Aki nem fél (nem bíró, nem ügyvéd, nem szakértő) a perben, az lehet tanú. De amíg fél, addig semmiképpen.
(Az a perbe vitt álláspont viszont el van rontva rendesen. Továbbá a mi fenét lehetne egy ilyen vitában tanúval bizonyítani?)
Aki nem fél (nem bíró, nem ügyvéd, nem szakértő) a perben, az lehet tanú. De amíg fél, addig semmiképpen.
(Az a perbe vitt álláspont viszont el van rontva rendesen. Továbbá a mi fenét lehetne egy ilyen vitában tanúval bizonyítani?)
Másik kérdésem. Egy másik polgári perben férj és feleség alperesek. A II.sz alperes mint feleség miután bemutatja a vagyonközösséget kizáró házassági szerzödést, és a bíróság ezt elfogadja, tanúskodhat -e a férje mellett a továbbiakban? Köszönöm!
Kérdésem, lehet -e a férj a feleség tanúja az alábbi polgári perben. A házaspár felújíttatja a házat amit a feleség nevére vásároltak, amiben együtt élnek. Szerzödés nincs a kivitelezökkel. Az üzletekben a megvásárolt építö anyagok árait a férj nevére iratják ahogy a házaspár kérte. Minden elkészül, a kivitelezöket kifzetik. Utána a feleség egyedüli felperesként pereli a kivitelezöket, szerinte a kifizetett pénz felét zsebre vágták mert a munka mégsem tetszik. Keresetében azt állítja, hogy szóbeli megbízási szerzödést kötött a szakikkal, és kéri, hogy a férje ezt tanúsíthassa. A férj az aki ehhez az építkezéshez az összes anyagot vásárolta, és ugyanúgy érdekelt a per megnyerésében mint a feleség. A valóságban egy a céljuk. Lehet mégis tanú?
Köszi úgy látom a jövő héten csinálnom kell e személyit, ott volt nálam a tárgyaláson a pen drive de nem fogadta el a bíró azt mondta mert elektronikus kapcsolatban vagyunk, telefonról még le is játszottam neki mi van rajta, egy másik perben másik hangfelvétel pen -jét simán elkérte a bíró és be volt adva, olyan bírói igények vannak hogy nem győz az ember megfelelni. köszi még 1x KBS
„E aktába e személyit kér vagy ügyfélkapu + ”
Nem, nem, nem. Nem a bíróság betekintő rendszere. Az e-signóval, vagy amit használsz (már ha van elektronikus aláírásod) csinálsz egy úgynevezett e-aktát, és abba csomagolsz bármilyen fájlt, lehet csatolni az ÁNYK-s nyomtatványhoz.
De ha másképp nem megy, akkor cd(dvd) vagy pendrive, és beadni a lajstromba.
Most működik. És még ma van.
E papír -al el tudtam küldeni a helyi Kormány hivatalnak, kértem őket, hogy továbbítsák a Bíróságnak :-D de nem biztos hogy ezt elfogadja a bíró, másik bíróságon a bíró a tárgyaláson simán elkérte a pen drive-ot nem kellett felzaklatni magam.
MOKKA -val is próbálkoztam az sem müxik
Köszi KBS, E aktába e személyit kér vagy ügyfélkapu + -t, próbáltam a mokka .dosszie -t de az sem ment ÁNYK val tudok iratokat küldeni csak a hang file-t nem
Egyébként is kérdéses, hogy elfogad-e hangfájlt csatolmányként. Ha nem, akkor az a trükkje, hogy beleteszed egy e-aktába. Úgy már átmegy. Ha majd megint működik a rendszer.
Az ÁNYK-n momentán semmit nem lehet beküldeni. Dolgoznak rajta.
sziasztk, a bíróségra akarok beküldeni hang file -t az ÁNYK hitelesítéskor hibaüzenetet dob tud vakaki valami hasznos ötletet?
Az ügyvédemet nem tudom sajnos kérdezni mert kinyomkodja a telefonomat folyamarosan, ügyfelezik,ne zavarjam.
Ő van is meg nincs is.Másik ügyvéd meg sajnos 40,- 70 km el távolabb van csak.
Fellett szólitva az alperes,de nem vette át az ügyvéd által irt felszólitásomat. 2023 junius 23 án ,nem keresre jelzéssel visaza jött a levél.
(Az elévülés az esedékességgel kezdődik. Ha nincs a szerződésben konkrét visszafizetési időpont, akkor a kölcsön a felszólítással válik esedékessé.)
