Azt kéne, megkeresni a régi haverokat, aztán berúgni egyet. November óta egy kortyot sem ittam, úgy látszik ez sem volt jó.
Mit lehet tenni?
Állítólag reggel jönnek.
Írtam neki, hogy nem biztos, hogy leszek, mert elegem van már belőle.Úgy látszik az jön be, ha van kedvem megek és majd ha van kedvem jövök.
Most őszíntén. Nem lehet mit csinálni. Ha valaki anya, úgyis neki ítélik a gyereket. Tudomásul kéne ezt vennem, aztán mielőbb élni a magam világát, csináljon amit akar.
Tamás123, a feleséged a gyerekkel üzent tehát, hogy csak a jövő héten jönnek. Nincs semmi gond. Ha a gyerek újra hiv, ne kérdezgesd, ne próbáld rajta keresztül elérni, hogy az anyja szóbaálljon veled. Ne hozd kinos helyzetbe a kölköt.
Jó gondolat, amit valamelyik másik topikba irtál: elmész valahova a haverjaiddal. Nyugodj le, lazulj, használd ki a szabadidődet és feledkezz meg néhány napra a házicirkuszról, ami évek óta folyik nálatok (szerintem abnormálisan lassan értetek el a végkifejletig). Utána tisztábban fogsz látni.
monalisa1
Nem bombáztam, nem is lehet. Feleségem kikapcsolva, a gyermek hívott ma egyszer.
Na ezt szakértette meg pappa, hogy mit zaklatom a gyereket.
pécsiréka, monalisa1
Attól voltam igazán kibukva, hogy olyan gyorsan vitte már a gyereket is.
Már az első hétvégén vinni akarta, aztán a harmadikon vitte.
Egy kis tiszteletidőt illett volna hagynia, nem állat vagyok.Amíg ülepszik az egész.
Gyorsan zajlott nálunk minden, ez a fő baj.Abnormálisan gyorsan.
szia Tamás123,
nagyon nehéz, látom.
Első lépésként nem sokat lehet tenni.
Ha a gyereket nem bántja/veri senki, van hol laknia, van mit ennie, innia, nem beteg nyugi.
Mivel a gyerekednek szüksége lehet egy kiegyensúlyozott apára, tegyél meg mindent hogy Te legyél a türelmes apa akihez mindig tud fordulni. Mindig tudja hogy rád számíthat és bármikor.
Nem tudom mennyi idős a gyereked,az értelmére hass. Meglátod, Õ fog keresni téged. A gyerek biztosan szeret téged.
Jó kapcsolatot kell építened vele, ez a lényeg, ettől (is) lehetsz boldog.
Én azt tenném, hogy megbeszélnék vele következő hétre egy időpontot amikor telofon közelben lesz, ahhoz, hogy beszéljünk.
A bíróság gondolom tud az esetről, dolgozik a megoldáson.
(Bizonyítékokat gyűjtöd, feljegyzéseket készítesz? pl. költség számlák, leírt, a gyerekkel közösen átélt esetek). Tudom, könnyű mondani, de erősnek kell lenned.
( egy ismerősöm ugyan ilyen helyzetben van, és alig 4 éves a kislánya. Az itteni jog inkább a nőknek kedvez, tapasztalja Õ. Emiatt, olyasmit említett, hogy a hasonló helyzetben lévő apák aláírást kezdtek gyűjteni, ahhoz hogy a jog lehetőséget adjon nekik, hogy gyermekeikkel több időt eltölthessenek+ még amit lehet)
Mindkettőtökhözhöz van címezve egy javaslatom egy másik topicban.
Nem vitte le azt a gyereket a térképről (...), nyaralnak, valamint ott van az anyja mellett - argo biztonságban van.
Aztán lehet hogy az ideiglenes távollét mobil: ma itt vagyunk holnap meg másfelé., mondhatni "világjárás".
A kissrác - bármiként is másként véled ezt te esetleg - bizonyára egész jól érzi magát a változatosságban.
Majd a nyáron te is viszed ide meg oda.
És ahogy a nejed sem sem fog rádcsörögni akkor, te se bombázzad a hívásokkal most egyikőjüket se.
A rendőrséget meg a gyámhivatalt meg verjed ki a fejedből., mondom: idővel hazatérnek majd.
És majd máskor is el fognak menni még, lévén elég hosszú még a nyár.
Tamás123, gondolj talán arra is, hogy a neked szóló tanácsok másoknak, válófélben lévő, de érzékeny, a gyerek érdekeit szem előtt tartó embereknek hasznára lehetnek.
Mondtam már, hogy nekem édesmindegy, te hogyan szúrod el a saját életedet és a gyerekedét.
Emberek!
Legyetek szívesek segítsetek, ha tudtok.
Úgy volt, hogy hétvégére viszi el a feleségem, kértem, hogy ma este hozza meg
Most beszéltem a telefonon a fiammal.
Azt mondja a fiam, lehet, hogy csak a jövő héten jönnek, de fogalma sincs, hogy mikor.
Kérdeztem, de nem tudta/vagy nem engedik megmondani, hogy melyik faluban van.
Kértem, hogy hívja a telefonhoz az anyját, aki nem hajlandó odajönni.
Meddig várjak? (hétfő, kedd ... ) mit tegyek?
pappa
Megkérlek, hogy állítsd le magad.
Főleg ilyennel:
"Hagyd békén a gyereket, ne telefonálgass neki. "
Megköszönném, ha ezentúl semmilyen tanácsot nem adnál nekem. Előre is köszönöm.
Tamás123, ne tegyél semmit. Nyugodj meg, nyaral a gyerek. Majd megérkeznek, ezt te is tudod. Az anyjával van, tehát baja nem lesz. Te kérted, hogy ma hozza vissza a feleséged a gyereket, de ő ezt nem igérte meg. Hagyd békén a gyereket, ne telefonálgass neki. Akár megtiltják neki, hogy megmondja hol van, akár nem tudja, mindenképpen nehéz helyzetbe hozod, ha kérdezgeted. Nincs hatóság, ami ilyen esetben be tudna avatkozni, nincs is rá szükség. Majd ha a biróság meghatározza a kapcsolattartásodat, és azt az anya bármilyen módon akadályozza, tudsz majd lépni. A birói döntés után sem lesz lehetőséged beleszólni, hogy az anya hova, kikhez viszi a gyereket. Jobb, ha ehhez már most hozzászoktatod magad.
Te is hibás vagy abban, hogy a feleséged nem hajlandó veled kommunikálni, és ennek a gyerek issza meg a levét. Fölösleges a gyereket még azzal is terhelni, hogy hivja a telefonhoz az anyját, hiszen te is tudod, hogy úgysem hajlandó jönni.
Emberek!
Legyetek szívesek segítsetek, ha tudtok.
Úgy volt, hogy hétvégére viszi el a feleségem, kértem, hogy ma este hozza meg
Most beszéltem a telefonon a fiammal.
Azt mondja a fiam, lehet, hogy csak a jövő héten jönnek, de fogalma sincs, hogy mikor.
Kérdeztem, de nem tudta/vagy nem engedik megmondani, hogy melyik faluban van.
Kértem, hogy hívja a telefonhoz az anyját, aki nem hajlandó odajönni.
Meddig várjak? (hétfő, kedd ... ) mit tegyek?
Már leírták: ha közös a bankszámla, akkor többé-kevésbé közös a családi pénztárca is. A házastársi "ágyközösség" pedig jobbára magányügy.
Tehát vélelmezhető a házastársi életközösség megléte.
Szóval ezt a kardinális kérdést adott esetben állitani és/vagy tagadni bár lehet, de az ellenkezőjét bizonygatni próbáló félnek a maga érvelésével nagyon meggyőzőnek kell lennie ahhoz, hogy HITELT ÉRDEMLÕ legyen a mondókájával.
Véleményem szerint a "tagadás" oldal van a bizonyítás nehezebb helyzetében.
Az már más kérdés, hogy a kérdés tagadásá melyik oldalról indul - és főleg milyen önös érdekből.
Az éppen nem ide vágó esettel kapcsolatban szeretném kikérni, kbs, a te véleményedet is. Nos?
Derill!
Köszönöm szépen.
Mindigis, teljes mértékben házassági életközösségben éltünk a feleségemmel, valamelyik más témájú fórumban írtam, hogy annak a közjegyző előtt aláírt rendelkező okirat elkészülésének a részleteit. Majd megkeresem és bemásolom.
Millió módon tudom igazolni a folytatólagos házassági életközösség meglétét.
Könnyű igazolnom, mert ez a valóság.
Öröklés és családjog...
szia derill,
kártérítés téma
Bp.n a Szabi hídon, "dugóban" X állt az autójával.
Jobbra Duna, balra villamos vágány. Semerre sem tudta odébb vezetni a gk.-t. közel állt a villamos sínhez, viszont, mivel mégis 2 kocsija elhaladt, nem lehet állítani hogy akadályozta a menetben.
(A fékpedálon tartotta lábát, nehogy megmozduljon)
Mellette elhaladt a vili első, második kocsia, majd az utolsó, harmadik, (rögzítve nem lévén, ahogyan a többi) meghúzta a gk. bal első részét, a vili vezető tovább haladt, nem állt meg. (két veszélyes üzem találkozása). Bkv-n van a bizonyítási teher ,- be kell bizonyítania hogy úgy járt el ahogyan áltakában elvárható, károsultnak pedig hogy állt. Hogyan bizonyítja be hogy állt? tanú, rendőrség nem volt bevonva, a körülményre való tekintettel. (ez hiba volt!!!!) Azon gondolkodom, hogy ig. ügyi szkértőt vonok be. Igazságügyi szakértő pozítiv vélenénye elegendő lenne a bizonyításhoz? (a józan ész azt mondaná hogy pernek nincs értelme, nem nagy a kár). De amennyben 8000.000Mo lenne a kár.... hogyan bizonyítanám? csak veszteskén kerülnék ki a perből?
Tamás: az a papir azt bizonyitja, hogy amig elkészült, nem éltetek házassági életközösségben, azonban azt nem, hogy azóta ujra nem éltetek abban, tehát a feleségednek azt kell bizonyitania, hogy azóta sem éltek házassági életközösségben.
A papirral csak a lakást buktad, kivéve, ha tudod bizonyitani, hogy szinlelt szerződés volt, merthogy az semmis.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
lewho
Köszi, ezt nem ismertem, de itt tényleg elég jól körülírja.
Olyannyira közös gazdálkodást folytattunk, hogy fizethettem minden költséget. Ilyen rendes feleségem van, ennyire bevont a "közös gazdálkodásba"
Kis segítség egy régi bh-ból
BH1976. 450
I. Annak vizsgálatánál, hogy a házastársak között megszakadt-e az életközösség, azt kell figyelembe venni, hogy az életközösség közös háztartást, közös gazdálkodást és benső házaséletet jelent a házastársak között, megszűnése pedig csak akkor állapítható meg, ha valamennyi vonatkozásban megszűnik a felek együvé tartozása. Hosszabb, zavartalan házasélet után, amelyből gyermek is született, egymagában a nemi kapcsolat megszakadása - különöseképpen, ha azt az egyik fél betegsége idézte elő - nem jelenti az életközösség megszakadását (Csjt. 27. §).
Kovács_Béla_Sándor
Komolyan mondom, hogy teljes mértékben (testi vonatkozásban is) házassági életközösségben éltünk.
Megkérnélek, hogy légy szíves mondj nekem néhány konkrét dolgot, hogy mit értesz "minden kétséget kizáró" ellenbizonyítás alatt.
Közokirattal szemben is helye van az ellenbizonyításnak. De minden kétséget kizárónak kell lennie.
Millió egy dologgal tudom bizonyítani, maximális mértékben házassági életközösségben éltünk.
De a kérdésem az lenne: Mi az erősebb?
A közjegyző előtt aláírt (valótlan tartalmú) papír?
Vagy pedig ha igazolom, hogy mi igenis házassági életközösségben éltünk.
Tényleg jó lenne, ha szakember segítene, mert nagyon erősnek érzek egy közjegyző előtt aláírt papírt.
tudsz. bizonyítsd be.
pl tanúk, közös lakásfelújítás, közös bankszámlaszám,nyaralás, gyerkőcök nevelése ilyenek....
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02