Tisztelt obuda fan!
Most már tényleg elvesztettem a fonalat ezzel a folyamatos illetve időszakos láthatással.
Én nem vagyok sem jogász, sem pedig "agyoniskolázott" ember. Most már tényleg nem tudom merre vagyok arccal előre! Olvasgatom itt a fórumon a h.sz eket és mindenki egymás ellen beszél vagy csak én értelmezem rösszul a dolgokat?
konkrét példa:
genius70 kérdezte...
Létezik folyamatos,valamint időszakos kapcsolattartás.
A folyamatos kapcsolattartásnak eleget kell-e tenni ha a nyári szünetre esik?
Az időszakos kapcsolattartás jelen esetben nyári szünidő...
válasz:_Wasp_
jár a folyamatos kapcsolattartás is, hacsak másban nem állapodtatok meg.
Pár sorral feljebb más is azt mondja hogy ha másban nem állapodtak meg...
- mikor? a bíróságon?
volt egy egyezségünk amit még a válóper beadása előtt ügyvéd jelenlétében aláírtunk. abban ennyi áll:
"minden páros hétvégén péntek este 18 órától vasárnap este 18 óráig jogosult az édesapa a gyermeket magával vinni, Az iskolai szünetek fele részben élhet az édesapa a kapcsolattartási jogával..."
itt nem zárja ki a kettő egymást
A vállóperes jegyzőkönyvben is ennyi van:
A szülők megállapodnak abban, hogy az apa jogosult xxx utónevű gyermekkel kapcsolattartásra az alábbiak szerint.
folyamatos kapcs.tartás illeti meg (az előbb leírt módon) ezenkívül karácsony , hósvét, punkösd másnapján reggel 9 órától este 18 óráig
Az apát minden naptári évben nyáron, egy hónyp kapcsolattartás illeti meg, melynek a pontos időpontjában és megosztásában minden évben május 31 ig meg kell állapodni, ha ez nem sikerül akkor rendkívüli kapcs.tart illeti meg az apát: júli 1-31.igEzenkívül jogosult az apa az időszakos kapcs. tart ra mindenóvodai, iskolai szünet fele időtartamában. a megosztásááról az esedékességet megelőzően 30 nappal állapodnak meg ha ez nem tört. meg akkor itt a szünet második fele
Szóval nállam ezek a papírok nem zárják i hogy két hét nyári szünet után a fiam ne legyen nállam a következő páros hétvégén...
Úgy érzem tényleg le kellene tisztázni ezt a dolgot mert kezd viccces lenni ez a fórum...