Banki hitelek


Sherlock # 2013.01.28. 17:06

A hirdetményben van a kamat, nem az ászf-ben.

bekic # 2013.01.28. 17:22
apocalypto # 2013.02.01. 08:54

"Rendkívüli Állapotok - Tisztelt honfitársaim, a kör bezárult!

A Bankok csaltak! A hatályos törvényeket kijátszva és megkerülve olyan pénzügyi konstrukciót adtak el kölcsönként az embereknek, amely nem felelt meg a kölcsön jogi kritériumainak. A Közjegyzők mindezt szó nélkül közokiratba foglalták, a Kormányok és az Állami Felügyeleti Szervek mindezek felett szemet hunytak.

Az ULTIMÁTUM LEJÁRT, érdemi kapcsolatfelvételi szándéknyilatkozat nem történt. A rendkívüli állapotok rendkívüli lépéseket követelnek!"
http://hitelvilagstadium.blogspot.hu/…isztelt.html

wers # 2013.02.01. 08:56

könyörgöm be ne rakd még több topikba, egyszer is elég

wers # 2013.02.01. 08:57

de berakta

bloemen # 2013.02.04. 12:18

SOS!!Jo napot/Sziasztok! A segitsegeteket kernem a mamam penzintezettel kapcsolatos vitas ugyeben.Idezem a bank valaszat:"On ( datum) folyoszamla hitelszerzodest kotott 55 000 Ft osszegre.Ugyanezen a napon hitelkerete megnyitasra kerult,es 54 ezer Ft hitel folyositasa is megtortent.On a folyoszamla hitelkeretet a folyositas napjatol folyamatosan hasznalja,az azota szamlajara beerkezett osszegeket mindig, szinte teljes osszegben felveszi,igy az igenybevett folyoszamla hitelenek kerete nem csokken."
Az a problema ebben, hogy igen, volt, amikor igenybe vette a hitelt, de azt mindig vissza is kellett fizetnie, a szamla ki lett egyenlitve mindenkoron.Tavaly hirtelen egyik honapban raterheltek a szamlajara 55 000 Ft-ot, amikor nem vett fel tobb osszeget, mint amennyit en utaltam neki. Tehat nem ertem!
Lehetseges az, hogy aki ezzel a penzintezettel kot szerzodest ( alapbol) 55 000 Ft-al "konnyitenek"rajta?Mert en mashogy ( nem jogi diplomaval rendelkezem, ezert is irok ide) nem tudom ertelmezni. A BBThez kuldom el a kerelmet, ha eselyes az ugy.
Koszonom szepen elore is a figyelmet, es tanacsokat, otleteket!!!!

apocalypto # 2013.02.05. 22:01

"A választás az Önök kezében van! Ha elég sokan követnek, egy hónap múlva eltöröljük az uzsorát, az uzsorásokat pedig törvényszék elé állítjuk!

A magyar családok kifosztását tovább tűrni már nem csak gyávaságot, hanem cinkosságot jelent. A hatóságok tétlenül nézik, sőt falaznak a kifosztóknak, az uzsorásoknak.

Ennek véget kell vetni és ez a feladat ránk vár. EMBEREK, EZ A FELADAT RÁNK VÁR! Néhány tucat ember kifosztotta az ezeréves Magyarországot és mi félünk, holott nekik kellene félniük és higgyék el félnek is!

Vidékiek és városiak! Ez nem csak a devizahitelesekről szól. Az ország kifosztásáról szól. Csaltak, loptak, hazudtak és gyilkoltak, közvetetten és közvetlenül. Mi meg hagytuk. Ennyi volt, D-Day az elszámolás napja közeledik."
Link : http://kaslerarpad.hu/?…

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.06. 05:55

Bloemen: ezt tényleg egyféleképpen lehet értelmezni. A gyerek - mert az, ha jól látom - a számlanyitás napján felvett 54 ezer forint kölcsönt, és azóta minden hónapban levette a számláról azt, amit te utalsz neki. Ergo: tartozik 54 ezer forinttal.

Tune007 # 2013.02.07. 10:36

Kedves Fórumozók/Szakértők!