Maria valeria, kérdezd az ügyvédedet! Azért fizeted.
Azért is kérdezem az elévülést mert az alperes pont erre hivatkozik..
Én biztos nem hozom fel sehol sem, csak most ez a kérdés hogy az alperesi kérésre,helyt fog e adni a biróság?
Minden képpen erre megy ki a játék nála,mert folyton csak az elévülést emlegeti.
(Psszt! Az elévülésre az alperesnek kell hivatkoznia. Ha az alperes nem állítja, hogy elévült, hanem megpróbálja bizonyítani, hogy ajándék volt, önként választja a nehezebb utat magának.)
maria valeria,
A gmailok és a banki igazolások nem évülnek el.
De az ezekre alapított követelésed, azok már igen. Az jó eséllyel elévülhetett, ha nem tudod igazolni, hogy az elévülés megszakadt. Márpedig 2013 óta egy sima fizetési felszólítás sem szakítja meg az elévülést.
Érdeklödni szeretnék még ,hogy az 5 éven túli gmail üzenetek,meg a banki igazolások, elévülnek,vagy nem? Biróság elfogadja még?
Na,várjuk a beszámolót hogy áll a meccs?
Az ügyvédedet készítsd fel erre ha ilyen béna.
.
Az email üzeneteket nem tudja letagadni mert azt a szolgáltatótol a bíróságbis le tudja kérni.
A szakértők javaslatát elfogadom, azért is kérek itt segitséget .
Nem könnyű ügyvédet találni, ebben a kisvárosban ahol élek, azért is fogtam ki szerintem egy tudatlant.....
Nagyon sok jó szakértői választ kaptam már itt,ez idáig is . Nagyon szépen megköszönöm nekik..
Megtaláltam a gmail leveleket is.
Köszönöm a segitséget ebben is.
Holnap átnézem,és a lényegesebbeket kifogom nyomtatni, remélem lesz benne olyan is.
Sajnos,ezek szerint nem jól értelmezek?
Bocsi 70 éves vagyok,és ezeket a paragrafusokat nem értem.
Még egyszer átolvastam, bizonyitani kell,az alperesnek...
Nagyon megviselt ez az eljárás már ezidáig is.
maria valeria,
technikai kérdésedre adott válasz: nem tűnnek el az üzenetek a hangouts-ból. Akkor sem, ha az alperes kitörli őket a saját üzenetei közül. Akkor sem, ha az alperes szerinted le tud tiltani a gmail-ben. A te email címed nem változott meg, ugye?
Hogy lehet megnézni?
A bíró elmondta egyértelműen, mit kell bizonyítanod. Ne várj megerősítést olyasmiben, amit szívesen hallanál, mert történetesen úgy lenne a legegyszerűbb. Nem állsz jó irányban úgy, hogy meg sem akarsz moccanni.
Ha nem bízol meg a mostani ügyvédedben, keress másikat. Ha jogi segítséget kérsz ezen az oldalon, és a szakértők javasolnak valamit, azt fogadd el. Nem őket nem kell meggyőznöd az igazadról, ezzel egy fillért sem fogsz visszakapni a kölcsönből, amit odaadtál.
[hagyjuk]
Hát nekem éppen ez a célom,hogy bizonyitás nélkül fogadja el a biróság,a kőlcsön pénzemet, hát ezek szerint csak jó irányban állok?
„mindkettönknek bizonyitani kell,”
Az pedig egy eljárásjogi tévedés.
A bizonyítási teher intézménye épp azt szolgálja, hogy a bíróság akkor is tudjon dönteni, ha a felek egyike sem tudja bizonyítani az álláspontját. Ugyanis a bíróságnak így vagy úgy, de mindig döntenie kell. Ha viszont valamely ténykérdés (és az ellenkezője) bizonyításával egyszerre terheli meg a feleket, akkor a jogintézménynek ezt a célját veri keresztbe. Mit fog csinálni, ha sem te nem tudod bizonyítani, hogy kölcsönszerződést kötöttetek, sem az alperes nem tudja bizonyítani, hogy ajándékozásit?
Hányszor mondjuk még el: vélelem áll a szerződések visszterhessége mellett. [Ptk. 6:61. ] A vélelem lényege, hogy a bíróság a vélelmezett tényt (a konkrét esetben azt, hogy a pénzt kölcsönként adtad) bizonyítás nélkül valósnak fogadja el. [Pp. 276. § (3)] Megdönthető vélelem, tehát az ellenkezőjét állító fél bizonyíthat vele szemben - de neki kell bizonyítania.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |