Banki hitelek


Kovács_Béla_Sándor # 2011.11.26. 22:59

Ezt tőlem kérdezed? Te tudod, hogy van-e jelzálog a gyerekek tulajdoni hányadán is.

A kölcsönt egyébként a bank biztosan felmondja, ha a te tulajdoni hányadodra végrehajtási jogot jegyeznek be. A különbség az, hogy az egész ingatlant árverezik, vagy csak a te illetőségedet.

csucsfej # 2011.11.28. 11:20

Tisztelt Fórumozók!

A problémám a következő:
2006-ban megszünt az OTP banknál a folyószámlám ezzel nincs is semmi gond, de a múlt héten szerdán felhívott egy hölgy az OTP Faktoringtól, hogy A hitel tartozást maradt a számlán és ez már 158,000 Ft -ra rúgott adatot akart egyeztetni de összeomlott a rendszerük erre megígérte hogy majd visszahív, na most azóta eltelt lassan egy hét de nem hívott.
Mi ilyen esetben a teendő 2006 óta egy levelet sem kaptam hogy tartozásom lenne ez jogszerű nem beszélhetünk ilyenkor elévülésről?????

Köszönöm szíves segítségüket

Dr.Attika # 2011.11.28. 11:47

Tisztelt csúcsfej!
Bizony beszélhetünk elévülésről. 2006-ban mikor (hónap,nap) szünt meg a folyószámla? Ha ez november 28-a előtti, akkor bíróság előtt nem érvényesítheti az OTP Faktoring.
Azt kell csinálni, hogy telefonon nem értekezik. Ha jön írásban felszólítás a fizetésre, akkor annak tartalma szerint elévülési kifogással kell élni. Ettől még perelhetnek, de egy perben előterjesztve kereset elutasításnak lesz helye.

csucsfej # 2011.11.28. 11:54

Dr. Attika!

Köszönöm gyors válaszát holnapra utánanézek, hogy mikor szünt meg a számla de biztos,hogy november 28 előtt.
Ők azt állították hogy küldtek levelet de az nem derült ki, hogy milyen címre de én biztos nem kaptam meg bár azóta már elköltöztem.
Akkor ha telefon hívnak akkor semmikép se vegyem fel?

végrehajtó1 # 2011.11.28. 12:15

pontosan.

janosi77 # 2011.11.28. 12:31

tiszteletem!
sajnos én is beleestem a devizahitel csapdájába, nem tudom fizetni a bank meg árverezni akar.két ingatlanról szól a történet a mienk és a szüleimé. a mienk nem érdekel de a szüleimét szeretnénk megmenteni valahogy. a végrehajtó most küldött levelet hogy mennyi az ára ha bennt laknak illetve a nélkül. a levélben van olyan írva hogy kifogással élhetünk illetve részletfiztést kaphatnak de már a bíróságnak kell két héten belül beadni. kérdésem van még valamilyen megoldás amivel megmenthetjük az ingatlanukat? illetve hogy mit kell írjak a levélben? válaszát előre is köszönöm

ballasch@freemail.hu # 2011.11.28. 16:37

Sziasztok! Nem tudom mennyire tartozik ide, de az lenne a kérdésem, hogy vállalati kölcsönszerződés alatt mit kell érteni? Amikor a munkáltató kölcsönt ad a munkavállalónak (munkáltatói kölcsön), vagy amikor egy bank ad egy vállalkozásnak/vállalatnak hitelt? bocs a lame kérdésért, de egy ilyen szerződést kell megírnom beadandóként.

godorka57 # 2011.11.30. 18:31

Szeretném megtudni, ha egy Bank eladja a követelését egy Követeléskezelőnek, az eredeti tőke és az addig felhalmozódott késedelmi díjon felül tehet e még rá Ő is késedelmi kamatot?Konkrétan:A Bank eladta a hitelemet egy Díjbeszedő háznak.Megállapodtam velük egy részletfizetésben, mely 2 évig tart.Amikor a részletes kimutatást elküldték akkor döbbentem meg, mert az eredeti kb.910.000 Ft tőke és a késedelmi kamatokon felül Ők még a futamidő végéig plusz késedelmi kamatokat számítottak fel, így az erdeti kb, 1.100.000
adósságból lett több százezer forinttal több.Sajnos most nincs itt a pontos elszámolás.Szóval tehetnek e még rá kamatot?Ha nem hol reklamáljak?Egy másik Faktoring cég ügyintézője olyan hangnemben beszél velem,hogy a bicska kinyílik a zsebemben és azzal fenyegetőzik, hogy a rendörségen feljelent hitelsértésért.Pedig fizetek rendesen csak néha pár napot kések.lEHET E PANASSZAL ÉLNI A HANGNEM
ELLEN, HISZEN éN CSAK ADÓS VAGYOK ÉS NEM BŰNÖZŐ!

ius latratus # 2011.12.04. 19:11

Valami nem stimmel.
Olyan nyilatkozat született a jelzáloghitelnél, amelyben kinyilvánítod, hogy nemfizetés esetén levonhatják az aktuális elmaradást a jövedelmedből? (pontosabban: kérhetik a munkáltatódat egy bizonyos összeg visszatartására éppen a nyilatkozatod okán)

A 33, ill. az 50% vh-ra vonatkozik. Ha ebben a szakaszban jársz, akkor sem kerek a történet.
Tehát?

ius latratus # 2011.12.04. 19:21

Erilla

A probléma az, hogy a bank nem a "fizetéséből vonta le" az őt megillető részt (ezért is nem volt érthető egyből számomra a történet, meg kellene tanulni jól használni a szavakat...), hanem a bankszámlájáról. Itt meg már nincs értelme azt számolni, hogy az a fizetésének hány százaléka.

ius latratus # 2011.12.04. 19:34

Szívesen, de nem segítettem.
Meg kell próbálni egyezkedni a bankkal. Az áthidaló kölcsön -ha jól tudom- meghosszabbítható, persze ezt is bankja válogatja. Van majd' minden banknál a nehéz helyzetbe került adósok megsegítésére összeállított csomag, s némelyik akár többször is igénybe vehető.

ius latratus # 2011.12.04. 19:58

A 20.000 Ft-ot nem nevezném soknak azért. (családban nekem van közjegyző, nekem, mint családtagnak készített már többször közokiratot, s ennyit még tőlem is elfogadott...)

Mivel nem tudom melyik bankról van szó, így látatlanban annyit mondhatok, hogy ha egyszer igénybe vett egyfajta lehetőséget, akkor -mivel ezt mondták önnek- azt már újra nem veheti igénybe. (Ez alól is van kivétel, az OTP-nél egyes devizahitelesek hat hónapos átmeneti fizetéskönnyítési időszaka egyszer meghosszabbítható, de nem ismerem minden bank gyakorlatát)
Ezért írtam, hogy meg kell próbálni egy másfajta konstrukciót igénybe venni. Amikor már nincs más, még az ördög ajánlata is jobb, mint a földönfutók léte...

peszton # 2011.12.09. 10:48

Üdvözlet!
Csak azt szeretném kérdezni hogy valaki otp-nél A-hitelel lehet -e adóstár:200,000ft az a hitel.

Dr.Attika # 2011.12.09. 11:00

Üdvözlet "peszton"!
Erre a hitelt nyújtó OTP tud válaszolni. Egyébként a jog nem adóstárs kifejezést használja, hanem a társkötelezett kifejezést.

kiskedv # 2011.12.11. 13:02

Tisztelt Segítők,Fórumtársak!

Férjem munkanélkülivé vált, annak rendje és módja szerint elment a pénézintézetbe, ahol kérte CHF hitelének átütemezését.Ekkor 2011. november 21-t irtunk.
(2011. november 15-én esedékes törtesztése elmaradt.)
2011. 12.15-től hat hónapon át, havi 8.000,- forintot kell fizetni, majd egy bizonyos meghatározott összeget.

A szerződésmódosítás 1.) pontja, :
"Az Adós teljes tartozása 2011. november 21. napján *#.###,- CHF, azaz akárhány svájci frank, mely tartalmazza a számlán lévő hátralékot, valamint ennek a 2011. december 15-ig felmerülő késedelmi kamatát is."

majd egy oldallal hátrébb:

"Adós tudomásul veszi továbbá, hogy jelen szerződés aláírásakor fennálló hátralékos tartozása - kérésének megfelelően - 2011 december 15. napján hozzáadásra kerül a fennálló tőketartozáshoz, és eddig az időpontig a Bank jogosult arra az Üzletszabályzatban meghatározott mértékű késedelmi kamatot felszámítani."

Pénteken bent volt a pénzintézetben, és azt mondták fizessen be 188 CHF-nyi forintot.

Nem értem, akkor most mennyivel tartozik????

margó53 # 2011.12.21. 13:07

Tisztelt Válaszolók !!
Hátralék nélküli deviza hitelem rögzített árfolyamra szeretném váltani!!! A most még hatályos jogszabály szerint meg kell tennem, vagy az újonnan elfogadott, törvénybe lépésekor És van -e bejelentési szándék nyilatkozati kötelezettségem még ez évben ????
Üdv.: Margó

margó53 # 2011.12.29. 11:25

Üdv mindenki !!
Senki sincs hasonló helyzetben, hogy van -e év végéig bejelentési kötelezettség az új árfolyam rögzítésre ?? Vagy ráér ?????
Tisztelettel.:Margó

végrehajtó1 # 2011.12.29. 11:27

Bankodhoz fordulj.

hanni # 2011.12.29. 13:11

Kedves Margó!

Mi aznap jártunk a Raif. Banknál, mikor aláírták a megállapodást az ötéves fix árfolyamról. Az ügyintéző azt mondta, hogy amíg nincs meg a törvény, addig nem lehet igényelni, csak az érvényben lévő három éves futamidejűt. Na akkor mi azt mondtuk, hogy köszönjük, kivárjuk. (Közben a hölgy készített egy kalkulációt a fizetendő részletekről.) Másnap reggel megnéztem a kormany.hu oldalon az ülés jegyzőkönyvét, az állt benne, hogy január hónapban elő kell terjeszteni törvényjavaslatra a döntést. Szóval mi csak akkor megyünk jelentkezni, ha már törvénybe iktatták, figyelni kell a sajtót.
Lenne egy kérdésem: tudja-e valaki, hogyha most fél éves átmeneti szünetet kérünk, lehet-e utána erre a fixált árfolyamra jelentkezni? Nehogy úgy járjunk, hogy aki már fizetéskönnyítést vett igénybe, többet nem vehet, de sajnos ezt a lehetőséget is figyelembe kell vennem. Köszönöm

Cimbike # 2012.01.03. 10:47

Tisztelt fórumozótársak!

Úgy hallom, létezik egy 2009-ben hatályba lépett jogszabály, amely kimondja, hogy a pénzintézet nem módosíthatja egyoldalúan a fogyasztónak nyújtott kölcsönszerződés feltételeit - az adós számára kedvezőtlen feltételek szerint - amennyiben az adósnak nincs 90 napot meghaladó hátraléka.

Talán nem jó szavakra kerestem rá, de nem találtam ilyen paragrafust. Kérem, aki tudja a tv vagy rendelet számát, írja meg. Előre is nagyon köszönöm!

Cimbike # 2012.01.03. 10:47

Tisztelt fórumozótársak!

Úgy hallom, létezik egy 2009-ben hatályba lépett jogszabály, amely kimondja, hogy a pénzintézet nem módosíthatja egyoldalúan a fogyasztónak nyújtott kölcsönszerződés feltételeit - az adós számára kedvezőtlen feltételek szerint - amennyiben az adósnak nincs 90 napot meghaladó hátraléka.

Talán nem jó szavakra kerestem rá, de nem találtam ilyen paragrafust. Kérem, aki tudja a tv vagy rendelet számát, írja meg. Előre is nagyon köszönöm!

Edisszimo # 2012.01.05. 11:25

Segitséget szeretnék kérni!
A férjemmel 2007-ben lakáshitelt vettünk fel. Fizettük rendesen de tavaly óta mióta a svájci frank árfolyama nőtt elmaradtunk.Minden hónapban fizettünk bele,amennyit tudtunk.
2 hónapja sikerült elhelyezkednem dolgozni,azonban a bank az utolsó fillérig levonja a bankszámláról a fizetésem. Az lenne a kérdésem,hogy megteheti ezt? Mert azt hallottam csak bizonyos százalékot vonhatna le.....
A válaszokat előre is köszönöm.

limma # 2012.01.05. 11:40

Megteheti.
A bankot aztán végképp nem érdekli, hogy miből élsz neg.
Szerződés szerint annyinak kell lennie a számládon, amennyi fedezi a törlesztőt. Addig vonja, míg utol nem éred magad.