Jogi tanács kérése

Kovács_Béla_Sándor # 2020.02.11. 11:07

Aliz55, megharagszol, ha azt mondom, hogy nem hiszem én ezt?

Sanyi1959 # 2020.02.11. 09:02

Sziasztok!
Vitám van az egyik telefonos társasággal és levélben felszólítottam őket, hogy a köztünk lévő x napon és y telefonszámon történt beszélgetés hangfelvételét juttassák el hozzám.
Tudom hogy van egy általános 30 napos válaszadási határidő, de ez (szerintem) nem válaszadás, mivel nem kell sem értelmezniük, sem indokolniuk, csupán a hanganyagot elküldeniük. Részemre teljesen mindegy, bármilyen formátumban.

Kérdésem tudtok e ilyen esetre törvényi határidőt, vagy legalább egy tippet kérnék, hogy hol tudnék utánanézni a válaszokat előre is köszönöm, azért nagyon fontos, mert emiatt más, engem érintő határidőkből csúszhatok ki, amit nyilvánvalóan nem szeretnék.
Köszönöm.

AliZ55 # 2020.02.11. 08:08

Kedves Kovács Béla Sándor Úr!
Mint emlitettem korábban a többszöri jogi tanácsadáson könnyebb volt a helyzet,mert ott be tudtam mutatni a birói végzést,természetesen ugy hogy ne legyen konkrétan névhez és helyhez köthető, mert félő volt az összejátszás ellenem ,de ezek nélkül is tökéletesen érthető volt minden.
A tulajdon amiről szó van születésemtől kizárólagosan egyedül az én tulajdonomban van a mai napig is. /hivatalos földhivatali bejegyzés/
Telekhatár vita ?! Részünkről: földmérés , hivatalos igazságügyi szakértő földmérő.A másik fél részéről csak földmérés,semmi más . Mindhárom felmérés megegyező eredménnyt mutatott ki.
Mivel ezeket elmondtam szükséges megemliteni,hogy elbirtoklásról szó sem lehet, mert a birósg előtt hivatalosan ,jegyzői engedéllyel keritést létesitettünk a térlépi vonalra./ Megszakitottuk az elbirtoklási időt./
Egyébként a fő gond az ,hogy ellenem a mai napig ugymond hozzám sem szóltak.Ellenben a szülőket egy időben 5 /öt/
évig zaklatták ez ügyben hivatalos jogi szervek.Sőt édesapámat meg is büntettek 10000 Ft-ra.

wers # 2020.02.11. 07:08

Kár a bélyegért

Akkor főleg miért? (ezt az ő jogi képviselője nem mondta?)

Kovács_Béla_Sándor # 2020.02.11. 06:45

A jogi képviselővel eljáró fél nyilatkozata hatálytalan. Kár a bélyegért.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.02.11. 06:44

Aliz55; mire alapozod, hogy az a valami, amit "elvettek" a te tulajdonod volt? Hogyan és mikor szerezted a tulajdonjogot? Egyáltalán mi ez a dolog?

wers # 2020.02.11. 06:11

egy első fokú ítélet ellen én, mint alperes is, meg a jogi képviselőm is bead egy-egy fellebbezést

FluimucilÁbel! DE MIÉRT akartok ti ilyent tenni?

FluimucilÁbel # 2020.02.10. 23:15

Szakértők!

Engedjék meg, hogy egy furcsát kérdezzek, és kérjem tanácsukat!

Mi történik, ha egy első fokú ítélet ellen én, mint alperes is, meg a jogi képviselőm is bead egy-egy fellebbezést!

Tehát az egyiket én írom alá, és fel is okmánybélyegzem, a másikat az ügyvédem, ő elektronikusan, és valahogy, csak ő tudja hogy hogy, ő is befizeti a fellebbezési pénzt!

Most a bíróság mindkettőt elutassítja-e' Vagy egyiket a másik kiegészítésének tekinti-e!

Nagy nagy köszönet a válaszokért!

lpeter # 2020.02.10. 21:02

Kedves szakértők!

Egy hónapja totálkárosra törtem az autómat. CASCO szerződésemnek megfelelően a roncsot a biztosító egy szerződött partnere a telephelyére szállította és nagyjából egy hónap alatt elvégezte a hivatalos kárfelmérést, valamint a roncsot megbízott közvetítőként nevemben árverésen értékesítette.

Egy hónappal az eset után kaptam tőlük egy számlát, 20 napi tárolási díjjal, melyet a biztosító nekik nem térített meg és melynek ellenértékét most tőlem követelik. (A biztosító valóban nem fizet tárolást totálkár esetén, ez a CASCO szerződési feltételekben egyértelműen szerepel).

Az ügyintézés előtt, közben vagy utólag sem szóban, sem írásban nem tájékoztattak arról, hogy a telephelyükön elvégzett kárszemle idejére roncs tárolási díjat szeretnének felszámolni.
Jogos ennek tükrében a követelésük?

(Nagyjából 50 ezer forintról van szó.)

Köszönöm a segítséget!

alfateam # 2020.02.10. 20:48

Az ítéletből legalább az "ÍTÉLETET" és az "INDOKOLÁS" közötti részt másold be ide.

Minek, ebbe minden benne van:

Én mint tulajdonos ,alperesek fia,aki nem szerepel az itéletben.Szüleimtől vették el a tulajdonomat

Grave7 # 2020.02.10. 20:24

@AliZ55: Na a nevek pont senkit nem érdekelnek.

Az ítéletből legalább az "ÍTÉLETET" és az "INDOKOLÁS" közötti részt másold be ide.

