tanácsot szeretnék kérni, egy kft-vel kapcsolatban.
a kft-től béreltem telefont, és előfizetést. ezt 2006 szeptemberben felmondtam, és kértem a számom továbbvitelét és az esetleges elmaradásaim elküldését.
egy lvelet kaptam, amelyben megirták, hogy nem vihetem a telefonszámomat tovább, mert az a kft tulajdona( a vodafonnal állnak kapcsolatban), az esetleges elmaradásokról majd rövidesen irnak.
ez év februárban irtak is, 21000 ft-otkövetelnek. közben én már költöztem, és már a szerződésem sincs meg, nemhogy a számlák. a vodafontól azt a választ kaptam, hogy ők nem tudnak segiteni, de hasonló helyzetben a szolgáltató a szerződés felmondása után 365 napig követelhet hátralékot.
azt szeretném tudni, ez igy van-e, mert már birósággal fenyegetnek, nekem pedig 3 gyerek melett ez a pénz is sok.
köszönöm válaszuk:
Jogi tanács kérése
K.B.S.!
A jelzálogkedvezményezett nem mondja fel a hitelt,mivel folyamatosan törlesztem.A kérdésem még mindig az lenne,hogy ha ezt a hitelemet sem fedezi az ingatlanom értéke egy esetleges követelés esetén,akkor a többi pénzintézet így mit akar/tud végrehajtani?Jelen esetben akkor véleményed szerint minden pénzintézet egyszerre kezdeményez végrehajtást az ingatlanomra,és ha tegyük fel legjobb esetben is 8 millió Ft-ért sikerül értékesíteniük,akkor azt felosztják egymás közt?Azt viszont nem hiszem,hogy a 100%-os jelzálogkedvezményezett lemond a jogáról,és esetleges követeléseiről más pénzintézet javára,hisz'"neki sem lenne elég".Vagy szerinted igen?
K.B.S!Nem szekálni szeretnélek,szerintem egyszerűen csak elbeszélünk egymás mellett.Nem egyszerű a szituáció az biztos,köszönöm,hogy segítesz,vagy legalább is próbálsz segíteni!
„A jelzálogked vezményezett nem mondja fel a hitelt,mivel folyamatosan törlesztem.”
Felmondja, mert abban a pillanatban veszélybe kerül a fedezet, amikor bejegyzik rá a végrehajtási jogot.
Homokba is dughatod a fejed, de az nemigen szokott segíteni.
K.B.S!
Nincs"homokba dugva a fejem",és nem is arról van szó,hogy szeretnék egyszerűen csak elsiklani a problémáim felett,vagy nem fizetni!Önhibámon kívül olyan helyzetbe kerültem,hogy nem tudom törleszteni a kisebb hiteleket.(Munkaidőcsökkenés,bércsökkenés,létszámleépítés,stb...)Ezen kívül a megemelkedett kamatok,egyéb banki költségek,devizaárfolyam-növekedés miatt sem tudok törleszteni!Értem én,hogy mit akarsz mondani,Te viszont a kérdésemet nem érted.
"Jelen esetben akkor véleményed szerint minden pénzintézet egyszerre kezdeményez végrehajtást az ingatlanomra,és ha tegyük fel legjobb esetben is 8 millió Ft-ért sikerül értékesíteniük,akkor azt felosztják egymás közt?Azt viszont nem hiszem,hogy a 100%-os jelzálogkedvezményezett lemond a jogáról,és esetleges követeléseiről más pénzintézet javára,hisz'„neki sem lenne elég“.Vagy szerinted igen?"Ennyit szerettem volna megtudni...
Csak a jelzáloggal biztosított hitelező követelése fog az ingatlanból megtérülni, de ő szerintem is jó eséllyel felmondja a hitelt, ha a vh. jog rákerül. Az meg rákerül, mert a másik követelés végrehajtója nem tud mást tenni.
baksus
Valóban egy év az elévülési ideje az ilyen követeléseknek, de ezt minden felszólító levél megszakítja, és a megszakítással az egy év újrakezdődik. A bíróság pedig az elévülést hivatalból nem veszi figyelembe, csak ha hivatkozol rá.
Tisztelt ObudaFan!
Köszönöm gyors,és egyértelmű válaszát!A kérdésem még annyi lenne,hogy:
Ön szerint kb.mennyi az átfutási ideje az eljárás megkezdésének onnantól kezdve,hogy az egyik pénzintézet 1 hete felmondta az egyik hitelt?
Büntetőjogilag felellősségre vonhatnak-e azért,mert nem vallottam be a banknak,hogy más banknál is vannak kisebb hiteleim(személyi kölcsön,hitelkártya,áruhitel)?Ha igen,ennek mi és mennyi a büntetési kitétele?
Ingatlanomban több műszaki cikk nem az én tulajdonom,nem adós tulajdona.Végrehajthatók-e ezek az ingóságok?Hogyan,és mivel igazolom hivatalosan a bírósági végrehajtó előtt,hogy ezek más tulajdonát képezik?
Külföldi munkavállalás esetén mennyi az az összeg,amit végrehajtás címén jövedelmemből levonhatnak?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt ObudaFan!
én is köszönöm a gyors választ, ez alapján irtam is a követelönek. ha jogi utat akar, akkor majd ügyvéddel iratom a következő levelet.
üdvözlettel.
Jó estét! Az lenne a problémám, hogy tavaly nyáron ellopták az irataimat és visszaéltek az adókártyámmal. Egy elektronikus árverésen licitáltak különböző személygépkocsikra milliós összegekben. Különböző apeh régiókból kaptam leveleket és mentem velük a rendőrségre feljelentést tenni, a rendőrségi jegyzőkönyv másolatait csatoltam az apehoz küldött levelekhez, amiben leírtam, hogy visszaéltek az adataimmal. Azután elcsendesült az ügy és most kaptam egy újabb apehos levelet, amiben a különbözetet követelik rajtam, mivel nincs meg a tettes és 15 napon belül illetékköteles fellebbezéssel élhetek. A segítségüket szeretném kérni, hogy ilyenkor mi a teendő. Előre is köszönöm!
Ehhez aligha volt elég egy elvesztett adókártya. De egyébként tegyél feljelentést.
Tényleg nem volt elég az adókártya. Ehhez Ön is kellett. Tehet feljelentést, de cca. 10 perce belül kideríti a rendőr az érintetségét.
Igen, értem én hogy itt más adatomat is felhasználták mivel eltűnt minden iratom, csak az a gond, hogy a feljelentésen kívül most még fellebbezést is kell irnom amit nem tudom hogy kell, és nem értem, hogy határozzák meg az illeték összegét a fellebbezésnél. :S
Az első fokú államigazgatási határozat elleni fellebbezés illetéke - ha e törvény melléklete másként nem rendelkezik, és a fellebbezési eljárás tárgyának értéke pénzben megállapítható - a fellebbezéssel érintett, vagy vitatott összeg minden megkezdett 10 000 forintja után 400 forint, de legalább 5000 forint, legfeljebb 500 000 forint. Ha a fellebbezési eljárás tárgyának értéke pénzben nem állapítható meg, a fellebbezés illetéke 5000 forint.
Tisztelt Fórumozók!
Abban kérem a segítséget, hogy tudna valaki egy jogszabályt vagy törvényt a levél válaszadási kötelezettségről?
Munkáltatóhoz elment 2 levél s nem válaszol, megteheti?
Nincs ilyen kötelezettsége, hogy írásban válaszolni kell.
Pl.ügyvéd ír cégnek levelet (az ügyvédet nem tudom megkérdezni,hosszabb ideig külföldön lesz)
Köszönettel
Nincs ilyen konkrét norma. De ObudaFan a másik rovatban már mondta. Hihetsz neki.
Segítséget szeretnék kéni. Eladtam egy pénztárgépet 15ezer forintért egy aukciós oldalon keresztül. Az átvételnél a személyes átvételt jelöltem meg, de a vevő kérte, hogy postázzam el de ne is Őneki, hanem az anyukájának küldjem, Pestre. El is küldtem a gépet július 21-én. Most hívott a hölgy, hogy rossz, használhatatlan a gép és utaljam vissza a pénzét, Ő meg vissza küldi a gépet. Tudomásom szerint a gép jó! Mondtam neki, hogy küldje el faxon azt a papírt amit a szerviztől kapott, hogy nem jó a gép. Azt mondja, hogy nincs papír, mert a szerviz azt mondta neki, hogy ha csak bele néz a gépe az 5000ft lenne így nem nézette meg a gépet. Most perrel fenyeget ha nem veszem vissza a gépet.
Köteles vagyok a gépet visszavenni?
Üdv: Andicu
Tisztelt Fórumozók!
Fiatalkorú veszélyeztetése,ebben a kérdésbe itt ki tudna segíteni?
a fórumban sokan, de az ügyvédi szaknévsor hasznosabb bal oldalon fenn
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Lehet,hogy nem állja meg a helyét amit írok,csak már annyira tehetetlen vagyok a gyerektartás behajtásában.Ezért merült fel bennem egy olyan kérdés,hogy avval a 16 éves fiam,testi és lelki fejődését mennyire befolyásolja pl-ul,hogy hamarosan kikapcsolják a gázt,meg aztán jön a többi is késöbb.Hiába dolgozom(kényszer vállalkozó vagyok) és próbálom nevelni a gyerekem most már nem megy egyedül,az apja jól menő vállalkozó és tehetetlen vagyok vele szemben.Ez nem minősül kiskorú veszélyeztetésének?Tudatosan csinálja sz apja velem.
Válaszát köszönöm!
mi a gond? nem fizet tartásdíjat az apa?
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Kedves Igazságkereső!
A tartásdíjfizetés elmulasztása önmagában bűncselekmény, és ha feljelenti, a kötelezett mentesül, ha kifizeti a hátralékot. Lefordítom: Inkább fizet, minthogy börtönbe kerüljön, ezért a módszer hatákony. Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Nem fizet tartást igen ez az apuka,már 8 éve,hogy miért nem tettem eddig semmit már nem számít,de volt okom rá.
2008.május.01 napjától 2009.április 30.napjáig 360000 ft,tartással tartozik,ez már annyiban van rendben,hogy a végrehajtónál van az ügy.De 2009.május 01-tól kellene fizetnie havi 30000ft-ot amit persze,hogy nem tett meg,ismét telnek a hónapok és megint végrehajtó?vagy most menjek azonnal a rendőrségre,mert az ismételt tartozás is 12000ft,hangsúlyozom vállalkozó és bejelentett,tehát megvan ez a kellemes ember,munkahellyel stb.csak éppen egy nagyon kellemetlen és aljas hozzáállással.De a vesztes sajnos a gyerek nem én!
Kiskorú veszélyeztetését nem valósítja meg, mert a speciális bűncselekményt, a tartás elmulasztását valósítja meg.
Köszönöm a választ,csak egy buta kérdés volt!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02