Albérleti gondok


tamas9999 (törölt felhasználó) # 2020.05.06. 19:08

Ha van bérleti szerződésed rendőrrel nem tud kirakatni. A másik kirakási verzió meg önbíráskodás.

ToRobi # 2020.05.06. 19:09

Mindenképpen jogi szakértő ügyvéd véleményét kérem, a többiek ne kommenteljenek, a tippek nem segítenek és ne akarok még nagyobb bajt ha valaki félretájékoztat. Köszönöm

tamas9999 (törölt felhasználó) # 2020.05.06. 19:11

szerintem is igy jársz a legjobban.

tamas9999 (törölt felhasználó) # 2020.05.06. 19:14

ToRobi

Kicsit olvass vissza a fórumon, körülbelül te vagy a 666 aki hasonló problémával irt ide, ha a válaszokat nem találod megfelelőnek sztem is jogi szakértő ügyvéd véleményét kérd ki.

ToRobi # 2020.05.06. 19:19

tamas9999 ! az hogy a fórumon ír mindenki és közben csak a joghoz nincs köze, az nekem jelenleg kevés, mert az én bőröm van a vásáron. Hiába lobogtatok egy szerződést ha az valóban érvénytelen!Én voltam hibás, mert ilyen alapon bárkivel írtam volna egyet és közben nem is az övé a lakás. Hiába perelem be, ha a jogos tulajdonos meg kivág mint macskát sz.rni. Közben meg mutogathatom az érvénytelen szerződést. Azt sem tudom mit hova vigyek néhány napon belül :-S

ToRobi # 2020.05.06. 19:24

tamas9999! Ha lenne érvényes, de miután így nem érvényes, így nem sokra megyek vele. De itt ingyen adnak tanácsot és ezért kérdezek itt, és nem azért hogy lelkes önjelölt jogászok okoskodjanak. Egyébként is ha jól tudom hogy zugírászatnak számít, ha valaki jogi ügyekben tetszeleg jogosulatlanul.

Szomorú örökös # 2020.05.06. 19:27

ToRobi

Jelenleg van egy érvényes szerződésed a lakás használatára egy érvényes tulajdonossal, de még fontosabb, hogy éppen bizony te vagy birtokon belül, nem pedig ő. Neki nincs joga egyedül felszólítania téged, hogy hagyd el az ingatlant szerintem, de még inkább nincs joga érvénytelennek nevezni a szerződést, ha valóban ő csak az egyik tulajdonos. De hogy kilakoltatni nem fognak, az is egészen biztos, mert beletörik a bicskája.

Mellesleg kinek a nevére jönnek a közüzemi számlák? Az azért eléggé sok mindent megmagyarázhat.

Én úgy gondolom, hogy ezt beszélje meg a két ex-házastárs egymás között. De lehet jobban járnál, ha személyesen ellátogatnál a szerződéseddel egy ügyvédhez és ott előadnád neki a tényállást. Így sajnos kívülről erre elég nehéz bármi biztosat is mondani. De hogy ez egy eléggé faramuci helyzet lehet, az viszont tuti.

Egyébként legjobb egy ügyfélkapus hozzáféréssel az internetes okmányirodán lekérni az adott ingatlan tulajdoni lapjának másolatát (nem kerül sokba, de megéri) és azon megnézni, hogy kinek is van joga egyáltalán tulajdonosként dirigálni az ingatlan ügyében.

Szomorú örökös # 2020.05.06. 19:28

ToRobi

nem azért hogy lelkes önjelölt jogászok okoskodjanak

Ráéreztél! :-)

ToRobi # 2020.05.06. 19:35

Azért reménykedek hogy van itt is ügyvéd, mert sajnos nem állok a helyzet magaslatán az anyagiakat illetően, főleg most hogy a járvány miatt is fele fizetést kaptam :-S

tamas9999 (törölt felhasználó) # 2020.05.06. 19:36

Figyelj ToRobi!

Az elején valami olyasmit irtál, hogy a bérbeadód valamilyen mértékben tulajdonosa a lakásnak és te jó hiszem voltál.
Ha csak az ő részét vetted bérbe már akkor érvényes a szerződésed, de ha annyira biztos akarsz lenni a dolgodban, (mint korábban írtam), fordulj ügyvédhez, én nem gátolnálak ebben..
Ez a válasz megfelel?

Szomorú örökös # 2020.05.06. 19:39

ToRobi

Bocsánat, ezt a részt csak most olvastam:

A hölgy 20 éve egyedül lakja a lakást, a volt párja eddig sehol nem volt, nem csalással adta ki, hiszen azt sem tudta hogy hol érhető el, de a pénzre szüksége volt, mert két gyereket kellett eltartania.

Ez azért döntő érv lehet a jegyzőnél, ha az exházastárs esetleg feltörné távollétedben a lakást, esetleg erővel próbálná visszaszerezni, mert ebben az esetben - sajnos ez a jogi útja - birtokvédelmet kell kérned a jegyzőnél. Ő lesz éppen az, aki aztán esetleg helyre teheti az exházastársat, hogy ha úgy érzi, jogtalanul van nélküle kiadva a lakás, akkor szigorúan a jogi szabályokat betartva lépjen fel, de ne ellened, hanem a volt feleséggel szemben. Ő csakis vele van bármilyen jogi kapcsolatban most, veled semmi dolga.

Azért reménykedek hogy van itt is ügyvéd

Van, csak ők ilyenkor már alszanak! :-)

ToRobi # 2020.05.06. 19:40

tamas9999! Olyan nagy kérés volt részemről, hogy ha nem ismered a jogot, akkor ne offold a témát? Megköszönöm ha csak olvasóként maradsz a témában, legalábbis amíg egy valóban jogász vagy ügyvéd kifejti a véleményét mielőtt eltűnne az eredeti téma. Köszönöm

ToRobi # 2020.05.06. 19:48

tamas9999! Mert a szerződést és annak feltételeit nem a bérlő írja hanem a bérbeadó. Ad kettő: ügyvéd írta az eredetit, de csak a bérbeadó és én bérlő írtuk alá két tanuval. A szakszerűsége nem kérdéses.

ToRobi # 2020.05.06. 19:50

tamas9999! Nekem elég beteges grafománnak tűnsz, aki mindenképpen a középpontban akar szerepelni és ossza az észt kéretlenül is.

Szomorú örökös # 2020.05.06. 19:50

ToRobi

ügyvéd írta az eredetit, de csak a bérbeadó és én bérlő írtuk alá két tanuval. A szakszerűsége nem kérdéses.

Sőt, az érvényessége sem!

ToRobi # 2020.05.06. 19:53

Elnézést ha mégegyszer felteszem a kérdést, de kéretlen okoskodásával sétoffolta tamas9999, és eltűnik mielőtt hozzáértő is elolvashatná.

Olyan gondom lenne, hogy az elmúlt év őszén kötöttem egy határozott idejű bérleti szerződést, ami hamarosan lejárna, majd a nyár közepén. Amikor a szerződést kötöttem a tulajdonossal, nem tisztáztam, hogy valóban ő e a tulajdonos, illetve hogy egyedüli tulajdonos e. A napokban derült ki, hogy a volt házastársa is tulajdonos az ingatlanban, és akkor mivel nem szerepel a neve a szerződésben akkor érvénytelen a szerződés? Ugyanis a volt házastárs, illetve tulajdonos társ is, vevőt hozott az ingatlanra és követeli hogy azonnal hagyjam el az ingatlant, mert vele nem kötöttem szerződést, az ő tekintetében jogtalanul használom az ingatlant, bírtokháborítást követek el. Mi a helyzet ezzel? Én voltam a balfék és így jártam ?

ToRobi # 2020.05.06. 19:58

Szomorú örökös! Az a baj, hogy ahhoz hogy a földhivatalból kikérjek tulajdoni viszonyt igazoló hiteles dokumentumot, ahhoz nekem 100km-t kellene utaznom, ami jelentős költség lenne, és nem beszélve a dokumentum kiadásának a költségéről ami szintén 4-5 ezer forint lehet. Nagyon le vagyok gatyásodva, hónapok óta nem dolgozunk, fél fizetést kapok, vagy mehettem volna a levesbe ha nem vállalom be. :-S

tamas9999 (törölt felhasználó) # 2020.05.06. 20:00

Na figyelj, részemről utolsó a témában.

Nincs jogi diplomám, de van 3 kiadó lakásom, az átlagnál kicsit jobban képben vagyok, mivel a 777 szerződésen és 222 jogi vitán is túl vagyok.
Ha van egy bérleti szerződésed amin akár az egyik tulajdonos neve szerepel, a rendőr nem tudja és nem is akarja eldönteni a vitátokat, tehát nem fog kirakni.
Hogy a csávó ki fog e rugdosni a lakásból az nem az én kompetenciám.
Ennyi.

Szomorú örökös # 2020.05.06. 20:06

ToRobi

ahhoz hogy a földhivatalból kikérjek tulajdoni viszonyt igazoló hiteles dokumentumot, ahhoz nekem 100km-t kellene utaznom

Mint írtam, kell csinálni egy ügyfélkapus azonosítót - vagy keresni egy ismerőst, akinek van, pl. egy vállalkozót. Van fent internetes földhivatali ügyintézési lehetőség, ahol otthonról is le lehet kérdezni egy-egy adott ingatlan nem hiteles tulajdoni lap másolatát, neked az pont elég lenne most, a valódi tulajdonosok ott is szerepelnek. Ez minden olyan személy számára, aki már rendelkezik ügyfélkapuval, évente kétszer ráadásul ingyenes. Tehát én azt mondom, hogy hajrá, keress egy vállalkozó ismerőst, akin keresztül ezt meg tudod nézni, nem kerülne pénzbe, ahogy írtam.

wers # 2020.05.07. 04:55

ToRobi

Birtokon belül vagy egy aláírt szerződéssel. Az, hogy mi a tulajdonostársak egymás közötti megállapodása, az téged nem érint. Ha nem tudnak megegyezni, akkor majd bírósághoz fordulhatnak.

Nem értem hogy lyukadtatok ki a tulajdoni lapnál. Ha a jegyzőhöz beadandó birtokvédelemhez gondoljátok, oda nem kell. Neki hivatalból le kell kérnie a takarneten keresztül.

Mellesleg megjegyzem, ha a törvényi előírások szerint jártál volna el, és bejelented a lakcímedet, ott azonnal kiderült volna, hogy kell a tulajdonostárs hozzájárulása. (ezt az ügyvéd vajon miért nem tudta?) A lakcímkártya egyébként önmagában nem jogosít fel ott tartózkodásra, de a rendőrnél egy aduász.

és azt mondta, hogy sajnos a volt párja nem viccel, akár erővel akár rendőrrel kivágat, nem érdemes vele kekeckednem, mert egy vadbarom.

Az jó, ha rendőrt hív, de nyugtasd meg őket, ha önkényeskedik és erőszakoskodik te fogsz rendőrt hívni.

Egyébként remélem már keresed az új bérleményedet.

Szomorú örökös # 2020.05.07. 05:15

wers

Nem értem hogy lyukadtatok ki a tulajdoni lapnál.

Pontosan úgy, hogy messziről jött ember bármit mondhat. Az exférj odamegy és közli, hogy ő is tulajdonos? Miért is kéne ezt az állítást minden fenntartás nélkül elfogadni? Főleg hogy később kiderült, azt se tudta a volt feleség, hogy melyik bolygón él. Szóval a kérdező helyében ezt én akkor hinném el, ha látom a tulajdoni lapon a nevét. Ráadásul az exférj tök egyedül odaállít néhány vevő-jelölttel, hogy szeretné eladni az ingatlant? Megbeszélte ezt egyáltalán a volt feleségével, hogy eladják közösen? Ha igen, akkor a volt feleség miért nem szólt a bérlőjének? Szóval nekem van egy-két kérdés még, amire félek, hogy nem kapunk szerintem választ.

A többi dologban viszont maximálisan igazad van, szerintem se sok tartani valója van a bérlőnek, de valóban jobb, ha mielőbb másik bérleményt keres magának.

wers # 2020.05.07. 05:34

Szóval a kérdező helyében ezt én akkor hinném el, ha látom a tulajdoni lapon a nevét.

Én elhinném anélkül is. És? Bokszolják le a tulajdonosok, vagy döntsön a bíróság. Ettől még nem fogják költözésre kényszeríteni a hatóságok. A bírói döntésig meg le is jár a bérleti szerződés. Megjegyzem moratórium is van ki tudja meddig.
Még a jogcímnélküli bentlakót is nehéz lenne kirakni. Nem hogy egy bérlőt, aki fizet is.

Az igaz, hogy a bérbeadónak kérnie kellett volna a hozzájárulást, de ez csak egy pont.

tamas9999 (törölt felhasználó) # 2020.05.07. 05:57

szerintem se sok tartani valója van a bérlőnek

Dehogynem. A hozzászólásából egyértelműen lejött, hogy 20% ban attól tart hogy jogi úton rakják ki, 80 % ban pedig attól, hogy az exférj pofozza ki a lakásból.

wers # 2020.05.07. 06:07

tamas9999, azt írja, nemsokára lejár az a szerződés. Jogi úton kirakás biztos tovább tart.

az exférj pofozza ki a lakásból

Bizonyára én olvasom felületesen a törvényeket, de olyant sehol nem látok, hogy annak van igaza, aki erősebb.

de elsőre te is ezt írtad:

tamas9999 2020.05.06. 20:55
ToRobi

Szerintem ne vedd a dolgot túl komolyan.

Szerintem annyiba vegye komolyan, hogy tuti, hogy ezt a szerződést a lejárta után nem fogják megújítani. Kezdjen keresgélni és csomagolni.

tamas9999 (törölt felhasználó) # 2020.05.07. 06:37

wers

Teljesen egyetértek veled, amit leírtál 100% ban igaz.

Én a kérdező helyében ezt a "erővel kivágat, mert egy vadbarom" dolgot be se írtam volna, mivel nyilvánvalóan önbíráskodás és nyilvánvalóan senki nem tudja neki megtippelni, mennyi esély van hogy bekövetkezik.

Ezt a lakást ő már elengedte, ahhoz a pár hónaphoz ragaszkodik ami még hátravan.