Jogi tanács kérése

justizmord # 2010.05.02. 15:28

Elvileg a prtugál apuka is leléphet a gyerekkel portugálián belül. Egy rosszul sikerült próbálkozásod után ez is kinézhet, hogy ömgőlt rúgsz, mert apuka fog megszivatni pontosan úgy, ahogyamn te akartad őt megszivatni.

Meg kell értened, a gyerek nem a tiuéd, hanem a kettőtöké.

Ha te el akarod venni tőle, lehet ő foghja elvenni tőled.

Iniuria non excusat iniuriam

Dr.Attika # 2010.05.02. 15:33

Hozza haza nyugodtan. Justizmord leírta, hogy nem jogász. Ettől még lehetne jogilag alátámasztott érvelése, de nincs. A szólás szerint skandináv gombja "finngombja, fingja"sincs a jogi helyzetről. köszönje meg neki az aggódást, de sajnos nem alapos.

Girl # 2010.05.02. 15:34

Elnézést én ugy tudom hogy fel lehet lebezni,
mivel a bironő monta hogy minden féle képen felebezenek és a birónö ráadásul meletünk is áll ezt
is hozá tete mivel döntést hoztak nem 3-hetet adót
hanem 3-hónapot.Mivel 700.000-ezer forintal voltunk
el maradva eböl befizetün 400.000-ezret.
De viszont szeretnék kérni seditségset,ha fel bontoták
a határozatlan idejü szerzödésönket és szeretnénk
újra kérni vagy újra vissza állitani elég ha a lagbér
0-lás vagy a fötávna is és a díjbeszedönek is nullás
nak kell-e lenni-e.Mert a 3-honap alat ki tudjuk fizetni a fent marat 300.000-ezer forintot.

justizmord # 2010.05.02. 15:39

A Karcsika és az Ukrán nö is,már válás után elhelyezési per után vitte el a gyereket.A Karcsika ügynél az anyjához volt ugye itélve,az Ukránnál meg az apánál.Ök ellopták a gyereket.

Ebben tökéletesen igazad van, és igazad van, hogy az a két ügy eltér as tiédtől ilyen szempontból, de a NewYorki Gyermekelviteli Egyezmény az olyan eseteket is tiltja, amit te akarsz most meglépni. És issza is lesz vive a gyerek, ha megléped.

Hagyjam magam agyon veretni,mert van egy közös gyerekünk???

Nem, ne hagyjad, bár nem vert még agyon, és nem is fog megölni, és ez túlzás, még ha meg is vert. De, még a verést sem kell hagynod, ha nem akarod, de ez nem jogosít fel a gyermek elhozatalára. Nem az erkölcsről beszélek,hanem a jogszabályokról. Arról, hogy mit tilt és mit nem a jog. Amit tervezel, azt tiltja. A portugálián belüli lelépést talán nem tiltja, de ehhez portugál ügyvéd kellene, meg 1 hét múlva, ha majd megtalál a férjed portugáliában, akkor majd ő fog lelépni ugyanúghy a gyerekeddel, mint te tetted vele.

A megoldást nem tudom, csak azt, mit tilt a jog. Amit tervezel, azt tiltja.

Megoldás lehet, ha válsz, és megkapod a gyereket a portugál bíróságtól. Ha ehhez nincs elég pénzed, az szar ügy, akkor ez nem megoldás, és akkor nem tudok megoldást mondani. Megpróbálkozhatsz gyerekellopással, de ő is ellophatja ezután tőled, mármint portugálián belül. Megpróbálhatod Magyarországra hozni, de vissza fogják szállítani, és utána a bíróságon már vélgleg el fogod veszteni a pert, és nem nmálad lesz a gyerek.

Sorolom a lehetőségeket, egyik rosszabb, mint a másik. De akkor is ezek a lehetőségek. Élhetsz a gyereked nélkül. Ez is lehetőség. ÉLhetsz rendszeresen megverve, bár akkor a gyerekeddel. Élhetsz úgy, hogy mindenben követed a férjed elvárásait, és akkor talán nem ver megh, és a gyerekeddel is együtt leszel.

A házasság kockázatos, különösen kockázatos külföldivel, módfelett kockázatos külföldivel külföldön, és extrém módon kockázatos, ha az iskolai vélgzettség miatt csak alacsonmy jövedelm,ű állást kap csak a külföldön külföldivel házasságban élő.

justizmord # 2010.05.02. 15:42

Hozza haza nyugodtan. Justizmord leírta, hogy nem jogász.

