Experient Enterteiment Ltd. / ingatlanbazár

bolondmelós # 2011.12.17. 16:35

llenarth: jól ismert a cég arról hogy ezzel az ingyenes reggel visszaélnek. Én még ebben a témakörben nem adtam tanácsot, szerintem:

1. ne fizess,
  2. rendőrség feljelentés csalás miatt

Jah és keress rá ingatlandepó csalás pertársaság kombinációkra.
előfog jönni a panaszfal.hu is itt már nyert pert az étosz társaság ellen, illetve az origo/fogyasztok.hu is nyert pert ellenük.

Őrizz meg minden dokumentációt hátha 1-2 éven belül az illetőt be lehet küldeni a hűvösre, meg a szabó lajost is.Az illetőt már álllítólag sikkasztás miatt felfüggesztették a kamarából tehát nem ügyvéd már !!!!!!!

Riki_83 # 2011.12.16. 12:09

Llenarth:
Téged mennyi idő után és minek a hatására (már ha tudod) hagytak békén? Velem ugye már a nemrég lezárt tárgyalás után kezdték a hercehurcát.

Riki_83 # 2011.12.16. 10:46

Kenderice:

Tényleg ennyire egyszerű lenne a dolog? A tegnapi napom ezzel ment el, hogy mindenhol utánaolvastam a céggel kapcsolatos dolgoknak. Mindent értek, hogy miért ne foglalkozzak az üggyel, csak engem nagyon bánt ez a helyzet, sajnos túlságosan lelkiismeretes ember vagyok.

Llenarth:
Téged mennyi idő után és minek a hatására (már ha tudod) hagytak békén? Velem ugye már a nemrég lezárt tárgyalás után kezdték a hercehurcát.

Köszönöm nektek a válaszokat!
Üdv.
Riki

Kenderice # 2011.12.16. 10:15

Riki83:
Szerencsére a válasz rövid és tömör: Ne csinálj semmit, ne vedd figyelembe a leveleket, ne fizess!!!
Ennyi.

Riki_83 # 2011.12.16. 08:27

Kedves Fórumozók, Bajtársak!

Én a mai napon kaptam meg tőlük az első díjbekérőt illetve egyenlegközlőt emailen. Sajnos nem tudom, hogy eddig, hogyhogy nem találkoztam ezzel a témával sem a tvben sem más fórumokon, valahogy elkerülte a figyelmemet a dolog. Mondhatom, hogy emiatt nekem egy kicsit más a helyzetem. Visszamenőleg elolvastam a kommenteket, és ha csak nem kerülte el a figyelmemet akkor nem olvastam olyat aki ugyan úgy járt volna, mint én vagy csak nem írta le pontosan.
Én feladtam náluk egy hirdetést még 2011.02.18-án amit nekem sikerült inaktiválni 2011.03.06-án minden probléma nélkül. Viszont 2011.09.12-én ismét feladtam a hirdetést az oldalukon, amit 11-nappal később szerettem volna törölni, persze nem tudtam, levelet írtam nekik, hogy töröljék, ők erre nem reagáltak az én email címemre. De el is felejtettem és nem foglalkoztam vele. Ma már leveleztem velük (nekem szinte 5 perc alatt válaszoltak minden egyes levelemre)azt állítják, hogy ők amikor én a hirdetésem törlését kértem akkor ők írtak nekem egy akkori egyenlegközlő levelet. Ez remek, csak én nem kaptam azt meg az emailemre. A weboldalukon a profilomnál persze ott van a levél. Persze az általuk szerződésnek titulált szövegben megtaláltam azt, hogy én vállalom, hogy rendszeresen látogatom az oldalt.
Fizetni nem szeretnék, de nem tudom, hogy az én esetemben is megtehetem e ezt. Azt már értem a hozzászólásokból, hogy amíg tértivevényes (hivatalosnak mondott) felszólítás nem érkezik addig ne foglalkozzak vele. Jelentkeztem a Váci rendőrségen, mert több helyen is olvastam, hogy ott ki foglalkozik vele, ők annyit tettek, hogy felvették az adataimat.
Tud nekem valaki segíteni/tanácsot adni.

Előre is köszönöm!

