Ittas vezetés


Ittasvezetes.hu # 2018.03.20. 17:04

Tokrol86

Íja le ide azt az egy mondatot szóról szóra, amely a végzésben szerepel (a mondatot, amelyben szerepel az, hogy mennyi időre van eltiltva).

Utána érkezik a válasz.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Tokrol86 # 2018.03.20. 15:23

Sziasztok!

Hogyan lehet azt kideríteni, hogy kell-e utánképzésre járnom?

Szomorú örökös # 2018.03.18. 05:56

alfateam

Nem igazán foglalkozom vele a továbbiakban, de azért még elgondolkodom majd rajta. Egyedül az, hogy a már nem élő anyukámat emlegette, nem kicsit kiverte a biztosítékot nálam. Sajna hiába tenném meg, hogy "jelentem", túl sok változás nem történik. Carella hatalmas "leleplező" posztjai velem kapcsolatban sem tűntek el, pedig kértem, hogy töröljék őket. Viszont köszönettel tartozom neki, mert rámutatott, hogy végre törölnöm kéne egy olyan oldalt, amelyik egy olyan cég oldalán volt, ami egyébként is már nem szolgáltat nekem, tehát előbb-utóbb megszűnt volna magától. :-)

alfateam # 2018.03.18. 05:04

Szomorú örökös!

Ide írj: :vastag.eszter@jogiforum.hu
Ez már több a soknál, ezt nem kell eltűrnöd.
És írhatsz a Csongrádi rendőr-kapitánynak is, egy beosztottja belügy-miniszteri rendeletet sért.
( a hivatásos állománynak tilos fórumokon véleményt nyilvánítani.)

Szomorú örökös # 2018.03.18. 01:44

TivadarR

2018.03.06. 19:02
Természetesen a magam nevében is beszéltem. Én is csak egy unatkozó troll vagyok itt, mint a legtöbben. Sokkal jobb ez, mint Erős Antóniát nézni, amint bemond 22 rémhírt egymás után, valami rettenetes gyászos ábrázatával.

Azt hiszem, nem csak velem kötözködsz, megtetted te itt már mással is, ahogy elnéztem. Egészen pontosan Vadsuhancot ugattad le rövid időn belül. Szóval akinek innen el kéne húzni, az inkább te vagy...de legjobb lenne, ha inkább a bűnözőket kergetnéd? Ha jól láttam rendőr vagy, de hogy az eszed megvan hozzá, az egészen biztos. :-)

Szomorú örökös # 2018.03.18. 01:28

TivadarR

És még valami:

Vannak barátaid a való életben?

Többen, mint gondolnád! Mellesleg akiket te barátoknak nevezel, azokból köszi, én nem kérek, ugyanis az én köreimben a bunkó stílus alapból kizáró tényező. A barátait egyébként is megválogathatja az ember és te erre a listára nagy valószínűleg sohasem fogsz rákerülni.

Szomorú örökös # 2018.03.18. 01:23

TivadarR

vettem a fáradtságot, hogy összeírjam neked

Kár volt! Egyébként is magadat kifelejtetted...

ménem mész má a cigány anyádba elfele?

Sohasem volt cigány, köztiszteletben álló dolgos fehéremberként élte le az életét, de legfőképp nem volt soha élete során egyszer sem olyan bunkó paraszt, mint amilyen te genetikailag vagy öcsi. Anyukám 2011-ben meghalt, úgyhogy több tiszteletet parasztkám!

Újból megkérdem, leállsz végre a személyeskedéssel vagy megteszed inkább azt, amit nekem tanácsoltál?

Szomorú örökös # 2018.03.17. 18:39

TivadarR

És még én írok ide hülyeségeket? Téged felülmúlni ebben lehetetlen. Esetleg ha végre a topik témájával foglalkoznál, lehet nem tartana itt mindenki téged kötözködő bunkónak.

Szomorú örökös # 2018.03.16. 14:14

TivadarR

Igen, a csengő is kötelező felszerelés. Márpedig ha annak szerepel a jogszabályban, akkor nem közlekedhetsz nélküle, ez szimplán ilyen egyszerű. Látom, hogy csak kötözködni tudsz, de érdekes, most sem lett igazad. Viszont úgy látom, hogy a többivel - mivel hallgatsz - ezek szerint egyetértesz, köszi! :-)

Tehát a benzinmotoros roller a motorteljesítménytől függetlenül nem jármű, így a közúti közlekedésben semmilyen módon nem vehet(ne) részt.

Szomorú örökös # 2018.03.16. 14:03

TivadarR

Ha esetleg azt írtad volna, hogy a roller teljesítményétől függetlenül alapból nem közlekedhetne forgalomban, lehet közelebb jártál volna hivatalos valósághoz, de hát mit várjunk el egy embertől, akinek a fejét rendre elönti a bunkóság és csakis személyeskedésre képes.

Csak hát a rendőrségtől sem lehet sokat elvárni, amikor a kerékpárok között is több olyan van, ami alapból nem felel meg a műszaki előírásoknak, mégis hagyják őket közlekedni. Special ilyenek azok a fix hajtású kerékpárok, amelyeken sem világítás, sem fényvisszaverő, sem első-hátsó fék nincs, nem beszélve a csengőről, ami szintén kötelező felszerelés. Kicsit rendet kéne már tenni ezen a fronton is.

Szomorú örökös # 2018.03.16. 13:54

TivadarR

Neked is szép napot!
A személyeskedésnél többre is futja, vagy inkább elfogadod, hogy szimplán bunkónak nevezzelek?

Ittasvezetes.hu # 2018.03.16. 09:46

Itt például megtekinthető, hogy a teljes motoros roller kínálatuk egytől egyig engedélykötelesek.

http://www.nitroscooters.hu/…nes-rollerek


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2018.03.16. 09:31

Andrea28

Mivel Ön nem közölte (s vélhetően nem tudja), hogy az adott jármű milyen teljesítményű, így nem jelenthető ki kategorikusan, hogy az vezetői engedélytől mentesen vezethető.

A motoros roller egy viszonylag modern eszköz, többnyire 49 ccm3 motorral szerelik, amely vezetői engedély köteles. Gyakorlatban elmondható, hogy a legtöbb ilyen jármű 1.2-1.7 kW, így tehát nagyobb részt kijelenthető, hogy engedélyköteles, de ez típusjelzés nélkül nem állapítható meg. Néhány esetben a nagyobb teljesítményű motorral hajtott járműveket "átmatricázzák", hamis papírral kisebb teljesítményűnek próbálják feltűntetni.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Szomorú örökös # 2018.03.16. 07:16

Andrea28

300W az nem elektromosra szól? Ez vinnyogó pufogó benzines roller volt.

Nem, nem csak az elektromosra vonatkozik, hanem a benzinesre is. Nagyon sok ilyen kerékpár közlekedik az utakon. Nem kell hozzá vezetői engedély, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint egy sima kerékpárra.

Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti. A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhető el.

Szomorú örökös # 2018.03.16. 00:09

Andrea28

Utána motoros rollerrel járt más munkahelyre dolgozni, mert ahhoz nem kell jogsi. Állítása szerint az játékszer, de szerintem az is segédmotor.

Nem jól tudod! 300W motorteljesítményig nem segédmotor, hanem motorhajtású kerékpár.
A rollerre szerelt motor ezt tuti nem haladja meg.

Ittasvezetes.hu # 2018.03.15. 13:37

saxo68

Egyelőre sehogy. Amint a vezetői engedély a zsebében lesz (korlátozva, ha a bíróság megítéli), akkor tud legközelebb járművet vezetni. A járművezetés feltétele az érvényes járművezetői engedély jelenléte.