Tanácsot szeretnék kérni az alábbi témában : 2011. ben hitelt vettem fel, melyben benne foglaltatik hogy 6 havi kamatperiódusban állapodtunk meg a bankkal, mely időszak alatt az ügyleti kamat mértéke nem változik. Ennek ellenére 3 hónapja irreálisan magas összeget vontak tőlem a törlesztésre, majd a bankot felhívva kiderült, hogy az utolsó kamatperiódusban 2szer kényszerültek kamatot emelni... A miértre nem tudott az ügyintéző hölgy válaszolni - vagyis nem tehette üzleti titkok miatt. De kérdem én, ha van egy megkötött szerződés melyben 6 hónap alatt nem változtat a bank, hisz aláírtuk, akkor hogy mondhatják és tehetik azt, hogy a bank egyoldalúan a kamatokat bármikor módosíthatja...
Mit tegyek?

Köszönöm szépen a segítséget előre is!
Tündi

apocalypto # 2013.02.08. 09:55

FELJELENTÉS!
KÖTELEZŐ ANYAG!!!

Itt az alkalom, mindenki bizonyíthat.

Link : http://kaslerarpad.hu/?…

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.08. 10:02

Szegény Árpád...

wers # 2013.02.08. 10:03

Csak négybe tetted be? Több nem volt?

wers # 2013.02.08. 10:06

szegény bankok, úgy izgulok értük

apocalypto # 2013.02.08. 16:39

És mi a gondjuk evvel "uraim"?! Fejtsék ki bátran.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.08. 17:22

Semmi, semmi, nyugodjon meg a beteg...

apocalypto # 2013.02.08. 18:56

Kíváncsian várom, hogy az itt kommentelő nagy-mellényű jogászkodók mikor lepleződnek le, s mikor derül fény az ördöggel való szövetségükre.

Még a legostobábbnak is feltűnik, hogy egyáltalán nem a Jogért és Igazságért küzdőkkel vállalnak szolidaritást, inkább csak saját maguk szórakoztatásáért, vagy nagyon is tudják hova, s merre vezetik félre a nagyérdeműt...

Sherlock # 2013.02.08. 19:11

Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.

(Máté 7:1)

apocalypto # 2013.02.09. 21:28

KÖTELEZŐ VIDEÓ!!!!!

A bankok fosztogatása + a megoldás :

Tune007 # 2013.02.11. 18:30

Megnéztem ezt a rengeteg linket amit vélem, hogy a hozzászólásomra linkelt ki egy kedves fórumozó, na de ebből nem tudok leszűrni semmit...

apocalypto # 2013.02.12. 16:56

Valami elindult...
TILTAKOZÁS A DEVIZAHITELESEKÉRT!

GYÜLEKEZŐ!
Kásler Árpád a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének (BAÉSZ.) elnöke február 9.-óta Budapesten a Kossuth téren toborozza azokat akik nem hagyják tovább kifosztani sem magukat, sem pedig az országot!
(www.kaslerarpad.hu)

Detti27 # 2013.02.18. 12:58

Kedves Hozzáértők!
2011 áprilisában vettem fel forint alapú jelzáloghitelt lakásvásárlásra a Raiffeisennél.Most kaptam levelet, hogy immár 2.alkalommal emelkedik a hitelem kamat.Miközben az alapkamat csökkent.Indoklás nincs.Megtehetik ezt?Van valami eszköz,amit bevethetne egy forinthiteles a bankkal szemben??
Köszönöm!

