Albérleti szerződés


ObudaFan # 2011.08.19. 10:23

Ebben az esetben azonnal ki kell költöznie. Ha nem teszi, polgári pert indíthatsz.

jurgenbme # 2011.08.19. 10:19

Kedves Obudafan!

Előző hozzászólásom félreérthető volt elgépelés miatt.
Tehát ez rendes felmondás és 30 nap illeti meg felmondási időként vagy ez rendkívüli felmondás vagy szerződésfelmondás és ilyenkor más idő, ha igen mennyi? 8 nap után bármikor? és akkor rendőrrel mehetek? ha nem akar kiköltözni?

Válaszait előre is Köszönöm!

jurgenbme # 2011.08.19. 09:53

ObudaFan!

Ez szerződés rendes felmondásának minősül, mert akkor ugye 30 napja van kiköltözni! És ha felmondtam a zserzősét mikor és milyen eszközökkel mehetek a lakásba, milyen jogi háttérrel?

Köszönöm!

ObudaFan # 2011.08.19. 09:30

Ügyvéd.
Egyébként ha a bérlő a bérfizetésre megállapított időpontig a lakbért nem fizeti meg, a bérbeadó köteles a bérlőt - a következményekre figyelmeztetéssel - a teljesítésre írásban felszólítani. Ha a bérlő a felszólításnak nyolc napon belül nem tesz eleget, a bérbeadó további nyolc napon belül írásban felmondással élhet.
A szerződésben el lehet térni ezektől a feltételektől.

jurgenbme # 2011.08.19. 09:26

Üdvözöm!
Előre elnézést ha ugyanilyen esetre van válasz a fórumon!

A problémám a következő:
Albérlők beköltöztek júl közepén.
Fizettek fél hónap bérleti díjat és egy hónap kauciót. Szerződésben leírtuk, hogy még egy hónap kauciót fizetnek szeptember 15-én. (mert hogy akkor tudnak)
Szerződésben leírtuk, hogy minden hónap 15-éig fizetik a tárgyhó bérleti díjat és az előző 30 napnyi rezsit!
Szerződést aláírta tanuk előtt!

Problémák: Ő azt mondja csak következő hónap 15-én fizet bérleti díjat a lelakott hónapra! Szanaszét fúrta a lakást, félig kifestett egy szobát stb. Amiért hívogatom, hogy fizessen mert 15-én kellett volna, azt mondja zaklat! Zárat cserélt, nem ad kulcsot!

Van valakinek jó tanácsa mi a menete hogy megszűntessem a problémát, nagydarab urak használata nélkül? Ügyvéd, közjegyző, rendőr?

Titiána # 2011.07.26. 11:26

NNNNNNN: ha előtte szól Neked, hogy ekkor és ekkor jön vagy ő vagy az ingatlanos, akkor be kell engedned, hiszen a lakás tulajdonjoga az övé. De azért ez nem azt jelenti, hogy mindennap, minden órában, este, kora reggel, szóval kell egy határ, hogy mégis mikor jöjjön. De igazán ez ellen panaszt nem tehetsz.

Titiána # 2011.07.26. 11:04

szeligeri: tényleg sok a 700 000 ft, miért nem szólt, intézkedett hamarabb a tulaj?
Nem vagyok jártas bírósági ügyekben, de ha a bíróság elutasította a felperes igényét, mert a felperes nem tudta hitelt érdemlően bizonyítani igényét, akkor ezek szerint nem tartoztok. Mondom, én nem értek a bírósági ügyekhez, de nekem ez jön le a leveledből. Vagy ha még biztosabb szeretnél lenni, akkor keress fel Jogi segítségnyújtó szolgálatot, ott tudnak válaszolni a kérdésedre.

Titiána # 2011.07.26. 10:59

Szofisztikált: szerintem kutyás oldalon érdeklődj, hogy hogyan lehet a kutyát leszoktatni arról, hogy unatkozzon, illetve szaladjon az ajtóhoz. Biztos van ötletük, mivel kösse le a kutyus a figyelmét.

