Derill és a többi Tisztelt jogi szakember!
Nagyon fontos, amit kérdezni szeretnék, ezért megkérném, hogy olyan adjon választ, aki szakember, vagy tényleg járatos a dologban, szóval biztosat tud mondani. Mondom:
2003. nyarán 3 MFt hiányzott a lakásvásárláshoz. Elindítottuk a nevemen a banki hiteligénylést, de kiderült, hogy egy régi, pitiáner áruvásárlási hitel kapcsán a BAR listán vagyok, emiatt másfél hónap múlva "visszadobták" a hiteligénylést.
Pár nap múlva jön hozzám a feleségem, és azt mondja, hogy menjek vele a közjegyzőhöz ott közösen aláírunk egy papírt és az ő nevén símán menni fog a kölcsönigénylés.
A papír tartalma az volt, hogy igaz, hogy a feleségem és én egy lakásban éltünk, élünk, de már 2002. júliusa óta nem élünk házassági életközösségben
Bevallom őszintén, nagyot hibáztam, mert úgy írtam alá akkor valamit, hogy nem voltam tisztában semmiféle lehetséges következménnyel.
A valóság az, hogy mi mindig is teljes mértékben házassági életközösségben éltünk, ezév május közepéig.
A feleségem most három év után, hogy beadta a bontóperre a keresetet, elővette a három éve készült papírt és a bíróság előtt hangoztatja, hogy mi már 2002 júliusa óta nem élünk házassági életközösségben.
Ennek rengeteg folyománya, előnye van a feleségem számára az ügyben, erre nem térek ki.
Megjegyzem, hogy soha nem gondoltam volna, - főleg meg, hogy már én is tisztában vagyok ezen papír fontosságával - ,hogy a feleségem ezzel vissza fog élni az irányomba.
Elismerem, hogy én is hibáztam, hogy olyat írtam alá, aminek nem voltam tisztában az esetleges következményeivel, büntetőjogi vonzatával.
A kérdésem az lenne, tudok-e valamit csinálni, ha igen, mit, hogy a bíróság a házassági életközösséget ezév májusáig fennállónak tekintse?