Ittas vezetés


Jelzsóó (törölt felhasználó) # 2017.10.23. 09:26

Na megszólalt a főkolompos is :)
Az igazi sarlatán. Suhanc. Az orvosok közt az ilyen bábákat le szokták csukni, akik engedély nélkül adnak orvosi receptúrákat.

Régen oly csendes volt ez a fórum nélkületek. Olyanok vagytok mint a hiénák, ide gyűltetek. Csak hogy itt nincs vérszag sem...

Vadsuhanc # 2017.10.23. 06:21

A rabosítás szó jelen esetben nem a személyi szabadsággal összefüggő kijelentés bármennyire is úgy tűnik.

Röviden a jelentésnek tartalma:

Fénykép ( több irányból ), ujjlenyomat vétel, DNS minta vétele.

Szándékosan elkövetett bűncselekmény esetén a lent idézet törvény alapján intézkednek még akkor is, ha az ügyben nem is szabnak ki szabadságvesztés büntetést.

Szomorú örökös # 2017.10.23. 06:03

Jelzsóó

és ilyen balgák válaszolgatnak itt, mint te is, akik azt sem tudják, mi a rabosítás kifejezés a büntetőeljárásban

Nézzük csak, egészen pontosan le is van írva:

a bűnügyi nyilvántartási rendszerről szóló 2009. évi XLVII. törvény rendelkezései szerint csak és kizárólag azt a büntetőeljárás alá vont személyt lehet, akivel szemben szándékos bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt indult a büntetőeljárás. Gondatlan bűncselekmény elkövetőjével szemben még akkor sincs helye rabosításnak ha nem ártatlan. A jogszabály ugyan nem tesz különbséget a bűncselekmény súlyossága vagy társadalomra való veszélyessége alapján, de a bűnösség kategóriái (szándékosság és gondatlanság) befolyásolják azt, hogy kit rabosítanak és kit nem.

Amit én írtam, az bármennyire is lefikáztad, megállja a helyét, mert van olyan, általam ismert emberke - nem véletlen, hogy nem ismerőst írtam - akit garázdaság után rabosítottak, kihallgattak, majd hazaengedték. És bár én is értelmetlennek tartom, ha egy bűncselekmény kategóriájú ittas vezetés esetén rabosítják az embert, de simán előfordulhat, mivel azt még véletlenül sem lehet gondatlan" bűncselekménynek nevezni.

Tehát azok után, hogy megint idejött "Emese" előadni, hogy ő mekkora egy tapló, azon kívül esetleg lehetett volna normálisan is válaszolni, pontosabban a kérdésre, amit felvetett a kérdező. ;-)

Szomorú örökös # 2017.10.23. 00:21

Jelzsóó

és ilyen balgák válaszolgatnak itt, mint te is, akik azt sem tudják, mi a rabosítás kifejezés a büntetőeljárásban.

Mondod ezt te, aki a másikat fikázni tudod, de egyetlen értelmes, segítő hozzászólásod nem volt még. Ha már ennyire okosnak képzeled - mondom csak képzeled - magad, akkor esetleg a fikázás helyett azt is leírhattad volna, hogy SZERINTED mit jelent a rabosítás. Hadd tanuljunk tőled mester! :-D

ez nem holmi receptklub, ahol mindenki elmondja hogy miként főz

Valóban nem az, ez továbbra is CSAK egy fórum. Aki igazán kétségbeesett, az inkább ügyvédet keres magának.

aki ennyire ostoba, az nem ilyen fórumra regisztráljon, hanem menjen a receptklubba, ott nem árthat a marhaságaival másoknak

Szép gondolat, akár kezdhetnéd is a sort. Vagy esetleg az is előfordulhat, hogy valaki más fogja veled kezdeni bunkókám... :-)

Jelzsóó (törölt felhasználó) # 2017.10.22. 21:56

na igen, ezért mondom az örökös és bagázsának, hogy persze, lehet ide regisztrálni ahogy írod is, meg hát nagyon érdemes is, DE azoknak, akiknek halovány lila gőzük van ehhez. örökös jól megírtad nekem, hogy ez egy fórum, meg mindenkinek van más véleménye, IGEN ÁM, de ez nem holmi receptklub, ahol mindenki elmondja hogy miként főz, hanem ide a legtöbbször KÉTSÉGBEESETT emberek jönnek, valamit szeretnének tudni, és ilyen balgák válaszolgatnak itt, mint te is, akik azt sem tudják, mi a rabosítás kifejezés a büntetőeljárásban.

Tehát én azt mondom, aki ennyire ostoba, az nem ilyen fórumra regisztráljon, hanem menjen a receptklubba, ott nem árthat a marhaságaival másoknak, maximum egy gyomorrontást kapnak.

Szomorú örökös # 2017.10.22. 05:25

Carella

Úgy hiszem ha valaki nem áll ellen egy intézkedésnek akkor őrizetben sem lesz. Mi az hogy rabosítás? Ez érdekes.

Ha valakit a rendőrségen előállítanak bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, tök mindegy, hogy ellenáll vagy nem, abból bizony rabosítás lesz. Ehhez egy szimpla garázdaság is elég, pedig ott sem veszik mindig őrizetbe az embert.

Carella # 2017.10.22. 02:23

Andi. Rabosítás stb...ezek mik a te érdemleges szemszögeidből: Ilyen érdekes ez...Úgy hiszem ha valaki nem áll ellen egy intézkedésnek akkor őrizetben sem lesz. Mi az hogy rabosítás? Ez érdekes.

Jelzsóó (törölt felhasználó) # 2017.10.21. 21:46

...hja és a bemásolt kormányhivatali oldalnak az ég adta egy világon semmi köze a feltett kérdéshez. ugye megmondtam már korábban, mennyi haszontalan válasz tud itt érkezni.

Jelzsóó (törölt felhasználó) # 2017.10.21. 21:45

Azt azért tisztázzuk, ha már ennyi időpont elhangzott itt, hogy

EGY NYOMOZÁS KÉT ÉVEN TÚL IS ELTARTHAT!
Az ügyész 6 hónappal hosszabbíthat, az ügyészségi vezető 1 évvel. Ezen az egy évven túl a felettes főügyészség vezetője, két éven túl a legfőbb ügyész hosszabbíthat.

Szó nincs sem 30 sem 60 napról, semmi nem köti a hatóságot "pár naphoz" sem pár héthez, sem pár hónaphoz.

Ettől függetlenül valóban ritka, hogy egy nyomozás eltartson (ittas vezetés esetében) évekig, de aki abban reménykedik, hogy az biztosan "hamar" lezárul, esetleg nagyon elcsodálkozhat.

Andi1975 # 2017.10.21. 17:15

Kedves alfateam!
Köszönöm szépen!

alfateam # 2017.10.21. 16:35

Andi1975!
Olvass bele ebbe...
http://kormanyablak.hu/…1/OKMIR00080

Andi1975 # 2017.10.21. 16:18

Kedves Carella!

Köszönöm a választ. Mi igazából azt nem értjük, hogy amikor előállították a férjem nem történt rabosítás. Amit úgy tudunk, hogy mielőtt ügyészségre kerül az ügy meg kellene történnie. Mindenki azt mondta ha ez előállításkor nincs, akkor legkésőbb pár nap múlva hívják be ez miatt. De ugye már letelt az 1 hónap és még rabosítás sincs. Ezért kérdeztem, hogy ez kb. mennyi idő lehet.

Carella # 2017.10.20. 20:29

Andi. Egy ilyen ügyet 30 napon belül le szoktak zárni. Az ügyész meghosszabbíthatja még 30 nappal, ha elégedetlen a nyomozással, vagy panaszt tesznek az eljáró hatóság ellen és ő helyt ad neki. Ezen felül még 30 nappal meg lehet hosszabbítani, utána már komolyabb szinten mérlegelik. Azért mondom hogy szoktak meg legtöbbször, mert közbejöhet bármi, ami változtathat a dolgok egyszerű sima menetén. Egy tanú, egy betegség egy eddig nem ismert de nyomatékosan befolyásoló tényező stb. Persze én igyekeztem úgy fogalmazni józan paraszti ésszel, hogy te könnyen megértsd. Lehetne itt javítgatni akár az engem javítgató emberkét is, de nem teszem. Majd meglátod nemsoká, mennyiben írtam igazat amit elovastál.

Szomorú örökös # 2017.10.20. 17:55

Jelzsóó

Köszönjük Emese!

Egyébként meg nézzük csak:

még a végén rájuk akarsz majd hivatkozni a rendőrségen, hogy "ezt olvastam egy fórumon”"

Aki egy fórumra hivatkozik, hogy ott olvasott törvényt, azon nagy valószínűséggel jól fognak szórakozni a rendőrségen. De hogy nem fog javára válni az eljárás alatt állónak, az egészen biztos. Szóval ekkora marhaságot talán neked sem kellett volna beírni.

Egyébként is ez egy fórum, nem pedig ingyenes jogsegély szolgálat. Ha valaki a peres ügyére akar itt választ kapni, az nagyon balga. Itt ugyanis minden infó csakis tájékoztató jellegű, hiszen a teljes anyagot egyszer sem láthatjuk, ismerhetjük.

És egyrészt ma direkt nem szóltam hozzá az adott témához, mivel nem találtam érdekesnek számomra, viszont te kinyitottad azt a bizonyos bicskát a zsebemben, a tiédhez muszáj volt. De legalább nem csalódtam benned! A jogászok között ugyanis elég kevés olyan emberrel találkoztam eddig, akinek az arca az én bejáratomon befért. Nyilván kell egyfajta határozottság, magabiztosság ehhez a tevékenységhez, csak ezt sokan összekeverik a nagyképűséggel. Pl. te is, de sebaj, nem akarlak megváltoztatni, maradj csak nyugodtan így! :-)

Másrészt pedig ez egy fórum és nyílt regisztráció lehetséges, tehát egyáltalán nem biztos, hogy az illető jogi szakértőtől fog választ kapni. Eleve ha nem így lenne, akkor a kérdezők sem tudnának ide írni, hiszen regisztrálni sem tudnának. Van, aki valóban jogász és leírja, hogy mi a hivatalos tényállás, és van, aki pedig a saját tapasztalatait írja le. Erről szól egy fórum, próbáld meg elfogadni. Még sokszor adott kérdésben is három ügyvédtől három különféle értelmezést kapok, a jog sajna ennyire nem egyértelmű minden esetben. Még ha jobban észrevetted, akkor itt is előfordul ilyen az ügyvédek között.

És van egy harmadik is, akiknek hiába válaszolnak jogászok, akkor is a saját hülyeségüket nyomják. Az egyáltalán a fura, hogy miért kérdeznek itt bármit is? Hiszen úgyis csak az ő igazságuk létezik. Az általad eszközölt felsorolásban megtalálható egyikük, épp vele kezdted. De akár nyugodtan magaddal is kezdhetted volna. :-)

Ittasvezetes.hu # 2017.10.20. 12:47

Andi1975

Egy légalkoholszint értékre még mi sem tudnánk válaszolni semmit, akik 35 ezer ittas vezetővel találkoztunk. Az általánosságban elmondható, hogy mint ismeretes, a 0,26 mg/l értékhatár, melynek az Ön férje pont a dupláját fújta ki. Ahhoz, hogy megközelítő választ kapjon, legalább 25 kérdést kellene feltennünk Önnek, hogy behatároljuk a várható következményeket. Pont annyi kérdést, amennyit maga a bíró is feltesz (a férjének, vagy saját magának), amikor dönt.

Így tehát a '0,52-t fújtam, mire számítsak' jellegű kérdésekre továbbra sem lehet választ adni, nem hogy laikusoktól, de még azoktól sem, akik több tízezer ügyet ismernek.

Ha azonban országos átlagot veszünk, akkor számolhatunk úgy, hogy légalkohol x 2= hónapok száma. Tehát 5x2=10, de ezt nem kell kőbe vésettként venni. Több és konkrét info:

ittasvezetes.hu/adatlap


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Andi1975 # 2017.10.20. 12:21

Kedves Jelzsóó!

