Csak jelzem,hogy általánosan elfogadott,és alkalmazott gyakorlat,az ügyyeletes társasházi hülye miatt vettük bele az SzMsz-be!
Társasházi jog
Az idézett törvényhely "írásban" rendeli ...
Az email pedig alapban "nem írásban" egy másik törvény szerint.
Tudod, az emberek megegyezhetnek olyanban, ami szerintük nekik jó, függetlenül attól más mit gondol. Például egy házközösség.
Ha beveszik az SZMSZ-be a közösképviselő/házkezelő emailcímét, amiről küldi a meghívót, és ez a közösségnek megfelel, akkor miért kellene időbélyegezni meg tanúsítani?
Kirakják a faliújságra is, onnan is megtudhatja mindenki.
Igen, hamisítható az email is, a feladó is.
De ezek szerint csak ajánlott és tértivevényes levél, benne közjegyző előtt tanúsított aláírással lehetne a hivatalos meghívó? Hiszen a levél is, a feladó is, a közös képviselő levele is hamisítható könnyedén. Küldjek neked egy közgyűlési meghívót Orbán Viktor nevében a Parlamentbe? Elmész?
Akkor mitől lesz "írásban" az email?
Mert
pár perc alatt hamisítok neked egyet
illetve
az email megérkezése sem garantált !
nonolet
Nem gondolod jól!
És HA az email megfelel az "írásban" kitételnek... gondolom.
Azaz van tanúsított
- elektronikus időbélyeg
és
elektronikus aláírás
rajta.
Különben nem számít "írásban"-nak.
Ha az szmsz tartalmazza,akkor igen!
Tisztelt Fórumozók!
A Társasházi Törvény 33.§-a szerint ("33. § (1) A közgyűlést a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnöke hívja össze. A közgyűlésre valamennyi tulajdonostársat írásban kell meghívni, amellyel egyidejűleg a meghívó egy példányát a társasházban - jól látható helyen - ki kell függeszteni.")
Ezzel kapcsolatban felmerül egy kérdés. Valamennyi tulajdonostársat írásban kell meghívni!!! Van e lehetőség arra, hogy a meghívó elektronikus levélben érkezzen meg? A válaszokat előre is köszönöm.
Oldjátok meg házon belül.
Ideje másikat keresni... mielőbb.
Ezt meg elhajtani a búsba, azonnal.
-
Mondjuk 4 lakásra külsőst fizetni az is luxus.
Tisztelt Fórumozók!
A következőben szeretnék segítséget kérni:
4 lakásos társasház a miénk, ami júliusban alakult. Akkor lett egy külső közösképviselő választva. A választott kk. azóta sem küldte el az akkori alakulásról szóló jegyzőkönyvet. Ez így rendben van? Kötött a társasház nevében egy házbiztosítást, anélkül, hogy erre bárki felhatalmazta volna. Jeleztem neki, hogy ez így nem lesz rendben a közgyűlés felhatalmazása nélkül, de ennek ellenére megkötötte, majd arra hivatkozott, hogy gyorsan meg kellett kötnie a vihar miatt. Most küldött egy házirendet, hogy azt kell betartani, anélkül, hogy erről szavazás történt volna. Emellett vagy egy garanciális javítás a házban. Ezt már 1 hónapja jeleztem neki, amire a kivitelező (aki a javításról már min 6 hónapja tud) azt a választ adta, hogy majd kijavítja. Most rákérdeztem a közösképviselőnél, hogy mi van a javítással, aki szerint a kivitelező megígérte, hát majd kijavítja. Ezek a dolgok rendben vannak?
A válaszokat előre is köszönöm!
1.igen
2. a határozatok érvényesek,a nem tulajdonos hitelesitő helyett ujat kell választani,s ujrahitelesitenk a jdgyzőkönyvet. Ez ráér a legközelebbi közgyűlésen is.
Formai hiba
Res iudicata pro veritate accipitur.
Ez engem is érdekelne, nálunk is törvénytelen dolgokat művel 2 hivatásos társasházkezelő
Tisztelt Fórumozók!
Tanácsot szeretnék kérni társasházi közgyűléssel kapcsolatban!
- Szabályos e ha az ugyanazon napon megtartott közgyűlés és megismételt közgyűlés tekintetében csak egy jegyzőkönyv készült?
- Mi a jogi helyzet akkor, ha a két jegyzőkönyv hitelesítő közül az egyik nem tulajdonos?
Kérdezem ezt azért, mert törvényességi vizsgálat kapcsán született döntés, amit vitathatónak tartok, ezért érdekelne a fórumozók véleménye!!!
általában szokott lenni társasházi biztosítás, és ha a tulaj kárát megtérítették, akkor neki is vannak erről papírjai.
Írni kell ajánlott-tértivevényes levelet a közösképviselőnek, határidőt adva a beázás megszüntetésére, majd intézkedjen a tulaj, szakvélemény+árajánlat, végeztesse el a munkát és nyujtsa be a számlát. Ha nem hajlandóak kifizetni, szerintem a papírok alapján a közjegyző megindíthatja az eljárást. Ez a legegyszerűbb. Szerintem!
Az se jellemző a többségre...
biztosítás?
HA vannak papírok...
(nem szoktak lenni az ilyen ügyekben)
már 13 éve áznak, ha megvannak erről a papírok, simán perelheti a házat.
Ehhez előbb célszerű (szükséges) a Közgyűléshez fordulni, hivatalosan (írásban vagy jegyzőkönyvbe mondva).
Gondolom ilyesmi eddig nem történt...
Vagy már igen?
egy tipp!
Mi lenne ha szakembertől kérnél a hiba feltárására szakvéleményt és árajánlatot a munkára? Majd jelented a közgyűlés fele, hogy kénytelen vagy te intézkedni, és benyújtod a számlát majd vagy jegyzőhöz/közjegyzőhöz/bírósághoz fordulsz hogy fizessék meg?
Ez igaz is!
De.
A közvetlen életveszélyt,vagy anyagi kárt okozó esetekben a közös képviselő értékhatár nélkül köteles intézkedni!
A panaszosnak nem a beázás,hanem a közös képviselő ,,nemintézkedése,, miatt kell a közgyűléshez fordulnia!
Nem tűzoltásról van szó,de a kollégának ennyi idő alatt illett volna lépnie!
Nem olyan horderejű ügy ez,ami nem férne bele a hatáskörébe!
Arra gondolsz, akire akarsz, társasházban akkor is a közgyűlés hozza a döntéseket, ezért ha vitád van a társasházzal, akkor nem oda kell fordulnod.
Köszönöm.
Nem a közgyűlésre gondoltam hanem a képviselőre és a szakemberre.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02