Banki hitelek

Dr.Attika # 2011.09.08. 15:01

Ha nincs engedményezés, akkor nagy botorság követeléskezelőnek fizetni. Ugyanis ekkor ő levonja a saját jutalékát és csak a maradékot fizeti ki a megbízójának. Ha kifizeti egyáltalán. Csak a jogosultnak szabad fizetni. Azután ő majd elszámol a behajtójával ahogy akar.

picpaca # 2011.09.08. 16:56

ne haragudjatok, hogy visszakérdezek, de ezt az engedményezést nem igazán értem, ez pontosan mit takar? (megpróbálom nem felvenni a telefont, de elég sokan hívnak ezen a számon...azt hiszem, lecserélem)

picpaca # 2011.09.08. 17:05

közben gyorsan utánanéztem: tehát a lényeg, hogy amíg hivatalosan nem értesítenek arról, hogy megváltozik a jogosult, akinek teljesítenem kell, addig senkinek egy fillért sem :)
amúgy mire számítsak, a külsős cég mennyivel fogja megnövelni a tartozásomat? mert gondolom a jelenlegi 4000 chf fennmaradó tartozásomra rákerül még egy kis plusz :(

csati # 2011.09.09. 05:45

Tisztelt Fórumozók!

Kérdésem lenne, van egy évek óta húzodó személyi kölcsön tartozásom, anno a volt feleségemmel vettük fel közösen "költöttük" el és fizettük kb.másfél évig,elváltunk, válság stb. nem tudtam fizetni a volt feleség nem akarta és most sem hajlandó.
Jelenleg a Bank ügyvédjével egyezkedem, nyilatkoztam ,hogy mindenképpen hajlandó vagyok együttmüködni de a volt feleség is legyen terhelve.
A Bank ügyvédje utalást tett ,hogy ha vállalnék havi 100 000 forint törlesztést akkor kamatot is engednének el, én szinte nem keresek ennyit csak a családipótlékkal így nem tudok ennyit fizetni.
Jelenleg én dolgozom a családban a jelenlegi feleségem főállású anya,albérletben lakom így igen korlátozott a lehetőségem. Az adóság kamatokkal együtt 2 millió körül van. Mennyi a minimális összeg amit elfogadhat a bank és nem kerül végrehajtásra a dolog.

oro79 # 2011.09.12. 13:33

Tisztelt Forumozok!

Mult heten kaptam egy levelet az OTP Faktoring-tol, hogy tartozàsom van 130'000 Ft. értékben. 14 évvel ezelött vettem egy hütölàdàt OTP-és hitellel, de ezt 12 évvel ezelött vissza is fizettem. Természetesen csekkem màr nincs,amivel én ezt bizonyithatnàm.
Ök azt àllitjàk, hogy folyamatosan küldtek nekem levelet a cimemre, de én nem kaptam semmit, de egy pàrszor vàltozott is a lakhelyem ez idö alatt.

Ezt a történetet màr el is felejtettem, a mult hétig.
Mit lehet ilyenkor tenni? Mennyi idö utàn évülnek el ilyen követelések?

mylon # 2011.09.12. 14:03

Üdv mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi ügyben:

6 évvel ezelőtt felvettünk egy banktól x millió forintot autóvásárláshoz, a volt férjem unszolására az én nevemre. 4 éve elváltunk, újra férjhez mentem, és most jött a levél, hogy fizessek y millió forintot, különben jogi eszközök alkalmazásával érvényesítik a követelésüket. Na erre gondolván anno elmentünk a bíróságra, amikor elváltunk és vagyon megosztásra került sor, hogy írtunk egy hivatalos bírósági papírt, amivel a volt férjem vállalja az autó kölcsönének fizetését. A nevére azért nem tudtuk átíratni, mert nem volt elég a fizetése, így neki nem adtak volna kölcsönt, és gondolom nem is tudta fizetni a válás után. Az autó is nála van. (illetve most már visszavette a bank) Ennek alapján most mégis nekem kell fizetnem, hogy van egy jogerős bírósági végzésem, hogy nem én fizetem a részleteket?

bandeeraz # 2011.09.12. 14:30

Most csípőből mondom, valami okos kolléga majd megerősít, vagy megcáfol: a te és az ex-férjed, valamint a te és a bank közötti viszony egymástól független. A végzés csak az ex-férjeddel szemben kényszeríthető ki, azaz most felé lehetne követelésed azért, mert ő nem teljesítette megfelelően a kötelezettségeit. Az autóra vonatkozó hitelszerződésben azonban jogutódlás nem következett be, azaz továbbra is te vagy az adós, ezért a bank elsősorban veled szemben érvényesíti a követelését.

mylon # 2011.09.12. 14:33

Értem. Köszönöm a választ :) Így teljesen logikusnak tűnik mondjuk. Tehát a bank rajtam behajtja a hátramaradó részt én meg perelhetem a volt férjem a bírósági papír miatt....ha jól értem.