Lakas101 # 2011.07.25. 19:41

Üdv Mindenkinek!

Furcsa helyzetbe kerültünk!
Albérletben laktunk a párommal és két gyógyíthatatlan beteg gyermekünkkel.tavaly az Önkormányzat pályázatot írt ki (még a korábbi polgármester) lakásokra amiket irodából lakássá kell alakítani majd a ráfordított összeg lelakható lesz mint albérleti díj. Megnyertünk egy olyat ahol egy irodából két lakás lesz ebből az egyiket építhetjük ez volt 2010 szeptemberében.beadtuk a terveket az önkormányzat csúszása miatt 2011 január végén mert az irodát bérlők késve költöztek ki és nem katunk hozzáférést hamarabb hogy terveztessünk. eredetileg idén áprilisban kész kellett volna lennie mindennek, ehelyett semmi nem történt mígnem a főbérlőnk bejelentette hogy a fia visszaköltözik így a lakást el kell hagynunk julius elejéig( ez volt május közepén.Tájékoztattuk az Önkormányzatot hogy mi tévők legyünk két beteg gyerekkel elköltözni aztán az megnyert lakásba az problémás lenne. felajánlották hogy meggyorsítják az ügyet és julius elején odamehetünk és mivel vizesblokk csak a másik lakrészen lenne addig lesz átjárásunk és használhatjuk azt a Wct és fürdőt mivel ott nem volt bérlő. Mai nap mejelent egy pár hogy igényt tartanak a másik bérleményre és mihamarabb dolgoznának ,így veszélybe kerül a fürdő Wc használatunk az igértekkel ellentétben és a privát szféránk valamint a gyermekek immunbetegsége is veszélybe kerül.Hyper IgE szindrómásak így minden fertőzési lehetőség veszélyforrás a számukra. Az építkezésünk sehol sem tart mert az Önkormányzat a legkissebb segítségnyujtásban is akadályoz mint például gépészeti terv mai napig egymásra mutogatnak valamint a közös fal felépítése is az
Ő feladatuk lett volna addig nem tudtuk volna a vízesblokkot megkezdeni így kényszerből hogy haladjunk elkezdtük helyettük és igéretet kaptunk hogy a ráfordított összeget visszakapjuk mivel szükös a keretünk. jelenleg nem adtak pénzt még de az uj lakó a nyakunkon van kérdésünk hogy bezáródhatunk-e itt élőként egy olyan helységbe ahol nincs fürdési wczési mosási stb lehetőségünk?
köszönettel

NNNNNNN # 2011.07.21. 10:57

Üdvözlök Mindenkit!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy aug. 15-ig bérlünk a párommal egy lakást Budapesten, mindent rendben fizettünk, jelenleg a kauciót pedig lelakjuk - hiszen mindjárt lejár a szerződés.
Mivel a tulajdonos ismét ki akarja adni a lakást, ezért ingatlanost fogadott fel.
A kérdésem az volna, hogy köteles vagyok-e beengedni megnézni a lakást (függetlenül attól, hogy tulajdonossal vagy ingatlanossal jönnek-e?)
A tulaj már egy ideje a nyakunkra jár és nagyon kellemetlen!

