LaciSupreme
„Azt hittem, egy ilyen jellegű kérvény esetén az elbírálás mikéntje, valamint a szükséges feltételek, törvénybe foglalt keretek közé van lefektetve. Amiknek meglétét egy ügyintéző ellenőrzi, és teljesülésük esetén megállapítja......És nem arról beszélek, ha csalás gyanúja - pl. feketén szerzett jövedelem - áll fent, mert azt nyilvánvalóan ellenőriznie kell a rendelkezésére álló eszközökkel. Amit kapás esetén értelemszerűen hitelt érdemlően bizonyítania is kell.”
Pontosan ezt teszi most az ügyintéző. Mázlid volt, hogy eddig bemondásra elhittek neked mindent, most meg fel vagy háborodva, hogy a többszöri, ugyanazon járulék nemfizetésére utaló kérelmednek végre megvizsgálják a hátterét, hogy te valóban ennyire csóró vagy-e és egyáltalán miből élsz, ha még ezt se vagy képes kifizetni. Igen, ez a dolga a hatóságnak és ezért nem kell őket jogi fórumon szekálni.
„Az elutasítás pedig nem függhet attól, hogy korábban hányszor lett igényelve”
Azért azt még 8 általánossal is fel lehet fogni, hogy mikor sokadjára akarsz kibújni az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése alól - elmondásod szerint nem először kérelmezed ezt - akkor az már felettébb gyanússá válhat egy ügyintéző számára és kicsit mélyebben megvizsgálják az anyagi körülményeidet. És ahogy írtam, eddig mázlid volt, hogy nem tették. Én nem háborognék ezen.
És nézzük csak, honnan indultál:
„Mivel jelenleg nem rendelkezem jövedelemmel, az e-Papír felületén, a Kormányhivatal megfelelő osztályára beadtam egy kérelmet, hogy ennek díját szíveskedjenek átvállalni szociális rászorultságom alapján. A kritériumoknak megfelelek. Kérelem, vagyonnyilatkozat mellékelve.”
Komolyan azt hitted, hogy ez csak ennyi lesz? Leírod egy vagyonnyilatkozatban, hogy nulla bevételed van és ezt majd csak úgy, bemondásra el is hiszik neked - akár sokadjára is? A ráaszorultság elbírálása nem a te feladatod, hogy megfelelsz-e nekik. Ilyenkor bizony - sokszor már az első esetnél is - megvizsgálják a veled egy háztartásban élők vagyoni helyzetét is. Ez az ügyintéző dolga - függetlenül attól, hogy nő vagy férfi az illető - ezért kapja a fizetését. Sokan már az első kérelem beadásánál szembesülnek ezzel. Ráadásul egy kérelmet nem mindig pozitívan bírálnak el - nem kötelességük mindig pozitív választ adni rá - ezt kéne végre megérteni. Ha elutasítanak, akkor azt is el kell fogadni.
Arról nem beszélve, hogy bár nulla jövedelmed van, azért számítógépre, mobiltelefonra meg hozzá tartozó előfizetésre csak futja,
mert ilyen értelmetlen és ostoba kérdésekkel tudod bombázni a jogi fórum fórumozóit. :-)