Jogi tanács kérése

ObudaFan # 2012.01.15. 17:15

babi68

Látni kellene a szerződést.

dobosi

Csak ha érvényes kitagadást tartalmaz.

jozef999 # 2012.01.15. 18:18

Szeretnék kérni vagyonosodási vizsgálathoz tanácsot birósági szakaszban vagyok,hogy a Biró azt kéri tőlem egy 2005-ben Külföldön vásárolt motorhibás autónál ,hogy igazoljam a motorra költött költségeimet és a haza szállitás költségeit.Mivel szerettem volna az Euró-tax kiértékelést elfogadtatni.Gondoltam 7 év után már mindenről a számlát már nehéz beszerezni,igy nem tudom a költség növelőként semmit se elszámolni.Kevés az,hogy az autó magától nem repült be az országba és ingyenes műszaki vizsgát tett le.A vásárlási étékről van számlám ,de a költségekről nincs.Igy a revizió csak az egykarú mérleget használta ,ami nekik volt a kedvező.
Az eladást eurotaxolta a vételt padig nem.
A képlet viszont egyszerű lett 1,5milliós autót 2 éves saját használat után 1 milliós nyereséget hozott ki azaz majdnem dupla árat az amortizáció után.
A vételi árnál az euro-taxtól 50 százaléknál alacsonyabb akkor a kiértékelő lapot kellene előnybe részesiteni,mivel a 2 év alatt felmerült költségeket is csak becsülni lehet.Milyen jogszabályra lehet hivatkozni,ami indokolná az eurotaxot mint avétel és az eladásnál előnybe részesiteni ?

mazsi-drazsika # 2012.01.15. 20:00

Üdv a kérdésem az lenne tisztelt Ügyvédek

az alább bemásolt törvény most hatályon kivülkerült vagy sem ???

ha szabad kérnem emailban is válaszoljanak nekem nehéz a forum kezelése köszönm segitö megértésüket

„A Legfelsőbb Bíróság Kfv.III.27.919/1997. számú ítéletében kimondta, hogy a véglegesnek minősített egészségromlás utóbb nem vizsgálható felül, mert a felülvizsgálat szerzett jogokat sért. Amennyiben az OOSZI orvosi bizottságának szakvéleménye szerint a rokkantsági nyugdíjat igénylő állapotában változás nem várható és „munkaképesség csökkenése végleges” vélemény szerepel, szerzett jogról beszélünk, szerzett jogot pedig elvenni nem lehet.
A jogalkotásról rendelkező 1987. évi XI. törvény rendelkezése értelmében a korábban megszerzett jogosultságot megvonni nem lehet.

volt rokkant nyugdijas

barbicsek1975 # 2012.01.16. 11:50

Üdvözlöm,

A következő kérdésben szeretném a segítségüket kérni. Igaz-e, hogy polgári peres eljárásban az ügyvéd a tanukkal nem érintkezhet, nem beszélhet velük, nem egyeztethet, mert ez a tanú befolyásolásának minősül, és ez a Kamarából való kizárást is eredményezheti.

Köszönöm segítségét,
Üdv.,
Barbara

ObudaFan # 2012.01.16. 12:02

Ez így nem igaz, sőt, pl. a törvény szerint egyeztetni kell azt, hogy bejelenthetem a lakcímét, vagy sem.

barbicsek1975 # 2012.01.16. 12:59

Kedves ObudaFan, köszönöm a válaszát. A családom polgári peres ügyében (kártérítés) az ügyvédünk azt állítja, hogy ő nem beszélhet az általunk javasolt tanukkal, a "tanúfelkészítés" csak az amerikai jogrendben lehetséges. Azt mondja, hogy ezt nem vállalják be az ügyvédek, (A Kamara Etikai Kódexe tiltja szerinte) mert könnyen kimondhatja a bíróság a tanúk befolyásolását, ami a Kamarából való kizárással járhat. Viszont ha ő nem beszélhet a tanúval, akkor honnan tudhatja, hogy az általam ajánlott tanú beidézése adekvát, vagyis a javunkra szolgál, és egyáltalán az ügyhöz kapcsolódik-e. Nyilván valóan nem szeretnénk, ha az ügyvéd befolyásolja a tanút, csak annyit, hogy egyeztetés során kiderüljön, hogy érdemi információkkal tud-e szolgálni a tárgyalás során, egyáltalán a javunkra szolgál-e a beidézése. Hiszen ő a szakember, ezért kapott megbízást.

Üdvözlettel,
Barbara

ObudaFan # 2012.01.16. 13:14

Az nem lenne túl etikus, ha egy általam nem is ismert ügyben egy kolléga munkáját értékelném.

barbicsek1975 # 2012.01.16. 13:19

Nem is ezt kértem :) csak annyit szerettem volna megtudni, hogy a hivatkozásának van-e jogalapja vagy nincs.

ObudaFan # 2012.01.16. 13:25

Hogy az adott ügyben célszerű-e, vagy sem beszélni a tanúkkal, azt nem tudom. Az viszont önmagában, hogy az ügyvéd megkérdez egy potenciális tanút, hogy van-e egyáltalán az ügyről tudomása, véleményem szerint egyáltalán nem kifogásolható.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.16. 18:33

+1 A gazdaságos pervitel meg is követeli.

guba" # 2012.01.16. 20:27

Sőt, az etikai kódex még az ellenérdekű féllel való személyes kapcsolatfelvételt is kifejezetten megengedi, ha annak nincsen ügyvédje, vagy az nem válaszol a megkeresésre. A befolyásolástól nyilván óvakodni kell, mert az már vékony jég.

mazsi-drazsika # 2012.01.16. 20:30

Üdv a kérdésem az lenne tisztelt Ügyvédek

az alább bemásolt törvény most hatályon kivülkerült vagy sem ???

ha szabad kérnem emailban is válaszoljanak nekem nehéz a forum kezelése köszönm segitö megértésüket

„A Legfelsőbb Bíróság Kfv.III.27.919/1997. számú ítéletében kimondta, hogy a véglegesnek minősített egészségromlás utóbb nem vizsgálható felül, mert a felülvizsgálat szerzett jogokat sért. Amennyiben az OOSZI orvosi bizottságának szakvéleménye szerint a rokkantsági nyugdíjat igénylő állapotában változás nem várható és „munkaképesség csökkenése végleges” vélemény szerepel, szerzett jogról beszélünk, szerzett jogot pedig elvenni nem lehet.
A jogalkotásról rendelkező 1987. évi XI. törvény rendelkezése értelmében a korábban megszerzett jogosultságot megvonni nem lehet.

volt rokkant nyugdijas

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.16. 21:21

Láttuk ám elsőre is...

mazsi-drazsika # 2012.01.16. 21:25

Akkor elnézést de sajnos az idegeim meg a depressiom

ha zavarok a kérdéseimmel minden joguk van elküldeni

töbször nem fogom a kérdésememet ideirni

Tisztelettel Mazsika

volt rokkant nyugdijas

koti1978 # 2012.01.17. 22:38

Kérni szeretnék egy kis segitséget.
Egy pár hete az egyik internetes oldalon üzleteltem egy illetövel és jol átvert.És jol megkárositott.Én enek elenére közzé tettem a forumon a cimét és nevét hogy mást ne tudjon megkárositani.Ha feljelent akkor milyen büntetésre számithatok személyes adat kiirásáért?????
Üdv

koti78 # 2012.01.17. 22:42

Kérni szeretnék egy kis segitséget.
Egy pár hete az egyik internetes oldalon üzleteltem egy illetövel és jol átvert.És jol megkárositott.Én enek elenére közzé tettem a forumon a cimét és nevét hogy mást ne tudjon megkárositani.Ha feljelent akkor milyen büntetésre számithatok személyes adat kiirásáért?????
Üdv

Zelin # 2012.01.18. 00:40

Tisztelt ügyvédek és fórumozók!
Arra vagyok kíváncsi, hogy köthet-e a családorvos saját páciensével öröklési szerződést?
Köszönöm!

Gabóca2 # 2012.01.18. 08:46

Én egy hatalmas egészségügyi központ területén dolgozom ami kerítéssel el van zárva.Azzal kapcsolatban szeretném megkérdezni a jogász urakat, hogy jogos-e az ott dolgozóktól, akik gépkocsival járnak be dolgozni parkolási díjat illetve éves kártyadíjat kérni. Szeretném elmondani, hogy a kerítésen kívül sincs lehetőségem az ingyen parkolásra mivel, ott az önkormányzat által fizetős parkolókat üzemelnek.
Én még olyan munkahelyről nem hallottam ahol a dolgozóknak azért fizetni kell, hogy bemehessenek a munkahelyükre dolgozni autóval és parkoljanak. Szeretném megtudni, hogy van-e erre valamilyen jogszabály ami a dolgozókat meg védi attól, hogy ilyen magas benzi árak mellett még éves belépőkártyadíjat is fizessek.

solitude # 2012.01.19. 15:03

Tisztelt hozzáértő. Azután érdeklődnék, hogy ha a családi ház, 50%-a az enyém,50%-a volt férjemé, és a volt férjem már közel 1 éve elköltözött, ami a bírósági jegyzőkönyvbe is szerepel, ( a lakcímkártyáját viszont tudtommal nem változtatta meg!) viszont szinte naponta visszajár zaklatni minket, akkor én élhetek-e a kényszerkijelentővel?Sajnos többször is rendőrt kellett hívni,mert a személyes iratainkat is ellopja tőlünk,de a rendőrség semmit nem tud tenni,mivel ide van bejelentve a volt férjem. Jogilag milyen megoldások lehetnek még arra, hogy ne járhasson ide zaklatni?

Tisztelt hozzáért?. Azután érdekl?dnék, hogy ha a családi ház, 50%-a az enyém,50%-a volt férjemé, és a volt férjem már közel 1 éve elköltözö

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.19. 15:16

Én még olyan munkahelyről nem hallottam
No, ott van például a te munkahelyed...

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.19. 15:17

Nem, solitude, tulajdonost nem fogsz tudni kijelenteni. Nem mellesleg épp a lakcíme az, aminek nincs semmi jelentősége. Gondolod, hogy lakcímkártya nélkül nem tudna "zaklatni"?

pazs # 2012.01.19. 15:32

Zelin: köthet.

BigBlind # 2012.01.19. 15:34

Kedves Fórumozók!

A kérdésem erkölcsi bizonyítvánnyal kapcsolatos.

Az érintett személlyel szemben pénzbüntetést szabtak ki, amit először részletekben fizetett, majd kérte a hátralék egyösszegben történő kifizetését, amiről a bíróságon kiállítottak egy csekket, amit természetesen be is fizetett.

A Btk. 102. § a) pontja értelmében a törvény erejénél fogva áll be a mentesítés: ... pénzbüntetés esetén, az ítélet jogerőre emelkedésének napján.

A fentiek alapján, ha az érintett személy igényel erkölcsi bizonyítványt, az "tiszta" lesz, igaz?

A kérdés már csak az, hogy a határozat meghozatalának napjától áll be a törvényi mentesítés, ha az ellen nem éltek fellebbezéssel, vagy

csak onnantól számítva lesz "tiszta" az erkölcsi, ha valamennyi részletet megfizette?

A választ előre is köszönöm!

Tisztelettel: egy érdeklődő

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.19. 18:40

Más kérdés, hogy elég könnyen jó erkölcsbe ütközőnek minősülhet, ha az örökhagyónak olyan betegsége van, amibe rövid idő alatt bele szokás halni.

guba" # 2012.01.19. 18:48

De ha nem, én akkor sem tenném érdekeltté az orvosomat abban, hogy minél korábban haljak meg.