Ez így van, én nem vagyok jogász, Dr. Attika pedig jogász.

Ettől még lehetne jogilag alátámasztott érvelése, de nincs. A szólás szerint skandináv gombja „finngombja, fingja“sincs a jogi helyzetről.

Pontosan leírtam a törvényhelyet, és azt is, mi fog történni. Mellékesen jegyzem meg, hogy pontosan azonos állásponton vagyok a nagykövetség álláspontjával, ettől persze még lehetne, hogy nekik sincs fingjuk se, de nem erről van szó.

köszönje meg neki az aggódást, de sajnos nem alapos.

Alapos, és nincs semmilyen ellenérve Dr. Attikának.

leamary # 2010.05.02. 15:45

Mivel is szivatom meg???
Avval,hogy haza költözöm a saját hazámba,ahol már nem tud bántani???? Az anyja is megmondta,én ne féljek attol,hogy elveszi töllem a gyereket,mert neki nem kell a gyerek,és én vagyok az anyja.Probáltam és probálok én vele papirt iratni,hogy engedjen haza minket.De mint irtam egyik nap még rá bolint már a másik nap nemet mondd.Akkor esetlegesen,hogy adjak én be egy válopert????
Elég negativ véleményeket irtál,de ha benne élnél,már nem biztos,hogy igy vélekednél.Hogy vagy te képes ilyeneket irni,hogy megszivatom,és ellopom a saját gyerekemet.
Gondolom,te nem voltál még ugy meg verve,azért mert megkérdezted a párodat,hol volt éjjeli 4-ig,hogy a fejedböl folyt a vér,és neked az a dolgod,hogy dolgozz és a számlákat fizesd és a gyereket neveled,és takarits,és csinálj meg mindent,és a párod nem képes megcsinálni semmit.Ha megver még vágjak jo pofát hozzá és köszönjem meg vagy mi???

justizmord # 2010.05.02. 15:50

mivel szivatod meg? Azzal, hogy a gyerek nem a tiéd, és ellopod. Nem a tiéd, hanem a kettőtöké.

Megértem hogy a megverése rossz, és ezt jogod van nem túrni, de nincs jogod ellopni a gyerekét.

Azért mert ő jogellenes dolgokat művel,. te még nem művelhetsz szintén jogellenes dolgokat.

Amit tervezel, azt tiltja a NewYorki Gyermekelviteli Egyezmény. Megint mondom, lehet, hogy célravezető megszegni azt, és ebben nem is szállnék vitába Dr. Attikával, aki azt mondja, hogy lépjed megfelé, tehát én nem tudom, melyik lépés a legkisebb rossz a sok rossz lehetőségből, én csak azt állítom,.hogy ha megkléped, ez súlyosan jogellenes lépés lesz, és vagy rajta vesztel, vagy nem.

seky # 2010.05.04. 20:30

Jó estét,

Lakásszövetkezet közgyűlését meghirdette az ügyv.elnök, napirendi pontok megjelölésével. Lehet-e új napirendi pontot felvenni a közgyűlésen, mi ennek a feltétele, mi szabályozza ezt a kérdést.

Sajnos napok óta nem sikerül erre egyértelmű választ kapnunk,
előre is köszi az infokat

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.05. 09:02

Magán a gyűlésen már nem lehet - sértené a távolmaradtak érdekeit.
Viszont ha megfelelő számú tag előzetesen kéri, akkor a meghívóban meghirdetett napirendek közé fel kell venni; sőt a kért napirenddel ülést kell össszehívni.

babyke # 2010.05.05. 09:07

,

babyke # 2010.05.05. 09:18

Segítségüket szeretném kérni:

5 éve elváltam.Elköltöztem az új páromhoz.A volt férjem maradt a közös(9/10 és nekem 1/10 ) tulajdonú lakásban.Ő semmit nem fizetett ezért a lakásszövetkezet fhm-et nyújtott be mindkettőnk ellen hogy egyetemlegesen kötelezzenek a fiztésre.Követeli a közösköltséget és a vizdíjat.Én ellent mondtam mert a vizdíj nem engem terhel.A felperes a határidőből kicsúszva igazolásikérelmet is előterjesztett arra hivatkozva hogy a felperes képv.-je szabadsága miatt csak késve tudta benyújtani az iratokat.A bíróság kitűzrte a tárgyalást.
Kérdésem a következő lenne:

1.Alapos indok az hogy az ügyvéd szabadságon volt?És ezért nem tudta benyújtani az iratokat időben?
(Ezekszerint ha 6 hónapot szabizik a Bahamákon akkor is el fogadják az igazolási kérelmét??)Az ügyvédnek a helyettesítést meg kell oldania nem?