szeligeri # 2011.07.08. 14:59

jó napot
Nekem egy elég érdekes ügyem volt (van) amihez kis segítséget kérek.
Édesanyám elhunyt és albérleti díjjal tartozott a főbérlőnek. Nővérem aláírta hogy ez a tartozás valós és betette hagyatékba a bíróság, ezért indított fizetési meghagyást ellenünk a közjegyző. Nos én nem írtam alá a hagyatéknak a tartozást de elég volt az is hogy a testvérem igen. Ellentmondtam a közjegyző levelének és polgári perré alakult az egész. A nővéremet nem tudta elérni a közjegyző a fizetési meghagyás levelével mert ő anyámmal lakott a felperes albérletében és még mindig nem jelentkezett ki onnan. Ismeretlen a címe és nem tudták elérni. Mivel ellentmondtam annak hogy anyám ennyi tartozást halmozott volna fel(700 000ft)kártérítéssel együtt amit nem is értek mert nem volt kár ezért polgári per indult volna csak a felperes nem tudta bemutatni a bizonyítékait és a keresetére szolgáló tényeket. A bíróság a pert megszüntette és a felperest felszólította az illeték lerovására.
A kérdés a következő. Most a nővérem még mindig tartozik a felperesnek vagy mivel ellenem nem tudott bemutatni bizonyítékot így a közjegyző nem adhat ki felé végrehajtásra?

Szofisztikált # 2011.07.08. 13:54

ÜDv!

Kérdezni szeretnék.
Nem rég költöztünk be egy társasházi lakásba kutyával. A tulaj természetesen belement, ami a szerződésbe is be van írva. Szóban megállapodtunk, hogy ha gond lenne a kutyával, akkor mennünk kell, hogy ne legyen rossz a viszony a szomszédokkal. A gond olyan szinten volt értendő, hogy szétrág valamit, kapar stb.
Sajnos olyan jelentkezik így egy hét után, hogy ha egyeül hagyjuk akkor ugat, nem sokáig, nem egész nap kb 10 percet, illetve ha az ajtó közelébe jön valaki.

A kérdésem az lenne, hogy ha emiatt mennünk kell innen, akkor a kaukció viszajár? 3 havival költöztünk be + egy havi, egy évre szóló szerződéssel. Ha emiatt esetleg felbontja akkor mit lehet tenni? (nyilván énis azon vagyok, hogy a kutyát valahogy rászoktassam, hogy még ennyit sem lehet ugatni, nem szeretnék én sem költözni, csak a lehetőségekre vagyok kíváncsi)

Előre is köszönöm!

Zoltanuss # 2011.05.13. 04:20

Üdv. továbbra is !
Azért lenne itt más probléma is.
Sok kégli amit eladásra kinálnak még bérbe van adva.

Jó kis germanizmus.
Tehát bérlők használják.
Ilyenkor elég problémás az időpont egyeztetés, de megoldható.
A véleményem szerint ha egy tulaj egy valag pízt szeretne az ingatlanjáért (jelen estben majd 14 milla ), csak nem azon az egy - másfélhavi bérleti díjon múljon az anyagi biztonsága. Mondom ilyenkor a közvetítőnek - mondja a tulajnak - adjon bérleti díjkedvezményt azoknak a bérlőknek , akkor vígan elviselik a mustra zavarását.
Van aki érti van aki nem.

Aztán egy más tapasztalás : újabban majd minden lakásra odaírják : a jelleg polgári, sőt újabban belefutottam a nagypolgári jelzőbe is.
Ez konrétan a Hőgyes Endre utcában van.
Hát szerény véleményem szerint egy hátsóudvarban lévő setét , legtöbbször liftnélküli lakásra a nagypolgári jelzőt ráakasztani elég merész.
Mégha a tulaj úgy is gondolja. De egy ingatlanosnak, ha szakképzettnek hirdeti magát, azért ezt tudni kéne, ha nem tudja, legalább azt viselje el, hogy ilyenkor megjegyezzem : Uram/hölgyem ez nem nagypolgári - kis jóindulattal is csak kispolgárinak lehet nevezni, sőt néha a proli szintet sem ütik meg.

Zoltanuss # 2011.05.13. 04:04

Sziasztok ! Üdvözlet !

Érdeklődnék, hogy mi a helyzet, akkor ha egy ingatlant/ lakást kettő iroda is meghirdet.
Amúlt héten ilyen esetbe futottam belé. És a két mustra majdnem egy időpontra esett volna.
Egyenlőre azt választottam amelyik a több információt nyújtotta.
Ha túl vagyok az első bemutatón, jelent e ez valami elkötelezettséget az nekem az iroda felé ??
Szerintem nem, ez egy eccerű bemutatás, nem több.

A másik próblémám : mikor egy iroda elküldi az ajánlatát - ami amúgy nyilvános - fenn van majd minden portálon - rákérdezz , hogy küldhet e további ajánlatot - mármint az általam megadott paraméterek szerint. Ha ilyenkor megadnám a keresési szemponjaimat - generálhat /támaszthat é valami anyagi követelést felém az iroda ?
Eddig egynek se adtam meg a szempontjaimat - kiindulva abból, az hogy nekem mi felel meg, azt csak én tudhatom.
Elég sokszor hívnak kéretelenül, hogy fáradjak be az irodájukba , majd adnak ajánlatot. Egyenlőre fárad a fene hozzájuk - innen a netről is kényelmesen elérem a kínálatot.
A konkrétumokat meg úgyis csak a helyszinen tudjuk meg.

Titiána # 2011.05.09. 08:20

fbarbi: akkor viszont ott rontottad el, hogy előre fizettél. Korábban volt már téma a fórumon, hogy be kell költözni, cuccal, mindennel, adod a pénzt, kapod a kulcsot, tulajdonostól elköszönsz és kész. Hogy utána fél óra múlva hova mész, hány nap múlva jössz vissza ténylegesen, ez már részletkérdés, de előre fizetni, kulcs nélkül, mindig gubanc van vele. :(
Akkor, ha jól értelmezem, szerződésed van, hogy ott laksz, de mégsem, a felújítást végzők törtek valamit össze és rajtad akarja bevasalni? Említsd meg neki, hogy feljelented az apehnál, ha nem fizeti vissza a tartozásod. Ha tényleg nem fizeti meg, akkor tényleg jelentsd fel, hasznod nem lesz belőle, de legalább a következő bérlővel nem teszi meg újra. Nincs jobb ötletem.

Titiána # 2011.05.06. 10:49

fbarbi: tudja bizonyítani, hogy mit törtél össze és hogyan? Azért 2-3 nap alatt nem lehet bútorban kárt tenni, a szélsőséges eseteket kivéve... Maradj a lakásban 1 hónapig, vagy ameddig tudsz, csekket ne fizesd be, vonja le abból. Itt már pénzre megy ki a játék, ráadásul van szerződésetek, azt pedig csak úgy kénye-kedve szerint a tulajdonos ne változtassa, aláírtátok, tartani kell(ene) magát hozzá.
Én meg inkább azt mondanám, hogy ő tartozik, hiszen neked okozott kárt, szóval legyél határozott, hogy ő tartozik, nem pedig Te.

SolnesM # 2011.05.05. 15:29

fbarbi !
Maradj a lakásban !
Az idő neked dolgozik !!

laki79 # 2011.04.28. 21:20

fsdfsfsd

Lhotse # 2011.04.26. 12:42

Kedves szegfu!

Ez azért nem olyan bonyolult... A szolgáltatóktól részletfizetést kell kérni (hamár nem a bérlő nevén voltak a szerződések!), a bérlővel szemben fizetési meghagyást kell kibocsáttatni.

Miért fenyegetőzik az APEHal? (NAV) Csak nem azért, mert nem vallottad be a bérleti díj utáni jövedelmed?

Ha nem tudja igazolni, hogy bérleti díjat fizetett, akkor esetleg, mint szívességi lakáshasználóval szemben is követelheted a meg nem fizetett rezsit. + Te tehetsz ellene feljelentést csalás miatt. (Hamisított csekkek!)

Stuart Hole # 2011.04.26. 12:35

Tisztelt Mathhiasi!

