Albérleti szerződés


Titiána # 2011.04.04. 17:54

Mrssheperd: itt nemcsak laikusok vannk, hanem olyan cipőben járók, mint Te, akiknek szintén lelépett a bérlőjük vagy épp a tulaj nem volt fair... Ha ez így nem felel meg, akkor tényleg fordulj ügyvédhez.

Titiána # 2011.04.04. 18:00

parapali: nekünk az ügyvéd azt monda, hogy az ügy 5 évig nem évül el, így ha most nincs nagyobb bevétele a volt bérlődnek, várj pár évet, hátha később már elfelejtkezik rólad. Mi is jegeljük, aztán lesz ami lesz.

parapali # 2011.04.05. 05:24

Titánia! Kszönöm! De a mai világba 5évet várni???:-)

astron # 2011.04.06. 20:57

mi nagyon korrektül bánunk az albérlőinkkel,de azért mindennek van határa.
Ha átiratom a mérőórát a nevükre,és nem fizetik be a számlákat,akkor attól még ugyanúgy behajthatja a tigáz/behajtó/bíróság vagy bárki énrajtam a tartozást?
vagy ezzel tejesen kivédem magam?

parapali # 2011.04.07. 05:56

Astron!
Szerintem ha átiratod kivéded magad egy ideig!
Azzal nem vagyok tisztában hogy ha elmennek és Te szeretnéd visszairatni az órákat a saját nevedre akkor mi van?ördöglakat??:-):-):-)
Talán egy telefon elötte a szolgáltatóhoz hogy mi a teendő ilyen esetben?:D

Mrssheperd # 2011.04.07. 06:52

Kedves Hozzászólók!
Köszönöm az írásaitokat! Azért írtam, hogy a közhelyek nem visznek előre, mert én tudom, hogy anyóséknak mit kellett volna máshogy csinálniuk. Ha leírjátok, hogy "Úristen, de hülyék voltak!", attól én nem leszek okosabb.
Múltkor valaki az angol igeidők megértéséhez kért tőlem segítséget. Hülyéztem volna le, mert nem érti azt, amit én igen?

fblade # 2011.04.11. 10:26

Lehet hogy furcsán hangzik meg felelőtlennek tűnik de szerződés nélkül kiadott lakásból szerintem bármikor kirakható a bérlő ha valami gond lenne vele.
Kaukció van. Abból megtéríthető az esetleges elmaradt bér vagy a ki nem fizetett rezsi. Vélemény?

matthiasi # 2011.04.11. 16:52

Mond ki megy bele olyanba, hogy nem köt szerződést ??

Kaukció van. Abból megtéríthető az esetleges elmaradt bér vagy a ki nem fizetett rezsi. Vélemény?

Gondolod megtéríthető ?
A véleményem:

Tegnap feltettem egy másik fórumra egy kis értekezést, aminek a lényege : “a bérlők eldorájója van nálunk !!”

tehát :

MOST JÓ LENNI BÉRLŐNEK, – KOCKÁZAT MINIMÁLIS.
Akkor vegyünk egy példát ! Kinézek magamnak a meghirdetett
rengeteg lakásból egyet – bejelentkezem a mustrára, felmérem – megfelel !!! mondom a tulajnak /bérbeadónak ( nem a főbérlőnek mivel ez a fogalom már elavúlt, a múlté, mint a szociálizmus ).
50 eft a kialkudott lakbér + a kettőhavi kaució – az annyi mint 150 eft.
Megírjuk a szerződést, leolvassuk az órákat – beköltözök a barátnémmal az üzemképes kéglibe. Telik a az idő, majd mikor letelik az egy hónap közlöm a kiadóval, hogy nem az elvárásaimnak megfelelő a lakás, tehát felmondok, ami egy hónap.

