Banki hitelek

tothkriszta # 2011.07.17. 08:32

Sziasztok!

A problémám a következő. 1999-ben felvettem az OTP-nél 200eft hitelt. Ezt nem tudtam visszafizetni, ezért 2001-ben küldtek egy levelet,hogy az összeget az OTP biztosítója kifizette. A felvétel és a levél közötti időszakban nem volt levélváltás ezzel kapcsolatban. Nem jött felszólítás, tájékoztatás, semmi!
Most kaptam egy levelet az OTP Faktoringtól, hogy többször is megkerestek (ez volt az első, pedig lakóhelyet nem váltottam) és hogy fizessem vissza a hitelt.
A kérdésem az lenne, hogy van -e határidő, ameddig a követelés vagy lejárt követelést behajthatják? Vagy esetleg ezekre is vonatkozik az 5 év elévülés. Válaszotokat előre is köszönöm.

Dr.Attika # 2011.07.17. 08:51

Ez alapján amit leírt elévült a követelés. Küldeni kell egy levelet az OTP faktoringnak, melyben előterjeszti az elévülési kifogást. Valószínűleg ő nem hagyja ennyibe és fizetési meghagyásos eljárást indít. Ennek ellent kell mondani és ugyanerre hivatkozva. Perré alakul és akkor a polgári perben is elő kell terjeszteni az elévülési kifogást. Ennek alapján az OTP Faktoring kereseti kérelmét el fogja utasítani a bíróság.

végrehajtó1 # 2011.07.17. 08:59

Szerintem ne küldjön semmit.Majd ha egyszer fmh-t kér akkor mondj ellent.

A bíróságon mindent a faktoringnak kell bizonyítania.( a kamattól, a tőke tartozásom át az engedményezésen keresztül stb stb mindent)

rrenike # 2011.07.18. 09:04

Tisztelt Végrehajtó!

Segítséget szeretnék kérni.Tavaly novemberben felmondta az Otp a személyi kölcsönömet, átadva az Otp faktoringnak.Írtak levelet, hogy majd a fizetésről, meg a tartozás rendezéséről küldenek levelet.Most ugye julius van.Én írtam nekik júniusban, hogy valami csináljanak az ügyemmel.Az akkori 3500 CHF-ből azóta majdnem 4000 lett, ami szerintem nem az én hibámból adódott.Erre ugye rájönnek a kamatok meg a stb...Lehet valakihez fordulni, mert szerintem így csalás.

rrenike # 2011.07.18. 09:04

Tisztelt Végrehajtó!

Segítséget szeretnék kérni.Tavaly novemberben felmondta az Otp a személyi kölcsönömet, átadva az Otp faktoringnak.Írtak levelet, hogy majd a fizetésről, meg a tartozás rendezéséről küldenek levelet.Most ugye julius van.Én írtam nekik júniusban, hogy valami csináljanak az ügyemmel.Az akkori 3500 CHF-ből azóta majdnem 4000 lett, ami szerintem nem az én hibámból adódott.Erre ugye rájönnek a kamatok meg a stb...Lehet valakihez fordulni, mert szerintem így csalás.