ingatlan bérbeadás

Rexor # 2014.07.23. 11:41

A NAV-nak jelezheted, elég masszív bírságra, késedelmi pótlékra és mulasztási bírságra számíthat ha tényleg úgy van ahogy mondtad. Elévülés 5 év. De inkább ilyet ne csinálj szerintem.

PeliScan # 2014.07.23. 11:46

Rexor, köszönöm a választ!

Ismét, nem célom a bejelentés, ám szeretnék vele tisztában lenni, mi a folyamat és a következmény, hogy meggyőzően tudjak érvelni a közös megegyezés mellett - a másodfokkal szemben.

Pár szóban le tudnád írni, mi egy ilyen bejelentés menete, kb. mennyi a bírság összesen (1.7M adózatlan lakbér után) vagy, hogy honnan tudok erről informálódni?

Nagyon köszönöm!

Rexor # 2014.07.23. 11:51

Semmi külünös formája nincs ennek. Írsz egy levelet a NAV-nak, hogy ennél és ennél az adózónál adóhiány merülhet fel. A többit ők intézik (ahogy a bírság mértékéről is ők döntenek).

Rexor # 2014.07.23. 11:55

Ugyanakkor ismét mondom véleményem szerint ez nagyon övön aluli és gusztustalan módszer, még megemlítés szintjén is. Ha igazad van érvelj, de ez már a zsarolás kategória.

Gyurika23 # 2015.02.01. 13:03

Üdvözlöm!

Nyugdíjas vagyok, van egy lakás a nevemen Budapesten.
Szeretném bérbe adni.
Mikor milyen fizetési kötelezettségeim vannak?
Az órákat a bérlő nevére íratnám, a bérleti díj 65000 Ft lenne.
Válaszát előre is köszönöm.

ati177 # 2015.03.20. 09:44

Üdzözlöm!

Egy ingatlant szeretnék bérbeadni. Az állandó lakcimem Ausztria, ideiglenes pedig Magyarország. Az ingatlan a tulajdonomat képezi.
Cég lenne a bérlö. Kérdésem az lenne hogy oldható meg adózás szempontjábol hogy számlát tudjak kiállitani.

Régebben rendelkeztem adószámmal, de a kijelentkezéskor ezt megszüntettem..

Köszönöm válaszát

boszko01 # 2015.03.28. 11:22

Kérdésem!
Milyen kötelezettségem van lakás bérbeadása esetén. Ha be kell jelentenem a NAV-nak hol találok nyomtatványt.
Mikor és hány %-os adó terhel, azt elég ha az évi bevalláskor rendezem?
boszko01

kalcedon # 2015.05.04. 18:12

Üdvözlöm!

Lehet , hogy nem jó helyre írok.A kérdésem az lenne, hogy üzlet helységet bérlek és a személyi jövedelem adót nekem mint bérlőnek vagy a bérbe adónak kell megfizetnie?
Választ előre is köszönöm.
Kalcedon