Társasházak jogásza!


drbjozsef # 2020.01.22. 10:36

laikus60,

Nem, nem, azzal egy fórumra céloztam. Erre :

https://www.jogiforum.hu/forum/31/151225

laikus60 # 2020.01.22. 09:44

drbjozsef! Köszönöm a linket! Meglepődtem a 2006-os dátumtól, azt hittem, hogy nem olyan régi a templom, mindig azt hallom, hogy a "templomot építették ide", stb. Én még csak 2 éve vagyok elszenvedője, de ezek szerint, még sokáig az leszek !

drbjozsef # 2020.01.22. 09:36

Most látom, ugyanez a templom volt... :DDD

Amúgy : https://www.jogiforum.hu/hirek/14421

drbjozsef # 2020.01.22. 09:34

laikus60,

Pár éve egész konkrét és hosszú polémia ment ilyen harang témában itt valamelyik fórumcsoportban, talán még topikja is volt. Keresgélj, lesz itt válasz.

Bár emlékeim szerint a végső konklúzió nektek nem pozitív lett... :(

laikus60 # 2020.01.22. 09:28

Ha tudna valaki segíteni.......-sok-sok köszönet lenne!

Budapest, XI.ker. Etele út, Fehérvári út sarok! Pár évvel ezelőtt, felépítettek ott egy templomot! Van egy pap, és kb. 100 templomjáró. ÉÉÉS, van egy HARANG ! Egy olyan harang, amelytől ha megszólal, a lakásokban meg kell szakítani a beszélgetést 3 percre, a TV-ben nem hallod a híradó első 3 percét, pihenő időt csak a haranghoz viszonyítottan tudsz igénybe venni, mert különben felébredsz a kongatásra!
Élhetetlen a környék! A templom körül szemben 4 ház szenved, mellette jobbról, balról 3 ház! Úgy 400 ember szenvedi meg nap, mint nap a harangozásokat! Reggel 7 órától kezdi. Most is borzasztó, nyáron pedig ugrásra készen kell állni, ablakot, erkélyajtót gyorsan becsukni. Telefonálni is képtelenség, 3 percig!
Az előző fideszes polgármester meggyőződésem, hogy azért veszítette el az önkormányzati választást, mert nem szállt szembe a pappal, hiába gyüjtöttük össze a 400 aláírást, a pappal szemben nem lehetett tenni semmit!
Komolyan szenvedünk!

Szomorú örökös # 2020.01.22. 06:43

wers

Új törvény született? Felvidítottad a napomat. Már írom is át azt e fellebbezést, amit ma kell beadnom. Erre fogok hivatkozni. Forrás: Frozen leírta.

:D :D :D :D :D :D :D :D

wers # 2020.01.22. 06:27

a törvények nem ismerete miatt nem érhet hátrány

Új törvény született? Felvidítottad a napomat. Már írom is át azt e fellebbezést, amit ma kell beadnom. Erre fogok hivatkozni. Forrás: Frozen leírta.

Szomorú örökös # 2020.01.22. 04:15

Több százezerért alszanak kábán a gép előtt és játsszák az eszüket

Már mások fizetésével is tökéletesen tisztában van a fórum trollja, úgy látom.

a hivatalvezető is csodálkozott, amikor elmondtam

Szerintem azon csodálkozott, hogy ezzel miért őt fárasztod.

Panaszt tettem a hivatalvezetőnél, főosztályvezetőnél, jegyzőkönyvezték, új eljárást kértem és csatoltam a fényképeket; a törvények nem ismerete miatt nem érhet hátrány, tisztességtelen eljárásra, egészségkárosításra, az egészséges élethez való jog és az emberi méltóság megsértésére (kiröhögött az egyik) hivatkozva.

