Kedves fórumozók!
A következő kérdésben szeretnék tanácsot kérni:
Egy (természetesen válófélben lévő) házaspár közös tulajdonában álló ház a székhelye az egyik fél kft-jének, azonban ő a céget eladta (családtagjának). A székhely változatlan maradt, mert a volt tulajdonos ehhez hozzájárult. Házastársa viszont nem szeretné, hogy továbbra is a házban legyen a székhely. Felszólíthatja az új cégtulajdonost, hogy helyezzék át a székhelyet? Vagy a tulajdonostárs beleegyezése miatt nem tehető ki a cég?
Köszönöm a választ előre is!
Jogi tanács kérése
Kedves fórumozók!
A következő kérdésben szeretnék tanácsot kérni:
Egy (természetesen válófélben lévő) házaspár közös tulajdonában álló ház a székhelye az egyik fél kft-jének, azonban ő a céget eladta (családtagjának). A székhely változatlan maradt, mert a volt tulajdonos ehhez hozzájárult. Házastársa viszont nem szeretné, hogy továbbra is a házban legyen a székhely. Felszólíthatja az új cégtulajdonost, hogy helyezzék át a székhelyet? Vagy a tulajdonostárs beleegyezése miatt nem tehető ki a cég?
Köszönöm a választ előre is!
Az ügyvédekről készülök írni. Van egy kis írói vénám, megjelentek már cikkeim. Feltűnt, hogy mennyire kevés írás készül az ügyvédekről!
Megírom a történetemet, és mások történeteit. Ugyanígy a nagy Igazságszolgáltatásról! Feltételezem: rácsap a bulvár-média, számolok ezzel. Erősen nagy a hallgatás az ügyvédek, a hamis-álságosak, és az igazságszolgáltatás(hiánya) ferdített valóságának témakörében. Nyitott a piac, rés a bulvár médiában, miként a politikusok is ráejtőernyőznek a jobb-? bal-balközép?-jobb közép, ilyen szél, olyan (szabad) szél témakörében.Mármint a politikai pártok széleire és (nem szeleire) gondolok. Szélső jobb, szélső bal.
Jó lesz?
Letiltások
(Azért ha az az "évek óta" esetleg többet jelent, mint 5 év, akkor az általános meghatalmazás már nem érvényes)
Jucus52
A kiadó miért nem fogadja el a meghatalmazásod alapján az Ő nevében tett nyilatkozatot? A meghatalmazás érvényes.......
Logikusan elég kellene legyen, hiszen az, hogy más nem szólhat bele, azt jelenti, hogy tőlem, tőled, és mindenki mástól a világon kellene egy ilyen nyilatkozat. És az gyorsan kellene, mert ma még csak 9 milliárd embertől kell beszerezni, de ez naponto emelkedik néhány millióval...
Nyilatkozzon saját maga magáról.
Jognyilatkozat pótlása iránti per szóba jöhet, de elég macerás. A kiadónak nem elég a Te nyilatkozatod az 50%-hoz?
„Kiadó fizetne is, de kéri a nyilatkozatot, hogy nincs más fél, aki beleszólhat”
Hát akkor nyilatkozzál, hogy nincs senki, aki a Te 50%-odba beleszólhat. Mi köze van a kifizetéshez annak, hogy a másik fele másnak jár, de azt Te nem veszed fel?
Trixi,
vétlenek? Már akik ellen nincs végrehajtási jog bejegyezve?
Gondolod, egy végrehajtási joggal terhelt ingatlanról az építményt csak úgy elbonthatják ?
Tiszteletem mindenkinek!
Szeretnék tanácsot kérni, mit tehetek egy szerzői jogi ügyben? Külföldön 22 éve élő Húgommal közösen jogdíj örökösök vagyunk,. Évek óta -a még ma is érvényes, vissza nem vont meghatalmazásával- én intéztem miindkettőnk számára, és így rendben meg is kaptuk 50-50 % arányban a jogdíjakat. Valami miatt azonban néhány éve megsértődött, nem hajlandó semmire válaszolni. Mivel 50-50 %-ban vagyunk jogosultak, és egy e-könyves közlés kapcsán váltunk újra jogdíjra jogosulttá, kérdezném, hogy nélküle, csak saját 50 %-om vonatkozásában hogyan tudom érvényesíteni a jogdíjat. Többször kerestem elektronikus és minden egyéb formában, de nem hajlandó reagálni. Mit tudok tenni, hogy én hozzájussak a jogos 50 %-nyi díjamhoz. A Kiadó fizetne is, de kéri a nyilatkozatot, hogy nincs más fél, aki beleszólhat, mindezt annak elkenére, hogy tájékztattam arról, hogy ketten vagyunk jogosultak. Jogi úton esetleg rábírható a húgom, hogy nyilatkozzon, akár arról, hogy tart-e rá igényt, akár arról, hogy a közlés ellen nincs kifogása?
Bocsánat! Még egy fontos kérdésre nem kaptam választ. Ha elbontatjuk a telken lévő házat, jogilag érheti e a vétleneket hátrány.
Köszönöm a hozzászólásaitokat. Nagyon sokat segítettetek.
Azt az utat járom, hogy bemegyek a végrehajtóhoz az iratokat megtekinteni és kideríteni, egyáltalán milyen szakaszban van az ügy.
Még egy gondolat: nem értem a végrehajtó hozzáállását. Hisz nem egy üres képernyő vagyok vele szemben, hanem konkrét adatokat közöltem. Miért ködösített és azt írta, "HA" egy ingatlan fent van.
További szép napot!
Vadsuhanc
Az adóssal nincs gondunk, ő is azon van hogy a lehető leggyorsabban mi, a többiek szabadon rendelkezhessünk tulajdonunkkal.
B.Trixi
Az adós közreműködése nélkül az ingatlan árverésen kívüli megszerzésére igen csekély esély van.
A hitelezőkkel történő egyezséget is csak akkor tudod elérni, ha az adós is beleegyezik az árverésen kívüli eladásba.
Szóval legelőször az adós szándékait és hajlandóságát kell tisztáznod.
Trixi,
ezek szerint vagy még nem tűzte ki a végrehajtó az ingatlan árverését, vagy csak Ti nem találjátok. Mert az ott lesz, az mbvk.hu-n. Figyelni kell.
"a végrehajtó miért nem akar valamennyi pénzhez jutni."
Rossz kérdés...
A végrehajtó dolga-célja a MINÉL több pénzhez jutás a hitelező javára.
Helyesen: a HITELEZŐ miért nem akar valamennyi pénzhez jutni ?
Vélhetően ezért nem akar még most tőled
mert
a felkínált pénz még a végrehajtási díjra sem elég.
A hitelező még reménykedik a TÖBB pénzben.
Akár tőled akár az árverésből.
Ajánlj többet ... a hitelezőknek! direktben.
Nonolet
Mennék a hitelezőkhöz, mert kettő van, ha lenne értelme.
Több mint 54 millió Ft adósság áll szemben kevesebb mint 1 millió Ft realitással. Ebből még lejön a végrehajtó járandósága. Továbbá az ügy realitását nézve, nem hiszem, hogy bárki hatodik tulajdonosa akarna lenni az öt tagú tulajdonoscsapat mellé egy átlagos vidéki ingatlannak. Ezért nem értem, hogy a végrehajtó miért nem akar valamennyi pénzhez jutni.
drbjozsef
Igen jó helyen. Ezt az egy sort kaptam a végrehajtótól:
Amennyiben egy adott ingatlan árverésre kerül azt megtalálja az mbvk.hu oldalán, Egyéb adatok nem nyilvánosak.
Mert az nem érdekli a végrehajtót. Hacsak nem a törvény szerinti kikiáltási ár vagy annál több az ajánlat. De akkor se kell neki figyelembevenni. Hátha az árverésen több jön be.
Menj be személyesen a végrehajtóhoz ügyfélfogadási időben, és kérjél iratbetekintést. Mint érintett társtulajdonos, nem tagadhatja meg, ha megtagadja, kérd írásban az elutasítást és helyezz kilátásba végrehajtási kifogást.
A végrehajtónak tudnia kell, pontosan hol nézhetitek meg az árverési hirdetményt a neten. Biztos jó helyen néztétek, ott, ahol mondta?
Közben utánanéztem. Sajnos nem indíthatunk árverezést. A kérdésem ezzel kapcsolatban, megtudjuk egyáltalán, hogy árverés lesz, hogy élhessünk előárverezési jogunkkal? A fő probléma, hogy nincs árverés és a végrehajtó gyakorlatilag nem vette figyelembe a konkrét összeggel jelölt vételi szándékot sem.
"Mit jelent az előárverezés"
Leírta!!! olvasd el újra.
De kiemelem neked: "a legmagasabb licitet tevő helyébe léphettek"
A végrehajtó/végrehajtás a te kedvedért nem mozdul...
Csak a hitelező noszogatásra mozdul.
Így neked a hitelezővel kell tárgyalnod!
Vagy rávenni, hogy noszogassa a végrehajtót/végrehajtást.
Vagy megalkudnod vele az árról.
Mert tőle megveheted... esetleg alku áron is.
Szóval: ne a végrehajtót piszkáld...
Bocsánat, a figyelmemet elkerülte. Mit jelent az előárverezés indítása? Mi indíthatunk árverezést, ha a végrehajtó nem hajlandó?
Jó, jó, tudom, hogy csak a terhelt részt árverzik. De az a gond, hogy nem árverezik!!! Ülnek rajta! Nekünk, a többieknek viszont kellene most az ingatlan!
Trixi,
csak a végrehajtással érintett tulajdonostárs tulajdoni hányadát árverezik, ha nem ő a birtokos, akkor lakott áron, a Ti részetekkel nem történik semmi. Ezért eleve az a legegyszerűbb, ha árverésen veszitek meg a részét, elvileg bejelentkezhettek előárverezőként, tehát licitálnotok sem kell, csak a legmagasabb licitet tevő helyébe léphettek, ha akartok.
De ha tényleg irreális áron árverezik, és tényleg romos lebontandó az egész, akkor szinte biztos nem lesz rá licit, és akár kikiáltási áron is megvehetitek.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02