Végrehajtó jogtalansága


papinianus88 # 2024.07.29. 09:42

De miért a végrehajtó jogtalansága a topik címe?! A végrehajtónak kiosztásra került a végrehajtást kérő kérelme alapján a végrehajtható okirat, mint közokirat. A végrehajtónak nem lehetősége, hanem kötelessége a végrehajtást foganatosítani. Ha minden adós/vélt adós jelezné a végrehajtónak, hogy nem tartozik, nem ő az adós és ez megakasztaná a végrehajtást, akkor nem igazán lenne mit csinálni a végrehajtónak. Azonban inkább először tisztázd a tényállást. Például józsi kérdéseire, vagy arra, hogy kaptál-e esetleg/véletlenül fizetési meghagyásos eljárásban FMH-t közjegyzőtől, amire nem reagáltál semmit....? Mert a végrehajtás nem úgy indul a közhiedelemmel ellentétben, hogy valaki kitalálja, hogy valakitől követel és lepacsizik a végrehajtóval és átadja az ügyet. (Jó önkormányzattal megállapodhat szerződésben a végrehajtó stb., de vegyük a főszabályt)

drbjozsef # 2024.07.29. 09:23

Leticia99,

Májusban eladtad az ingatlant, és első dolgod volt, hogy megszüntesd a közüzemi szerződéseidet? Bejelentetted az eladás tényét azonnal a vízműveknek? Nem vagy már szerződésben velük?

Leticia99 # 2024.07.29. 08:40

Sziasztok! Rettentően elkeseredettek vagyunk, kérlek segítsetek ilyen ügyben kihez lehet fordulni és milyen lehetőségeink vannak. Adott egy ingatlan mely májusban el lett adva, át lett iratva az új tulajdonos nevére. Júniusban volt egy csőtörés mely ~500 forintos kárt okozott a haznal, ezt az új tulaj hivatalosan is elismerte, hogy övé a felelősség, de kifizetni nem fizette ki. Emiatt a végrehajtó tőlünk( azaz a régi tulajtól) vonta le az összeget, mivel tőle nem tudják, mert nincs ennyi pénze. Hiába reklamáltunk már minden létező helyen ahol tudtunk (vizeseknel, vegrehajtonal, új tulajnál, ügyvédnél) senki nem tesz semmit, azt mondják szerezzük vissza mi a pénzt akar pereskedéssel. Kérdem én, hogy mi akiknek valójában semmi köze ehhez valójában nekünk kell elszenvedni ezt az anyagi kárt? És nekünk kell ennyi energiát belefektetni? És így is az lesz hogy ő jár jól aki ott lakik benne és “nem tudja kifizetni”?
Köszönöm ha bárki tud bármi használható megoldást ajánlani!