Tune007 # 2013.02.18. 15:58

Detti27 ugyanebben a cipőben járok én is...írtam lentebb, de számomra nem egyértelmű utalások/ videók indultak útjukra. Nos ha az segít, én azóta beszéltem egy szakértővel, panasszal éltem a bank irányába, természetesen írásos elutasítás lesz a vége, ezt rögzített beszélgetésben közölték. Mind1, jöjjön csak :) És ezzel megyek tovább a PSZÁF fele... Nekem amúgy a bank kerek perec bevallotta, hogy 1 kamatperiódus alatt 2szer emeltek kamatot...holott a szerződésben a 6 hónapos kamatperiódus alatt nem tehetik ezt meg. A forrásköltségek változására hivatkoznak és ezért emeltek. Ami undorító, hisz így csak a saját javadalmukra döntenek, holott a csökkentés minket hitelfelvevőket is kell, hogy érintsen...nem csak a fejetlenül emelkedik. Én nekimegyek a banknak jelen pillanatban, vesztenivalóm nincs. Csak egy sor bizonyíték, hogy hibát hibára erkölcstelenséget erkölcstelenségre halmoznak. pl: 60 nappal kötelesek értesíteni a változásról, na nekem az előző periódusban 15 nappal előtte küldték a levelet, úgy hogy a dátum is akkori volt, tehát még csak a postára sem lehet fogni.

mano196403 # 2013.03.07. 13:28

Tisztelt Fórumozók!
Szeretnék együtt gondolkozni hasonló sorsúakkal, mert egyedül már nincs sok ötletem. Ahol jártam "falnak" ütköztem.
2006-ban vettem fel deviza alapú, ingatlanfedezetű kölcsönt. A Hitelező Refinanszírozó Bank pénzéből utalt, ezért engedményezte az önálló zálogjog bejegyzését a kölcsön összegének teljes erejéig a lakásomra. Két éve a Hitelező a végelszámolása elött a szerződésemet engedményezte egy másik pü-zrt-re, azóta nekik fizetek. A Refinanszírozó engem nem keres, de az Engedményezett írásban tájékoztatott, hogy ha fel is keres és követel tőlem bármilyen összeget, ha fizetek nekik az nem számít bele a szerződés teljesítésembe, mivel én jogviszonyban velük nem állok. Jogilag jóhiszemű vagyok, hiszen a szerződésem szerint teljesítek, de az ingatlanom a fedezet. Hogyan érvényesíthetem a jogomat a jelzálogjog bejegyzésének törlésére, ha az eredeti Hitelező jogutód nélkül megszűnik, az Engedményezett jogait a Refinanszírozó nem ismeri el, és az Engedményezett nem fizeti a Refinanszírozónak a befizetett részleteket?

Tallér # 2013.03.09. 23:14

Tisztelt Fórumozók!

A kérdésem elsősorban az lenne, hogy egy több mint 10 évvel ezelőtti folyószámla hitelkeretet be lehet-e még hajtani?

Úgy hogy a Bank akivel szerződésem volt átadta egy a hozzájuk tartozó Követelés Kezelő részlegüknek akik ki tudja mikor átadták egy tőlük teljesen független "Behajtó" cégnek. Továbbá akkor máshol volt állandó lakcímem, mint ahová jelenleg be vagyok jelentkezve!

Munkabérhez kapcsolódó hitelkeret volt, mellyel a 3 havi munkabér átlag összegéig mínuszba mehettem a számlámon. 2000 vagy 2001-ben kötöttem a szerződést annak idején. Ez az első olyan levél amelyet kaptam a tartozással kapcsolatban.

Bombi # 2013.03.10. 09:41

Üdv!
Egy ismerősömmel történt meg az eset,azért írok ide mert kíváncsi vagyok arra,hogy az OTP megteheti-e az alábbi dolgot.
Két folyószámlája van az említett banknál,válás előtt van és addig amíg nem születik a vagyoni megállapodás,a fizetését másik számlára utaltatta,nem arra mire korábban ment.
A korábbi számlájáról vontak folyószámla, és egyéb más hiteleket,de az elmúlt 3-4 hónapban ezt ugye nem teljesítette,mert másik számlára ment a fizetése.
A héten megérkezett a fizetés illetve a családi pótlék, a bank egy az egybe levonta az összes pénzt (269eHuf)az új számlájáról.
Kérdésem annyi lenne,hogy előzetes figyelmeztetés nélkül ezt megtehetik?
Az rendben van ,hogy előbb utóbb vissza kell fizetni,de azt azért nem tartom tisztességes eljárásnak,hogy az utolsó fillére ,figyelmeztetés nélkül nullázza a számlát.
A történet azért is kényes,mert a válás miatt albérletbe kényszerült 2 gyerekkel és semmi más nincs kifizetve.

A véleményeket és válaszokat előre is köszönöm.