Banki hitelek


Erika 1 # 2009.07.07. 19:52

Tisztelt jogi képviselő!
Szeretnék segítséget kérni! Van egy gépkocsi hitelem a CIB bank-nál svájci frank alapon, amit rendszeresen fizetek,/bár az árfolyam változással elég nehezen/ tehát elmaradásom nincs. Most kaptam egy 3 oldalas levelet amiből azt olvastam ki, hogy egyoldaluan módosítani akarják a szerződést, a következő paragrafusra hivatkozva.2009.éviXIII. Törvényt 20§-7 bekezdése alapján. Nem tudom ez mit jelent én laikus vagyok, de nekem ez nem tetszik. Érdekes módon azt írják, hogy 90 napon belül kell ezt megcsinálni és aug 1-vel már hatályba is lép.A levelet pedig kaptam, július 6.-án.Tudom, hogy ennyiből nem lehet igazán pontosítani, de nem tudom bemásolni a levelet ide.
Mint az elején írtam 3oldal. Kérek valamilyen lehetőséget, hogy a teljes levelet el tudjam juttatni.
Üdvözlettel:Erika1

Gabesz79 # 2009.07.07. 10:56

szoval akkor a válási végzéssel kitörölhetem a ..... ugyan ugy vonják a fizetésem mert a végrehajtást a Mohácsi biroság határozta meg , a válás pedig a Pécsi bíroság akkor ezzel nem érek el semmit ?

nandy # 2009.07.07. 10:52

Amíg a hitelszerződésben te vagy az adóstárs, addig kérhetik tőled is...

Gabesz79 # 2009.07.07. 10:47

Sziasztok!! ( Jónapot )

Lenne egy kérdésem ..a volt feleségem a házasságunk elött vett fel hitelt a saját nevére és én voltam az adostárs ez nem lett fizetve és most végrehajtás alatt van persze az én fizetésemen. De a feleségemtöl elváltam 2009.03.16 án és a válási határozaton elismerte hogy ez az ö hitele és ezt ö fogja fizetni erre letiltották a fizetésemet.. és az lenne a kérdésem hogy ezt megtehetik??mert a pénzintézet jogászával beszéltem és azt mondta hogy ha van ilyen végzés a kezembe akkor visszavonják a letiltást tölem ,de a követelést kezelő azt mondta hogy öket ez nem érdekli szoval tiltyák a fizetésemet
erre tudna valaki válaszolni hogy mit is tehetek?
elöre is köszönöm
Szin Gábor

gyurgyo # 2009.07.02. 10:46

Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.02. 10:31

Nincs. Nem hogy határidővel, hanem egyáltalán nem kötelesek kölcsönt folyósítani nektek - amíg nem kötöttetek szerződést. Ha viszont köttök, abban majd benne lesz a folyósítás határideje is.

gyurgyo # 2009.07.02. 09:57

Kedves Mindenki!
Házvásárlás előtt állunk és hitelt is fogunk fölvenni a K&H banktól. A hitelkérelem beadása után mennyi idő elteltével kell utalniuk a pénzt? Van erre valami szabály? Kb. négy hetet mondtak, de nekem igen fontso volna hogy ez valóba ne legyen több mint 4 hét. Van valami szabály erre?

Köszönöm!

Gyurgyo

monalisa1 # 2009.06.15. 20:33

Szia nandy!

Örülök, hogy itt vagy ismét, már hiányoztál...
És hiányzott a kérdezőknek adandó szakszerű segítő válaszod. Hát akkor ismét "munkára" fel.

Üdv.

nandy # 2009.06.15. 15:10

Sajnos muszály volt egy-két dolgot letagadnia ,mert külömben nem adtak volna hitelt az illetönek!

Innentől már az is kérdés, hogy egyáltalán vissza tudja-e fizetni...

monalisa1 # 2009.06.12. 16:39

Amennyiben szándékosan írt valótlan válaszokat akkor szerintem inditható ellene büntetőeljárás., az hogy annak végén lecsukják-e azt itt megmondani nem lehet.

Amúgy adósak börtöne már nincs, kár, mert sok csalfának, szélhámosnak ott lenne a helye...

"Lisa"
laikus hozzászóló

sziszi77 # 2009.06.11. 16:00

Köszönöm a válaszokat.De ezért börtönbe is juthat?

monalisa1 # 2009.06.11. 14:17

sziszi77

Ha a bank rájön, hogy "hamis a gyerek", vagyis nem a valóságnak megfelelően válaszolt a kérdésekre "az" ismerős, akkor a hitelszerződés semmis, azaz büntető kamatával együtt egyösszegben vissza a pénz!

És ha nem tud fizetni, és ha netán ingatlan van a nevén, félő árverezése lesz a dologból. (Ha ez is kevés a hitel lerendezésére akkor adós marad "az" ismerős továbbra is a banknál, akkor meg a jövedelméből vonják a törlesztést egálig.)

Rengeteg felelőtlen, meggondolatlan ember van mostanság.

Sz.Márton # 2009.06.11. 06:33

Egy ismerősöm azt tanácsolná azt ismerősödnek, (....) hogy a hitelfelvételkor megadott nem a valóságnak megfelelő tények, adatok amennyiben a bank tudomására jutnak akár a szerződés feltételeinek az egyoldalú módosítását ill. felbontását is eredményezhetik a bank részéről. Az így rendelkezésre bocsátott pénzösszeget nem köteles adott módon folyósítani, a hitelkeretet fenntartani és a visszafizetés szerződésben rögzített feltételein is módosíthat. Biztos nem dícséretes és jogkövető magatartás az adatok nem megfelelő megadása, de hát tudjuk az ismerősök már csak ilyenek....még csak nem is maguk kérdeznek és olyanok mint Colombo hadnagy felesége, senki sem láthatja őket igazából.

sziszi77 # 2009.06.11. 04:02

Üdv. mindenkinek.Azt szeretném tudni az egyik ismerösöm kért meg rá ,hogy kérdezem meg itt,ha valaki banki hitelt vesz fel nem ingatlan fedezetes hitelröl van szó!Akkor mi van ha nem tudja fizetni,lehet-e baja aból ha amikor a hitelt felvette nem egészen valós dolgokat adott meg!Pl:nincs gyereke közben van,egyedül él és házassnak adta ki magát stb!De amugy saját maga nevében tehát valódi személyivel stbvel járt el!Sajnos muszály volt egy-két dolgot letagadnia ,mert külömben nem adtak volna hitelt az illetönek!Lehet igy baja?Ez is büncselekmény vagy ez nem?Léci segitsetek.Köszi