Jogi tanács kérése

walowilag # 2018.05.23. 07:16

Igaz, az is egy borzalom, amit az ellenzék művel! Ez politika? Ez demokrácia?
Csak harc a pénzért. Ideül az egyik, amoda a másik? Elvből? Nem. A pénz miatt. Mert egy frakciónak sok juttatás jár! Ha nem frakció, akkor jóval kevesebb! Hogy iparkodnak már! Helyezkednek, elvet váltanak, táncikálnak, hol jobbos, hol balos lépésekkel! Förtelem!
A szavazók? A Nép? Az Ország sorsa? Ugyan már! Nyilván a jog ezt követi. A lezüllést. A rendesek meg hagyják!

Letiltások

walowilag # 2018.05.22. 19:18

Kedves KBS!
Bizonyos vagyok benne, hogy a te területi-megyei Ügyvédi Kamarádnál minden rendben!!!
Tisztelem, és elismerem, hogy nagyon sok rendes, értelmes, okos, becsületes ügyvéd van!
Van azonban enynéhány,az alja. Minden szakmában van. De orvosnál, ügyvédnél, tanárnál, nem lehet!!! Vízvezetékszerelőnél, szobafestőnél-elfogadja az ember. De az IGAZSÁGÜGYNÉL???De! Mint nagy írónk mondotta volt: egy kád méz is megsavanyodik egy csepp ecettől!Vagy egy kenyérmorzsától? Valahogy így.
Ti is, a rendesek, így jártok!
Engem bánt, hogy az illető kamarája eltűri, falaz neki. Nyilván a Megyei-területi Ügyvédi Kamarai elnök jó barátja. Falaz. Megteheti, mert nincs a Megyei Ügyvédi Kamaráknak Felügyeleti szerve.
Az illető ügyvéd ellen végrehajtások indultak, kliensei pertársaságot akartak alakítani! Kinek van ideje, pénze, ereje vacillálni, utánamenni pertársaknak, az ország különböző helyéről, összeszervezni őket, tárgyalásokra járni? Van, aki pertárs, időközben el is távozott már az égi mezőkre!
Hamis egy Megyei Ügyvédi Kamarai hely!
Cinkosok.És. Cinkosok közt vétkes, aki néma! Nem voltam néma! Az ördögi jogi faramuci cinkosok azonban összetartanak, összetartottak!
Az Igazságügyi Minisztérium? Nem kompetens! A Miniszterelnök? Nem hatásköre! Senkinek nem "hatásköre"! Ez a legiszonytatóbb!
Megtehetik! Abban bizonyos vagyok KBS, hogy nem a te kamarádról van szó!
Szóval, egy szó, mint száz,: kellene FELÜGYELETI SZERV a Megyei Ügyvédi Kamaráknak! Zárójel: minthogy van minden szakmának felügyeleti szerve! Csak pont az Ügyvédi Kamaráknak nincs! Csak szónokolnak. Elbújnak a saját maguk által kreált álságos hatalmuk mögött. Így kell ezt!
Borzadály. De ti is megszívjátok, mert nem vetitek ki magatok közül az alja ügyvédeket! Úgy kell nektek! A rendes, becsületes ügyvédeknek! Úgy kell! Csak várjátok a kuncsaftokat! Nem lesz! Mindenki inkább maga védi magát! Miért? mert ő saját maga-ingyen-elveszítheti pereit! Nem kell a veszítéshez a pénzeltevő, kámforrá váló, semmit nem tevő, kezét széttáró, drágán fizetett ügyvéd ehhez!

Letiltások

Kovács_Béla_Sándor # 2018.05.22. 09:52

Honnan tudnád, hogy hány fegyelmi eljárás indul, milyen okból, és milyen eredménnyel zárulnak? (Ha csak hozzávetőlegesen tudnád, akkor nem írnál olyan hülyeségeket, mint amit legutóbb is.)

Kovács_Béla_Sándor # 2018.05.21. 19:35

Már mondtam, hogy olyan dolgokról beszélsz, amiről valójában fogalmad sincs.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.05.20. 19:53

Mi közöd hozzá? Te fizeted?

walowilag # 2018.05.20. 18:51

A Területi Ügyvédi Kamarák elnökeinek fizetésére vonatkozóan nem kell válaszolnotok. Néztem a neten. a Magyar Ügyvédi kamara elnökének az évi tiszteletdíja 5 és fél millió forint.Mellette ugye ügyvédként praktizál. Ez csak amolyan csurran-cseppen ez az öt és fél millió! Akkor ennél lentebb vannak a megyei ügyvédi kamarák fizetései valamivel. Nyilván a többi tisztségviselőnek is van juttatása, úgyismint fegyelmi bizottsági elnök-tag, értelemszerűen kisebb évi több milliós juttatással. Ezért mit tesznek? Semmit. A panaszosok elől kitérnek valami jogi nyelvezetű akármivel, ami nem a panaszos oldalán áll. Beszedik a tagdíjakat. Felmásolják a tudnivalókat a netről a honlapjukra.

