Milyen érettségi, Béla? Könyörgöm, hatodikos anyag!
Jogi tanács kérése
Akkor meg mit kötbérezel itt?
A késedelmi kamatot pedig úgy kell számolni, mint bármely más kamatot. Vagy nincs a cégnél senki, aki érettségizett?
Pontosabban magánszemélyek között 0,9% és a vállalkozások között 0,9+8%
A kérdés így egész pontosan kisajátítás miatti kötelezetsség esetén önkormányzat és kft között hogy számítandó az áfamentes kamat (nem áfás a kft)
Nem az áfá-ra kérdeztem. Valahol korábban találtam egy 0,7 %-os kalkulátort, az omline-on más a magánszemélyeket tartalmazó ügylet és a társaságok közötti.
„Később elhunyt”
A halála után mennyi ideig vettél még fel gyermektartást az államtól? Az ugyanis már jogcím nélküli volt. Ha nem ez volt, akkor nincs más ötletem.
Valamit félreértettél.
Üdv!
Csak röviden, / kaptam egy letíltást, megelőlegezett gyermektartás díj vissza fizetéséröl ami az 1990-es években volt, állítólag!
Röviden: 1991-től egyedül neveltem a ket gyermekemet. Mivel a feleségem, akitöl külön éltünk nem fizetett tartás díjjat! Később elhunyt és az árvasági ellátást kaptam a gyermekeimre! Nem tudok rólla, hogy lenne tartozásom, de érdekelne, hogy ennyi év után, nem évült-e el ez a dolog? Gyermekeim 30-év felettiek!
Ijenkor mi a helyzet?
Köszönettel, H. Tamás
Azt akarod kérdezni, a kötbérnek van-e áfája? Nincs.
(Egyébként, mint látod, ezt egyetlen mondatban meg lehetett volna kérdezni.)
Stadionépítés miatt másfál hónap alatt kisajátította az önkormányzat ingatlaunkat, de csak másfél hónap múlva fizettek. Ha nem nulla % körüli a késedelmi kötbér, akkor jelentősebb lehet a késedelmi kötbér. A kormányhivatal megállapította a kötbér fizetési kötelezettséget is, de csak a nettó összeget fizették ki.
Mennyi a kötbér, ha a tulajdonos a Kft?
Köszi az esetleges segítséget
De.
Üdvözlet, kérdésem, ingatlanirodával lakáseladásra kötött szerződésem lejárt, a vevőt viszont, aki az ingatlant meg kívánja vásárolni ők közvetítették ki. Nem találok a szerződésben arra vonatkozó passzust, hogy ebben az esetben milyen jutalék( remélem nem a teljes) jár az irodának vagy hogy esetleg 1 évig a szerz. lejárta után is jár neki a kiközvetített vevő után?
„Csak a bérlős részre reagálva: a bérlő annak fizet, akivel szerződésben áll. Teljesen igaza van, hogy nem fizet a feleségnek. A tulajdonostársak közötti osztozkodás nem rá tartozik, és hagyjátok is békén vele. Ezt az exen kell leverni.”
Egyetértek - azzal a kitétellel, hogy ezek szerint nem írta alá a bérleti szerződést, tehát minden további nélkül megjelenhet, és beköltözhet a bérlő mellé. Én be is próbálkoznék vele, csak a vicc kedvéért.
hipci
Csak a bérlős részre reagálva: a bérlő annak fizet, akivel szerződésben áll. Teljesen igaza van, hogy nem fizet a feleségnek. A tulajdonostársak közötti osztozkodás nem rá tartozik, és hagyjátok is békén vele. Ezt az exen kell leverni.
Esetleg fizetési meghagyás az exnek a bérleti díj felére visszamenőlegesen?
(Bár furcsa ez a sztori. A bíróság tényleg azzal zárta volna le a válópert, hogy a vagyonról a felek majd utólag megegyeznek becsszóra?)
Tisztelt Hipci, ha a volt házastársak nem tudnak megegyezni, akkor mindenképp perre kell vinni a kérdést. Próbáljanak kérni illetékfeljegyzési jogot. Ön, kedves Hipci a perben tanúként felléphet.
Kedves Fórumozók!
Nem saját probléma, de mivel sajnos én sem tudom anyagilag megelőlegezni a perköltséget, így segítségre lenne szükségem, hogy merre tudunk tovább lépni.
Adott egy házaspár, akik évekkel ezelőtt sikeresen elváltak és a váláskor a bíróság előtt arról nyilatkoztak egybehangzóan, hogy a házasság alatt szerzett vagyont közösen magán úton osszák meg. A férj hazavitte a volt feleséget és még az autóban közölte, hogy 40/60%...
Sajnos a férj részéről ilyen irányú szándék egyáltalán nem mutatkozik sőt, ahol lehet ott leszedi a sarcot.
A feleknek van egy kiadó ingatlanja, ahol a bérlőt a feleség kétségbeesésében felkereste idén tavasszal és megkérte, hogy amennyiben szerződéskötésre, bérleti díj fizetésre kerül sor, jelentkezzenek és szeretne ott lenni és a fele bérleti díjra igényt tart. A bérlő beleegyezett és mondta, hogy értesíti a tulajdonost, akit egyébként nagyon jól ismernek mivel több mint 10 éve bérlői az ingatlannak.
Sajnos idő közben a bérlet elindult, díjfizetés megtörtént és a bérlő azzal állt elő, hogy ők ugyan nincsenek a tulajdonostárssal kapcsolatban, így ők neki nem hogy a felét, de semmit nem fognak fizetni.
Mit tehet ilyenkor a Tulajdonostárs az 50%-ával, akinek a tulajdonában idegen emberek úgymond "ingyen" vannak és költséget termelnek a használattal?
Kizárható e a bérlő, bérlője ilyen esetben félidő után?
Sajnos a feleség nem tudja a Bíróságon megindítani a pert, mert olyan összeg befizetése a tét, amelyet csak ingatlan értékesítés után tudna megfizetni, előre sajnos nem.
Méltányossági kérelem beadását elutasították a bíróságon, így addig sem jutottunk ez ügyben.
Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a volt férj, minden a házasság alatt szerzett vagyont birtokol, a felesége jelenleg egy már komfort nélkülivé vált ingatlan használója, amely a Bíróságon kijelölt lakhatást ugyan biztosít számára.
Van e esetleg nekem lehetőségem, mint kívülállónak bejelentést tenni arról, hogy a volt férj tudatában van a körülménynek, de semmi féle segítségnyújtás nincs a részéről.
Semmilyen egyességre való hajlam nincs a részéről (3 kísérlet volt a tavalyi évben, de mindhárom visszamondásra került a volt férj részéről, aki további igényt tart fent, mivel ő birtokolja a teljes házasság alatt szerzett vagyont, semmit nem hajlandó adni az időközben befolyt bevételekből sem a volt feleségnek.
Reménykedem valami megoldásban, és előre is köszönöm a segítséget és a pozitív és segítő hozzászólásokat!
Panasznappal kapcsolatban lenne kérdésem.
Egy hete jártam az egyik Járási Bíróságon, ahol nagyon kedvez? dolgokat hallottam az ügyemmel kapcsolatban
Van egy Groot nevű rokonod?
Tisztelt Kisis!
Álláspontom szerint minden további nélkül.
Elkölthetem e vagyonomat, hogy ne legyen hagyaték…
Egyedüli személy vagyok, egyenesàgu leszàrmazott nélkül
Üdvözlök mindenkit!
A kisfiam ovodába jár és szemüveges. Az egyik csoporttársa elvette a szemüvegét és végigcsúsztatta a padlón. Teljesen összekarcolódott,használhatatlan. Beszéltem a szüleivel hogy rendezzék a kárt,de nem akarják kifizetni. A két lencse 64000ft-ba került. Jogi úton köbetelhetem rajtuk a kár rendezését?
Válaszát előre is köszönöm!
A saját tulajdonodra. Meg ahová a tulajdonos (vagy az akinek ezt a jogot átengedte) megengedi.
Üdvözeltem!
Remélem a megfelelő kategóriába írok. A közeljövőben lesz egy nonprofit rendezvény, amiből semmi anyagi hasznom nincs, és ezt reklámozandó szeretnék posztereket elhelyezni. Hová ragaszthatok és hová nem?
Ha el nem évült már. (Egyébként sem kerek ez a tényállás.)
„Tudtommal a per 8 év után lezárult”
Hát akkor tudd meg egy kicsit konkrétabban is. Például úgy, hogy megérdeklődöd a bíróságnál (ha már az ítéletet nem vettétek át a postástól).
„a tárgyalásokon nem vett részt”
Pedig nem ártott volna, de legalább képviseltetnie kellett volna magát. Már csak azért is, mert a kárigényét ott bejelenthette volna. Most már csak külön perben teheti meg.
Szép napot!Édesapám büntetőperben mint sértett szerepelt.Tudtommal a per 8 év után lezárult.Értesítést még nem kapott.Korára és betegségére ,valamint a távolságra való tekintettel a tárgyalásokon nem vett részt.Akiket közben elítéltek kényszer hatására vetettek fel vele pénzt,illetve hitelt írattak át a nevére közjegyzőnél.A nyugdíjából tavaly év óta vonja is a végrehajtó.Sajnos sehogy nem tudtam felfüggesztetni az eljárást.A felét viszik neki.Én is albérletben élek,őt gondozom,ezért nagy érvágás ez nekünk.Hova fordulhatok segítségért?amit eddig tanácsoltak hogy polgári pert kell indítani.köszönöm a választ
(Gyermekenként és havonta.)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02