Banki hitelek

rencsi0205 # 2010.05.09. 14:03

Tisztelt Szakértö!

Ha van egy kft amelyben 40 %ban tulajdonos vagyok, van még két tag 40 és 20 %ban van egy ügyvezetö igazgató akinek semmi pénze az egészben. Van nekem egy lejárt tagi kölcsönöm 24 millió ft. Ki szeretnék lépni a kftböl de nem tudnak kifizetni és most jön a lényeg az ügyvezetö igazgató fel akart venni 18 millió hitelt persze nem az én tagi kölcsönöm törlesztésére de ezt sikerült megállitanom addig hogy felfüggesztették részükre a hitelt. Az lenne a kérdésem hogy a beleegyezésem és tudtomon kivül ezt felvehették-e ugy hogy nem irtam alá semmit. Fedezetnek egy 6 millió ft értékü földet raktak rá amin még a jelzálog jog még rajta van mert már a bank rá rakta. Csak az az érdekes, hogy a 6 milliós földet a bank hogy értékelte fel 56 millióra ugy hogy semmi érdekes nincs a földön. Érdemes egy pszáf vizsgálatot küldeni. Vagy ez nem hitelcsalás véletlenül? Köszönöm

nandy # 2010.05.09. 20:26

mika76:

Bár nem vagyok jogász, de szerintem nagyon zűrös az egész ügy, mert ha a nejed nevére felvett hitelt ténylegesen a szülői ház felújítására fordítottátok, akkor a hagyatéki tárgyaláson hagyatéki teherként leltárba kellett volna vetetni legalább a felújítás értékét.

A másik az, hogy az APEH csak a sógornő részére jegyeztethette volna be a végrehajtási jogot. Így nem hiszem, hogy a bank jogosan mondta fel a szerződést - bár elképzelhető, ha a szerződésben konkrétan benne van.

Tehát szerintem valaki valahol nagyot hibázott, érdemes lenne utánajárni, mielőtt rajtatok csattan az ostor.

mika76 # 2010.05.09. 21:07

nandy

Sajnos a kisbetűsben benne van kerek perec.
A sógornőm holnap megy az APEH-ba,és kiegyenlíti a tartozást.Aztán megpróbáljuk kikönyörögni a hitel visszaállítást.Csak azt nem tudom merre kéne vennem az irányt.Szeretnék mihamarabb túllenni az egészen.
Az OTP a bank.Ha tud valaki segíteni bármi infóval,azt szívesen fogadom.
Üdv Mika76