A NAV-nak jelezheted, elég masszív bírságra, késedelmi pótlékra és mulasztási bírságra számíthat ha tényleg úgy van ahogy mondtad. Elévülés 5 év. De inkább ilyet ne csinálj szerintem.
ingatlan bérbeadás
Rexor, köszönöm a választ!
Ismét, nem célom a bejelentés, ám szeretnék vele tisztában lenni, mi a folyamat és a következmény, hogy meggyőzően tudjak érvelni a közös megegyezés mellett - a másodfokkal szemben.
Pár szóban le tudnád írni, mi egy ilyen bejelentés menete, kb. mennyi a bírság összesen (1.7M adózatlan lakbér után) vagy, hogy honnan tudok erről informálódni?
Nagyon köszönöm!
Semmi külünös formája nincs ennek. Írsz egy levelet a NAV-nak, hogy ennél és ennél az adózónál adóhiány merülhet fel. A többit ők intézik (ahogy a bírság mértékéről is ők döntenek).
Ugyanakkor ismét mondom véleményem szerint ez nagyon övön aluli és gusztustalan módszer, még megemlítés szintjén is. Ha igazad van érvelj, de ez már a zsarolás kategória.
Üdvözlöm!
Nyugdíjas vagyok, van egy lakás a nevemen Budapesten.
Szeretném bérbe adni.
Mikor milyen fizetési kötelezettségeim vannak?
Az órákat a bérlő nevére íratnám, a bérleti díj 65000 Ft lenne.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdzözlöm!
Egy ingatlant szeretnék bérbeadni. Az állandó lakcimem Ausztria, ideiglenes pedig Magyarország. Az ingatlan a tulajdonomat képezi.
Cég lenne a bérlö. Kérdésem az lenne hogy oldható meg adózás szempontjábol hogy számlát tudjak kiállitani.
Régebben rendelkeztem adószámmal, de a kijelentkezéskor ezt megszüntettem..
Köszönöm válaszát
Kérdésem!
Milyen kötelezettségem van lakás bérbeadása esetén. Ha be kell jelentenem a NAV-nak hol találok nyomtatványt.
Mikor és hány %-os adó terhel, azt elég ha az évi bevalláskor rendezem?
boszko01
Üdvözlöm!
Lehet , hogy nem jó helyre írok.A kérdésem az lenne, hogy üzlet helységet bérlek és a személyi jövedelem adót nekem mint bérlőnek vagy a bérbe adónak kell megfizetnie?
Választ előre is köszönöm.
Kalcedon
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02