Albérleti szerződés


MajorDomus # 2010.11.18. 18:32

Akkor viszont a szolgaltato is hibáztatható hogy nem szolt a tulajnak

patriota # 2010.11.18. 12:16

Pihi!
Ezt a kérdést én úgy oldottam meg, hogy a bérlet megszüntével levelet küldtem a gázszolgáltatónak. Közöltem, hogy XY bérlő bérleti viszonya év,hó, napján, óraállással megszünt. A gázszolgáltató napokon belül levelet írt, majd telefonon bejelentkezett a szerelő, aki időben jött, röggzítette az óraállást, újraplombálta a mérőórát. Én azt hittem, hogy ezzel rendben, hiszen nem volt tudomásom a bérlő tartozásáról, hiszen mivel át volt íratva az óra, a számlát a bérlő kapta.
5 hónappal később telefonon jelentkezett a gázszolgáltató és közölte, hogyha XY gázdíjtartozását nem fizetem meg, megszünteti a szolgáltatást.
Ezért nem javasom a visszaíratást. Keresse a szolgáltató az adóst.

Pihi # 2010.11.18. 11:14

Üdvözletem Mindenkinek! Látom sok tapasztalat gyűlt össze az oldalom. Az én kérdésem: albérlő nevére írattuk a gázórát. Számlatartozást szerencsére csak keveset hagyott hárta, de eltűnt. Nem tudjuk elérni semmmilyen módon. Ha bárkinek van tapasztalat az óra eredeti tulajdonosra történő visszairatással kapcsolatban, kérem ossza meg velem a buktatókat. Legalább most ne hibázzunk. Ha volt már erről szó és valaki emlékszik az időpontra vagy a hozzászólóra, szóljanak, úgy könnyebben rákereshetnék. Köszönöm.

patriota # 2010.11.18. 08:07

Mi az , hogy megtettem-e? A legaprólékosabb adatokat tartalmazó nyilatkozatom nélkül szerződést sem kötnek a bérlővel. Mi több ( talán nem emlékszel a vitaindítóra a közüzemi szolgáltatók közül az egyik még bizonyos szövegkörnyezetbe ágyazottan, olyan nyilatkozatot is aláíratott velem, amelyben mint tulajdonos, arról nyilatkozok, hogy a bérlő tartozását én rendezem)most még a munkahelyi telefonomon is zaklat, márpedig azt soha nem adtam meg neki.

MajorDomus # 2010.11.17. 19:45

Patriota
pontosan ezert kéri a nyilatkozatot a szolgaltato, ha megadod az elerhetosegeidet, téged értesítenek. Megtetted ?
Nem, akkor mirol beszélünk ?

Titiána # 2010.11.17. 16:27

patriota
Időnként vannak közüzemi tartozás-rész elengedések,védendő fogyasztóknak, szoc. rászorultaknak, időseknek, mit tudom én, hogy szokott ez lenni. Aztán tényleg annak engedik-e el egy részét akinek...
Próbálná megtenni egy szolgáltató, hogy vkinek az előélete miatt nem engedi a szolgáltatást, megnézhetné magát...
Ez olyan kérdés, mint az adósok börtöne hiánya. Ha kilátásba helyeznék, biztos lenne, aki elkezdene fizetni. De így...
Inkább annak örülj,hogy tudod a címét, számát - mint írtam, a mi bérlőnk lelépett, így se cím, se szám -, ha gondolod, panaszold be a mostani tulajánál, igaz, biztos azzal fenyegetne, hogy rossz hírét kelted. Viszont az új tulaja legalább tudná, hogy mennyire figyeljen rájuk, vele is alá írtaott-e ezt-azt... Szerintem mindenképpen olvasd azt a fizetési meghagyási linket, infókat, ha van lehetőséged konzultálj ügyvéddel, hogyan lehetne behajtani. Nem lesz egyszerű, mert az ilyenek nagyon dörzsöltek, de ne hagyd magad, hogy fenyegessen, neki van nagyobb félnivalója.

patriota # 2010.11.17. 09:51

Egy év múlva kiteszik a nem fizető bérlőt. Majd a szolgáltató azt mondja : nem szolgáltatok addig amíg az elmaradt díj nincs megfizetve. Ki fizet?
A bérlő nyomtalanul eltűnt.
Mi értelme a bérlővel kötött szolgáltatási szerződésnek, ha nem motiválja semmi a szolgáltatót a díjak bérlőtől történő beszedését?
Amennyiben a kezességet a tulajdonos vállalja, miért nem értesíti a szolgáltató a tulajdonost időben az elmaradt fizetsről?

MajorDomus # 2010.11.16. 21:51

A szolgaltato 2 kivétellel nem tagadhatja meg a szerződés megkötését.

Állami lakás mar nincs csak nagyon kevés, de nem az avasi lakotelepen.
Az önkormányzat 1 ev nemfizetes utan kiteszi a lakásból.

patriota # 2010.11.16. 21:05

És még valami. A szolgáltatók ismerik már ()gondolom) ezeket az embereket. Tudják, hogy nem fizetnek. Miért kötnek akkor velük újabbnál-újabb szerződéseket. Talán figyelmeztethetnék a bérbeadót. Hiszen nem az ország másik felébe , de ugyanazon a környéken, ugyanazon szolgáltatóknál kötnek újra. Bár esetemben van 3 felnőtt, akinek a nevére köthetik a szerződést, de egy idő után mégiscsak fel kellene tünjön a nevük az ügyintézők körében.

patriota # 2010.11.16. 21:00

Igen. Meggyőződésem, hogy ezek az emberek arra vannak berendezkedve, hogy ne fizessenek, Elfogadom a különböző bírálatokat, úgymint én vagyok a felelős, meg hogy a szegény szolgáltató nem nyomoz, meg a szerződés, stb. Igen ,de a szolgáltatás díja magában foglalja a behajtó aparátus fenntartási költségét is. Ez a behajtó aparátus miért csak engem talál meg, a hónapok óta nem fizető bérlöt miért nem?
Nos én megtaláltam, felhívtam telefonon és presszionáltam a ki nem fizetett díjak rendezésére, és megeresztettem egy olyan mondatot, hogy felkeresem azt akinél most laknak és figyelmeztetem arra, hogy milyen emberekkel szerződött. A telefonba üvöltve megfenyegetett, hogy én őt ezzel ne ijesztgessem, mert, ha ő begorombul akkor én megnézhetem magamat.
Hosszú történet, temérdek bosszúság, ennek ellenére én újra feltenném az első írásomban is előadott kérdést: ha az állami bérlakásban sem fizeti a bérlő a közüzemi díjakat, akkor az állam mint tulajdonos is megfizeti helyette?
És aki azt mondja, hogy az más, akkor azt is írja le, hogy miért az. Pat.

MajorDomus # 2010.11.16. 18:12

Mai nap szerződés nelkul kiadni valamit felelőtlenség

Titiána # 2010.11.16. 16:26

vermi
ha nincs szerződés köztetek, akkor mind a kettőtöknek elég nehéz a sajátját bizonyítani... Szerintem ebben az esetben az fog dönteni, ki az erősebb, kinek kötelesebbek az idegei, kinek mennyi lóvéja van ügyvédre, szóval így elég bizonytalan mindkettőtök részére.

Titiána # 2010.11.16. 16:16

patriota
Köszi a hosszú beszámolód, számomra tanúlságos volt és szerintem másnak is, hogy el kell olvasni mindent. Akinek nincs türelme, az álljon odébb.
Eddig én úgy tudtam, illetve volt két "tábor" a fórumon, hogy írassuk-e vagy sema közüzemit a bérlő nevére. Ezt viszont nem beszéltük - vagy lemaradtam róla -, hogy a szolgáltató - jogosan - bebiztosítja magát. Ezek után én is azt mondom, hogy valóban ne írassuk a közüzemit a bérlő nevére, mert így a felszólítás nekünk jön, így alapos ok arra, hogy a bérlőnek mennie kell. A szolgáltató biztos küldte a felszólító levelet, de a bérlőid kuka-szemetes, mert ott volt az aláírásod.
Ha személyesen mentél volna velük - biztos meg volt az okod, amiért nem -, akkor a szolgáltatónál ért volna a hidegzuhany, hogy mit is kellene aláírnod.
Érdekes, hogy a szolg. nem keresett, talán tényleg azért, mert nem tudták a számod, hiszen a szolgáltatóknak is elég nagy a kintlévőségük, nekik is érdekük lenne, hogy a nemfizető lakók, bérlők távozzanak.
Az ügyvéd nekünk is azt mondta, hogy nevesíteni kell a szerződésben, hogy milyen közüzemit fizet a bérlő, az apeh miatt.
Sajnos egyenlőre neked kell fizetned a tartozásukat, majd fizetési meghagyást tudsz indítani ellenük.
Itt elég infót találsz róla:
http://www.kozjegyzo.hu/index.php?…
http://www.eandh.hu/…ghagyas.html
http://www.eandh.hu/…eghagyas.php
Nekünk is lelépett a bérlő, csendben, az éj leple alatt, nekünk is hátrahagyott kb. 300 hiányt, szóval, nem vagy egyedül. :( A miénk is erre rendezkedett be, gyereki nevén minden, az ő nevén talán a bérlete...

Még egy kérdés: szerepelt mindenki a szerződésen? Írtad, hogy a nő élettársával kötöttetek szerződést. Nálunk is csak az egyik szülő volt, én hiába vertem a hoppot, hogy így nem jó, én csak tanu voltam, így nyilván csak a szülőtől lehet követelni bmit.

