Köszönöm a választ.
Webshop visszáru
Átvétel napjától a bolti átvételnél is? Lehet, van ilyen is, miért ne?
Megtévesztett??? Amikor rendeltél még nem ez szerepelt a honlapon? Esetleg úgy rendeltél (=kötöttél velük szerződést), hogy annak feltételeit nem olvastad el?
Ez nem megtévesztés a részükről. Ez figyelmetlenség a részedről.
Miért tiltaná bármi, hogy ők máshogy szabályozzanak valami olyasmit, ami törvényileg nem kötelező? A webes rendelés miatt legfeljebb az átvételtől 14 nap lenne kötelező az indoklás nélküli elálláshoz, de ahogy nézem, te már abból is kicsúsztál.
Tegnap találomra megnéztem webshopokat, ahol 30 nap a visszaküldési határidő, mindegyik kivétel nélkül az átvétel napjától számolja. A Zara arra ment rá, hogy megtévesszen.
Forma1,
Bolti átvétel esetén szerintem az az életszerű, hogy onnan kell számítani, amikor a boltba beérkezik a termék, erről kiértesítettek, és neked már van lehetőséged átvenni. Mondjuk ez jó eséllyel ugyanaz a nap, mint amikor "elindult a raktárból" (ha az nem a világ másik végén van).
Az, hogy egy, öt, vagy huszonöt nap múlva megy csak oda átvenni, az már legyen a vevő baja.
A Zara üzletben online vásároltam 2 db ruhát, összesen 30.000 Ft értékben, június 25- én rendeltem meg és fizettem ki. Az üzletben vettem át július 10-én. Július 30-án, tegnap emailben elálltam a szerződéstől. A saját vállalásuk, hogy 30 napom van a visszavitelre. Tehát úgy számoltam, hogy augusztus 9- e az utolsó nap, mikor még visszavihetem. Ma, 31-én azt a választ kaptam, hogy a visszavitel már nem lehetséges, mivel a 30 napot ők onnan számolják, hogy a raktárból elindult a ruha a bolt fele. Úgy érzem, megtévesztés áldozata lettem. Minden webshop onnantól kezdve szokta számolni a visszavitelre biztosított napokat, amikor a terméket átveszem. A bolt szabályzata így szól szó szerint: “Visszaküldés. Online vásárlás: Önnek 30 napja van a megrendelése szállítási dátumától számítva.”
Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősül-e ez? Milyen lépéseket tehetek? Visszakaphatom a pénzem? Felháborítónak tartom ezt és úgy érzem becsaptak, átvertek.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02