AliZ55 # 2020.02.10. 19:16

Kedves Kovács Béla Sándor Úr !
Az itéletben : felperes :Sz.Ferenc , ...-ki lakos,alperes
F.János és Jánosné ,....-ki lakosok / szüleim /.
Én mint tulajdonos ,alperesek fia,aki nem szerepel az itéletben.Szüleimtől vették el a tulajdonomat.
Üdv.:...

AliZ55 # 2020.02.10. 18:59

Kedves gerbera 317 !
Gondolom az utóbbi hozzászólás nekem szól.
Még mindig túlerőben vannak azok akik ilyen fondorlatos módon elvették ?? a tulajdonomat.Egyenlőre nem szeretném felfedni magam , mig meg nem találom a biztos alapot .
Tehát egyenlőre még mindig csak azt tudom elmondani ,hogy amit elvettek, 100 %-osan, hivatalos papirokkal ,bizonyithatóan az én saját tulajdonom.

Ami tény : a birói itéletben az én nevem semmilyen minőségben nem szerepel.

A tulajdon mindig kizárólagosan a tulajdonosé !

????.

Döglégy # 2020.02.10. 18:46

Kedves Kovács_Béla_Sándor

Köszi

Kovács_Béla_Sándor # 2020.02.10. 18:34

Még most sem az ítéletet idézed... Pedig azzal esetleg tudnánk is valamit kezdeni.

AliZ55 # 2020.02.10. 18:28

Kedves drbjozsef!
Nem panaszkodni szeretnék ,hanem megoldást keresek ,illetve szeretném tisztán látni a jogi helyzetemet.
Ezzel a kérdéssel már több hivatalos helyen próbálkoztam ,de mikor bemutattam ezt a birói " itéletet "

• bizonyitandó a biró " tévedését " - a várva várt válasz helyett rögtön hallgatás és elzárkózás lett és a meghallgatás véget ért.

Mi közöm van egy olyan itélethez amiben semmilyen minőségben nem szerepelek. Ez az igazi K É R D É S E M .

Egyébként kb.öt, jogász végzettségú Hölgy ,Úr az itéletet látva csak az itéletben megnevezett személlyel foglalkozott ,velem mint érintett tulajdonossal nem .
Nincs tanács ,csak hallgatás.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.02.10. 18:07

Környezetkárosítás. Ehhez jöhet mág hozzá a parkolási díj meg nem fizetése. Esetlega tilos helyen várakozás bírsága.

Döglégy # 2020.02.10. 17:35

újabb kérdésem lenne

ha autóval ráhajtok egy önkormányzati füves területre, pláne egy olyan területre, ami pont ugyanúgy füves terület csak parknak kikiáltják, akkor akár a közterületes, akár a rendőr megbirságol

a kérdés, hogy mi ennek a jogalapja?

Nyilván nem bűncselekmény ráhajtani, de hogy ez akkor most szabálysártési tényállás, ha igen akkor milyen paragrafus, avagy helyi rendelet. És ha helyi rendelet, akkor a helyi rendelet alkothat-e új szabálysértési tényállást, avagy csak helyi rendelet birsággal, de attól az még nem szabálysértés?

köszi a válaszokat

Döglégy # 2020.02.10. 17:33

Szia gerbera317

Köszi a választ!!!!

gerbera317 # 2020.02.10. 14:31

Duma. Az ítélet egzaktul fogalmaz, hogy kit mire kötelez, és miért. Csak annyi volna a dolgod, hogy bemásolod ide.

drbjozsef # 2020.02.10. 13:10

AliZ55,

Neked kell eldönteni, hogy választ szeretnél, vagy csak panaszkodsz. Ha utóbbi, akkor a válasz az, hogy tulajdonképpen igen ritka és egyedi esetben akár létezhet is ilyen.

AliZ55 # 2020.02.10. 13:01

Kedves Gerbera317
Mint irtam igen ritka és egyedi esetről van szó.
Elhiszem ,hogy " homályosnak " tünik ,de sajnos máasként nem tudom leirni.
Ezt szó szerint kell érteni, ugy ahogyan le van irva.

AliZ55 # 2020.02.10. 12:46

Kedves Hölgyem/ Uram!
Kérdésem igen ritka és egyben jogilag is egyedinek mondható.
Ezért elsősorban jogászok és jogokban jártas Hölgyek,Urak válaszát várnám.
Mit tehetek egy olyan birói határozat ellen amiben név szerint -én mint tulajdonos- nem szerepelek semmilyen minőségben , mégis elvette a hivatalos okirattal rendelkező tulajdonomat. Létezhet ilyen ?!
Más személyt pereltek /nem a tulajdonost/ azért hogy a biró odaitélje tulajdonomat annak , aki " szemet vetett rá " .
Hogyan értelmezhetem ?
Végül is ellenem sem eljárás nem indult,sem itélet nem született.
Mivel tulajdont csak tulajdonostól lehet törvényesen elvenni
- én ezt ugy értelmezem, hogy számomra ez a határozat semmilyen kötelezettséggel nem jár.
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel: ...

gerbera317 # 2020.02.10. 08:29

A végrehajtási kifogás nem alkalmasaz ügyérték vitatására, ezért logikus, hogy az illetéke sem igazodik az ügyértékhez. Ha minden igaz, a fellebbezés illetéke 7 ezer Ft.
Valószínűleg tévúton haladsz, amit még az elsőfokú elutasításból sem veszel észre.

Döglégy # 2020.02.10. 07:22

Sziasztok

Mennyi a bankhitel végrehajtásának végrehajtási kifogásának bírósági elsőfokú végzésének a fellebbezési illetéke? 30 ezer? Illetéktörvény 47. § (4)?

Köszönöm