Kedves kovacsz,
mert?
Kacsa11
Kedves kovacsz,
mert?
Kacsa11
Kedves kbs,
előhalásztam a jogegységit, és rögtön javítom magam:
„A jogtalan haszonszerzés egyenes szándékot eltételező célzatán túl, a szándéknak, legalább eshetőleges formájában, a törvényi tényállás szerinti eredményre, azaz a károkozásra kell irányulnia.”
Kedves kovacsz,
„A hitelintézet megtévesztésével megszerzett pénzkölcsön rendszeres törlesztése, illetve visszafizetése általában a visszafizetési szándék komolyságára és a károkozási szándék hiányára utal.”
Kacsa11
Sziasztok!
Hát most feladtátok nekem a leckét rendesen!!! "Csalás miatt" lehet, hogy börtönben fogok csücsülni? Akkor inkább eltávozom erről a világról. Én, aki mindenkinek ad, senkinek sem ártok, szeretnek az emberek, munkatársak, tisztességes családból származom,....hát ezt nem élem túl. Ilyen a sors. Nem elég, hogy elvesztettem a Férjemet, itt maradtam két Gyermekkel egyedül, meg még bűnöző is vagyok???
Meghűlt bennem még a vér is!!!! Segítsetek! Kérlek Bennetek!
„"Csalás miatt" lehet, hogy börtönben fogok csücsülni?”
dehogy is.:)
Sziasztok!
Az autóm lízinges, és mivel én is közvetítettem hiteleket (mobilbankár voltam) nagyjából tudom mi a különbség, csak a következményekkel nem vagyok tisztában.
Köszönöm!!!
A tucatnyi hozzászólás közül hogy voltál képes kipécézni a legvalószínűtlenebbet?
Leírtuk itt páran a lehetséges következményeket, meg azt is, mit tehetsz. Legalábbis azt hiszem, nem lapozgattam vissza.
Bocsaánat hogy újra jelentkezem!
De nem vagyok tisztában az INKASSZÓ fogalmával.
De, nemtudom most a hónapban mit várhatok, az OTP inkasszót rak a számlámra vagy nem...?
Kedves Kacsa 4*1
Láttam már pl olyan kölcsön ahol a nagyjából hajléktalan kb 10 MFt-ot vett fel, abból 1 m Ft-ot a számlán hagyott. Ebből az 1 mFt-ból a bank kb. 1 éven keresztül volnt havi 100.000 Ft törleszést és hogy hogy nem mégis csalás lett.
Ne általánosíts, igenis a büntetőeljárás lehetősége a korábban vázolt esetekben lehetséges. Sőt....
Attól még hogy a bankok a büntetőeljárás megindításával miért ilyen kevés esetben élnek az egy más kérdés, de semmiképpen sem azt jelenti, hogy a statisztika a valóságot tükrözné.
Kedves kovacsz,
„a büntetőeljárás lehetősége a korábban vázolt esetekben lehetséges”
olvass vissza! egy pillanatig nem vontam kétségbe a lehetőséget...de hogy ettől kellene ebben a szituban a kérdezőknek a legjobban aggódniuk, az röhögséges vélemény.
„Ne általánosíts”
pont te általánosítasz, amikor a kivételes esetekből azt a következtetést vonod le, hogy ez bármikor megállhat.
a büntetőeljárás lehetősége kivételes, és ezt nemcsak statisztikai okán mondom...
„Attól még hogy a bankok a büntetőeljárás megindításával miért ilyen kevés esetben élnek”
egyfelől azért élnek kevés esetben (bár pont kbs mondta, hogy ez mostanában úgy látja kezd egyre gyakoribbá válni) mert pont annyit ér a büntetőeljárás ebben az esetben, mint halottnak a csók;
másfelől meg ismét idézném a jogegységi határozatot:
„A Legfelsőbb Bíróság változatlanul irányadónak tekinti azt a korábban is következetes ítélkezési gyakorlatot, hogy a büntetőeljárás nem szolgálhat a követelések behajtásának az eszközéül.”
Kacsa11
Kedves Kacsa!
A büntetőeljárás hatékonysága kapcsán elfelejdkezel a közvetítői eljárásra utalás lehetőségéről.