2.Mivel nekem 1/10-részem van jogos az hogy a vízdijat úgyan úgy követelelik rajtam holott 5 éve nem lakom ott?

köszönöm segítő válaszaikat:

Babyke

imati # 2010.05.05. 09:39

Tisztelt Szakértő !

A válási jegyzőkönyvben a volt feleségemnek ítéltak a közös lakásunkból 1 szobát, kizárólagos használatra.
2010.03.18-án adásvételi szerződést kötöttünk, mely ellenértéke a mai napon lesz kiegyenlítve, ebben 60 nap áll a volt feleség rendelkezésére, az ingatlan elhagyására.

A kizárólagos használati jog meddig él, mert a felújítás miatt felmérni, stb be kellene jutnom abba a lakrészbe is.
Innentől kezdve, hogy kifizettem, tetszés szerint lezárhatom e az eddig közös tulajdoni részek 1-1 területét, pl garázs.
Hagyhat e ott lakót, pl a legnagyobbik fiát nem szeretné magával vinni az új lakásába.

Köszönettel:

Mati István

ObudaFan # 2010.05.05. 10:02

imati

Ezeket az adásvételi szerződésben kellene/kellett volna szabályozni. A szerződésben mi van ezekkel kapcsolatban?

babyke

1. Valószínűleg nem, de ez nem lesz akadálya annak, hogy újra beadja az fmh-t. 2. A ház felé ebben az arányban neked kell fizetned, más kérdés, hogy nyilván ezt te a volt férjedtől követelheted.

imati # 2010.05.05. 13:16

Tisztelt ObudaFan !

Az adás - vételi szerződésben erről egy szó sem esett, csupán a bíróság által nekem ítélt pénzösszegről, melyet a volt feleségemnek a vételárból kell kiegyenlítenie.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.06. 07:51

Ha benne van, hogy 60 napon belül ki kell ürítenie a lakást, az implicite azt jelenti, hogy ezzel a határnappal a használati joga megszűnik.

Természetesen nem hagyhat hátra lakót; de az is igaz, hogy ha a gyermeke ott marad, azt nem ő hagyta ott. Vele szemben külön pert kell indítanod, ha nem távozik önként.

Delfi # 2010.05.06. 08:41

Társasházunkban hagyományosan valamelyik lakó látta el a közös képviseletet, ellenszolgáltatás nélkül. A legutólsó tulajdonos közös képviselő a közgyűlésen megszavaztatta, hogy mintegy a munkája ellenszolgáltatásaként ne kelljen közös költséget (kb. 10000 Ft/hó)fizetnie. Az elszámolásnál rákérdeztem, melyik tételnél, hol jelenik ez meg? Azt a választ kaptam, a közgyűlés megszavazta. Lehet-e ilyen természtbeni juttatás, megengedett-e az, hogy ennek az elszámolásban ne legyen nyoma? Hol lehet törvényesen megvizsgáltatni ennek jogosságát? A tanácsokat előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.06. 08:46

Jogszerűtlen, APEH-nak egész biztosan lenne hozzá egy-két szava. Számomra már az önmagában aggályos, hogy a közgyűlés mentességet határozott meg a közös költség fizetése alól.

Delfi # 2010.05.06. 22:13

Kedves KBS! Én is ezt gondolom. Az APEH-en kívül nincs más jogszerű megoldás? Köszönettel: D.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.07. 08:26

30 napon belül bármelyik tulajdonostárs bíróság előtt támadhatta volna a határozatot. Újabban ügyész is felléphet a törvényességi felügyeleti hatáskörében - azt hiszem, ő határidő nélkül.

Ernoe # 2010.05.08. 09:56

Tisztelt Szakértők!

Jó pár éve külföldre költöztem egy Mo.-i (al)bérletből ahova küldte a bank a leveleimet. Emlékeim szerint (a papírokat nem találom) felmondtam a folyószámlát a kiköltözésem idején. Pár napja véletlenül összefutottam a tulajdonos bácsival, aki szólt hogy egy csomó banki levelem van nála. Korábban is szólt volna már, de nem tudta hova költöztem. Kiderült, hogy a bank mégsem szüntette meg a számlámat és a havi számlavezetési díj és a mínuszos számlára rakódó kamat mostanra már több Tízezer forintra rúg.

Köteles vagyok e fizetni a banknak? Hiszen tudomásom szerint megszüntettem a számlát. És a bácsi szerint nem jött semmilyen felszólítás amit alá kellett volna írni és akkor kiderült volna a banknak, hogy nem lakom már ott.

A bácsinak nem lett volna-e joga/kötelessége bemenni a bankba és szólni hogy elköltöztem és ne küldjenek oda levelet? Állítása szerint azért nem ment mert egy ismerőse azt mondta, hogy mivel nem ő a számlatulajdonos úgysem állnának vele szóba.

Válaszaikat előre is köszönöm.

Pilóta # 2010.05.08. 10:36

A problémám a következö lenne.
2009.10.23.-án volt a gyermekelhelyezési perem. Közös megegyezéses a volt páromnál maradt a kislányunk. Eleinte akadozva, én engedtem, de 7 hónap után legalább lehettem a kislányommal. De január 3.-a óta nem lehetünk együtt, de még nem enged találkozni, beszélni vele. Teljesen elzárja elölem. Hiába rendör, gyám családvédelem. Meddig teheti ezt büntetlenül? Azért mert anya mindent enged neki a törvény? A gyámhatóság azt mondta, ha esetleg elvinném a lányom, és nem adom vissza, akkor azonnal megvonnák a láthatásom. De neki csak folyamat figyelmeztetést küld. Ha nem tartja be a birósági megaegyezést, akkor ez meg ez lesz. Kb a 15.-ik ilyenél tartunk. Ez milyen eljárás? A családvédelmisek már elinditották a védelembe helyezést. Mitöl lesz igy nekem jobb? Most készülünk a 2. perre, ahol szeretném megkapni a kislányom. Minden tanú, hivatalnok tudja, hogy a lányomat egyedül neveltem, mig az anyja kicsapongo életet élt. És él most is. Megkaphatom a lányom? Vagy diszkriminativ modon az anyjánál marad? Mert a jod sehol nem ir arról, hogy anya vagy apa. CSAK, HOGY SZÜLÖ!!!!!!!!!!!!!! Segitséget kérnék. Tanácsot, mire számithatok.

Köszönettel, egy gyerekéért harcoló, és imádó édesapa

ObudaFan # 2010.05.09. 12:58

Szerintem nagy hiba volt megkötni ezt az egyezséget, és elképzelhető, hogy még korai a megváltoztatás iránti per is. Mindenesetre a gyámhatóság hamarosan kénytelen lesz bírságolni, az után pedig jöhet a büntetőeljárás, ha így folytatja tovább.

Jola # 2010.05.10. 05:49

Próbáltam utána járni, utána nézni, hogy az esetemben mi is a teendő, de végül itt kötöttem ki. Az a helyzet, hogy a barátommal rendeltünk egy kollegájától kínai telefont.
Meg is kaptuk az elsővel még nem volt probléma, viszont most újra rendeltünk a páromnak is, előre fizettünk. Ez volt a baj, ugyanis a fazon (március közepén rendeltük, és egy hete kb.) nem érhető el. Két hete még hitegetett minket, hogy ez meg az van és hogy csak késik. És nincs telefon, őt meg nem tudjuk elérni úgyhogy se pénz!
ugyan írtunk papírt róla, hogy átveszi a pénzt, de azon az édesanyja címét adta meg aki még nem is ebben a városban él, ahol mi, a telefonja meg ki van kapcsolva!!
Mit tehetnénk ilyenkor?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.10. 06:16

Az attól függ, mit szeretnétek elérni. Mindenesetre ilyenkor már a szép szó nemigen szokott segíteni. Sőt, a csúnya se.

Jola # 2010.05.10. 06:24

Szeretnénk megkapni a telefont, de ezügyben úgyérzem nem tududnk tenni, tehát a pénzünket szeretnénk visszakapni. és ez érdekelne, hogy ezért mit kellene tennünk. Válaszát előre is köszönöm!