babi68
Látni kellene a szerződést.
dobosi
Csak ha érvényes kitagadást tartalmaz.
babi68
Látni kellene a szerződést.
dobosi
Csak ha érvényes kitagadást tartalmaz.
Szeretnék kérni vagyonosodási vizsgálathoz tanácsot birósági szakaszban vagyok,hogy a Biró azt kéri tőlem egy 2005-ben Külföldön vásárolt motorhibás autónál ,hogy igazoljam a motorra költött költségeimet és a haza szállitás költségeit.Mivel szerettem volna az Euró-tax kiértékelést elfogadtatni.Gondoltam 7 év után már mindenről a számlát már nehéz beszerezni,igy nem tudom a költség növelőként semmit se elszámolni.Kevés az,hogy az autó magától nem repült be az országba és ingyenes műszaki vizsgát tett le.A vásárlási étékről van számlám ,de a költségekről nincs.Igy a revizió csak az egykarú mérleget használta ,ami nekik volt a kedvező.
Az eladást eurotaxolta a vételt padig nem.
A képlet viszont egyszerű lett 1,5milliós autót 2 éves saját használat után 1 milliós nyereséget hozott ki azaz majdnem dupla árat az amortizáció után.
A vételi árnál az euro-taxtól 50 százaléknál alacsonyabb akkor a kiértékelő lapot kellene előnybe részesiteni,mivel a 2 év alatt felmerült költségeket is csak becsülni lehet.Milyen jogszabályra lehet hivatkozni,ami indokolná az eurotaxot mint avétel és az eladásnál előnybe részesiteni ?
Üdv a kérdésem az lenne tisztelt Ügyvédek
az alább bemásolt törvény most hatályon kivülkerült vagy sem ???
ha szabad kérnem emailban is válaszoljanak nekem nehéz a forum kezelése köszönm segitö megértésüket
„A Legfelsőbb Bíróság Kfv.III.27.919/1997. számú ítéletében kimondta, hogy a véglegesnek minősített egészségromlás utóbb nem vizsgálható felül, mert a felülvizsgálat szerzett jogokat sért. Amennyiben az OOSZI orvosi bizottságának szakvéleménye szerint a rokkantsági nyugdíjat igénylő állapotában változás nem várható és „munkaképesség csökkenése végleges” vélemény szerepel, szerzett jogról beszélünk, szerzett jogot pedig elvenni nem lehet.
A jogalkotásról rendelkező 1987. évi XI. törvény rendelkezése értelmében a korábban megszerzett jogosultságot megvonni nem lehet.
volt rokkant nyugdijas
Üdvözlöm,
A következő kérdésben szeretném a segítségüket kérni. Igaz-e, hogy polgári peres eljárásban az ügyvéd a tanukkal nem érintkezhet, nem beszélhet velük, nem egyeztethet, mert ez a tanú befolyásolásának minősül, és ez a Kamarából való kizárást is eredményezheti.
Köszönöm segítségét,
Üdv.,
Barbara
Ez így nem igaz, sőt, pl. a törvény szerint egyeztetni kell azt, hogy bejelenthetem a lakcímét, vagy sem.
Kedves ObudaFan, köszönöm a válaszát. A családom polgári peres ügyében (kártérítés) az ügyvédünk azt állítja, hogy ő nem beszélhet az általunk javasolt tanukkal, a "tanúfelkészítés" csak az amerikai jogrendben lehetséges. Azt mondja, hogy ezt nem vállalják be az ügyvédek, (A Kamara Etikai Kódexe tiltja szerinte) mert könnyen kimondhatja a bíróság a tanúk befolyásolását, ami a Kamarából való kizárással járhat. Viszont ha ő nem beszélhet a tanúval, akkor honnan tudhatja, hogy az általam ajánlott tanú beidézése adekvát, vagyis a javunkra szolgál, és egyáltalán az ügyhöz kapcsolódik-e. Nyilván valóan nem szeretnénk, ha az ügyvéd befolyásolja a tanút, csak annyit, hogy egyeztetés során kiderüljön, hogy érdemi információkkal tud-e szolgálni a tárgyalás során, egyáltalán a javunkra szolgál-e a beidézése. Hiszen ő a szakember, ezért kapott megbízást.
Üdvözlettel,
Barbara
Az nem lenne túl etikus, ha egy általam nem is ismert ügyben egy kolléga munkáját értékelném.
Nem is ezt kértem :) csak annyit szerettem volna megtudni, hogy a hivatkozásának van-e jogalapja vagy nincs.
Hogy az adott ügyben célszerű-e, vagy sem beszélni a tanúkkal, azt nem tudom. Az viszont önmagában, hogy az ügyvéd megkérdez egy potenciális tanút, hogy van-e egyáltalán az ügyről tudomása, véleményem szerint egyáltalán nem kifogásolható.
+1 A gazdaságos pervitel meg is követeli.
Sőt, az etikai kódex még az ellenérdekű féllel való személyes kapcsolatfelvételt is kifejezetten megengedi, ha annak nincsen ügyvédje, vagy az nem válaszol a megkeresésre. A befolyásolástól nyilván óvakodni kell, mert az már vékony jég.
Üdv a kérdésem az lenne tisztelt Ügyvédek
az alább bemásolt törvény most hatályon kivülkerült vagy sem ???
ha szabad kérnem emailban is válaszoljanak nekem nehéz a forum kezelése köszönm segitö megértésüket
„A Legfelsőbb Bíróság Kfv.III.27.919/1997. számú ítéletében kimondta, hogy a véglegesnek minősített egészségromlás utóbb nem vizsgálható felül, mert a felülvizsgálat szerzett jogokat sért. Amennyiben az OOSZI orvosi bizottságának szakvéleménye szerint a rokkantsági nyugdíjat igénylő állapotában változás nem várható és „munkaképesség csökkenése végleges” vélemény szerepel, szerzett jogról beszélünk, szerzett jogot pedig elvenni nem lehet.
A jogalkotásról rendelkező 1987. évi XI. törvény rendelkezése értelmében a korábban megszerzett jogosultságot megvonni nem lehet.
volt rokkant nyugdijas
Láttuk ám elsőre is...
Akkor elnézést de sajnos az idegeim meg a depressiom
ha zavarok a kérdéseimmel minden joguk van elküldeni
töbször nem fogom a kérdésememet ideirni
Tisztelettel Mazsika
volt rokkant nyugdijas
Kérni szeretnék egy kis segitséget.
Egy pár hete az egyik internetes oldalon üzleteltem egy illetövel és jol átvert.És jol megkárositott.Én enek elenére közzé tettem a forumon a cimét és nevét hogy mást ne tudjon megkárositani.Ha feljelent akkor milyen büntetésre számithatok személyes adat kiirásáért?????
Üdv
Kérni szeretnék egy kis segitséget.
Egy pár hete az egyik internetes oldalon üzleteltem egy illetövel és jol átvert.És jol megkárositott.Én enek elenére közzé tettem a forumon a cimét és nevét hogy mást ne tudjon megkárositani.Ha feljelent akkor milyen büntetésre számithatok személyes adat kiirásáért?????
Üdv
Tisztelt ügyvédek és fórumozók!
Arra vagyok kíváncsi, hogy köthet-e a családorvos saját páciensével öröklési szerződést?
Köszönöm!
Én egy hatalmas egészségügyi központ területén dolgozom ami kerítéssel el van zárva.Azzal kapcsolatban szeretném megkérdezni a jogász urakat, hogy jogos-e az ott dolgozóktól, akik gépkocsival járnak be dolgozni parkolási díjat illetve éves kártyadíjat kérni. Szeretném elmondani, hogy a kerítésen kívül sincs lehetőségem az ingyen parkolásra mivel, ott az önkormányzat által fizetős parkolókat üzemelnek.
Én még olyan munkahelyről nem hallottam ahol a dolgozóknak azért fizetni kell, hogy bemehessenek a munkahelyükre dolgozni autóval és parkoljanak. Szeretném megtudni, hogy van-e erre valamilyen jogszabály ami a dolgozókat meg védi attól, hogy ilyen magas benzi árak mellett még éves belépőkártyadíjat is fizessek.
Tisztelt hozzáértő. Azután érdeklődnék, hogy ha a családi ház, 50%-a az enyém,50%-a volt férjemé, és a volt férjem már közel 1 éve elköltözött, ami a bírósági jegyzőkönyvbe is szerepel, ( a lakcímkártyáját viszont tudtommal nem változtatta meg!) viszont szinte naponta visszajár zaklatni minket, akkor én élhetek-e a kényszerkijelentővel?Sajnos többször is rendőrt kellett hívni,mert a személyes iratainkat is ellopja tőlünk,de a rendőrség semmit nem tud tenni,mivel ide van bejelentve a volt férjem. Jogilag milyen megoldások lehetnek még arra, hogy ne járhasson ide zaklatni?
Tisztelt hozzáért?. Azután érdekl?dnék, hogy ha a családi ház, 50%-a az enyém,50%-a volt férjemé, és a volt férjem már közel 1 éve elköltözö
„Én még olyan munkahelyről nem hallottam ”
No, ott van például a te munkahelyed...
Nem, solitude, tulajdonost nem fogsz tudni kijelenteni. Nem mellesleg épp a lakcíme az, aminek nincs semmi jelentősége. Gondolod, hogy lakcímkártya nélkül nem tudna "zaklatni"?
Zelin: köthet.
Kedves Fórumozók!
A kérdésem erkölcsi bizonyítvánnyal kapcsolatos.
Az érintett személlyel szemben pénzbüntetést szabtak ki, amit először részletekben fizetett, majd kérte a hátralék egyösszegben történő kifizetését, amiről a bíróságon kiállítottak egy csekket, amit természetesen be is fizetett.
A Btk. 102. § a) pontja értelmében a törvény erejénél fogva áll be a mentesítés: ... pénzbüntetés esetén, az ítélet jogerőre emelkedésének napján.
A fentiek alapján, ha az érintett személy igényel erkölcsi bizonyítványt, az "tiszta" lesz, igaz?
A kérdés már csak az, hogy a határozat meghozatalának napjától áll be a törvényi mentesítés, ha az ellen nem éltek fellebbezéssel, vagy
csak onnantól számítva lesz "tiszta" az erkölcsi, ha valamennyi részletet megfizette?
A választ előre is köszönöm!
Tisztelettel: egy érdeklődő
Más kérdés, hogy elég könnyen jó erkölcsbe ütközőnek minősülhet, ha az örökhagyónak olyan betegsége van, amibe rövid idő alatt bele szokás halni.
De ha nem, én akkor sem tenném érdekeltté az orvosomat abban, hogy minél korábban haljak meg.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |