Tisztelt Illetékes!
Az alábbi problémához kérném segitségüket.
3 évvel ezelőtt vettem fel az Erste banktól személyi hitelt l mFt-ot.
Való igaz, hogy anyagi problémáim miatt nem tudtam rendszeresen törleszteni, csak vagy kevesebbet vagy egy-egy hónap kimaradt.Hitelemet felmondták és átadták egy behajtó cégnek, aki kiküldte a felszólitást, hogy fizessem be egyösszegbe a tartozásomat. Külön oldalon részletezték a tőkét a kamatot és a rárakódott összes költséget. Alkudozni nem lehetett velük, tehát nagy keservesen megszereztem az l.167.000 F-ot és rákérdeztem, hogy hol fizethetem be. Azt mondták vigyem be az Erste bankba ott fizessem be, és majd ők leemelik az Erste számlájáról, ez számomra a legegyszerübb. Kérték, hogy előtte azért egyeztessek az Erste bankkal is, mivel a levelüket tavaly májusban küldték ki és a határidő május vége volt én pedig csak julius elején tudtam fizetni, a késedelmi kamat még rárakódhat. Ez meg is történt, bementem a bankba, ahol egy fél délelőttöt eltöltöttem, mivel végig kellett hallgatnom, hogy mia a fenének küldtek engem oda a pénzzel. nekik már ehhez semmi közük mivel eladták a behajtó cégnek és ezzel már nekik kellene foglalkozni.Mondtam, hogy ne küldözgessenek már sehova nálam van a pénz és szeretném rendezni az adósságomat. Hosszas telefonálgatás után elfogadták a pénzt ugy hogy rátettek még 20.000 F-ot a késedelmi kamat miatt. Ezt is szó nélkül kifizettem és kértem a szla. megszüntetését. Mondták, hogy egy hónap mulva tudják csak megszüntetni, ha már a behajtó cég levette tőlük a pénzt. Közbe bekövetkezett rákos kisfiam halála, ezért meg is feledkeztem a szla.megszüntetéséről és igy csak októberbe mentem be ezt rendezni. Legnagyobb megdöbbenésemre közölték, hogy fizessek még 60.000 Ft-ot mert még ennyivel tartozom, mivel rosszul számoltak. Nem voltam hajlandó ezt elfogdni, mivel négy hónapig sem egy telefont, sem egy felszólitást nem kaptam, tehát ha nem megyek be október végén a mai napig nem tudok az állitólagos tartozásomról. A másik dolog, ha ők már kijelentették, hogy nem akarják elvenni a pénzt, mivel ők már nem foglalkoznak az én ügyemmel mert azt átadták és náluk már nincs semmi anyagom akkor honnan került elő a 60.000 Ft tartozás. Ha ők ugy adták el a tartozásomat a behajtó cégnek, hogy l.167.ooo Ft a tartozásom a behajtó is ennyit követelt, én azt kifizettem, megkaptam a számlaösszesitőt ahol a tartozásom le volt nullázva, hogy követelhet tőlem még a bank ujra pénzt. Az volt a válasz hogy rosszul számoltak. Akkor miért volt nullás a számlaösszesitőmön a tartozásom? A behajtó céggel álltam én végül is akkor már jogviszonyba, és az ő követelésüket maradéktalanul teljesitettem, sőt 20.000 Ft-al többet is fizettem, mint amennyit ők követeltek. Pénztártól való távozás után én is hiába megyek vissza reklamálni. Csak azért mert valaki felelőtlen volt, nekem a 70.000 Ft-os fizetésemből kell ujra és ujra fizetnem, mert mi a biztositék ha kifizetem utána nem jut eszükbe ujra, hogy megint csak rosszul számoltak és még fizessek.
Azt szeretnem megtudni, hogyha pert inditok ellenük fenti ügyben van-e esélyem arra, hogy megnyerjem a pert, mert szörnyő igazságtalannak tartom, hogy mindig csak véletlenül az ügyfél részére tévednek, soha nem a bank kárára.És ha már eladták a tartozásom a behajtó cégnek, akkor én csak a behajtó cég követelését vagyok jogos kifizetni, mert ha nem a bankba megyek befizetni, hanem a behajtó cég által küldött csekken fizetem be, akkor elkerültem volna ezt a torturát.
Várom mielőbbi szives válaszukat.
Köszönettel Nagyné