös tulajdonú ingatlanrész (üres helyiség, nem rendelkezik tulajdoni lappal), külön földhivatali albetétre (tulajdoni lapra) kerül, "tároló" megnevezéssel, 2017.év során. Értjük ezalatt, hogy magánszemélyek (akik egyben a társasház tulajdonosai is) osztatlan közös tulajdonába kerül a tároló, ingyen.
1.Illeték
E tulajdonszerzés után kell-e illetéket fizetniük a tulajdont szerző magánszemélyeknek (mennyit)? (akik a társasháztól, azaz lényegében saját maguktól szereztek tulajdont, ingyen)
2. SZJA
A fenti - osztatlan közös tulajdonba került - tárolót el fogják adni a tulajdonos magánszemélyek 2017 év során. Kell-e az eladás után szja-t fizetniük (mennyit)? (És ha az ingatlaneladás 10,2 millió forintos ellenértéke nem pénzben, hanem házfelújítás formájában kerül kiegyenlítésre?)
Köszönettel
NEM!!!
A rendes gazdálkodás körét meghaladó kiadás például:
A rendes gazdálkodás körét meghaladó kiadások: az állagvédelmet meghaladó, a fenntartás (az üzemeltetés, a karbantartás és a felújítás) körébe nem tartozó olyan munkálattal összefüggő kiadások, amelyek jellemzően az épület bővítésével vagy új épület létesítésével járnak.
Például a társasház beépiti a tetőt,
A pincében kialakit egy szolgálati lakást!
Itt a lényeg:
a karbantartás és a felújítás) körébe nem tartozó !
Egy felujitási munka,például hőszigetelés nem ide tartozik!
Szimpla felujitás,határozatképes közgyűlésen egyszerű többség elegendő!szavazás -általában - tulajdoni hányad szerint!
Obudafan válaszában viszont van egy sor,ami döntő jelentőségű!
,,de pontosan ismerni kellene a hitel célját.,,
Ez a lényeg!
Ha felujitásra ,akkor nincs vita,lásd fentebb.
A társasházi hitel nem kerűl a törzslapra sem máshová bejegyzésre!
A rendes gazdálkodás körét meghaladó kiadások vállalásához a tulajdonostársak egyhangú határozata szükséges. Ilyen mértékű hitelfelvételnél előfordulhat ennek a szabálynak az alkalmazása, de pontosan ismerni kellene a hitel célját. Ha véleményed szerint a határozat a rendes gazdálkodás körét meghaladó kiadást vállal, és nincs egyhangúság, és tulajdonostárs vagy, 60 napon belül indíthatsz pert a határozat hatályon kívül helyezése iránt.
A közösség egészét terhelő kötelezettség teljesítéséért a tulajdonostársak tulajdoni hányaduk - vagy a szervezeti-működési szabályzatban ettől eltérően meghatározott mérték - szerint felelnek az egyszerű (sortartásos) kezesség szabályai szerint.
Ha a társasház 20 millió összegű kölcsönt kíván felvenni, akkor a lakóközösség hány %-os szavazata szükséges az elfogadáshoz? Tulajdoni hányad szerinti mértékben szavaznak, vagy egyenlő szavazata van minden tulajdonosnak?
Ha a társasház nem fizeti vissza a kölcsönt, akkor a tulajdonosok csak a rá eső résszel felelnek, vagy a rá eső rész feletti más által vissza nem fizetettért is?
Ha a törzslapra elidegenítési és terhelési tilalmat feljegyeznek,akkor a saját ingatlan értékesítése esetén az osztatlan részt, úgymond eszmei hányaddal együtt eladható?
Ki mondta hogy titkos?
Ezért kapsz elszámolást a pénzedről,
A közös képviselőnél egyeztetett időpontban bármikor megnézheted!
De egy bank nem kocsma,hogy beesik Józsi bácsi,hogy látni akarja a bankszámlát!
Nincs számvzsgáló b., mivel 9 lakásos a ház. 2015-ös jegyzőkönyvben 4 vagy 5 ember van megjelölve, akiknek -elvileg- betekintési joga van. De miért kell titkolni ilyen kis társasháznál a bankszámlát?
Per.
Az uj tulaj nyerni fog.
Hapciusz !
A banknál csak az,akit a közgyűlés aláirási joggal ruház fel.
Tehát a közös képviselő és a számvizsgálók ha 2 aláirás van.
Érdekes lenne,ha mindennap másik tulaj menne be érdeklődni hogy mennyi pénze van a háznak ?
De ettől még az új tulajdnak adott esetben ki kell fizetnie a régitartozásait is. Onnantól az ő dolga, hogyan hajtja be.
Azért a társasház szempontjából bizonyos értelemben jogos eljárás. Annak működőképessége a közösség érdeke, nem csak egy egyéné.
Persze. Ez nem is volt kérdés.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |