Tiszelt szakértők!
Lehet-e kifogásolni az OTP-t azért, mert 2014.02. hó-tól automatikusan jóval magasabb folyószámla A-Hitel keretösszeget (633 000 Ft) állított be nekem? Nem kértem, de megkínáltak vele. Bele estem a csapdába és más tartozásokra és ennivalóra költöttem el. Pár hónap múlva csökkent a fizetésem jelentősen. Most meg visszaállították 455 000 Ft-ra a keretösszeget. Lehet-e valahol támadni ezért az OTP-t, hogy ő elcsábított engem adósságba. A hitelkeretösszeg mindig a végsőkig volt kihasználva, de én nem akartam még jobban eladósodni. Kénytelen voltam újabb 200 000 Ft-os áruhitelkártyát igényelni, de elszámítottam magam. Csak a megélhetésemre költöttem, de csak szerényen. 115 000 Ft nettóból hogyan lehetne kikeveredni az adósság csapdából? Banki folyószámla hitel és más banki áruvásárlási hitel törlesztője együttesen a fizetésem nettó értékét teszi ki most. OTP: személyi kölcsön: forint alapú: 1 140 000 Ft, más áruhitel kártya 3 db: összesen 830 000 Ft. Más bevételem nincs. Fizetésemelés nem lehetséges. közalkalmazott vagyok. Más munkahelyre nem szeretnék elmenni. Forduljak a fogyasztóvédelemhez, hogy az OTP csapdába csalt a hitelkeret megemelésével? Nem is írták, hogy az automatikus hitelkeretösszeg emelést is le lehet tiltani külön szerződéssel!