Jó napot kívánok!
Most akadtam erre az oldalra és szeretnék tanácsot kérni.
Már régebb óta nehezen megy kifizetni a törlesztő részletet egy deviza alapú hitelre. Felkerestem a banki ügyintézőt áthidaló megoldás egyeztetésére. Az ott megbeszélteket hiába teljesítettem, érdemileg a Bank nem keresett. Hiába kerestem telefonon, email-ben a bankot, nem elérhető, folyamatban van, stb... válaszokat kaptam. Ez addig ment hogy képtelen voltam tovább fizetni. Erre telefon értesítés jött hogy 200.000 Ft-ot akarnak behajtani.
Ilyenkor mit lehet csinálni? Fizetni nem tudok!
Banki hitelek
Valóban nem érdemes, mert azzal fixálná a mostani nagyon rossz árfolyamot.
Ráadásul a törlesztőrészletek sem igazán csökkennének, csak az esetleges későbbi árfolyamromlást lehetne kivédeni.
Ez már nem jogi kérdés, de azt hiszem, még most sem érdemes a deviza alapú kölcsönt forintosra váltani.
igen ám de!van ehhez a kölcsönhöz egy lakásmegtakarítás is.ami csak az ő nevén van amit természetesen szintén nem fizetett.Így külön kell választani a hiteltől ami szerződés módosítással jár.Ami azt jelenti,hogy megszűnik a kedvezmény.Tehát eddig fix havi 30 volt a törlesztés 2012-ig de most vagy havi 48ezer forint(chf árfolyamtól függ)vagy +10 év és havi 37ezer forint ugyancsak árfolyam függő.Nem jobban járnék ha új hitelt kezdenék?Adósság törlesztő néven?Ami forint alapú és fix.Az is havi szinten kb40ezer de az nem változna gondolom én.
Egyiket se, felesleges költség lenne. Elég, ha törleszted a részleteket.
Csak volt élettárs.De már egy éve külön vagyunk.
Akkor gyakorlatilag nincs mit tenni?
A hitelt át kellene vállalnom az én nevemre,vagy egy másik hitelt felvenni? ami forint alapú,mert sajna ez chf alapú.
Annál rosszabb. Így, ha az a "barátnő" élettársat jelent, akkor csak egy részét követelheted vissza annak a kölcsönnek akkor is, ha a kölcsönfolyósító az egészet behajtja rajtad. (Gondolom, azt nem akarjátok megvárni, hogy elárverezzék a szüleid lakását.)
nandy # 2010.09.20. 10:31
"Mire kellett a kölcsön?"
Szabad felhasználásra vette fel.
Gyakorlatilag felmutatni nem tud belőle semmit.
Upsz! Most látom, hogy a hölgy, a szerződés tervezetre azt írta, hogy B-né dr. S.Zs. jogtanácsos. Annyira tanácstalan vagyok ezzel az egésszel kapcsolatba.
Ha valaki nincs a kamarai nyilvántartásba az akkor nem is praktizálhat??? Vagy lehet, hogy el van tiltva???
A hitel.tlap.hu-n lévő #24961 hozzászólás pont róluk szól!!! Szoktam oda is írni, de ott senki nem tud választ adni.
Írhatok nevet ide??? Mármint annak a nevét akiről szó van???
A jogtanácsos nem ügyvéd. De a jogtanácsos sem lehet cégvezető.
Kedves Sándor! A szerződésbe szerepel, hogy névjegyzék száma : Fővárosi Bíróság xxxx-as, igazolvány száma : xxxxx. A számok is szerepelnek. Sőt a nő többször úgy adja ki magát, hogy jogtanácsos. Most néztem meg a kamara oldalán az igazolványszámot és kiderült, hogy nem jó a szám, mert csak 5 számot írt és az 6 számból áll.
Ami a legborzasztóbb, hogy több százan fizetnek nekik 50000 forintokat!!!
Az, hogy valakinek dr. van a neve előtt, nem jelenti, hogy ügyvéd. Még azt se, hogy jogász.
De nem csak ezért alapos a gyanú, hogy átvertek. Tipikus az egész. Annyira ismert, hogy csodálkozom is, hogy még mindig akad, aki beveszi.
A e-cegjegyzek.hu-n a nő cégvezetőként szerepel!!!! Gondolom ide cégről adatokat nem rakhatok fel, de ha valaki ír nekem a hitel@gmail.com-ra akkor szívesen veszek minden segítséget!!!
Szerintem is.
A cégvezető nem lehet ügyvéd. Szerintem átvertek.
Tisztelt Ügyvéd úr!
A következő dologban kérném a segítségét. 2010. júliusában egy hirdetés alapján jelentkeztem egy pesti hitelközvetítő cégnél hitel ügyintézés miatt. A cég a hitel elindításához 50.000 forint fordítási díjat kért, amit be is fizettem az ügyintéző fia számlájára. Azóta megy a hitegetés, hogy a jövő héten már lesz pénz, majd a jövő héten. Majd augusztus végén a cég azzal állt elő, hogy ők tudnak kamatmentes hitelt adni 96 hónapra, vagy ha kijön a német hitel akkor abból kell visszafizetni. Az a gondom, hogy a cég cégjegyzékében a Mns egyéb pénzügyi közvetítés szerepel. Van e hatásköre a cégnek céges hitelt nyújtani? Illetve a köztünk lévő szerződésbe az van, hogy ő a céges hitelét nekem 60 banki munkanapon belül folyósítja. Mi van akkor ha a 60. napon megtagadja ezt a kifizetést valamilyen indokkal? Például van olyan ismerősön aki 35 éve dolgozik egy iskolában hitelt kért ettől a cégtől és a cég elutasította, hogy hamisak a papírjai. Mi van akkor ha kiderül, hogy a németek által nyújtott kölcsönt úgy kaptam meg, hogy oda is bejelentettek legalább 4 hónapra dolgozni??? A cég vezetői semmilyen megnyugtató választ nem adnak a kérdéseimre. Sőt, mivel a cégvezető ügyvéd, felhívták a figyelmemet arra, hogy semmilyen jogi lépést ne tegyek mert nem éri meg.
Mire kellett a kölcsön?
Üdvözletem!
Következő a problémám.
2007-ben a volt barátnőm felvett 3 millió forintot az én családom tulajdonát képező ingatlanra.Én adóstársa vagyok.Természetesen a megszokott szitu,nem akar fizetni.A nevén nincs semmi,egy lizinges autón kívül.
Időközben teherbe esett így most táppénzt kap Kérdés.Van-e valami módja annak hogy fizessen?
Ugye, ugye. Jó helyen tapogatóztam. Más kérdés, hogy a legtöbb kölcsönfelvevő nemigen tudja, mit ír alá.
Ahogy elnézem a Citibank személyi hitelének feltételeit, benne van ez:
„8.4. Fizetési késedelem esetén a Bank jogosult a Fizetésátutalási Nyilatkozatot a Munkáltatónak megküldeni.”
De ezzel még jól is jár a kérdező, mert ha a végrehajtó tiltaná a fizetését, az jóval többe kerülne...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02