Köszönöm szépen a felvilágosítást. Akkor most már tudjuk, hogy nem számítanak a napok. Nincs más csak várni. Még egyszer köszönöm!

Jelzsóó (törölt felhasználó) # 2017.10.20. 10:32

CARELLA, VADSUHANC, SZOMORÚ ÖRÖKÖS, ALFATEAM, MONALISA

Ők azok, akik mindenhová beírnak mindent, 24 órás önkéntes szolgálatot teljesítenek itt (meg még remélhetőleg egy-két orvosi oldalon is, hogy a betegeket is halálra rémisszék, amennyire csak lehet). Nos, ők azok akikre SENKI AKI IDETÉVED ne hallgasson. Minden válaszuk, minden mondatuk helytelen, olykor bemásolnak ide már 5 éve nem létező törvényeket, olykor pedig (és ez a legnagyobb baj) mindenféle tudás nélkül írnak ami az eszükbe jut. Összekeverik a szezont a fazonnal, a büntetőeljárást a szabálysértéssel, a közigazgatási eljárással, nem sorolom fel.

Erre mondta Hofi Géza egyszer, hogy "amikor kórházban voltam, a betegtársaim annyira okosnak képzelték magukat, hogy ha kicsit később ébredek, talán meg is műtenek"

Mégegyszer: ÓVAKODJON MINDENKI EZEKTŐL A HOZZÁSZÓLÁSOKTÓL, 99%.-ban TOTÁL VALÓTLANOK!!

Jelzsóó (törölt felhasználó) # 2017.10.20. 10:08

Andi, a válaszaidból...

Carella

"Amennyiben kéri, amit legtöbbször megtehet 8 napon belül"

NEM legtöbször, hanem MINDIG

"úgy az ügy menetétől függően a jogerős határozattal ér véget az egész tortúra". NEM az ügymenettől függően, hanem 8 nap múlva.

"0.52 (légalkohol) x 1.2 vel, az általában adja meg a véreredmény"
NEM 1.2 hanem 2.1. És ez nem hivatalos szorzó, csak egy számadat.

"ha minden igaz akkor 0.8 felett volt a véralkohol"
Mivel vérvétel nem volt, így ennek nincs jelentősége. A vérvételnél pedig nem 0.8 hanem 0.5 a határ. Szondánál 0.26.

"Szerintem még a szakértői vélemény sem érkezett meg a rendőrséghez."
Szerintem sem, és soha nem is fog, mivel nincs szakértő bevonva, lévén hogy nem volt vérvétel.

"Esetleg 100 ft feletti bírság is lehetne"
Büntetőeljárásban nincs bírság, büntetés van. Nem esetleg, hanem biztosan, és egyértelmű hogy 100 ezer forint felett lesz, mivel a közigazgatási eljárás teteje a 100 ezer forint, onnan indul a bünetőeljárás alja. Ezen felül nem 100ft hanem 100 ezer ft.

"kérjétek a bírót hogy vegye figyelembe a botlást"
Ez nem botlás, hanem bűncselekmény, mégpedig a közúti bűncselekmények legúlyosabbja.

Vadsuhanc
"A férjed ellen valószínűleg büntetőeljárás fog indulni"
Ez már megindult, és nem valószínüleg, hanem ugyabár biztos. És nem majd, hanem már.

"Köszönöm a válaszokat! De 3 nap múlva lejár az egy hónap."
Semmi nem köti a hatóságot a 30 naphoz, nincs 30 nap, ez a kifejezés sem létezik.

"Kedves férjed fáradjon be a rendőrségre és kérdezze meg, hol áll az ügye"
Teljesen felesleges, egy nyomozó úgyis jelentkezni fog, ha nem fárad be. Ha pedig befárad, a válasz az lesz, hogy még nem került sorra.

