Társasházi jog


Kovács_Béla_Sándor # 2017.08.16. 09:35

Sajnálom, ez van: a társasházban a közgyűlés hozza a döntéseket, a közös képviselő csak végrehajt. (Megjegyzem, ez szerintem rendben is van így.)

Szilár6d # 2017.08.16. 09:30

Ha a közgyűléshez fordulok attól, hogy oldódik meg a gondom ha ugyan azok az emberek fognak foglalkozni vele?
Másik, a tetőtéri ablak az én tulajdonom, körülötte a szigetelés, cserép stb... a házé? Mert ott is beázunk, erre azt választ kaptam az az enyém én dolgom! De hát könyörgöm semmi baja, körülötte vannak gondok, nem az ablak ázik be!

Kovács_Béla_Sándor # 2017.08.16. 09:08

Hova tudnék fordulni, hogy valóban megoldódjon a problémám?
A közgyűléshez.

Szilár6d # 2017.08.16. 09:00

Tisztelt Jogászok!

Segítséget szeretnék kérni. 13 éve beázik a tető /tetőtéri lakás/, azóta nem tudok dűlőre jutni a közös képviselőkkel! Folyamatosan elhárítják a komolyabb vizsgálatot a hiba feltárására, azzal az indokkal, hogy kijavították! De mikor jelzem, hogy még mindig beázik szét tárják a karjukat, hogy ők nem tudják!! Gondolom nem kell hagynom a dolgot, mert ilyen nincs! Tiszta folt és penész a fal ill. a gipszkarton ami már lyukas is a rengeteg víztől! Hova tudnék fordulni, hogy valóban megoldódjon a problémám?

Köszönőm, Kiss Szilárd

siórét # 2017.08.07. 06:24

Kovács_Béla_Sándor.

Köszönöm a választ.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.08.04. 10:41

Jó kérdés. Valószínűleg nem.

siórét # 2017.08.04. 08:15

T. Fórumozók!

Mivel lakásszövetkezeti tagok vagyunk, a lakásszövetkezet köteles-e tájékoztatni bennünket arról, hogy a lakásszövetkezeti alkalmazottak munkaköri leírása mit tartalmaz és mennyi a bérezésük, mivel az általunk befizetett közös költség egy részét erre használják fel.

MajorDomus # 2017.06.25. 17:48

Nincs közel a tűzhöz?

Szomorú örökös # 2017.06.25. 05:21

nonolet

Vezesd te a házi maffiát... akkor kedvedre dönt.

Ahhoz előbb meg kéne, hogy válasszák őt, nem gondolod?
Lehet ez lenne a legnagyobb feladat számára. :-)

nonolet # 2017.06.24. 12:48

Régóta ismert és hasznos tanács.

"Ami elkerülhetetlen, annak állj az élére!"

Vezesd te a házi maffiát... akkor kedvedre dönt.

Jahogy ehhez nem elég csak pofázni, hát ez pech.

kolecsnikov # 2017.06.24. 10:33

MajorDomus. Igen a lakók 70 % 65 éven felüli,kis nyugdíjas. Lehetne ha nem két külön álló más -más minőség ű házról lenne szó az egyik közös pénzből lett szigetelve és most ha külön válnánk nekik több milliót kéne le pengetni így leválni képtelenség.Én nem harcolok ellenük csak gyűlölőm a módszereiket. 49 éve lakom itt. ez a maffia rendszer 5-6 éve kezdődött és az idén tetőzött. Ezt az 1-2 évemért már nem változtatok.

Szomorú örökös # 2017.06.24. 06:34

Hapciusz

Nemár, ha az öregnek 57 csatornája van, akkor szerintetek internetezik is??
Fogalmatok sincs a valóságról!!

Szerintem a valóságról neked nincs túl sok fogalmad. Kényszerképzetek alapján ítéled meg a társasházat, ahol laksz. Aztán ha ezért kiutálnak onnan, akkor még te vagy megsértődve. De én úgy sejtem, előbb-utóbb a közös képviselő fog rágalmazásért feljelenteni. Itt simán be fognak azonosítani, nem vagy névtelen, és ha az illető magára ismer, akkor neked annyi, ugyanis amit ide irkáltál, az már nagy nyilvánosság előttinek számít.

Hapciusz # 2017.06.24. 03:41

Nemár, ha az öregnek 57 csatornája van, akkor szerintetek internetezik is??
Fogalmatok sincs a valóságról!!

MajorDomus # 2017.06.23. 16:03

Ott a pont.

2017-ben,mikor a 83 éves szomszédaszonyomnak
57 tv csatornája van,ez nem kérdés.

A 60 -70 -es korosztály mér vidáman internetezik,itt már igaz Sz.Örökös véleménye !

Be kell irni hogy társasházi törvény.
És elolvasni ami lejön.

drbjozsef # 2017.06.22. 20:23

„Amúgy honnan tájékozódjanak a tulajdonosok a saját jogaikról, meg úgy általában a társasházi törvényekről...???”
„Elhiszik amit a közös képvislő mond, hiszen hogyan is ellenőrizhetnék le??”

Szerintem meg:
Mindkét kérdésre ugyanaz a válasz: akarják egyáltalán? Nem. Innentől meg tökmindegy hol és hogyan ellenőrizhetnék le.

Szomorú örökös # 2017.06.22. 18:50

Hapciusz

bár van társasházi biztosítás, a megrongált zárakat, kaputelefonokat a társasház számlájára csináltatják meg

Pl. kaputelefon rongálást egy évben egyszer fizet a biztosító. Nem tudom, erről esetleg tudtál-e valaha? ;-)

egy árajánlatot hoznak 3 helyett, a saját vállalkozóikét, gondolom a busás jutalék miatt.

Na látod, az ilyen mondatokból szoktak később jó kis becsületsértési-rágalmazási perek megszületni a bíróságon. Szeretnéd? Ugye, hogy nem? Hát akkor kicsit fogj visszább és van esély, hogy megúszod. ;-)

Amúgy honnan tájékozódjanak a tulajdonosok a saját jogaikról, meg úgy általában a társasházi törvényekről...???

Elhiszik amit a közös képvislő mond, hiszen hogyan is ellenőrizhetnék le??

Mindkét kérdésre ugyanaz a válasz: Google a mi barátunk! ;-)

Hapciusz # 2017.06.22. 18:34

Öregekre visszatérve: szerinted miért ők a potenciáis áldozatai a termékbemutató cégeknek és lakásmaffiának?? ezen kellene elgondolkozni.
Amúgy honnan tájékozódjanak a tulajdonosok a saját jogaikról, meg úgy általában a társasházi törvényekről ha nem ezen a fórumon töri őket a nyavalya???
Elhiszik amit a közös képvislő mond, hiszen hogyan is ellenőrizhetnék le??

Hapciusz # 2017.06.22. 18:30

Lósz@rt MajorDomus, már bocsánat. Ha költöznénk, akkor itt népvándorlás indulna meg, amúgy sokkal szigorúbb törvények kellenének a tisztességtelen, korrupt közösképviselőkkel szemben, mindjárt lenne itt akkora rend, hogy csak na. Ha börtönt adnának csalásért akkor nem lenne ennyi visszaélés, tisztelet a kevéske kivételnek.
A társaházak és egyebek szövetsége mind az ingatlankezelők érdekeit szolgálja, vagyis a maffiózókat, nem ám a lakók érdekeit, mint ahogy a tht tv.sem!

Te egy igen ritka kivétel lehetsz!

MajorDomus # 2017.06.22. 18:15

És csak szenilis öregek laknak a házban?

Két jó tanács!

Szél ellen nem lehet...

Ha nem tudod legyőzni,légy a barátja!

Vagy költözz el maffiamentes házba.

Hapciusz # 2017.06.22. 14:04

kolecsnikov, nálunk ilyeneket csinálnak: bár van társasházi biztosítás, a megrongált zárakat, kaputelefonokat a társasház számlájára csináltatják meg. 50 ezer ft volt betervezve kapufelújításra, lett belőle 820 ezer ft, ebbe nem számolták bele a kőműves munkát, lakatosmunkát és kaputelefont, igy kijött 1millió 300 ezer ft-ra a költség, mégpedig úgy hogy mellékesen kijelenti a közösképviselő és másnapra ott a csapat, a jegyzőkönyvbe meg azt írja, hogy egyhangúan meg lett szavazva. Állagmegóvásra nincs pénz, kapura elköltötték a maradékot. Rendszeresen nemtulajdonosokkal hitelesíttetik a jegyzőkönyveket, nekik van betekintési joguk a bankszámlába, ha iratokat akarok megnézni, minden módon akadályozzák, egy árajánlatot hoznak 3 helyett, a saját vállalkozóikét, gondolom a busás jutalék miatt.
Ez a maffiadolog sajnos igaz lehet, az ingatlanszerzésekre vannak ráállva, sok öreget szép szavakkal behülyítenek, az ismételt közgyűléseikkel pedig a klikkjeik megszavaznak bármit, a kötözködő tulajdonosokat elmarják meg kizárják a közgyűlésekről, ahogy nálunk is történt mert az egyikük lakásában tartottak közgyűlit és ki is rakták az illetőt.

kolecsnikov # 2017.06.22. 10:37

Hapcius: Nálunk /183 lakás / külön erre szakosodott rádumáló brigádot alakított a vezetőségnek nevezett MAFFIA és járták az öregeket,hogy rájuk szavazzanak mert ők csak a jót akarják azért vesznek fel százmilliós hitelt,hogy ne legyen kéménye ! ne legyen gáz a fürdőszobájában ! A villannyal jobban jár /260000 Ft! 4 m 3x1,5 kábel 1db dug alj 1db 16 A. kis megszakító 1db 100 L Villany bojler.És legjobban jár az idős nyugger ha a MAFFIA valamelyik tagjára íratja a lakását mer akkor ingyen kap villany bojlert nem kell havi 8500 Ft pluszt fizetni a közősköltségen kívül talán 5000 is elég lesz majd befizeti a többi marha mint ahogy 150 lakó fizeti,hogy 30 lakó kondenzációs kazánt tudjon bekötni a kéménybe. Mindez azért van mert olyanokat járatnak a közgyűlésre aki miután feltartotta a kezét megkérdi a szomszédját,HOGY MIRE IS SZAVAZTUNK.Egy háztulajdonosban több, lakói iránti megbecsülés volt mint ezekbe a felfuvalkodott jött-ment túlfizetett elnökökbe„ TISZTELET A RITKA KIVÉTELNEK”"

Szomorú örökös # 2017.06.22. 05:24

Hapciusz

azt nyomnak le ezekkel a gyagya öregekkel, amit akarnak

Ezek után belegondoltam, hogy mennyire "szerethetnek" téged ebben a társasházban, hogy ilyen véleménnyel vagy a saját lakótársaidról. :-O

Hapciusz # 2017.06.22. 04:15

Nem teljesen!

" A határozatok könyve tulajdonképpen a közgyűlési jegyzőkönyvek gyűjteménye azzal a többlettel, hogy külön lapon meg kell jelölni az egyes határozatok végrehajtásának módját és határidejét, a teljesítést és arról is számot kell adni, hogy miért nem sikerült a határozatot végrehajtani (akadályok felsorolása"

nálunk akár csalhatnak is, megtartják pár nemkívánatos tulaj nélkül is a közgyűlést, azt nyomnak le ezekkel a gyagya öregekkel, amit akarnak, és nemegyszer teljesen mást írtak be, mint amit mondtam! Van egy határozat, aminek végrehajtási ideje is rég lejárt, össze kellett volna hívni egy közgyűlést, és hiába szólok. Érdekelne, mit hazudozik, hogy miért nem hajtotta végre! Megosztó a közösképviselő egy 9 lakásos házban, az öregekkel könnyű dolga van!

MajorDomus # 2017.06.21. 18:45

Miért tennék?

Kérj másolatot a közgyűlési jegyzőkönyvből!

Ahhoz is jogod van,de gyanusitani és rágalmazni nem.

Egyébként nincs rá kötelező formátum.

Lehet kapni nyomtatványboltokban,de kevesen veszik,otthon egy Publisher vagy Word programban elkészitjük.

Hapciusz # 2017.06.19. 18:53

Érdeklődni szeretnék, hogy a Közgyűlési Határozatok Könyve nevezetű mappa hogy néz ki? Számozottak az oldalai, vagy csak be vannak dobva időrendi sorrendben a közgyűlések jegyzőkönyvek?
Ugyanis kértem betekintést, de sosem láttam még ilyet. Nem szeretném ha suttyomban kiszednének egy-két oldalt.