Jogi tanács kérése

gerbera317 # 2019.07.27. 17:29

Milyen érettségi, Béla? Könyörgöm, hatodikos anyag!

Kovács_Béla_Sándor # 2019.07.27. 17:07

Akkor meg mit kötbérezel itt?
A késedelmi kamatot pedig úgy kell számolni, mint bármely más kamatot. Vagy nincs a cégnél senki, aki érettségizett?

wpferi # 2019.07.27. 16:18

Pontosabban magánszemélyek között 0,9% és a vállalkozások között 0,9+8%

A kérdés így egész pontosan kisajátítás miatti kötelezetsség esetén önkormányzat és kft között hogy számítandó az áfamentes kamat (nem áfás a kft)

wpferi # 2019.07.27. 16:12

Nem az áfá-ra kérdeztem. Valahol korábban találtam egy 0,7 %-os kalkulátort, az omline-on más a magánszemélyeket tartalmazó ügylet és a társaságok közötti.

gerbera317 # 2019.07.27. 12:50

Később elhunyt
A halála után mennyi ideig vettél még fel gyermektartást az államtól? Az ugyanis már jogcím nélküli volt. Ha nem ez volt, akkor nincs más ötletem.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.07.27. 11:48

Valamit félreértettél.

huszika # 2019.07.27. 11:17

Üdv!
Csak röviden, / kaptam egy letíltást, megelőlegezett gyermektartás díj vissza fizetéséröl ami az 1990-es években volt, állítólag!
Röviden: 1991-től egyedül neveltem a ket gyermekemet. Mivel a feleségem, akitöl külön éltünk nem fizetett tartás díjjat! Később elhunyt és az árvasági ellátást kaptam a gyermekeimre! Nem tudok rólla, hogy lenne tartozásom, de érdekelne, hogy ennyi év után, nem évült-e el ez a dolog? Gyermekeim 30-év felettiek!
Ijenkor mi a helyzet?
Köszönettel, H. Tamás

Kovács_Béla_Sándor # 2019.07.27. 09:49

Azt akarod kérdezni, a kötbérnek van-e áfája? Nincs.
(Egyébként, mint látod, ezt egyetlen mondatban meg lehetett volna kérdezni.)

wpferi # 2019.07.27. 09:42

Stadionépítés miatt másfál hónap alatt kisajátította az önkormányzat ingatlaunkat, de csak másfél hónap múlva fizettek. Ha nem nulla % körüli a késedelmi kötbér, akkor jelentősebb lehet a késedelmi kötbér. A kormányhivatal megállapította a kötbér fizetési kötelezettséget is, de csak a nettó összeget fizették ki.
Mennyi a kötbér, ha a tulajdonos a Kft?
Köszi az esetleges segítséget

Kovács_Béla_Sándor # 2019.07.23. 12:25

De.

papmacska # 2019.07.23. 11:02

Üdvözlet, kérdésem, ingatlanirodával lakáseladásra kötött szerződésem lejárt, a vevőt viszont, aki az ingatlant meg kívánja vásárolni ők közvetítették ki. Nem találok a szerződésben arra vonatkozó passzust, hogy ebben az esetben milyen jutalék( remélem nem a teljes) jár az irodának vagy hogy esetleg 1 évig a szerz. lejárta után is jár neki a kiközvetített vevő után?

drbjozsef # 2019.06.29. 14:17

Csak a bérlős részre reagálva: a bérlő annak fizet, akivel szerződésben áll. Teljesen igaza van, hogy nem fizet a feleségnek. A tulajdonostársak közötti osztozkodás nem rá tartozik, és hagyjátok is békén vele. Ezt az exen kell leverni.

Egyetértek - azzal a kitétellel, hogy ezek szerint nem írta alá a bérleti szerződést, tehát minden további nélkül megjelenhet, és beköltözhet a bérlő mellé. Én be is próbálkoznék vele, csak a vicc kedvéért.

Sombokor # 2019.06.29. 13:42

hipci

Csak a bérlős részre reagálva: a bérlő annak fizet, akivel szerződésben áll. Teljesen igaza van, hogy nem fizet a feleségnek. A tulajdonostársak közötti osztozkodás nem rá tartozik, és hagyjátok is békén vele. Ezt az exen kell leverni.

Esetleg fizetési meghagyás az exnek a bérleti díj felére visszamenőlegesen?

(Bár furcsa ez a sztori. A bíróság tényleg azzal zárta volna le a válópert, hogy a vagyonról a felek majd utólag megegyeznek becsszóra?)

aprilismajus # 2019.06.29. 13:36

Tisztelt Hipci, ha a volt házastársak nem tudnak megegyezni, akkor mindenképp perre kell vinni a kérdést. Próbáljanak kérni illetékfeljegyzési jogot. Ön, kedves Hipci a perben tanúként felléphet.

hipci # 2019.06.29. 12:53

Kedves Fórumozók!

Nem saját probléma, de mivel sajnos én sem tudom anyagilag megelőlegezni a perköltséget, így segítségre lenne szükségem, hogy merre tudunk tovább lépni.

Adott egy házaspár, akik évekkel ezelőtt sikeresen elváltak és a váláskor a bíróság előtt arról nyilatkoztak egybehangzóan, hogy a házasság alatt szerzett vagyont közösen magán úton osszák meg. A férj hazavitte a volt feleséget és még az autóban közölte, hogy 40/60%...
Sajnos a férj részéről ilyen irányú szándék egyáltalán nem mutatkozik sőt, ahol lehet ott leszedi a sarcot.

A feleknek van egy kiadó ingatlanja, ahol a bérlőt a feleség kétségbeesésében felkereste idén tavasszal és megkérte, hogy amennyiben szerződéskötésre, bérleti díj fizetésre kerül sor, jelentkezzenek és szeretne ott lenni és a fele bérleti díjra igényt tart. A bérlő beleegyezett és mondta, hogy értesíti a tulajdonost, akit egyébként nagyon jól ismernek mivel több mint 10 éve bérlői az ingatlannak.

Sajnos idő közben a bérlet elindult, díjfizetés megtörtént és a bérlő azzal állt elő, hogy ők ugyan nincsenek a tulajdonostárssal kapcsolatban, így ők neki nem hogy a felét, de semmit nem fognak fizetni.

Mit tehet ilyenkor a Tulajdonostárs az 50%-ával, akinek a tulajdonában idegen emberek úgymond "ingyen" vannak és költséget termelnek a használattal?
Kizárható e a bérlő, bérlője ilyen esetben félidő után?

Sajnos a feleség nem tudja a Bíróságon megindítani a pert, mert olyan összeg befizetése a tét, amelyet csak ingatlan értékesítés után tudna megfizetni, előre sajnos nem.

Méltányossági kérelem beadását elutasították a bíróságon, így addig sem jutottunk ez ügyben.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a volt férj, minden a házasság alatt szerzett vagyont birtokol, a felesége jelenleg egy már komfort nélkülivé vált ingatlan használója, amely a Bíróságon kijelölt lakhatást ugyan biztosít számára.

Van e esetleg nekem lehetőségem, mint kívülállónak bejelentést tenni arról, hogy a volt férj tudatában van a körülménynek, de semmi féle segítségnyújtás nincs a részéről.
Semmilyen egyességre való hajlam nincs a részéről (3 kísérlet volt a tavalyi évben, de mindhárom visszamondásra került a volt férj részéről, aki további igényt tart fent, mivel ő birtokolja a teljes házasság alatt szerzett vagyont, semmit nem hajlandó adni az időközben befolyt bevételekből sem a volt feleségnek.

Reménykedem valami megoldásban, és előre is köszönöm a segítséget és a pozitív és segítő hozzászólásokat!

Panasznappal kapcsolatban lenne kérdésem.
Egy hete jártam az egyik Járási Bíróságon, ahol nagyon kedvez? dolgokat hallottam az ügyemmel kapcsolatban

Kovács_Béla_Sándor # 2019.06.29. 07:54

Van egy Groot nevű rokonod?

rigoz # 2019.06.29. 07:38

Tisztelt Kisis!

Álláspontom szerint minden további nélkül.

kisis # 2019.06.29. 07:34

Elkölthetem e vagyonomat, hogy ne legyen hagyaték…
Egyedüli személy vagyok, egyenesàgu leszàrmazott nélkül

Balavi # 2019.06.26. 19:46

Üdvözlök mindenkit!
A kisfiam ovodába jár és szemüveges. Az egyik csoporttársa elvette a szemüvegét és végigcsúsztatta a padlón. Teljesen összekarcolódott,használhatatlan. Beszéltem a szüleivel hogy rendezzék a kárt,de nem akarják kifizetni. A két lencse 64000ft-ba került. Jogi úton köbetelhetem rajtuk a kár rendezését?
Válaszát előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2019.06.25. 20:26

A saját tulajdonodra. Meg ahová a tulajdonos (vagy az akinek ezt a jogot átengedte) megengedi.

sutululu # 2019.06.25. 20:16

Üdvözeltem!

Remélem a megfelelő kategóriába írok. A közeljövőben lesz egy nonprofit rendezvény, amiből semmi anyagi hasznom nincs, és ezt reklámozandó szeretnék posztereket elhelyezni. Hová ragaszthatok és hová nem?

Kovács_Béla_Sándor # 2019.06.24. 14:33

Ha el nem évült már. (Egyébként sem kerek ez a tényállás.)

gerbera317 # 2019.06.24. 13:27

Tudtommal a per 8 év után lezárult
Hát akkor tudd meg egy kicsit konkrétabban is. Például úgy, hogy megérdeklődöd a bíróságnál (ha már az ítéletet nem vettétek át a postástól).
a tárgyalásokon nem vett részt
Pedig nem ártott volna, de legalább képviseltetnie kellett volna magát. Már csak azért is, mert a kárigényét ott bejelenthette volna. Most már csak külön perben teheti meg.

Hornyák # 2019.06.24. 12:59

Szép napot!Édesapám büntetőperben mint sértett szerepelt.Tudtommal a per 8 év után lezárult.Értesítést még nem kapott.Korára és betegségére ,valamint a távolságra való tekintettel a tárgyalásokon nem vett részt.Akiket közben elítéltek kényszer hatására vetettek fel vele pénzt,illetve hitelt írattak át a nevére közjegyzőnél.A nyugdíjából tavaly év óta vonja is a végrehajtó.Sajnos sehogy nem tudtam felfüggesztetni az eljárást.A felét viszik neki.Én is albérletben élek,őt gondozom,ezért nagy érvágás ez nekünk.Hova fordulhatok segítségért?amit eddig tanácsoltak hogy polgári pert kell indítani.köszönöm a választ

Kovács_Béla_Sándor # 2019.06.17. 16:24

(Gyermekenként és havonta.)