Az eljárás jogerős befejezéséig a vezetési jogosultság szünetel!


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

saxo68 # 2018.03.15. 12:45

Tisztelt Ügyvédi iroda!

B kategóriás jogosítványom ittas vezetés miatt a helyszínen bevonták, az ügy még nagyon az elején tart.A kérdésem: ebben az esetben hogyan vezethetek segédmotoros kerékpárt( robogót).

Köszönettel

Atomanti1975 # 2018.03.13. 19:22

Köszönöm szépen a segítséget!

Ittasvezetes.hu # 2018.03.13. 18:32

Geri95

Ha a végzésben szerepel a "B" szó (betű) akkor IGEN, ha nem szerepel (hanem helyette a KÖZÚT szóval találkozik), akkor NEM.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Geri95 # 2018.03.13. 15:18

Üdv! A következőben kérnék hozzáéertő választ! Elvették a B kat. Jogosítványomat de én már régóta leszeretném rakni az A2-őt ez lehetséges így eltíltás alatt?

Ittasvezetes.hu # 2018.03.13. 09:39

Atomanti1975

Amennyiben a bíróság meghozta döntését - amelyben csupán a B kategóriás járművek vezetésétől tiltotta el- és az jogerős - akkor igen, használható az A kategória. Értelemszerűen a kormányablak (korábbi nevén okmányiroda) a vezetői engedélyt ez esetben ki kell adja, és az Ön zsebében kell lennie ahhoz, hogy járművet vezethessen.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Atomanti1975 # 2018.03.13. 07:19

Azért köszönöm szépen, de arra a kérdésre hogy használhatom e az A kategóriás jogosítványomat ha a B-t vették el függetlenül attól hogy mit fogyasztottam, kaphatnék választ, vagy tanácsot hogy ki tud ebben szakszerűen segíteni?

Köszönöm szépen

Ittasvezetes.hu # 2018.03.13. 06:52

Atomanti1975

Üdvözlöm, mi kizárólag szeszesitaltól befolyásolt járművezetőkkel dolgozunk, így ebben sajnos nem tudunk segíteni Önnek.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Atomanti1975 # 2018.03.12. 21:02

Tisztelt Ügyvédi Iroda!

Szeretném a tanácsukat kérni az ügyben, hogy kb. két hónapja elvették a jogosítványomat miközben kábítószer befolyásoltsága alatt álltam. (Marihuánát fogyasztottam) A határozat szerint a büntető eljárás jogerős befejezéséig szüneteltetik a vezetési jogosultságomat. Közben megjöttek az orvosi teszt eredményei mely szerint kétséget kizáróan kábítószeres befolyásoltság alatt álltam azonban a csekély mennyiség legfelső határát nem érte el a vértesztben kimutatott THC mennyisége. Szeretném tudni, hogy ilyen esetben mire számíthatok, mennyi időre vehetik el a jogosítványomat és ez mitől függ? Illetve szeretném tudni, hogy ha a B kategóriás jogosítványomat autóvezetés közben vették el és emellett van egy A kategóriás jogosítványom is akkor azt használhatom e, ha esetleg huzamosabb ideig bevonnák a B-s jogosítványomat vagy a két kategória független egymástól ? Amennyiben igen akkor mi a teendőm? Meg kell várnom a jogerős végzést vagy kérvényeznem kell az A kategória használatát?

Válaszukat előre is köszönöm!

Szomorú örökös # 2018.03.06. 19:25

TivadarR

Sokkal jobb ez, mint Erős Antóniát nézni, amint bemond 22 rémhírt egymás után, valami rettenetes gyászos ábrázatával.

Akkor nézegesd inkább a kormányinfó műsorokat, ott szerintem jóval több ilyet láthatsz. És hát ha lehet választani, akkor inkább Erős Antóniát nézegetem, mint Németh "Rezsi" Szilárdot. :-D