És még nagy sajnálkozással közlöm, hogy a fizetésem sajnos csak 10 .-én kapom meg akkor, tudok fizetni. Mit tehet a bérbeadó – szivja a fogát és reménykedik, hogy 10 .én megkapja a pénzét.
10.-én nem vagyok elérhető. Kinyomom a telefont stb.
Majd 15. -én közlöm , hogy a kaucióból lerendezzük a felmerült adóságokat. És mivel úriember vagyok a következő elsején a tartozásom : az elmaradt egyhavi lakbér 50 eft , a kettőhavi fűtési költség 2 x20 = 40 eft (nov és dec között bérelem a lakást ), a 2 havi villanyszámla 2x 7500 = 15 eft, a kettőhavi közösköltség legyen szintén 15 eft (ugyi reális ?? ), mi van még ? ja víz és csatorna, az 2 x 6 m3 = 12 m3 á 7 eft (nem számoltam sokat ? ) Ez eddig annyi mint 127 eft tartozás, ami szemben áll az én 100 eft kauciómmal.
És mint írtam úriember vagyok, tehát közlöm az egyébként vékonydongájú hölggyel, hogy mivel a lakás nem az elvárásimnak megfelelő volt – engem kár ért, (költözési költség stb.), tehát engedje el azt a 27 eft -ot és még sejtelmesen megjegyzem, számlát nem kaptam vajon az apeh felé minden rendben van é ??
Mit tud tenni szegényy vékonydongájú lakáskiadó hölgy velünk szemben ??

Semmit !! 27 eft ért nem perel !!

Örül, hogy elmegyünk és ennyi veszteséggel megúszta !!
Jó nem 2 havonta csinálom a mókát hanem félévenként !!! De ez a szitú bármikor bekövetkezhet - ne ennyire durván az első hónap után , hanem mondjuk a hetedik hó után.

És mivel a példámban említett vékonydongájú hölgy én vagyok én adok ki lakásokat – hát nagy darab agresszívnek tünő pasiknak nem adom ki a lakásom !!!
De bármikor megjárhatom !!

Megvéd a magyar jogrend az ilyen esetek ellen ???

Na lehet válaszolni !!!

matthiasi # 2011.04.11. 16:53

Az ige fblade -nak szól és minden naivanak !!

fblade # 2011.04.12. 07:28

Köszönöm a hozzászólást tényleg mindenben igazad van.

De! Mivel nincs semmilyen szerződés így felmondási idő sincs ha nem fizet következő hónapban azonnal megkérem hogy távozzon.Semmilyen jogalapja nincs hogy a lakásomban tartózkodik. A kaukcióból rendezem a rezsit stb...
Az apeh fele meg bejelentem és nyugodtan alszok...

casarel # 2011.04.13. 13:54

Sziasztok,Jó Napot Kívánok!

SOS Segítséget kérek!
Március 29.-én albérleti szerződést írtunk,kibéreltem egy házat,odaadtam a 2 havi kauciót,minden hónap 10.-én kell fizetni a havi bért.

