Gyorshajtás


fazsolt # 2012.08.23. 10:43

Ma én is kaptam egy levelet.
Édesanyám a tulajdonos, én lennék az üzembentartó, és nyilatkozom kell, hogy adott időpontban ki vezette a kocsit.
http://gyorshajtas.host22.com/ szerint:
"Megúsztad a közigazgatási bírságot, de szabályértésért megbüntethetnek 3.000-20.000 Ft-ig helyszíni bírsággal, ami a távollétedben is kiszabható. "

50 helyett mentem 59-cel.

Kérdések: köteles vagyok-e nyilatkozni arról, hogy ki vezette az autót?
köteles vagyok-e magamra terhelő vallomást tenni?
Kit büntetnek, ha nem nyilatkozom?

Suzyp # 2012.08.23. 08:29

Bizonyítási eljárást? Ezzel előrébb lépünk? Mi lehet a vége? Bármilyen segítséget előre is KÖSZÖNÖK!

Véleményem # 2012.08.22. 20:07

Suzyp

Bizonyítási eljárást kell kérni!
Amúgy tényleg egyértelmű a fotó. A fékezés lényegtelen, késő bánat, tessék betartani a sebesség határokat...

1.bendeguz # 2012.08.22. 09:44

kedves , suzyp

gondolkodás nélkül be kell fizetni , elég egyértelmű hogy lakott területen készült a fotó .

1.bendeguz # 2012.08.22. 04:56

Üdv , urak

Valaki megtudná mondani mennyi ideig tart egy fellebbezés elbírálása ?

Azt tudom , hogy a büntit ki tudják küldeni az elkövetést követő 3-5 napon belül . de azt nem értem mi tart 2-3 hétig a fellebbezésnél . eddig annyit tudok hogy a posta 08 . 06 án kézbesítette a hivatalnak és 08.13 án felterjesztették másodfokra a fellebbezésemet .

Suzyp # 2012.08.21. 08:16

Kedves Fórumozók!
Lehet, hogy volt már szó erről, de nem találom, és meglehet itt gyorsabban kapok választ. Mi van, ha egyetlen egy kép készült és nem felismerhető, hogy hol?
Tábla előtt, vagy után... Ezen kívül az autón jól láthatóan fékez. Úgy emlékszem (javítsanak ki kérem, ha tévednék!), hogy bizonyításhoz egynél több képre van szükség... A képet feltöltöttem, a rendszám, és egyéb azonosítók nélkül. Édesapámról lenne szó, és gondolom mondanom sem kell, hogy a kevés nyugdíjjából tudna másra is költeni. Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségüket! Mit lehet tenni?
http://kep.psharing.com/674665.jpg

pusztító # 2012.08.18. 04:18

Sziasztok!
Lakot területre beérkezve mértek be.
Két fénykép készült az autóról rajta sebesség, az út mellett csak fák és bokrok házak sehol.
A harmadik képen a rendszám.A negyediken pedig a lakot terület vége tábla szerintem egy egészen más kamera állásból.
A táblának nem az autó mögött kéne lennie az első két képen? Mi szabály erre?Van esélyem fellebezésre?
Ja egyébként 110-el mértek be.Azért nem mindegy hogy 50 vagy 90 helyett.Ez nekem egy utazó tempó de soha nem megyek be lakot területre ennyivel erre figyelek.
Előre is köszönöm a segítséget.

Véleményem # 2012.08.16. 07:29

Írásban neked kell írni. Nincs forma nyomtatvány és nem lehet személyesen.

anolin # 2012.08.15. 13:00

És ennek mi a módja hogyan kell? Vagy van ennek valahol valami formanyomtatványa postán személyesen?

Véleményem # 2012.08.14. 15:08

anolin

Próbálkozhatsz...
Döntsd el megér 5ezret vagy sem, ha esetleg mégsem jön be.

anolin # 2012.08.13. 16:16

Sziasztok !
kérdezni szeretném kaptam 30e büntit és négy képet.
Az első két képen van kilométer de az autó nem felismerhető ésa táj.
A harmadik képen még nem olvasható a rendszám az autó sem felismerhető de már csak négy piros csik vanés a táj.
A negyedik képen csak az autó eleje és a rendszám látható négy piros csikkal és semmi más.
De viszont minden képen van dátum és idő de GPS koordináta nincs csak a levélben és a "kozig.... honlapon
hogy a 86. főut 66km +600m szelvényénél történt az esemény.
Ezek alapján nem tudom fellebezésnek van-e helye?

Üdv

1.bendeguz # 2012.08.13. 04:54

nekem az a véleményem ha már minden áron büntetni akarnak akkor büntessenek , de ésszerűen olyanokért ami valóban veszélyes . Nem a több km hosszú egyenes szakaszokra nem tudni miért kitett 60 as utakon , és ne a lakott területek táblái közelében .

Büntessenek ott ahol a sok agyament paraszt kanyarokban záróvonalon , kanyarodó sávokból előzik meg az egyenesen haladókat . Bőven van ilyen hely , de ezeknél soha nincs még elrettentésnek sem egyetlen rendőr autó se . ezek az ámokfutók bizonyíthatóan , szabálytalanságok halmazát követik el . más jogi esetekhez hasonlítva éppen lefedik a bűncselekmény fogalmát .

Vicces és mégis siralmas dolog a következő történet.

Kiss Pista halad bp egyik 3 X 3 sávos útján . a pirosra váltó lámpa előtt bevág elé egy BMW E48 at vezető paraszt. Pista nem tud időben megállni mögötte koccannak . ugyan abban az időben érkezik egy éppen arra járó rendőr autó . megáll igazoltatja az autósokat . Kiss Pista 5 nap múlva kapja a 30 ezres bírságot + pontokat . mert elkövette a relatív gyorshajtást ezért balesetet okozott .

Újabb 5 nap és jön neki a másik levél a XX biztosítótól , hogy az ő KFB ra kifizettek 3,5 millió forintot , ha befizeti a biztosítónak akkor nem nem módosítják a bónusz 4 fokozatát A 0 fokozatra .

Érdekes egybe esések amiket senki nem hajlandó kivizsgálni

tothvili # 2012.08.12. 19:42

Szerintem hasznos info a trafipax figyelmeztetés.
Azt nem írta a beíró, hogy száguldozzon mindenki, sőt...
A rendőri gyakorlatról nincs véleményed?

Egyjogász # 2012.08.12. 19:07

Kit ugattam én le? Milyen helyzet nem tisztázott? Nem is volt semmi kérdés, az volt a beírás amire reagáltam, hogy

"Totális közúti vámszedés kezdődik!!!
Minden traffipaxot bevet a pénzszedő kékruhás horda az elkövetkezendő 10 napban!"

Amire én azt tanácsoltam, hogy:
"Basszál ki velük! Közlekedj mindenütt a megengedett sebességgel..."

De OK, értem, ez a topic arról szól, hogy azok a faszagyerekek akik padlógázzal járnak 30-as táblánál is, és hogyan lehet kimosdatni őket, ha a "pénzszedő kékruhás horda" büntet a közlekedési szabályok lexarásáért....már én is sajnálom, hogy egy percet is pazaroltam erre a topicra, nem "ugatok le" le itt többet senkit.

Ja, csak még annyit, hogyha valamelyik önjelölt belvárosi Schumacher a gyorshajtás közben esetleg letarol néhány gyalogost is, akkor már nem a "pénzszedő kékruhás horda" fog büntetni, hanem a "lesittelő kékruhás horda"....

apocalypto # 2012.08.12. 19:06

Látom azért akadnak még itt "gondolkodók", ez megnyugtató. Akik valamiért nem értik összességében a nagy kerek egészet, azokkal kár is vitába bonyolódni.
A rendőri túlkapások meg egy meddő vita.

Meg kell érteni, ebben a mai rendszerben minden szereplő végrehajtó. A rendőrségnek nevezett pénzbehajtó szervezet, a parkolós-bűnözők, az önálló bírósági végrehajtók, stb... mert a rendszer maga a kifosztó gépezet!

A közös cél: a lakosság totális kifosztása, és irtása válogatott eszközökkel, mégpedig jogi, pénzügyi, gazdasági eszközökkel. Még egyszer kihangsúlyozom - a többi már csak üres szócséplés.

tothvili # 2012.08.12. 16:35

Egyjogász-nak: Nem biztos, hogy egyből le kellene ugatni a kérdezőt, úgy tűnik ez egy nem egészen tisztázott helyzet. Előbb tisztázni kellene, és utána ítélkezni, úgy gondolom.
Az amerikai példa abban nagyon sántít, hogy ott a legisebb eljárási hiba, vagy szabályséréts esetén ejtik az ügyet. Tehát egy ehhez hasonló ügyet ott el sem mernének indítani, mert hiányos, stb...