A másik kérdésre sem kell felelnetek. A megyei Ügyvédi Területi Kamaráknak NINCS felügyeleti szerve! Azt csinálnak, amit akarnak, vagyis a semmit.Jó pénzért!

Letiltások

walowilag # 2018.05.19. 19:42

Mi a különbség egy egyéni ügyvéd és egy egyszemélyes ügyvédi iroda között?

Letiltások

walowilag # 2018.05.19. 19:18

Ki a megyei ügyvédi kamarák felügyeleti szerve?
Vagy nincs ilyen? Akkor a területi ügyvédi kamarák szabadon azt csinálhatnak, amit akarnak?

Letiltások

walowilag # 2018.05.19. 19:00

Mennyi egy Ügyvédi Kamara elnökének a fizetése? Megyei területire gondolok. Mennyi a kiegészítő tisztviselők fizetése? Úgymint fegyelmi bizottság elnöke stb.
Kösz a választ
Üdv.:ValóV.

Letiltások

mirnus # 2018.05.19. 13:46

Kedves fórumozók!
A következő kérdésben szeretnék tanácsot kérni:
Egy (természetesen válófélben lévő) házaspár közös tulajdonában álló ház a székhelye az egyik fél kft-jének, azonban ő a céget eladta (családtagjának). A székhely változatlan maradt, mert a volt tulajdonos ehhez hozzájárult. Házastársa viszont nem szeretné, hogy továbbra is a házban legyen a székhely. Felszólíthatja az új cégtulajdonost, hogy helyezzék át a székhelyet? Vagy a tulajdonostárs beleegyezése miatt nem tehető ki a cég?
Köszönöm a választ előre is!

walowilag # 2018.05.18. 18:59

Kérdés:
mennyi egy egyéni ügyvédi fizetése egy hónapra?
Mennyi a fizetnivaló? Kamarai tagdíj, adó, és így tovább, ti jobban tudjátok a társadalombiztosítási és egyéb terheket.
Mi történik, ha egy egyéni ügyvéd nem fizet sem tagdíjat, sem adót, sem semmit?
Mert nincs miből? Vagy ha van azt eltünteti, hogy láthatatlan legyen a jövedelme?
Van kötelező adódíja? Például a csekély Kata! Vagy az megszűnt? A havi 50ezres mindenképpen fizetendő adó?
Köszönöm: ValóVilág

Letiltások

walowilag # 2018.05.11. 19:06

Ugyehogyugye. KBS, és drbjozsef és Ycal!
Tudtok aranyosan válaszolni. Lehet viccelődni is, meg mindent!
Deazért JÓFEJEK is tudtok lenni!
Köszi szépen a komoly válaszaitokat!
Hali
walowilag

Letiltások

George04 # 2018.05.11. 10:35

T.Fórum !Nagykorú gyerek gyerektartás díjával kapcsolatban szeretnék érdeklődni. 18. életévét betöltötte ezután beiratkozott egy felnőtt oktatást biztosító esti levelezői tanrendű Gimnáziumi tanintézménybe.De ez már a 4. iskola sorozatban ahova magántanulóként járt, az elmúlt években. Mostani érettségi vizsgákra sem ment el mert valószínű hogy megbukott. Most lesz 20 éves nemsokára. Velem az apjával már 6. éve semmilyen kapcsolatba nincs sőt az anyja még az ügyvédi ill a bírósági leveleket sem veszi át.De végrehajtást kértek ellenem mert csak 18 éves koráig fizettem a tartás díjat.A bíróság annyit mond hogy mivel van biztosítása a Tb-nél igy fizetnem kell min egy évre visszamenőleg. De a legfelsőbb Bíróság BH2003.416 -os számú döntésében pl. kimondja hogy már többszörös iskola váltás mellett sem jogosult a gyerek a tartás díjra.Igazolni tudom az iskola váltásokat. Az is felmerül hogy tanulás helyett csak pénz felvétel van, mert nappali munkát sem végez. Mit tudok kezdeni a végrehajtással ill ha bebizonyosodna hogy nem jogosult a támogatásra és már fizettem a végrehajtónak akkor kaphatok-e kártéritést az esetleges jogtalan pénz felvételért!? Összességében mit lehet tenni?
Előre is köszönöm a válaszukat!

Ycal # 2018.05.11. 10:18

walo:

Pont errol beszeltunk par napja KBS-sel.

Max. az AB-hez fordulhatsz, ha nagy gebasz van az itelettel. Az AB esetleg megsemmisitheti.

Alkotmányjogi panasz benyújtására elsősorban akkor van lehetőség, ha az indítványozónak az Alaptörvényben biztosított jogát bírósági döntéshozatal során sértették meg. Kivételesen azonban akkor is lehet alkotmányjogi panaszt benyújtani, ha az indítványozót az ügyében bírói döntés nélkül, közvetlenül hatályosuló jogszabály miatt érte jogsérelem.

Az alkotmányjogi panasz nem irányulhat a bírói döntés jogszerűségének vagy megalapozottságának felülvizsgálatára, az Alkotmánybíróság nem egy további jogorvoslati fórum a rendes bírósági rendszerben. Az Alkotmánybíróság azt vizsgálja, hogy a bírói döntés vagy az alkalmazott jogszabályi rendelkezés sérti-e az indítványozó Alaptörvényben biztosított jogát. Fontos szempont továbbá, hogy az Alkotmánybíróság az alkotmányjogi panaszt csak a bírói döntést érdemben befolyásoló alaptörvény-ellenesség, vagy alapvető alkotmányjogi jelentőségű kérdés esetén bírálja el érdemben. Ha ilyen kérdést az ügy nem vet fel, akkor az Alkotmánybíróság az alkotmányjogi panaszt a befogadási eljárás során visszautasítja.

drbjozsef # 2018.05.11. 10:15

egyötvenes68,

mondd mi az igazi baj. Hátha tudunk segíteni.

walowilag # 2018.05.11. 09:58

Kedves KBS, és drbjozsef!
Köszönöm megtisztelő válaszotokat.

Halihó Írogatók! Én nem vagyok jogász, és segítségre szoruló kérdező vagyok!Mint sokan mások! Akik meg joghallgatók, ők még nem tudnak mindent! Nem is lehet mindent tudni, ügyvédeknek sem, mert az élet fordulatosabb a jogszabályoknál, törvényeknél. Ez utóbbiak, szép lassacskán, kullognak az élet kitalációi után.
a 68-as ötvenesnek is, írom ezt!

Letiltások

egyötvenes68 (törölt felhasználó) # 2018.05.11. 09:46

De az fáj, amikor jön valami hülye, és osztja az észt, hogy miért válaszol egy FÓRUMBAN bárki is, aki nem Johnnie Cochran - és ennyiben ki is merül a tevékenysége.

Téged minősít, szánalom!

Siddhartha Mukherjee orvos, író idézete jut eszembe, hogy

Egy mondat jelentését csak akkor dekódolhatjuk, ha minden szavát visszafejtjük - ugyanakkor a mondat több jelentést hordoz, mint az egyedi szavak összessége.

drbjozsef # 2018.05.11. 09:22

Nekem nem fáj, ha kijavítanak, sőt.
walowilag kollega régi ismerős itt - és ő nem is kért szakértőt, ha már ez a vesszőparipád.
De az fáj, amikor jön valami hülye, és osztja az észt, hogy miért válaszol egy FÓRUMBAN bárki is, aki nem Johnnie Cochran - és ennyiben ki is merül a tevékenysége.
De majd valahogy túlteszem magam rajta. :)

egyötvenes68 (törölt felhasználó) # 2018.05.11. 08:58

T. KBS!
Kérlek nézd el drbjozsef tévedését, hiszen ő nem jogász.

Titeket jogászokat nem zavar a sok ide írogató önmagukat szakértőnek, jogászkodónak nevező valakik?
Tudom, sajnos nem sokat tehetsz ellene, mert a fórum már csak ilyen.

Legviccesebb az, amikor a kérdező kimondottan jogász, vagy szakértő segítségét kéri és erre olyanok válaszolnak, akik nem rendelkeznek hozzá szaktudással.
Parádés

Kovács_Béla_Sándor # 2018.05.11. 08:00

A kúriánál perújítást vagy felülvizsgálatot lehet indítványozni,

A felülvizsgálat egymilliós pertárgy mellett nem lehetséges, a perújítást nem a Kúriánál kell kérni. (De különben is: egy frissen befejezett perben? Ugyan, kérlek.)

nonolet # 2018.05.11. 06:07

ZaZaYa

Így jár aki kavar
Az örökös, ha úgy akarja behajtja a "követelés"-t.

Ennyibe került az örökséged megőrzése.
Tanulópénz...

drbjozsef # 2018.05.11. 05:57

Igen, belenyugodni, mert érdemben már semmit.
A kúriánál perújítást vagy felülvizsgálatot lehet indítványozni, rendkívül szűk körben és szigorú feltételekkel. Azok nem fellebbezések.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.05.10. 20:52

Belenyugodni.

walowilag # 2018.05.10. 19:26

drbjózsefnek!
Köszönöm. Ha fellebbezni nem lehet, akkor mit lehet tenni?Üdv.Valóvilág

Letiltások

ZaZaYa # 2018.05.10. 10:41

Nem tudjuk még, nem szóltunk neki, hogy ez a dolog még fent áll de valószínűleg nem fogja ha pénzt láthat belőle... De egyenlőre én sem akartam nála szóba hozni amíg nem vagyok teljesen tisztába a jogi helyzettel.