Ha a vádemelésig megfizeti a kárt az elkövető, akkor büntethetőséget megszüntető ok keletkezik. Ahhoz, hogy meg lehessen szüntetni, meg kell indítani. Ebben az esetben a terhelt "fokozott" törlesztési aktivitást mutat. A másik az, hogy a "többes" kölcsönök folyósításában sok esetben banki alkalmazottak is "hozzájárultak" így az ő "fizetési aktivitásuk" is számításba jöhet.
Kedves Dr.Attika,
javíts ki, ha tévednék, de ahhoz először kéne egy beismerés...
másfelől, a közvetítői eljárás képessé teszi a teljesítésre a szerencsétlent?
végül: mi bajod a „ "többes" kölcsönök”kel?
Kacsa11
Kedves Kacsa!
Nekem semmi bajom a többes költsönökkel. Mint írtad nem foglalkozol büntetőügyekkel, én igen. Foglalkozom az adósságkezeléssel is és a napi munkámban jönnek elő ezek a problémák. A közvetítői eljárás igenis fokozott teljesítést eredményez. A büntetéstől való félelem olyan pénzügyi eszközöket is mozgósít, ami anélkül nem "mozognának". Tudják ezt a bankok is és élnek vele előszeretettel.
Jelen esetben sem a kérdező riogatása volt a cél, hanem a kellő felkészülés.
Egyébként az ilyen "többeskölcsönök" kialakulásának is megvan a sémája.
és ez generálja a 4.5. kölcsönt.
Általában az 5. után már nincs több kölcsön folyósítása és ekkor dől össze a piramis.
Egy példa:
110 ezer nettora : 40.ezer lízing és még négy banknál 8 millió tőke tartozás. Mind az öt bank ( beleértve a lízing céget is) a 110 netto fizetésre hitelezett.
Tisztelt Fórumozók!
Segítségüket szeretném kérni. Egy ismerősöm bajban van hitel kapcsán. Az Erste Bank-nak tartozik 997523 Ft-al. Részletfizetést nem engedélyezett a bank, fizetési meghagyás keretében pedig a bíróság elutasította a részlet kérelmet. A végzés ellen fellebbezett, azonban nem fizette meg a fellebezés díját a határidőig, és így a fellebezést -is- hivatalból elutasította a bíróság. Nem kért segítséget senkitől, munkanélküli volt, ezért nem tudta megfizetni a fellebezési díjat, azóta dolgozik (május), és a kérdés az lenne, van-e kiút? Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat!
Sziasztok!
Látom elég nagy vitát nyitottam az ügyemmel, de nagyon köszönöm, hogy felvilágosítottatok!!! Igazán köszönöm!
Azonban van egy új dolog, ami foglalkoztat. A mai napon hazaérve, a szomszédom adott át egy telefonszámot, hogy sürgősen hívjam fel. Ki volt? Behajtó iroda....Nekik mihez van joguk? Ezelőtt, még kinyomozták a munkahelyem telefonszámát is, és munkaidőben ott erőszakoskodtak velem, amikor ügyfelekkel foglalkozom....
Köteles vagyok telefonon információt adni? Ráadásul a személyes adataimat kiadni? Nincs levél a mai világban?
Újabb kérdés!
A végrehajtó mit vihet el a lakásomból, ha mindenemet szinte úgy kaptuk, és tudom is bizonyítani???? Köteles vagyok beengedni?????
Bízom benn, hogy ismét többen válaszoltok!!! Nagyon szépen köszönöm!
Sziasztok! Mennyi idő alatt kellene megkapnom a banktól a kikért telefon felvételeket?
Lemi
Sajnos nincs kedvem és időm sem visszaolvasni a sok sok oldalt. De talán kaphatok egy rövid és kielégítő választ :)
kb 1.4 millió a tartozásom. 130.000 Ft a nettó jövedelmem. Ebből 60 megy a feleségemnek gyerektartás címen (a munkáltatóm vonja a fizetésemből, bírói végzés(?)/meghagyás(?) alapján. Tehát marad nálam 70.000 Ft. Ebből mennyit vonhatnak le max? Egyenlőre csak 1 bank felé tartozom.
Köszönöm!
„Sajnos nincs kedvem és időm sem visszaolvasni a sok sok oldalt.”
aranyos vagy.
nekünk meg nincs kedvünk újra és újra neked leírni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |