Köszönöm a gyors választ, ami egy kicsit elbizonytalanított.
Jelenleg a cég törzstőkéje 3 millió forint, amit az új tulajdonos - tudomásom szerint - le fog szállítani 500 ezerre, vagyis a korlátozott felelősség is csökkenni fog. Ez a tény elegendő annak bizonyítására, hogy a cég az átruházáskor fizetőképes volt?
KFT eladása - buktatók
Inkább a saját tőke, a kintlévőségek és a kötelezettségek a lényegesek, nem a jegyzett tőke.
Köszönöm, ez mind rendben van. A főkönyvi kivonat mindent tartalmaz.
Akkor szerinted az eladás a jobb megoldás, mint a végelszámolás?
A jogilag legtisztább megoldás a végelszámolás, ha nem kifejezetten ezt a tevékenységet akarja az új tulajdonos folytatni, de azt értem, hogy vannak más szempontok is. :) Eldönteni neked kell.
Köszönöm, abban bízom, hogy 2 hét alatt nem fogja csődbe vinni, ugyanis dec. 31-én éves beszámolót kell készíttetnie az új tulajdonosnak, ami ugyebár nyilvános, és az elég jó bizonyíték, szerintem, arra, hogy nem csődközeli állapotban adjuk át a céget. Ezt a bíróságnak is el kell fogadni.
Ha nem várna rám egy műtét, a végelszámolást választanám.
Üdvözlöm, eladtuk a cégünket, a vevő 3 hónap múlva újra eladta, a harmadik vevő fél éven belül adótartozást halmozott fel, ami nem térült meg. A NAV az összes eredeti tulajdonost eltiltotta 5 évre a cégvezetéstől a 3. tulajdonos adótartozása miatt. Jogos a NAV intézkedése? Meddig van korlátozott felelősségünk a cég további tevékenységéért?
Köszönöm..
Szabo J.,
Akár jogos is lehet. A szabályok az Art. 19-20. §-ban vannak. Sokféle eset van, ezért a szabályok bonyolultak. Olvasd el, melyik illik rád, és mikor és hogyan tudsz kimentési kérelemmel élni.
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…
A törvény célja az, hogy a cégtemetést szakcionálja. A megközelítés az, hogy aki gyanús, azt automatikusan eltiltjuk, de kérelemre megvizsgáljuk, hogy jogkövetően járt-e el. Ezzel lehet egyet nem érteni, de most ez a törvény.
Esetleg érdemes lehet egy adószakértőt vagy adójogos ügyvédet megkeresni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02