Banki hitelek


kadaj01 # 2009.08.19. 15:50

Nincs. Egy kicsit kevesebb fog jutni a mellműtétre, kedves bombázó.

bombázó # 2009.08.19. 16:30

Kadaj01!

Azért nem írom, hogy kedves, mert nam vagy az.
Elég lett volna, ha azt írod NINCS. Az egyéb megjegyzésed pedig egyáltalán nem volt humoros, úgyhogy legközelebb mással próbálkozz. (habár próbálkozni csak a kiskutyák szoktak)

csiga69 # 2009.09.03. 08:24

Tisztelt Jogi Szakértő!
Banki hitel tartozást gyerektartásdíjból vonhatnak? Végrehajtásnál, úgy hallottam, vannak bizonyos dolgok, amit nem foglalhatnak le. Ha 3 gyereket nevelek, mi az amit nem vihetnek el? Bérlakásban élek. csalika kérdésére adott válaszból jól értettem, hogy bár a munkabérből csak bizonyos %-ot vonhatnak, viszont a banki számlámról akár a teljes összeget letilthatják? Válaszukat előre is köszönöm.

_Wasp_ # 2009.09.03. 09:22

Bár a munkabérből csak bizonyos %-ot vonhatnak, viszont a banki számlámról akár a teljes összeget letilthatják?
igen - kivéve ha a bankszámládon csak az aktuális havi munkabéred van.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

nandy # 2009.09.03. 14:32

De sem a végrehajtó, sem a bank nem vizsgálja, hogy milyen jogcímen érkezett jóváírás a bankszámlára... Így max. utólag lehet visszakövetelni a végrehajtótól.

mosoly2006 # 2009.09.04. 12:38

sziasztok!

érdelődöm, h tudja-e valaki a tartozások pl. hitel kártya, személyi kölcsön, áruhitel tartozás ha nem tudják hol behajtani már 2-3éve ezek elévülhetnek vagy nem? jó lenne:)
v mi lesz vele? börtön jár érte?:)

...

nandy # 2009.09.04. 13:23

.

eranti # 2009.09.04. 13:57

Üdv!
Egy kérdésem van, jó lenne ha segítene valaki. Az egyik banknál van egy hitelkártyám, ugyanitt van lakossági folyószámlám.
A bank fogta magát és mikor pénz érkezett a számlámra, szó nélkül levette a hitelkártya részletet a számlámról. Hozzá nyúlhat a bank a lakossági számlámhoz??? Mert szerintem nem volt jogos.
Várom a választ!
Előre is köszike!

Sz.Márton # 2009.09.04. 14:45

Át kell olvasni tüzetesen és következetesen a banki szerződést (szerződéseket) és az üzletszabályzat pontjait. Amennyiben azokkal ellentétesen jártak el akkor van közvetlenül mire hivatkozni.

szezs # 2009.09.24. 20:07

Sziasztok!

Tanácsotokat szeretném kérni, ugyanis összejött némi tartozás a személyi kölcsönömön, és amikor a bank felhívott, akkor mindenfélét mondtak nekem, hogy mi is lesz a következménye, ezért berezeltem és fizettem:-)) hát úgy részletekben... De. Nekem egyik telefonos bankos behajtó sem mondta, hogy késedelmi kamat is lesz, mivel magas a törlesztőm, ezért sok lett a kamat is. A beszélgetéseket felveszik, tehát elvileg pontosan kellett volna tájékoztatniuk, még a számlámat is látják, most akkor menjek el a PSZÁF-hoz? Egyáltalán mit kell elmondania törvény szerint egy banki behajtónak?
Amúgy mit kap ilyenkor a drága bank, ha nekem van igazam, van értelme panaszkodni?
Ja, és én is meghallgathatom ezt a "beszélgetést" utólag?

Köszike

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.24. 20:33

A pofátlanságnak nincs határa...

nandy # 2009.09.25. 07:12

Nem értem, miért tartod sérelmesnek a késedelmi kamatot, hisz te magad is elismered, hogy késve fizettél. A kölcsönszerződésben biztos benne van a késedelmi kamat felszámításának lehetősége, módja, mértéke. A fizetési kötelezettségedet nem befolyásolja az, hogy a telefonos ügyintéző ezt konkrétan nem kérte. Nem is kérhette, mert amíg nincs kifizetve a tartozás, addig nem lehet kiszámolni a kamat összegét sem (max. tájékoztató jelleggel).

