Banki hitelek

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.21. 07:41

Pewex, szerintem önmagában a listára kerülés miatt még nem mondja fel a bank jelzáloggal biztosított kölcsönszerződést. De ha a tartozás miatt végrehajtás is indul, és foglalják az ingatlant, akkor igen.

BKATALIN # 2011.06.30. 06:35

Kérem ha valaki tud válaszoljon a 06.16-án feltett kérdésemre!Erstével kapcsolatban tettem fel kérdést!Köszönöm!!!!!!!!!!!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.30. 08:01

Nem véletlenül. Az alapján a tényállás alapján nem lehet válaszolni.

Dr.Attika # 2011.06.30. 08:17

Tisztelt BKATALIN!
Vélhetőleg a kölcsön szerződésben ön hozzájárult ahhoz, hogy a bank a kölcsönből kifolyőlag keletkezett követelését a bankszámláról leemelje. Nos szerintem ez történt teljesen jogszerűen. Az ügyvédi munkaíj a kölcsönbő származó követelés érvényesítése. Egyébként minuszos bankszámlát is meg lehet szüntetni. Viszont önnek ez most nem előnyös, mert ezzel is csökkent a kölcsön tartozása. A tartozás most már más jogcímen folyószámla tartozás jogcímen áll fenn és erre már a banki kondíciós lista szerinti kamat jön, ami vélhetőleg kevesebb a kölcsön kamatánál.

Dorottya100 # 2011.07.10. 10:09

Jó napot!

Érdeklődni szeretnék a banki hitelek feltételeiről. Jelenleg felnőttképzési szerződéssel tanulok. Ez egy 7 hónapos tanfolyam, mely november elején jár le. Havonta a minimálbér 70%-át kapom, mert részt veszek a tanfolyamon. Ha a tanfolyam lejárta után azonnal munkaviszonyt létesítek próbaidő nélküli, határozatlan idejű szerződéssel, és a minimálbér fölötti fizetéssel, akkor december közepén már vehetek fel lakáshitelt? Ez így folyamatos munkaviszonynak számítana a bank szempontjából? Vagy a felnőttképzési szerződés nem számít?

Előre is köszönöm a válaszukat!