"Az esetek többségében általánosságban erre a dologra 30 nap áll rendelkezésre hogy lezárják. "
Soha ilyen nem volt, semmi nem írja ezt elő, nincs rá törvény, sem jogszabály, sem módszertani levél, semmi.
nincs 30 nap, felejtsük el ezt a kifejezést is!

"Ha semmi nem jön közbe, nincs más, akkor 30 nap után pár nappal kaphattok hívást, értesítést"
A "semmi nem jön közbe" mondattal ott vagy, mint ha nem kaptál volna választ sem. Bármi "közbe jöhet" és itt nem "közbe jön valami" hanem az ügymenet tart és halad. Ez nem "közbejön" kérdése. 30 nap előtt is lehet, és lehet a 30. nap után fél évvel is.

"Hogy meghosszabbították volna még 30 nappal a vizsgálatot" Ilyen kifejezés sem létezik, hogy 30 naponként vizsgálathosszabbítás lenne. A nyomozati szak olykor fél évig is elhúzódik.

"Elvileg iratismertetés is szokott lenni amiről értesítenek, ha lezárják"
Ez nem elvi kérdés, ez gyakorlati, és nem szokott, hanem van. Nem értesítést kap róla, hanem tájékoztatást a nyomozás lezárásakor.

"Lesz az 90 nap is minimum."
Nem minimum. Esetleg lehet annyi is, vagy több vagy kevesebb. Felejtsük el a 30 és 90 napot, sőt minden dátumot húzzunk ki, nincs ilyen.

Már páran kérték, hogy az a néhány hozzászóló aki itt 024 ben írogat, azokat kezeld úgy, mint ha választ sem kaptál volna, sőt még inkább összezavarnak, teljesen valótlant írnak a legtöbbször, amit ők maguk hisznek.
Óvakodj a fórum nem hivatalos hozzászólóitól, mert még a végén rájuk akarsz majd hivatkozni a rendőrségen, hogy "ezt olvastam egy fórumon" :)

Vadsuhanc # 2017.10.19. 20:12

Andi1975

Én nem vitatkozok senkivel, de ha büntetőeljárás indul a 30 nap nem lesz harminc nap az igazoltatástól és a mintavételtől akárki akármit mond. Lesz az 90 nap is minimum.

Andi1975 # 2017.10.19. 19:24

Kedves Carella!

Köszönöm szépen!

Carella # 2017.10.19. 19:20

Andi. Az esetek többségében általánosságban erre a dologra 30 nap áll rendelkezésre hogy lezárják. Ha semmi nem jön közbe, nincs más, akkor 30 nap után pár nappal kaphattok hívást, értesítést.Mivel nem tudsz róla, hogy meghosszabbították volna még 30 nappal a vizsgálatot, így lesz valószínúleg. Elvileg iratismertetés is szokott lenni amiről értesítenek, ha lezárják. Szia

Andi1975 # 2017.10.19. 17:47

Kedves Vadsuhanc!

Nem volt vérvétel, csak légalkohol a helyszínen, meg a rendőrségen. Kiadták a mérésről a papírt, alá kellett írnia, hogy nem bántották, ezekről kapott papírt. Akkor azt mondták akár egy hét alatt bíróságra kerülhet, de 30 napot szoktak mondani. Egyedül az okmányirodából kaptunk értesítést, hogy náluk van a jogosítvány.

Vadsuhanc # 2017.10.19. 17:05

Kedves Andi1975!

Szerintem még a szakértői vélemény sem érkezett meg a rendőrséghez.

Kedves férjed fáradjon be a rendőrségre és kérdezze meg, hol áll az ügye. Azt fogják mondani, hogy a szakértői vélemény még nem érkezett meg.

Andi1975 # 2017.10.19. 16:59

Köszönöm a válaszokat! De 3 nap múlva lejár az egy hónap.

Vadsuhanc # 2017.10.19. 16:49

Kedves Andi1975!

A férjed ellen valószínűleg büntetőeljárás fog indulni, ha a szakértői vélemény kimondja, hogy az igazoltatáskor a véralkohol szint meghaladta azt a határt.

És az egy hónap még mindig nem telt le.

Megértelek, de sajnos ez van.