Azt megteheted, hogy írásban kérsz felvilágosítást a banktól a kamatszámítás részleteivel kapcsolatban, de valószínűleg jól számolnak. Aztán kérhetsz részletfizetést, hátha engedélyezik.

palota15 # 2009.09.27. 13:09

Kedves fórumozók!
Egy végrehajtási ügyben szeretném a segítséget kérni. Az ügy régi 2000-ben történt 2M80eFt-os tartozás. Már kb 4MFt-ot kifizettem, plussz a Bank /ez a Budapest Bank/ ügyvédjének 200eFt-ot. Erről sem elismervényt sem semmi visszajelzést nem kaptam. Azt, hogy a Bank nem áll szóba velem az itt természtes. A jogi képviselőjük kérte tegyek ajánlatot. Ezt megtettem levélben amit át is vett. A képviselő emailben válaszolt nekem, ami ugye nem hívatalos. A szöveg a következő: amennyiben egyben kifizeti a kamat 51%-át hajlandó elengedni. Azután űjan email a tőke egyben történő kifizetése szintén a kamat 50% elengedésre kerül. Ennyi. Mivel ez az ügy réóta tart értesítette a végrehajtót folytassa az eljárást. Ennek következtében azonnali 5M600eFt inkasszó lett a számlámra helyezve. Kaptam levelet a végrehajtótól, hogy 15 napon belül jelezzem van-e erre fedezetem. 2 hétig kórházban voltam ott ért a hír a levélről. A 15 nap még nem telt le.
Most tanácstalan vagyok mit tegyek. A lakásomon ott a jelzálog is. Megyek a családommal az utcára? A számlámra vállalkozói díj megy, tehát még a gyógyszereim sem tudom megvenni.
Aki tud valami jó tanácsot vagy milyen lehetődég van a végrehajtás szüneteltetésére.
Milyen dolog az, hogy a bank nem áll szóba velem, és mióta hívatalos egy email?
Köszönöm

escargot # 2009.09.27. 13:14

jól értem, hogy elismervény nélkül 4 milliót fizettél ? :-o

palota15 # 2009.09.27. 14:20

Nem, de ezt az elismervényt is külön felszólításra kaptam meg mind a banktól mind a végrehajtótól. Az ügyvédnek utaltam 200eFt-ot amiről nekem nem küldött semmit.Csak egy szép levelet a végrehajtónak, hogy folytassa az eljárást.

monalisa1 # 2009.09.27. 19:53

Fogadj ügyvédet, mert egy bankkal - és az ő jogászával - szemben az utca embere nem számít partnernek - lesöprik az asztalról.

A 4M Ft befizetését - vélem apránként történt csekken - tanusító bizonylatok igazolják, hogy x összegik megtörtént a tartozás rendezése, csak a bank "elfelejtett" erről igazolást adni.

Tehát elsősorban azt kell tisztázni, hogy van-e még tartozás és mennyi?!

A végrehajtónak ajánlott-tértis levélben további 15 nap halasztást kérni és mellékelni a kórházi tartózkodásról az igazolást - pl. a zárójelentést.

Egyidejüleg amíg a tényleges tartozás összege nem tisztázott, a végrehajtási eljárás felfüggesztését kérni.

Szóval az ügyvéded írja meg sűrgősen ezeket a leveleket, mert egy szürke mezeivel (...) nem fognak érdemben szóbaállni....

"Lisa"
laikus hozzászóló

csakegynick # 2009.09.29. 15:41

sziasztok,

lehet, hogy nem jó a topik, de nem akartam újat nyitni ezért.

ingatlan vásárlása előtt állunk. az ingatlan az én nevemen lenne. a kérdésem az, hogy ha adóstársat is kell bevonni a hitelfelvételhez, mert nem vagyok hozzá elég, akkor az adóstárs is tulajdonos lesz? vagy az a banknak tök mindegy?

köszi a választ előre is.

végrehajtó1 # 2009.09.29. 17:50

kkor az adóstárs is tulajdonos lesz?

Nem.

Marika11 # 2009.10.11. 09:11

Üdv! Kérdezni szeretném hogy a felmondott banki hitelt miért nem lehet kifizetni? Ugyanis a bank nem engedi kifizetni a felmondott hitelünket hiába kértük már tőbb izben is. Ha elárverezteti a házunkat pár száz ezer forintért amit a végrehajtó kap meg nem a bank hol itt a megtérülő hitel? Ebben semmi ésszerüség nincs. A banknál nem dolgoznak olyanok akik számolni is tudnak?

bigdady # 2009.10.11. 09:27

A felmondott banki hitel gondolom esedékessé vált teljes egészében.
Ha elhelyezed a bankszámlára az ellenértéket, nem emelik le? Gondolom ott a minusz.
Fennálló tartozásról nem adnak egyenlegigazolást? A felmondó levélben nem írták le hogyan lehet rendezni, hová lehet utalni stb?

monalisa1 # 2009.10.11. 22:01

Nemrég valaki itt szintén panaszolta, hogy a bank nem engedte (?!) rendezni a hitelt hanem jóval áron alul elárvereztette a házat - rá nemsokára a bank egy ingatlanos cégen keresztül jó áron eladta a házat...