tothvili # 2012.08.12. 16:29

Bendegúz-nak: ha keresel sorstársakat, akkor segítek: olvastam egy olyan esetről, ahol a sebességtúllépési fotóhoz nem csatolták a mobil korlátozó tábláról készült fotót. Keress rá, valamelyik tavasszal volt a közelmúltban a Bükkben egy rally, ott elvileg önkéntesek helyezték ki a megyében az ideiglenes sebesség-korlátozó táblákat...
Más. Nem hiedelem az, hogy a trafipaxolás elsősorban bevétel szerző tevékenység.
Az sem hiedelem, hogy a fizető parkolás detto.
És az sem, hogy a Közterület-felügyelet azért bilincsel sok esetben tudatosan jogszabályellenesen, mert abból van a fizetésük. Nézzétek meg a XI.kerület honlapján, nem is szégyellik, leírják mindezt.

Egyjogász # 2012.08.12. 15:01

"az állam saját polgárainak teljes egzisztenciális ellehetetlenítésére, tönkretételére, öngyilkosságba hajszolására törekszik. A különféle szabálysértési bírságok kiszabásakor egyértelműen és céltudatosan ez az elv érvényesül!"

Melyik állam? Próbálj meg az USÁ-ban, Franciaországban, vagy akár Ausztriában szarni a helyi közlekedési szabályokra, xarrá fognak bírságolni. (Ha meg az USÁ-ban egy közúti igazoltatás során teszel egy félreérthető mozdulatot, esélyed van rá, hogy le is lőnek.)

És tapasztalatból mondhatom, hogy az osztrák autópályacsendőröknél (ha jól tudom, ez a hivatalos megnevezésük) nincs görényebb banda, tavaly 120 eurora bírságoltak, a mai napig nem tudom miért. Amikor meg azt mondtam, hogy jogtalan, nem fizetem ki, közölték, hogy akkor elkobozzák a kocsit....

Egyébként meg elbeszélünk egymás mellett.

Éntőlem aki 180-nal akar száguldozni a Belvárosban, száguldozzon. Sőt az sem érdekel, ha valaki olyan kütyüket rak a kocsijába, amivel ki lehet szúrni a trafikat.

Viszont ha valaki folyamatosan, szándékosan szarik a KRESZ-re, és a sünök becserkészik, akkor mondja azt elegensán, hogy "OK most bebuktam", ne kezdjen el "pénzbeszedő hordázni".

Véleményem # 2012.08.12. 13:38

1.bendeguz

Kemény szavak ezek. Kíváncsi leszek mire mész, mert szerintem sokra nem fogsz, ha ekkora hadjáratot indítasz. Annyit elérsz, hogy egy életre elásod magad a hatóságnál, a későbbiekben nem fog jól jönni ez. Lehet, hogy az idő, energia, pénz amit belefektetsz az életedben egy komoly vissza esést jelenthet ha a munkád rovására is megy majd stb. Meg persze ha mindez nem jön be. Ha be is jön, mit remélsz? Írnak egy cikket rólad, mekkora ember voltál? Profitálni nem tudsz anyagilag itt, kártérítést sem fogsz kapni szerintem. Halott ügy, de azért fuss neki ha nincs jobb dolgod...

apocalypto

A sebesség korlátozás pont az a része a KRESZ-nek ami betartható. Adott a tábla, a KRESZ jelzés be lehet tartani. Ha egy oszlopon 5 különféle KRESZ tábla van, ami üti egymást meg felül írja az egyik a másikat, na az nem betartható.

apocalypto # 2012.08.12. 08:32

Jogászuram, egyet jegyezzen meg - az állam saját polgárainak teljes egzisztenciális ellehetetlenítésére, tönkretételére, öngyilkosságba hajszolására törekszik. A különféle szabálysértési bírságok kiszabásakor egyértelműen és céltudatosan ez az elv érvényesül!

Ismerjük végre be, ez az egész ország maffiajelleggel működik, hiszen mindannyian tudjuk miféle bűnözői-kör vezeti az országot.

Minden már "felvílágosult" ember tudja, hogy nyereségvágyból, "kvótaszerűen" bírságolnak az utakon, mert a "közrendőrök" bírságoló-automatává való átállítása a cél. A többi csak üres fecsegés és bla-bla.