Bocs, de nem csak ő. Kicsit túlliheged ennek a megfogalmazását. Hamarosan eljutunk odáig - már korábban is elmondtam - hogy „alkotmánysértő” a hivatal hozzáállása. Miért nem mindjárt a köztársasági elnökhöz mégy panaszkodni? Vagy esetleg a Kúriánál akarsz próbálkozni? És még csodálkozol, hogy kiröhögnek?

frozen # 2020.01.21. 20:56

Hapciusz

Pontosan a toli-toliról van szó.
Több százezerért alszanak kábán a gép előtt és játsszák az eszüket, jegyzőkönyvet sem akarta felvenni novemberben; a hivatalvezető is csodálkozott, amikor elmondtam.

Építésügyi szakügyintéző, múltkor még azt mondta, hogy nem szakértő, most meg már műszaki szakértő lett, azóta biztos lediplomázott...

A nagy szakügyintéző-szakértő nem ismeri a konvektort, a falibabát és a Hévíz vízmelegítőt.

A vakolóanyagokat, szerintük a gipsz is az.

Csatoltam a gyártói adatlapot, ha abból sem értik, akkor már nagy a baj...

Hapciusz # 2020.01.21. 20:00

Frozen,
Simán van olyan is, hogy nem akarnak dolgozni... Nem csinálni semmit, abból nagy baj nem lehet, addig is kapnak fizut, megy a tilitoli..

Hapciusz # 2020.01.21. 19:57

Még annyit, hogy bírósági igazságügyi szakértők az anyagminoseget és mennyiséget is vizsgálnak.
Az meg sokba kerül,pár éve 100 ezer körül volt a díjazasuk.

frozen # 2020.01.21. 19:54

Hapciusz

Én már nem költözök sehova, csak majd visznek...

Az a baj, hogy lakáson belül nem tudok semmit csinálni, ahhoz üres lakás kellene.

Az osztályvezető somolygott, mikor rákérdeztem, hogy megint kapok egy tájékoztatást?

Nagy sumákságok vannak mindenhol, sajnos...

Ezért mentem a hivatalvezetőhöz is, aki fogadott, mikor hallotta, hogy időpontot kérek és behívott.

Elmondtam a panaszom, lemásolta a beadott panaszt, megígérte, hogy utánanéz.

Rendes volt.

Most várom a hathuszas gyorsot...

Hapciusz # 2020.01.21. 18:56

Frozen,

Az a baj hogy a hivatali eljárások eltartanak évekig is, és az egészséged meg rámegy.
Vagy el kell költözni, vagy bevakoltatsz jó vastagon.
Sok a sz@rember, ez van

frozen # 2020.01.21. 18:43

Hapciusz

Panaszt tettem a hivatalvezetőnél, főosztályvezetőnél, jegyzőkönyvezték, új eljárást kértem és csatoltam a fényképeket; a törvények nem ismerete miatt nem érhet hátrány, tisztességtelen eljárásra, egészségkárosításra, az egészséges élethez való jog és az emberi méltóság megsértésére (kiröhögött az egyik) hivatkozva.

Alaposan tanulmányozta a helyszínelő, alapos jegyzőkönyv; megállapította, hogy van vakolat (el van csalva a glettel 1 mm-en), de se a munka minősége és felhasznált anyag sincs feltüntetve, de szerinte ez így jó.

Ha ez sem akkor /.

Hapciusz # 2020.01.21. 18:31

Frozen, ebből is látszik hogy mi mindent megengednek maguknak ezek a közösképviselők. És nincs következménye. De valamiért nagyon oda vannak a ház kezeléséért...

Most mit fogsz csinálni?

Hapciusz # 2020.01.21. 18:28

Majordomus, érdekelne hogy azok a javaslatok miért is nem jók?

MajorDomus # 2020.01.21. 18:18

sz.örökös
.
Van igazad.

frozen # 2020.01.21. 18:15

Hapciusz

Na az új tk. is leszerepelt nálam.

Két héttel ezelőtt kértem időpontot iratbetekintésre.

Átmegyek a megbeszélt időpontban, erre most nem ér rá, küldött e-mailt húsz perce (már ott álltam az ajtajában), akartam valamit kérdezni, erre bevágta az ajtót...

No comment...

Mellesleg kiderült, hogy a pince ezzel lett ,,vakolva", ami a gyári adatlap szerint nem vakolóanyag; nem csoda, hogy lefagy a t...alpam:

https://www.rigips.hu/…k/rimano-0-3

Szomorú örökös # 2020.01.21. 07:30

MajorDomus

Hapciusz: Hivatásos társasházkezelőktől beszélek, professzionális gazemberek, akik az év végi elszámolások gyakorlatilag üres kasszát hagynak.

Nem igazán értem, hogy aki így mocskol benneteket nyilvánosan és folyamatosan, azzal egyáltalán megéri-e normális emberi kommunikációt folytatni? Meggyőzni úgysem tudod, pedig sokan próbálták már itt. :-)

Hapciusz # 2020.01.21. 06:09

Majordomus,
Ennyi?
Nálunk kihasználják a th tv hianyosságait, van belőle bőven. Kijatszhato. Hivatásos társasházkezelőktől beszélek, professzionális gazemberek, akik az év végi elszámolások gyakorlatilag üres kasszát hagynak.

MajorDomus # 2020.01.20. 23:49

8 nap

Hapciusz # 2020.01.19. 19:27

Majordomus,

Nagyon fontos lenne hogy a határozatok akkor legyenek végrehajthatók ha szabályos jegyzőkönyv is megvan hozzá.
Tulkepp mi értelme határozatok megtamadhato ságának 60 napon belül, ha a határozatok végrehajthatóak akár aznap is?? Általában a penzkiadással kapcsolatos határozatokkal van ez így.
Csak azokat az eseteket soroltam fel, amit a közösképviselet trükkösen kijátszott nálunk, ezekhez be kell zárni a kiskapukat. Felsoroltam.

Szomorú örökös # 2020.01.19. 19:18

Hapciusz

A műszaki felmérés kötelező lenne, főleg a régebbi házaknál

Oké, hogy legyen kötelező, de a felújítások, javítások helyett erre költené el a pénzét a társasház (egyáltalán nem ingyé van), aztán magára a munkára már nem futja majd. Azért gondolkodj el rajta kicsit.

Tehát megvan a lehetőség a manipuláció meg a lopásra.

Egy nem szakszerűen elvégzett kivitelezés mióta számít egyből lopásnak nálad? Ezt el szoktad mondani a közgyűlésen is vagy ott csak nyuszit játszol, mert félsz, hogy feljelent érte a közös képviselő? Nem hátba, hanem szemből kell ám támadni. Utána meg vállalni a felelősséget, ha nem jön össze.

Hapciusz # 2020.01.19. 19:10

A felújítási alap megléte csak a hitelre vonatkozik.
De ha kötelező a felújítási alap, akkor nem biztos hogy hitelt akár felvenni a ház, anélkül is mehetne felújítások, persze az eloirt fontossági sorrendben

Azért ha szetnezel csak Budapesten, katasztrofálisan sok a leromlott ház, gyakoriak a tűzesetek vagy gázrobbanasok, vakolatlehullások, gang vagy lepcsőszakadasok, legutóbb egy erkély szakadt le, mert egyszerűen nincsenek tervezett stratégiák, és valljuk be, sok pénz eltűnik rossz gazdálkodás miatt. Ami megelozhető lenne a műszaki felulvizsgalatokkal, kötelezően előirt karbantartasokkal.

MajorDomus # 2020.01.19. 19:00

Solnes
Szerintem nincs ilyen az szmsz-ben. Előbb olvasd el!
Manapság nem gond emailban átküldeni 5 perc alatt.
.
500 albetétre az 500 ezer ft/hó nsgyon korrekt és tisztességes összeg,főleg B.pesten
.

Azzal kevered a dolgokat,vagy inkább a lányod,jogy induló társasháznál-nálunk idei - először rgy vagy 2 havi közös költséget be kell fizetni.
.
Nálunk kettőt,de abból egyhavi már beszámitott az éves költségbe.
Ezt irják be az szmsz-be is sok helyen:igy jogszerű.