Lám csak tud a bank "számolni".

Az hogy a hitelfelvevő adóssal mi lesz az nem a bank dolga.

Javaslom sürgősen ügyvédet fogadni és ővele menni a bankba + szatyorban a pénz.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.12. 06:24

Hagyjuk a legendákat.
Természetesen semmi akadálya nincs, hogy a kölcsöntartozást egyösszegben kifizesse az adós. Persze, a járulékaival együtt: késedelmi kamat, költségek. A részteljesítés érthetően nem mentesít a végrehajtás alól.

végrehajtó1 # 2009.10.12. 06:33

Ennyi marhaságot még hogy a bank nem engedi kifizetni a tartozást?!
Hogy az emberek miket bevesznek:)

Kedves fórumozó ezt hol hallotta?

:) :)

nandy # 2009.10.12. 11:33

Kereskedelmi banktól lett felvéve az a hitel?

Mert ha nem, akkor bizony sokminden elképzelhető... Sorra derülnek ki a hitelt nyújtó cégek stiklijei.

Györgyi1982 # 2009.10.14. 13:35

Tisztelt Hozzáértők!

Segítségre lenne szükségem. 1996-ban elhunyt a férjem. Előző év telén (1995) az egyik banktól 30.000 Ft hitelt vettünk fel. Ezt sajnos valami miatt egyáltalán nem fizettük, egy részletet sem. Sajnos nemtudom, hogy mi miatt, de nem emlékeztem erre a hitelre. 2001-ben a bank behajtójától kaptam egy levelet, hogy 100.000 Ft körüli tartozása van a férjemnek. Felhívjtam a rajta lévő telefonszámot, beszéltem az ügyintézővel, hogy ez nem az én hitelem, nézzenek már utána. Az ügyintéző megnyugtatott, hogy egy másik, a férjemmel megegyező nevű illetőről van szó(bemondta az adatait, amik nem egyeztek a férjemével)elnézést kért, és azt mondta, hogy tekintsem tárgytalannak a levelet.Így is tettem, már bánom. 2009-ben a lányomnak szerettem volna hitelt felvenni az ominózus banknál, amikor is kiderült, hogy tartozásom van. Nem hittem a fülemnek. 314.000 Ft.Újra telefonáltam, mondták, hogy az az ügyintéző már nem azon a részlegen dolgozik. Elmondtam a panaszomat, keresgéltek, keresgéltek, és elsőnek nem a férjem adatait diktálták be. visszahívást kértek, akkor meg már a férjem adatait mondták. Bementem a bankba, kértem, hogy mutassák meg a szerződést, ezt nem tudták, tájékoztattak, hogy átadták a behajtó cégüknek, és ezt ott tekinhetem meg. El is mentem. Megnéztem, megmutatták a szerződést, sajnos tényleg én és a férjem vettük fel, a mi aláírásunk szerepelt. Sajnálattal vettem tudomásul, és fizetési hajladóságot mutattam, elmondtam a telefonbeszélgetést, még azt is hogy kivel beszéltem, de elhárították, hogy nem készült hivtalos feljegyzés a beszélgetéssel kapcsolatban. Erről én tehetek? Kérdeztem.Kértem, hogy mutassák be az értesítő leveleket,amiket elvileg kiküldtek, (és elvileg átvettem, vagy nem vettem át), hogy azokat tényleg én vagy férjem vettem-e át, egyáltalán a mi címünkre küldték-e. Még csak meg sem mutatták. (egyébként a telefonban a férjemmel megegyező nevű férfi tényleg létezik, egy településen lakunk)A pénzt kifizettem, kölcsönt kellett rá felvennem. Kérdésem az lenne, hogy jogos volt-e, hogy nem mutatták meg az értesítő leveleket (szerintem nem nekem küldték) és egyáltalán van-e (volt-e) értesítési kötelezettségük. Hiszen ha ebben az évben nem akarok felvenni hitelt, akkor a mai napig nem derül ki. A végén meg kitudja mekkorára nőtt volna ez az összeg. Lehet ezzel az üggyel valmit kezdeni? Nekem sem lett volna mindegy, hogy ha időben megfelelően tájékoztatnak akkor csak 100.000 Ft-ot kell kifizeten, nem 300-at. Kérem a segítségüket! Előre is köszönöm!!