Miért jelentős tény, hogy miért álltál el a pertől?
Jogi tanács kérése
Mivel haszonélvező vagyok,házeladás elött álltunk,szerettem volna ajéndékozási szerzödésem semmissé nyilvánitását,igy tulajdonos lettem volna,tehát lényegesen több pénzt kapnék,kérhetem útólag a vételár módositását?Mert igy teljesen kisemmiztek.Húgom a tárgyaláson azt mondta a biró Úrnak,egyenlően fogjuk elosztani,jegyzőkönyben is ez áll!!Lehet ezt csinálni?köszönöm
Istenem... Amikor valaki arra hivatkozva akar ajándékot visszakövetelni, hogy bizonyítja, valójában visszterhes szerződést kötött.
nem vagyok ügyvéd,ezért fordulok ide,mert valaki csonthülye ehhez,én másban vagyok jobb,80%-os rokkant vagyok,ezért,mert nem vagyok jogász,ki lehet valakit semmizni?Elöző ügyemben,pont egy korrupt jogász semmizett ki,de azt vissza sikerült,itteni jogászok segitségével szereznem,nem fikázást kértem,hanem segitséget,tanácsot.Hangsúlyozom,azért álltam el a pertől,mert húgom megigérte,biró elött,hogy nem fognak kisemmizni.Tisztelt Kovács Úr,az Ön válaszát nem kérem,de köszönöm elözö űgyemben tanácsait
„Mivel haszonélvező vagyok,házeladás elött álltunk”
Olyan adásvételi szerződést kell aláírni, ami árban neked is megfelel. Ennyi. Ha nem felel meg, nem írod alá, elvégre nem vernek korbáccsal.
Ha már aláírtad, azzal beleegyeztél abba az árba, ami neked megfelelt.
„pont egy korrupt jogász semmizett ki”
Miért korrupt egy jogász csak azért, mert sikerre viszi az ügyfele ügyét?
Birka!
Itt nem fognak tanácsot adni neked. Ezek itt csak fikáznak, bíráskodnak és magukat reklámozzák. Olyan információt adnak amivel önmagába nem sokra mész és el kell menned ügyvédhez ha jól akarsz kijönni. A legjobb ha hozzájuk természetesen. :)
Az ügyvédek el vannak úszva, mindent az utolsó pillanatban csinálnak meg, mások nyomorúságából profitálnak és úgy tesznek mintha szívességet tennének neked!
Ha büntet?ügyed lenne valaha és nincs pénzed, hogy sztár ügyvédet megfizess, akkor elégedj meg a kirendelttel!
VALAKI VÁLASZOLJON MÁR MERT MÁR HARMADSZORRA MÁSOLOM BE
Tisztelt ügyvédúr!
A felől szeretnék érdeklődni, hogy van három gyermekem de az egyik már elmúlt 20 éves, ebben az esetben jár még családi pótlék? (ő még középfokú intézményben tanul)és még azt hogy abban az esetben ha a férjem külföldön dolgozik befolyásolja-e ez valamit a családi pótlék terén?
Tisztelt Cím!
Alulírott, azért keresem Önt, mert nem látok tisztán egy
bizonyos dologban, s reménység szerint Ön tud nekem valamilyen jogi
iránymutatást adni. A szüleim már több éve elváltak, s van egy közös
házuk, melynek fele édesanyám, fele édesapám nevén van. Az édesapám él
benne egyedül, de a válás óta nagy összegű tartozásokat produkált az
E-ON, TIGÁZ szolgáltatók felé. A ház lepusztult, így ha eladásra kerülne
a sor , nem érne véleményem szerint sokat. A kérdésem az lenne, hogy ha
esetleg édesapámmal történik valami, és a ház öröklődne, a sok tartozás
a gyerekek(jelen esetben én és a testvérem)fejére szállna? Illetve ott van
az édesanyám része is. Az érdekelne tehát, hogy ha édesanyám is és mi, a
gyerekei is szeretnénk lemondani az örökségünkről, az milyen jogi úton
lehetséges, mi ennek a menete?
Szíves válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Diana
Nikiii: gondolom, azt kérdezed, hogy az után a gyerek után jár-e még a családi pótlék, aki elmúlt húsz. Annak a tanévnek a végéig jár, amelyben betöltötte a húszat. (Viszont azt hiszem, hogy az összeg kiszámításánál őt is figyelembe veszik, tehát két gyerekre annyit kapsz fejenként, mintha hárman lennének.) És nem, nem befolyásolja.
Diadana: az örökös az öröksége tárgyaival illetve az öröksége erejéig felel az örökhagyó tartozásaiért. Az örökséget a hagyaték megnyílása után vissza lehet utasítani; viszont az édesanyja nem örökös, ő egyszerűen társtulajdonos. Ha a szolgáltatóval ő nem áll szerződésben, akkor az ő tulajdoni hányada nem szolgálhat fedezetül a tartozások kiegyenlítésére.
Tisztelt Cím!
Köszönöm eddig segítségét!
Az lenne még a kérdésem, hogy ha édesanyám le szeretne mindenképpen mondani az ő tulajdonrészéről, és ajándékozás címen odaadja nekünk gyermekeinek a részét, akkor onnantól kezdve mi leszünk a tulajdonosok, és ha adósság kerül mégis a házra, azt nekünk kell fizetnünk? Van -e olyan lehetőség, hogy akármi is történjen, se édesanyámra, se ránk ne maradjon adósság? A ház sejtés szerint igen keveset fog érni, és az adósság sokkal több lesz, mint az ingatlan értéke.
Tisztelettel: Diadana
Tisztelt KBS! Az lenne a kérdésem, hogy tartási szerződés esetében is érvényesül e az elővásárlási jog, vagy tartási szeződést akkor is köthet az ember a gyerekével, ha az ingatlan, amit át kíván neki adni közös tulajdon. ( garázsszövetkezeti lakás ) Tisztelettel: Egresi Jenő
esi
Nincs elővásárlási jog aliminációs (tartási) szerződéssel szemben, mert az bizalmi jellegű szerződés. Viszont értelemszerűen az eltartott csak a saját tulajdoni hányadát ruházhatja át.
tisztelt ügyvéd ur.férjemet 2010szeptemberben,jelenléte nélkül elitélték,csalás miatt.2007ben hitelt vett fel ,a munkahelyéről utánna kidobták,majd probált itt ott elhelyeszkedni de sikertelenül.majd külfőldre utaztunk,hogy tudja fizetni a hitelt mivel ott szereztek munkát.testvérem lett megbizva hogy fizesse a hitelt.de sajnos 2 csekknél tőbbet nem birt befizetni mivel megváltozott a neve a tak szővetkezetnek.haza kellet jőnnőm uj szerződést kőtni,mivel felesége vagyok igy csak én kőthettem meg az uj szerződést,mivel férjem nem akarta otthagyni a munkát külfőldőn.tőbb mint egy éve fizetem a hitelet,már megtérült tőbb mint a fele,de férjemet mégis elitélték.most folyik a perujittás,kőzbe férjemet bőrtőnbe csukták ez ügyből már 5 honapja.nem engedik azt sem hogy szabadlábon védekezzen,folyton elutasitja a biroság.jogtalanul tartják bőrtőnben.ez a kis fiatal bironő elhalasztja a tárgyalást álandoan,éselutasitto a kérelmek iránt,sőt huzza direkt a tárgyalást ugy veszem észre.kérném a véleményét ügyvéd ur.kőszőnőm.
Börtönbe?! Hát mekkora összegű csalást vertek rá, hogy végrehajthatót kapott, méghozzá börtön fokozatban? Vagy büntetett előéletűnek számított?
Mondjuk, azt nem látom, hogy mi a kérdésed. (Nem magyar az anyanyelved?)
„jogtalanul tartják bőrtőnben.”
Úgy gondolom, nem hiába volt külföldön.