BocskaiCs # 2011.12.11. 08:45

A harmadik az, hogy ha magyar céget bíz meg a külföldi, akkor annak a magyar cégnek kell rendelkeznie elérhetőséggel és adószámmal... Amit feltűntet a behajtáskor. De ez sincs ugye...

BocskaiCs # 2011.12.10. 23:46

S ha magyar céget bíz meg magyarországi behajtással magyar emberektől, akkor végez Magyarországon gazdasági tevékenységet!

Tehát magyar adószám nélkül Magyarországon végez gazdasági tevékenységet azzal, hogy megbíz magyar behajtócéget azzal, hogy Magyarországon magyar emberektől követeljen pénzt a semmiért. Mert semmit nem nyújt az oldal. Csak egy adósgeneráló oldal, más célja nincs, csak az, hogy aki tudatlanul regisztrál az fizessen.

Ha normálisan működne, akkor már rég, az első panaszok után változtatott volna az oldal működésén. Ehelyett mit csinált? Regisztrált az interneten egy távoli szigetre egy fantomcéget, és arra hivatkozik azután, hogy semmi köze az oldalhoz. Dehogyisnem van. Előzetesbe kéne tennie a rendőrségnek, és egyből megszűnnének a díjbekérők és a csekkek küldése.

BocskaiCs # 2011.12.10. 23:38

Kenderice:

Mutassa a megbízást!

Ja és nevezze meg a külföldi cég vezetőit! Be kéne azokat a vezetőket idézni tanúként, ha érdekük, hogy menjen a cég, akkor jönnek.

Az egyetlen gond, hogy nem létezik a cég és nem létezik a vezetőség. Benkő Sándor áll az egész mögött. Ő küldi a csekkeket, ő veszi ki a pénzt a számláról és költi el.

Kenderice # 2011.12.10. 21:47

BocskaiCs:
Kisskatalinkisskatalin azt írta, hogy a jogtanácsostól kapott levelet és csekket, nem a cégtől. Egy külföldi cég bármikor megbízhat magyar céget tartozásbehajtás céljából, így a csekkek nem bűnügyi bizonyítékok, mehetnek a kukába.
Sokan itt el vannak keveredve. Attól, hogy valaki jogtalan tartozásokról csekket kap, nem kell pereskednie, nincs is miért.
Perelni az szokott, akinek tartoznak és így akarja behajtani a kintlévőségét.

BocskaiCs # 2011.12.10. 18:04

Kenderice:

Bűnügyi bizonyitékot nem dobunk ki! ;))

Minden belföldi sárga postai csekk bizonyíték arra, hogy Magyarországon működik a cég magyar adószám nélkül!!!

Kenderice # 2011.12.10. 17:12

kisskatalinkisskatalin:
Először is, tértivevényesen kaptad a levelet, vagy simán? Mert ha simán, akkor kuka és nem foglalkozni vele.
Ha tértivevénnyel, akkor vissza kell neki írni, hogy nem te adtad fel a hirdetést, ő meg bizonyítsa ennek ellenkezőjét akár bíróság előtt is. Nem fogja tudni...

BocskaiCs # 2011.12.10. 09:26

Váci Rendőrkapitányság még mindig veszi fel a károsultak adatait:

http://www.police.hu/…organization?…
Pusztai Emese százados foglalkozik az üggyel.

Mivel a csekk amit kaptál magyarországi csekk, így az áfás számlának amit kérsz érte cserébe magyarországi adószámmal kell rendelkeznie.

Ha hiányzik a magyar adószám, akkor irány a magyarországi postai csekkel a NAV is...

kisskatalinkisskatalin # 2011.12.09. 21:22

Sziasztok!ma kaptam egy 5napos befizetési határidővel rendelkező 51 300 ft-ról szóló csekket,a boríték feladóján dr Szabó Lajos kecskeméti feladó állt egy elmosódott tintapacal postafiókkal! se köpni, se nyelni nem tudtam!állítólag többször felszólított "az ingatlan hirdetési szolgáltatásból eredő tartozásom" rendezésére!hirdettem ugyan az ingatlanbazáron, viszont: ingyenes hirdetésfeladásról szólt a fáma, semmiféle befizetésről!!!meg is fenyegetett, ha nem fizetek, azonnal pereskedik megtoldott plusszfizetnivalókkal irányomban!
Kérem jelezzettek, hogy mit tegyek az ügyben, forduljak a brfk-hoz, vagy jelentsem fel? állítólag az ember dr Szabó működési engedélyét is bevonták októberben, ebben az esetben is hatályos lehet a felszólítása?

BocskaiCs # 2011.12.05. 21:06

http://os.mti.hu/…_pervesztese

"Ismereteink szerint az ORFK az ÉTOSZ kérelmére egyesítette az ország több tucat Rendőrkapitányságán folyó nyomozást."

Lehet, hogy már az ORFK-hoz kell fordulni? Jó lenne egy konkrét info...

Szilvi89 # 2011.12.05. 15:08

Ma telefonáltam a fogyasztóvédelmeseknek,és a hölgy aki a panaszokat veszi fel, azt tanácsolta, hogy a bekeltet.hu oldalon töltsem ki a nyomtatványt és csatoljam mindazt amit eddig attől a cégtől érkezett hozzám!!! Na hát ez összesen egy levél azt is Dr. Szabó Lajos jogtanácsos küldte, hogy fizessek!!!
A hölgy még azt is mondta, hogy elég sok panasz érkezett erről a cégről született is már döntés de arról nem tudott pontosan nyilatkozni!!

NEm tudom, mit kellene még megtenni, hogy jogtalanul semmiféleképpen ne kelljen ilyen sok pénz kifizetni!!!

Akinek van jobb és bevált módszere kérem írja meg!!!!

Üdv: Szilvi

regimodi74@gmail.com # 2011.12.05. 10:39

Dr. Szabó Lajos jogtanácsos 012210. sorszámú jogtanácsosi igazolványát eltulajdonították, amelyet a Bács-Kiskun Megyei Bíróság érvénytelenített."

Magyar Közlöny Melléklete
2010. október 4. hétfő
84. szám

A 24. oldalon található.

Fekete Mamba93 # 2011.12.03. 19:07

Kedves Sorstársaim! Én ma kaptam egy levelet, Dr. Szabó Lajostól,aki fizetési felszólítást küldött nekem. 57 300 Ft-ról van szó. Holott azt sem tudom,ki ő ,mi ő,egyáltalán,mit követtem el,hogy felszólítson engem. Dr. Szabó Lajos Úr,talán elfogyott a pénz a karácsonyi bevásárláshoz,vagy előkészületekhez,hogy ilyenhez folyamodik? Adjon telefonszámot,talán tudok segíteni,és ne hazudjon! Miért ír olyat a levélbe,hogy többszöri felszólítás után sem fizettem? Semmilyen felszólítást nem kaptam! Ez az első. Szánalmas az ilyenfajta pénz kéregetés.

Szilvi89 # 2011.12.02. 14:51

Kedves Fórumozók!

A többi hozzászóláshoz hasonlóan én is kaptam levelet ettől a bizonyos jogtanácsostól az állítólagos hirdetésem után, amelyben az áll, hogy többszöri felszólítás után 51800 ft-ot fizessek!!! Kérném segítségeteket, hogy pontosan, milyen lépéseket kell megtenni és kihez forduljak!!!????

Előre is köszönöm!!!
Üdv: Szilvi

BocskaiCs # 2011.12.01. 10:10

kriszta68:

A hivatalos bejelentéseket, beadványokat mindig papíron, írásban a legjobb benyújtani. Ugyanúgy a rendőrségi TANÚvallomást is papíron kell tenni. Arra kell ügyelni, hogy csak is az igazat valljad, mert tanúvallomás esetén felelősséggel tartozol az igazmondás tekintetében. Tehát csak akkor valljad azt, hogy nem tudtad törölni a hirdetésedet, ha tényleg nem tudtad.

kriszta68 # 2011.11.30. 21:03

BocskaiCS:
Ha emailt írok a Gazdasági Versenyhivatalnak, az úgy jó? Vagy telefonon, személyesen vegyem fel a kapcsolatot?
Kellenek dokumentumokat is? (Regisztrációk visszaigazolásai, díjbekérők, számlarészletezők, de van egy olyan levelük is, amiben már a pereskedést emlegetik)

bazs7 # 2011.11.30. 17:56

sziasztok!
mi a mai napon kaptunk egy levelet ettol az "ugyvedtol" es csekkel hogy ennyi meg annyi a tartozasunk!
hirdetesemet meg most sem tudom torolni, hol tehetem meg...raadasul nem is tettunk fel hirdetest csak regisztraltunk anno!
mi a teendo?
semmikepp nem szbad kifizetni?
udv
balazs

BocskaiCs # 2011.11.30. 15:03

kriszta68:

Jelezd a Gazdasági Versenyhivatalnak, mert ezt a működést nem biztos, hogy vizsgálták. Pár hét múlva lezárják az ügyet és utána már hiába fordulsz hozzájuk. Addig talán még elolvassák az esetedet...

http://www.gvh.hu/gvh/alpha

Plusz mivel úgy látom, te is tapasztaltad az adataiddal való visszaélést (nem törlik a hirdetésedet, míg nem fizetsz) feljelentést és TANÚVALLOMÁST tehetsz a váci rendőrkapitányságon. Ott nyomoznak az ügyben. Érdeklődj ott telefonon, mi a teendő. Itt lejjebb van az elérhetőségük.

És olvasd el az adatvédelmi biztos másfél évvel ezelőtti állásfoglalását:
http://abiweb.obh.hu/abi/index.php?…

Erre az állásfoglalásra hivatkozva lehet mondanod, hogy visszaéltek a személyes adataiddal (a hirdetéseddel)...

kriszta68 # 2011.11.29. 20:59

Erre tud valaki mondani valamit?!
Én nagy lelkesen hirdettem a lakásunkat kiadásra és mindjárt bele is szaladtam az ingatlanbazár.com és az ingatlandepo.com oldalakba. Szépen regisztráltam is mind a két helyen, bár azt furcsállottam, hogy ahol másodjára regisztráltam, nem engedte a használt email címemet, így oda másik email címmel regisztráltam. Aztán töröltetni akartam az egyik helyen, mivel kiadtam a lakást. És akkor szembesültem a ténnyel, hogy fizetnem kell. Mivel tényleg elkerülte a figyelmemet, hogy ez csak 30 napig ingyenes, én fizettem is. 9000 Ft-ot, és a hirdetést inaktiválták is. Úgy gondoltam ezzel a dolog lezárva.
Igen ám, de az érdeklődő telefonok és emailek csak jöttek továbbra is.
Írtam az egyetlen kommunikációs vonalon, az oldal levelezésébe, erre megtudtam, hogy a másik email címemen történt regisztráció miatt most még 22500 Ft-ot kell fizetnem.
Ami érdekes: utánanéztem a leveleimben, és a két különböző regisztrációt visszaigazoló levél mind a kétszer azt írta: "regisztrált az ingatlanbazár.net oldalra" És ami még érdekesebb, most mind a két e-mail címemmel és jelszavammal be tudok lépni ugyanarra az oldalra. És persze a másikra is. Pedig egy oldalon csak egy címmel regisztráltam.
Kicsit tisztességtelennek gondolom, hogy ugyanaz a működtető, egyszerre több oldalra kiteszi a hirdetésemet, és nem figyelmeztet, hogy én kétszer adok fel ugyanarra a helyre egy hirdetést, és most egy szolgáltatásért másodjára is fizetnem kell.
MIT LEHET TENNI???

BocskaiCs # 2011.11.24. 15:34

Jövő héten, november 29-én 11 órakor lesz a nyilvános tárgyalás az ügyben a Gazdasági Versenyhivatalnál.

BocskaiCs # 2011.11.23. 04:51

Rengeteg helyen nyomoznak, a váciak állítólag országosan is, s sokan tettek ott tanúvallomást, úgy aki teheti jelentkezzen tanúnak:

Váci Rendőrkapitányság
2600. Vác, Zrínyi utca 7.
Postacím: 2601. Vác, Pf.: 266.
Tel.: 06-27-501-995 a százados hölgy foglalkozik az Experient Enterteiment Ltd.-vel