Köszönöm a választ. A "nagyotmondás" is eszembe jutott, hogyne, ugyanakkor ez a vizmelegitő (nem kazán), amit az ember jó esetben naponta 1x biztos használ. Sajnos más gondok is vannak a bérleménnyel. Felmondás lett belőle.
Üdvözlet mindenkinek.

szegfu # 2011.04.25. 06:04

sos

aki tud kérem segitsen kiadtam a házamat sajnos egy olyan embernek aki nagyon rászedet nem volt hova menniük én csak segitetem neki.
erre ö nem fizete be a rezsit 2 honapig vagyis azt mondta befizete oda is addta a csekket amit ö lepecsételt mint utolag kiderült.
erre egyik napra küld gy esemest hogy elköltöztünk a kulcs a szomszédba.
fel se vette a telefont semmi a tartozás majdnem 200000 ft én dolgozok csak ezt nem tudom kifizetni

erre nagy nehezen felveszi a telefont és közöktem vele feljelentem a biroságon és még ö fenyegetözik az apechal
igy segitsen az ember ebböl megint tanultam

feljelenthet ha csak 2 honapal ezelöt költöztek be mit tegyek félek hogy kikötik a gázt meg a villanyt hova forduljak
aki tud segitsen nagyon sürgös
egy elkeseret anyuka

ui, azért adtam ki a házamat hogy a jelzálogomat kitudjam fizetni nem azért mert jol élek


gyerektartás felemeltetésével szertnek érdeklödni a biroság 1999 ben állapitott meg 6000 ft de a volt férjem hallani sem akkar a felemelésröl mit tud

matthiasi # 2011.04.21. 15:06

T.. Stuart Hole !!
Hát a kéményseprők szeretnek nagyot mondani , hogy konkrét legyek hazudni.
A kéményseprő sógora a bélelő és már várja a megrendelést !!

A koromzsákajtó meg néhány forintból pótolható (kb. egy ezres ) Ha ezt leszámítva jó a bérlet kár elhamarkodni afelmondást !
A fűtési szezonnak egyébként is vége !!
Persze az új szezont már kezdheted más bérletben.

Stuart Hole # 2011.04.20. 14:09

Tisztelt Fórumozók!

Szives véleményükre lennék kiváncsi. Határozatlan idejű, 60 napos felmondási idővel rendelkező társasházi bérletben lakom. A mai kéményseprői éves vizsgálaton kiderült, hogy a kémény és a tüzelőberendezés nincs megfelelően kialakitva, bélelve, nincs koromzsák-ajtó, a szakember szerint életveszélyes. A tulajnak állitása szerint nincs pénze a javitásra. A kérdésem az, hogy ebben az esetben életveszélyességre hivatkozva élhetek-e 15 napos felmondási idővel, a szerződés többi pontját természetesen betartva? Értem ezalatt az ingatlan kitakaritását, számlák befizetését, stb. Valamint a kaució is visszajár ilyen rendkivüli felmondáskor? A szerződés csak a bérbeadó azonnali hatályú felmondását részletezi, a bérlő eseteiről nem tesz emlitést.
Előre is köszönöm!

casarel # 2011.04.14. 17:13

Köszönöm válaszod !

Igen ,itt vagyunk bent ,de mit csináljak ? Forduljak valami hivatalos szervhez vagy ...?
Ráadásul ma leállt a kazán hívtam a tulajt ,ígérte átküldi az apját ,ennek több mint 2 órája ,18 fok van most bent és egyre hidegebb ....

Zoltanuss # 2011.04.14. 16:34

T.. casarel !
Van kulcsod ? Birtokban vagy ?
Ha igen -ne menj el. ! A tanulság erre meg másra is _ olyan mókát ne csináljunk , hogy előre adunk pénzt !
Pénz (kaució, bérletidíj) átadás a lakás birtokba vételével egy idejüleg - azaz kulcsokkal.
Természetesen örökké nem maradhattok !!