Kicsit ellentmondásos ez nem?
„majd külfőldre utaztunk,hogy tudja fizetni a hitelt ”
„testvérem lett megbizva hogy fizesse a hitelt.”
Mivel gyaníthatóan azért ment külföldre, hogy kibújjon a büntetőeljárás alól, ezért helyezhették előzetesbe.
A bírónak nem érdeke direkt húzni az időt, mert ha elítéli, a férjed úgyis leüli. Neki mindegy hogy ezt előzetesben vagy elítéltként teszi.
T. Jogban jártas Fórumozók !
A kérdésem : van e joga egy kéményseprőnek a lakásomban, vagy bárki más lakásában csak úgy fényképezni - a kémény ellenőrzés ürügyén ?
Szerintem nincs !!
CSAK AZÉRT ÍROK, IDE MIVEL FOGÁST KERESEK EZEN A BANDÁN !!
Fogd meg a gombjukat!
Le is rajzolhatja, ha neked az jobb, de akkor tovább fog maradni.
Tisztelt segítők!
Ingatlant szeretnénk vásárolni, ki is néztünk egyet ingatlanirodán keresztül. Vételi ajánlatot írattak alá velem, amihez 300 ezer ft biztosítékot kellett fizetnem, amit nem kapok vissza, ha elállok az alkutól. Az a problémám, hogy minket bútorozott lakással hitegettek, és így jelent meg a hirdetésben is. Viszont az eladó külön fel akarja számolni a bútorokat, mert ő azokat nem akarta beleszámítani az árba, (mikor elfogadta az ajánlatunkat, az ingatlanos nem tájékoztatta, hogy bútor nélkül). A vételi ajánlatban nem emeltük ki, hogy bútorokkal együtt fizetünk 5,7 milliót. Az eladó és én, a vevő is becsapva érzem magam. Az eladó bútor nélkül akarta eladni, mi pedig bútorral együtt megvenni.
Nem akarom elveszíteni a foglalót, ennyit nem adtunk volna a bútorozatlan lakásért, nem tettünk volna ajánlatot. Mit tudok tenni? Így nem biztos, hogy adásvételi szerződést akarunk kötni febr. 15-ig.
Nem tudom, sikerült-e elküldeni a kérdésem, mert mintha lefagyott volna a gép, nem tudtam rendesen kattintani a gombokra alul.
Ha valaki tudna segiteni az irjon.
Albérlertben laktam a gyerekeimmel és a kauciót nem adta vissza amikor kiköltöztünk.
Mostpert indit ellenem mert nem fizettem ki az utolsó számlákat.
É n mondtam neki hogy ott a kaució de ő letagadta
Ha én feljelenteném az apehnál akkor milyen büntetéseket kapna?A ház is egézségtelen volt (penész gomba)
a lányom aszthmás is lett.
A munkavállalókat a következő járulékok terhelik:
- Nyugdíjjárulék 10 % (magánnyugdíj pénztári tagság esetén is)
- Egészségbiztosítási járulék: természetbeni 4 %, pénzbeni 3 %
- Munkaerő piaci járulék 1,5%
Üdvözlöm!
Férjemet 2011.05.24.-én küldték el rendkívüli felmondással.Levélben kapta meg a felmondását,mert beteg volt.Az indok az volt,hogy a facebookon egy barátjának elküldött egy cikket,amit az Északhírnökbe talált.A barátjához ,azért fordult segítsen a cikk szerzőjét megkeresni.A munkáltató pedig az állítja,hogy ártó szándékkal tette.A férjem elmondta a bíróságon,hogy ő nem ártani akart.A bíró ezt elfogadta.Most pedig ezzel indokolta döntését.Szeretném megtudni,hogy érdemes -e II.fokra vinni.Az ügyvezetőnő FIDESZ szimpatizáns.A férjem barátja meg MSZP.Tudomást az ügyvezetőnő úgy szerzett az egész dologról,hogy egy volt kolléganője felvette ismerősnek és Ő adta tovább.
lány
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02