Egyjogász # 2012.08.11. 22:16

Ez itt egy JOGI fórum, ahová általában jogi tanácsért jönnek az emberek, ezért azt a JOGI tanácsot adtam, hogy tartsd be a jogszabályt (amit - ha azt akarod, hogy ne büntessenek meg - be kell tartani, ha tetszik, ha nem, nekem sem tetszik mindegyik), és akkor nem fognak megbüntetni.

Én a múltkor pl. egy kilométeres sort kikerülendő végignyomattam a tök üres buszsávban (ami szerintem kisebb szabályszegés, mintha valaki lakott területen száguldozik mások életét veszélyeztetve), elkapott a rendőr, 30 e Ft, bebuktam, ennyi. De tudtam, hogy megszegtem a KRESZ-t, és nem kezdtem el "pénzbeszedő hordázni".

gerbera317 # 2012.08.11. 22:04

MEDDIG LESZ MÉG AZ AUTÓ ÉS A TEHERAUTÓ SOFŐR AZ ELSŐ SZÁMÚ KÖZELLENSÉG A LEGFŐBB BŰNÖZŐ EBBEN AZ ORSZÁGBAN??

Amíg a körforgalomba azért nem tudok behajtani, mert túl gyorsan haladnak a bent lévők; amíg valaki nem használja az irányjelzőjét, én pedig úgy akarok neki elsőbbséget adni, hogy utólag kiderül, nem is keresztezzük egymás útját; amíg a másik gyorsítani kezd, amikor én előzni próbálom; amikor a stoptáblánál megállva, hátulról belém jönnek; amíg a másikak nem ismerik a jobbkéz-szabályt; amíg a 30-as övezetben, az iskola előtti zebránál is 70-80-nal száguldoznak egyesek; amíg a motoros jobbról akar megelőzni, miközben én jobbra kanyarodok; amíg két autónyi széles utcában akad olyan, aki a megállni tilos tábla hatálya alatt mégiscsak megáll; amíg esténként azért nem találok parkolóhelyet a házunk előtt, mert a drága szomszédaim 2 autóval foglalnak 3 helyet - nos, addig én is ellenségnek nézem a másikat, és ha ezek közül akár egy is rád illik, akkor téged is, és - nagyon helyesen - a rendőrök is annak tekintenek. Tegyél ellene, és akkor nem lesz így.

apocalypto # 2012.08.11. 18:37

Basszál ki velük! Közlekedj mindenütt a megengedett sebességgel...

Ez most valami humor volt? Mert nagyot kuncogtam.
Betartani a betarthatatlant, jó poén.

1.bendeguz # 2012.08.11. 18:16

valamilyen fogást találok rajta , például szándékos közúti veszélyeztetés ami már nem a szabálysértési kategóriába tartozik .

mert ugye a rend éber őreire is vonatkoznak a törvények , hacsak nem különleges parancs - al nemzetbiztonsági érdekből járnak el .

Fohász az Úrhoz.

ÓHH URAM ADD HOGY EGYSZER EL JÖJJÖN AZ AZ IDŐ AMIKOR A RENDŐRÖK ILYEN VEHEMENCIÁVAL FOGJÁK A TOLVAJOKAT , RABLÓKAT , GYILKOSOKAT , STRICIKET ÜLDÖZNI !!!!

MOND URAM ! MEDDIG LESZ MÉG AZ AUTÓ ÉS A TEHERAUTÓ SOFŐR AZ ELSŐ SZÁMÚ KÖZELLENSÉG A LEGFŐBB BŰNÖZŐ EBBEN AZ ORSZÁGBAN ??

Egyjogász # 2012.08.11. 17:58

"Szóval mozgó trafikkal szopatják az embert."

Nem tudom így hogy lehet szopatni az embert, én attól biztosan nem megyek gyorsabban, mert valami köcsög beáll mögém. (Sőt, ilyenkor direkt lassítok...)

Viszont van erre egy sokkal jobb módszer is, pl. a 2/A-n végig kint van a 90-es tábla, a mozgó trafi beáll pl. 100-110-es sebességre, tuti, hogy legkésőbb ott, ahol legközelebb kétsávos lesz az út, elmegy mellette van 4-5 kocsi vagy 140-nel. Az meg a 90-hez képest már jelentős sebességtúllépés. (Ezért trafiznak rendszeresen a kétsávos részek vége felé, tudom, rendszeresen járok arra, a kétsávos részeknél nem szabad gyorsan menni.)

A videóddal meg nem sokra fogsz menni, ők trafizhatnak így is, te meg akkor is köteles vagy betartani a KRESZ-t, ha valaki megy mögötted, ha rendőr, ha nem...