Április 1.-án hív ,hogy terhes lett a barátnője ,és nem tudja 1 évre csak ,max. augusztus ,szeptember végiig kiadni,határozatlan idejű a szerződésünk .
Nem örülök ,de ez van .Április -2-3.-án megkezdtük a költözést. Délután hív ,hogy még ne költözzünk ,mert jön egy vevő házat nézni és lehet megveszi,Az ingatlanos közvetitőt lemondta a szerződés napján,de erőszakoskodott ,így a tutyi mutyi bérbeadóm megengedte.
Felvagyok háborodva ,hogy hülyének néz ,szórakozik velünk ,minden dobozban ,a régi bérlemény felmondva ,és költöznöm kell.Közlöm azonnal fizesse vissza a kauciót és kártalíntson,fuvaros kocsi megrendelve ,sőt 1 adag már úton volt.
Késő este visszahív ,költözzünk nyugodtan ,mert lehet megse veszi a vevő,és ha igen akkor majd több hónapot megbeszélünk.
Vert helyzetben vagyok-költözünk.Mire a házhoz érünk amit már én bérlek napok óta ,nem tudok bemenni mert az ingatlanos és a vevők a tulajjal bent beszélgetnek ,több mint 40percet várok.
4.-én reggel jön a tulaj közli ,hogy eladja a házat (hitel van a házon -bár ez az Ő gondja ,és múszály eladni.) Átad egy felmondó levelet,írjam alá és ne gátoljam az eladásban .
Megvagyok döbbenve -ez idióta.Nem akar megérteni ,nekem pénzbe került ,hogy ideköltöztem és nincs pénzem újabb költözésre ,és dolgoznom kell ,hogy pénzem legyen .Akkor írom alá ha kapok 100000ft kártérítést agy segítséget a költözéshez-bérléshez . A nála lévő 70ezer pedig elszámolásra van amíg ki nem költözöm. 3 nap után felmond.
Esze ágában sincs fizetni,sőt idehozza az anyukáját hátha nyomást gyakorolnak rám ,és nem értk miért nem tudom az Ő problémájukat megérteni.
11.-én hétfőn ismét eljön ,közli hogy nem ad pénz és ma Ő eladja ,este ügyvédnél lesz.Lehet ilyet ??
Késő este felhív : ha adok pénzt amit kérsz mennyi idő múlva mész el ,mert a vevő költözni akar,mondom 30 nap,erre Ő ez már megint idő húzás.
Azóta semmi ,ma délelőtt 13.-án postás ,ajánlott levél nekem ,a tulajtól átveszem ,ismét felszólít hogy felmondott,7.-én mert eladja az ingatlant,
ill .én szerződést szegtem -azonnal felmond,mert 10.-én nem adtam az albérlet pénzt ,mindezt április 8. dátummal .
Ez az ember nem tiszta ,az ingatlanos (500 ezer jutalékért) ,az ügyvéd,és az anyukája ,hatására ,teszi ezt .
Most mit tehetek ? A felmondás akkor érvényes ha elfogadom ? Ki van adva a ház ,de ő eladhatja ? Itt nincs net lehetőség ,jelenleg ,vennem kellett egy mobil netet (internetes kereskedelemből élek)amire nincs szükség ha elmegyek ennek ködbére 60-70 ezer ft.
Ahhoz hogy elmenjek pénz kell ,és nem lehet egy családot ennyire hülyének nézni .
Kérem ,segítsen aki tud ,mit csináljak ?

Köszönettel !

Zoltanuss # 2011.04.14. 16:34

T.. casarel !
Van kulcsod ? Birtokban vagy ?
Ha igen -ne menj el. ! A tanulság erre meg másra is _ olyan mókát ne csináljunk , hogy előre adunk pénzt !
Pénz (kaució, bérletidíj) átadás a lakás birtokba vételével egy idejüleg - azaz kulcsokkal.
Természetesen örökké nem maradhattok !!

casarel # 2011.04.14. 17:13

Köszönöm válaszod !

Igen ,itt vagyunk bent ,de mit csináljak ? Forduljak valami hivatalos szervhez vagy ...?
Ráadásul ma leállt a kazán hívtam a tulajt ,ígérte átküldi az apját ,ennek több mint 2 órája ,18 fok van most bent és egyre hidegebb ....

Stuart Hole # 2011.04.20. 14:09

Tisztelt Fórumozók!

Szives véleményükre lennék kiváncsi. Határozatlan idejű, 60 napos felmondási idővel rendelkező társasházi bérletben lakom. A mai kéményseprői éves vizsgálaton kiderült, hogy a kémény és a tüzelőberendezés nincs megfelelően kialakitva, bélelve, nincs koromzsák-ajtó, a szakember szerint életveszélyes. A tulajnak állitása szerint nincs pénze a javitásra. A kérdésem az, hogy ebben az esetben életveszélyességre hivatkozva élhetek-e 15 napos felmondási idővel, a szerződés többi pontját természetesen betartva? Értem ezalatt az ingatlan kitakaritását, számlák befizetését, stb. Valamint a kaució is visszajár ilyen rendkivüli felmondáskor? A szerződés csak a bérbeadó azonnali hatályú felmondását részletezi, a bérlő eseteiről nem tesz emlitést.
Előre is köszönöm!

matthiasi # 2011.04.21. 15:06

T.. Stuart Hole !!
Hát a kéményseprők szeretnek nagyot mondani , hogy konkrét legyek hazudni.
A kéményseprő sógora a bélelő és már várja a megrendelést !!

A koromzsákajtó meg néhány forintból pótolható (kb. egy ezres ) Ha ezt leszámítva jó a bérlet kár elhamarkodni afelmondást !
A fűtési szezonnak egyébként is vége !!
Persze az új szezont már kezdheted más bérletben.

szegfu # 2011.04.25. 06:04

sos

aki tud kérem segitsen kiadtam a házamat sajnos egy olyan embernek aki nagyon rászedet nem volt hova menniük én csak segitetem neki.
erre ö nem fizete be a rezsit 2 honapig vagyis azt mondta befizete oda is addta a csekket amit ö lepecsételt mint utolag kiderült.
erre egyik napra küld gy esemest hogy elköltöztünk a kulcs a szomszédba.
fel se vette a telefont semmi a tartozás majdnem 200000 ft én dolgozok csak ezt nem tudom kifizetni

erre nagy nehezen felveszi a telefont és közöktem vele feljelentem a biroságon és még ö fenyegetözik az apechal
igy segitsen az ember ebböl megint tanultam

feljelenthet ha csak 2 honapal ezelöt költöztek be mit tegyek félek hogy kikötik a gázt meg a villanyt hova forduljak
aki tud segitsen nagyon sürgös
egy elkeseret anyuka

ui, azért adtam ki a házamat hogy a jelzálogomat kitudjam fizetni nem azért mert jol élek


gyerektartás felemeltetésével szertnek érdeklödni a biroság 1999 ben állapitott meg 6000 ft de a volt férjem hallani sem akkar a felemelésröl mit tud

Stuart Hole # 2011.04.26. 12:35

Tisztelt Mathhiasi!

Köszönöm a választ. A "nagyotmondás" is eszembe jutott, hogyne, ugyanakkor ez a vizmelegitő (nem kazán), amit az ember jó esetben naponta 1x biztos használ. Sajnos más gondok is vannak a bérleménnyel. Felmondás lett belőle.
Üdvözlet mindenkinek.

Lhotse # 2011.04.26. 12:42

Kedves szegfu!

Ez azért nem olyan bonyolult... A szolgáltatóktól részletfizetést kell kérni (hamár nem a bérlő nevén voltak a szerződések!), a bérlővel szemben fizetési meghagyást kell kibocsáttatni.

Miért fenyegetőzik az APEHal? (NAV) Csak nem azért, mert nem vallottad be a bérleti díj utáni jövedelmed?

Ha nem tudja igazolni, hogy bérleti díjat fizetett, akkor esetleg, mint szívességi lakáshasználóval szemben is követelheted a meg nem fizetett rezsit. + Te tehetsz ellene feljelentést csalás miatt. (Hamisított csekkek!)

laki79 # 2011.04.28. 21:20

fsdfsfsd

SolnesM # 2011.05.05. 15:29

fbarbi !
Maradj a lakásban !
Az idő neked dolgozik !!

Titiána # 2011.05.06. 10:49

fbarbi: tudja bizonyítani, hogy mit törtél össze és hogyan? Azért 2-3 nap alatt nem lehet bútorban kárt tenni, a szélsőséges eseteket kivéve... Maradj a lakásban 1 hónapig, vagy ameddig tudsz, csekket ne fizesd be, vonja le abból. Itt már pénzre megy ki a játék, ráadásul van szerződésetek, azt pedig csak úgy kénye-kedve szerint a tulajdonos ne változtassa, aláírtátok, tartani kell(ene) magát hozzá.
Én meg inkább azt mondanám, hogy ő tartozik, hiszen neked okozott kárt, szóval legyél határozott, hogy ő tartozik, nem pedig Te.

Titiána # 2011.05.09. 08:20

fbarbi: akkor viszont ott rontottad el, hogy előre fizettél. Korábban volt már téma a fórumon, hogy be kell költözni, cuccal, mindennel, adod a pénzt, kapod a kulcsot, tulajdonostól elköszönsz és kész. Hogy utána fél óra múlva hova mész, hány nap múlva jössz vissza ténylegesen, ez már részletkérdés, de előre fizetni, kulcs nélkül, mindig gubanc van vele. :(
Akkor, ha jól értelmezem, szerződésed van, hogy ott laksz, de mégsem, a felújítást végzők törtek valamit össze és rajtad akarja bevasalni? Említsd meg neki, hogy feljelented az apehnál, ha nem fizeti vissza a tartozásod. Ha tényleg nem fizeti meg, akkor tényleg jelentsd fel, hasznod nem lesz belőle, de legalább a következő bérlővel nem teszi meg újra. Nincs jobb ötletem.

Zoltanuss # 2011.05.13. 04:04

Sziasztok ! Üdvözlet !

Érdeklődnék, hogy mi a helyzet, akkor ha egy ingatlant/ lakást kettő iroda is meghirdet.
Amúlt héten ilyen esetbe futottam belé. És a két mustra majdnem egy időpontra esett volna.
Egyenlőre azt választottam amelyik a több információt nyújtotta.
Ha túl vagyok az első bemutatón, jelent e ez valami elkötelezettséget az nekem az iroda felé ??
Szerintem nem, ez egy eccerű bemutatás, nem több.

A másik próblémám : mikor egy iroda elküldi az ajánlatát - ami amúgy nyilvános - fenn van majd minden portálon - rákérdezz , hogy küldhet e további ajánlatot - mármint az általam megadott paraméterek szerint. Ha ilyenkor megadnám a keresési szemponjaimat - generálhat /támaszthat é valami anyagi követelést felém az iroda ?
Eddig egynek se adtam meg a szempontjaimat - kiindulva abból, az hogy nekem mi felel meg, azt csak én tudhatom.
Elég sokszor hívnak kéretelenül, hogy fáradjak be az irodájukba , majd adnak ajánlatot. Egyenlőre fárad a fene hozzájuk - innen a netről is kényelmesen elérem a kínálatot.
A konkrétumokat meg úgyis csak a helyszinen tudjuk meg.

Zoltanuss # 2011.05.13. 04:20

Üdv. továbbra is !
Azért lenne itt más probléma is.
Sok kégli amit eladásra kinálnak még bérbe van adva.

Jó kis germanizmus.
Tehát bérlők használják.
Ilyenkor elég problémás az időpont egyeztetés, de megoldható.
A véleményem szerint ha egy tulaj egy valag pízt szeretne az ingatlanjáért (jelen estben majd 14 milla ), csak nem azon az egy - másfélhavi bérleti díjon múljon az anyagi biztonsága. Mondom ilyenkor a közvetítőnek - mondja a tulajnak - adjon bérleti díjkedvezményt azoknak a bérlőknek , akkor vígan elviselik a mustra zavarását.
Van aki érti van aki nem.

Aztán egy más tapasztalás : újabban majd minden lakásra odaírják : a jelleg polgári, sőt újabban belefutottam a nagypolgári jelzőbe is.
Ez konrétan a Hőgyes Endre utcában van.
Hát szerény véleményem szerint egy hátsóudvarban lévő setét , legtöbbször liftnélküli lakásra a nagypolgári jelzőt ráakasztani elég merész.
Mégha a tulaj úgy is gondolja. De egy ingatlanosnak, ha szakképzettnek hirdeti magát, azért ezt tudni kéne, ha nem tudja, legalább azt viselje el, hogy ilyenkor megjegyezzem : Uram/hölgyem ez nem nagypolgári - kis jóindulattal is csak kispolgárinak lehet nevezni, sőt néha a proli szintet sem ütik meg.

Szofisztikált # 2011.07.08. 13:54

ÜDv!

Kérdezni szeretnék.
Nem rég költöztünk be egy társasházi lakásba kutyával. A tulaj természetesen belement, ami a szerződésbe is be van írva. Szóban megállapodtunk, hogy ha gond lenne a kutyával, akkor mennünk kell, hogy ne legyen rossz a viszony a szomszédokkal. A gond olyan szinten volt értendő, hogy szétrág valamit, kapar stb.
Sajnos olyan jelentkezik így egy hét után, hogy ha egyeül hagyjuk akkor ugat, nem sokáig, nem egész nap kb 10 percet, illetve ha az ajtó közelébe jön valaki.

A kérdésem az lenne, hogy ha emiatt mennünk kell innen, akkor a kaukció viszajár? 3 havival költöztünk be + egy havi, egy évre szóló szerződéssel. Ha emiatt esetleg felbontja akkor mit lehet tenni? (nyilván énis azon vagyok, hogy a kutyát valahogy rászoktassam, hogy még ennyit sem lehet ugatni, nem szeretnék én sem költözni, csak a lehetőségekre vagyok kíváncsi)

Előre is köszönöm!