MajorDomus # 2010.11.15. 21:21

Nyisd meg a fórumot . Sikered lesz

Stella35 # 2010.11.15. 16:19

Üdv!

Kedves Patrióta és fórumozók,elnézést,tudom nem tartozik ide,de ismerős a történeted,átéltem. Talán csak nem a kedves B.család volt az? Az én részemről bíróságon az ügy. Tényleg,erről jut eszembe,sehol nem találok olyan oldalt,ahol a póruljárt ingatlantulajdonosok tudnák egymást figyelmeztetni. Mert pl. őket senkinek nem
ajánlom!

MajorDomus # 2010.11.14. 11:42

Kimaradt ,, az uj lakcimeden a tulajdonost

MajorDomus # 2010.11.14. 11:40

Vermi
tud

mivel be voltál jelentkezve tudja bizonyítani hogy ott laktal, s indít egy fizetési meghagyást.
Megkeresi az lakcimeden a tulajdonost - és nem fobérlő - elmondja hogy mire számíthat tőled. Ott mar a bérleti - es nem albérleti - díjat is 2 hónapra elore kéri tőled óvatosságból. Szóval magad alatt vágód a fát

vermi # 2010.11.14. 10:50

köszi zoltánusss!
a kérdést akkor szűkítem!
persze tudom én hogy megállapodás a szóbeli is, azonban ez kevés egy albérleti dolognál ahol kötelező lenne szerződést irni! (büntetik ugyebár)
és például egy szituáció!
a föbérlő nem túl korrekt szívózik ezzel azzal nem olyan a rezsidolog és ilyenek mondjuk a bérlő besokall és azt mondja oké ebből elég és lelép!és azt mondja annyi kára volt ebből a hirtelen költözésből hog ymárpedig pl az utolsó havi rezsit NEM fizeti ki!
nah tud valamit csinálni a főbérlő?úgyh azt se tudja bizonyítani h mennyit fizettem eddig neki akkor azt sem hogy mit nem fizettem nem?tud valahova jogilag nyúlni?

köszönet

MajorDomus # 2010.11.12. 22:54

Nem elotte es utána, hanem az adóévben keletkeznek, s az adóev utan adsz bevallást a beveteleidrol s az azzal szemben elszámolt koltsegeidrol.

Zoltanuss # 2010.11.12. 15:50

vermi !
Szerződés a szóbeli megállapodás is !
Perelni meg bárkit lehet, még a szivességi lakáshasználót is - na nem a lakbérért, hanem ha valami kárt csinál.

a későbbiekben engem terhel e valamiféle felelősség akár anyagi vagy bármilyen?
.....

A bármilyen tág fogalom, de ha vendégségben vagyol és összetöröd a gazda lakását - csak felelsz érte !!?

Zoltanuss # 2010.11.12. 15:41

nandy # 2010.11.11. 16:53
Helló !
Matekból mindig gyenge voltam, de itt nem hiszem hogy elszámoltam magam.
A tételes elszámolásnál meg az a baj : a kiadások nem a bérbeadáskor keletkeznek, hanem előtte és utána.
Más : értékcsökkenési leírást itt lehet e alkalmazni ?
Elvileg olyan is van.
Majd ha ráérek, újra számolom az egészet. A minap 3 variációra számoltam : 1000 ft, 10 000 ft és 20 000 ft bérleti díjjal.
Vidéken van olyan bizony, ahol 20 ezernél többet nem lehet kérni. Kérni ugyan lehet, csak nem adnak - üres marad a lakás.
Ja ez ezt az előbbi számításomat 'elfujta szél'.
Egy rossz mozdulat és oda az egész.
Tinyleg itt lehet rekonstruálni ??
Mármint az ember hüje szövegeit ??

MajorDomus # 2010.11.11. 21:50

De ki mondta axt hogy a rezsit bele kell venni a bevétele.
Ugy kell megírni a szerződés,hogy a berlo a rezsit megfizeti a szolgáltatóknak.
A tulaj viszont jo ember ezért a utanajsrastol megkíméli a berlot,s elviszi
helyette s pénzt a postára.

vermi # 2010.11.11. 16:40

valaki illetékes válaszoljon nekem kérem :)

nandy # 2010.11.11. 15:54

mely után 250,–Ft adót kell fizetni

Ááá, már megyek én is a te gondolataid után...

Az a lényeg, hogy nem forrásadót, hanem tételes elszámolást kell választani, így a bérbeadásból származó bevétel összevont jövedelemként adózik, jelenleg 17% v. 32%-os kulccsal.

nandy # 2010.11.11. 15:53

Zoltanuss:

Kissé elszámoltad magad :)
A példádnál maradva az összes bevételed 1 eFt + 36 eFt lesz, összesen 37 eFt. Ennek terhére elszámolod a 36 eFt rezsit, marad 1 eFt adóköteles jövedelem, mely után 250,-Ft adót kell fizetni.