Tudomásom szerint a párom írta alá, viszont ott nem volt külön szó a hitelkártyáról. A kártya később postán érkezett, a volt feleség vette át.
Jogi tanács kérése
Ha a férjed nevén van a hitelkártya a felesége nem fizethetett volna vele, utána kellene nézni mi történt, hiszen ebben az esetben pl. aláirást is hamisitott valaki minden fizetéskor. Ebben az esetben követelhetitek a pénzt azon aki a kártyát használta.
Ha ellenben a férjé a szerződés de közös néven volt a kártya, akkor nem kell csodálkozni, hogy fizetni kell.
Legfontosabb, hogy tudd mi történt, pl.:
- de a párom sem szerződést sem a kartyát nem látta
- a párom írta alá
Most akkor hogy is volt ez?
Magát az áruhitel szerződést Ő írta alá, de abban nem volt külön kitétel a hitelkártyára vonatkozóan. Konkrétan a kártyáról nem láttunk szerződést. És nem volt adóstárs az áruhitelkor, szóval a szerződésen csak az ő neve szerepel, és igen, a kárytát utólag megkaptuk, azon hamisítva van az aláírás. A konkrét kérdésem az lenne, hogy a bankot lehet e ilyenkor felelősségre vonni, vagy veszett ügy.
Tisztelt fórumozók!
Az alábbi problémára kérném a segítségeteket.
Lakás biztosításomat felszeretném mondani de már egy évre előre ki van fizetve.
milyen indokot kell írnom, hogy az előre fizetett díjat visszautalják.
Köszönettel
Tisztelt fórumozók!
Az alábbi problémára kérném a segítségeteket.
Lakás biztosításomat felszeretném mondani de már egy évre előre ki van fizetve.
milyen indokot kell írnom, hogy az előre fizetett díjat visszautalják.
Köszönettel
Tisztelt Szakértő!
Nem tudom jó "könyvtárban" járok e. A kérdésem: 4 évig dolgoztam egy multi cégnél, majd egy új főnök nem tetszése miatt kitessékelt (finoman fogalmazok). Ez egy kereskedelmi cég, ahová - igaz már ritkábban - de bejárok. A régi kollegák szívesen szóba állnak velem, érdeklődnek, stb. Azonban az utóbbi időben többször visszahallottam hogy megtiltották hogy szóba álljanak velem (az előbb említett főnök). Mai eset: egy ajándék kosarat szerettem volna venni, de az a polcok tetejére voltak kirakva. Mivel alacsony vagyok, megkértem a kasszasoron lévő hölgyet (dolgozót), hogy segítsen már nekem. Kb. 5 percet beszéltünk, ebben benne van a segítsége, a tanácsa a termékkel kapcsolatban. Majd elváltunk és még vettem egy két dolgot. A kasszánál már jelezték nekem, hogy az előbb említett hölgyet igen lecseszték hogy egyáltalán szóba állt velem, mint VÁSÁRLÓ-val. Érdekes nem? És mondom ez már nem az első eset. Szerintetek mit tegyek?
„Lakás biztosításomat felszeretném mondani de már egy évre előre ki van fizetve.
milyen indokot kell írnom, hogy az előre fizetett díjat visszautalják.”
Az érdekmúlás az egyedüli megfelelő ok, de természetesen valósnak kell lennie. Egyébként csak évfordulóra, legalább harminc nappal előtte lehet felmondani.
Kedves ügyvédek, ügyvédjelöltek és többiek!
Felek vállalkozási szerződést kötöttek, úgy hogy a vállalkozónak nem volt vállalkozói engedélye. A vállalkozó teljesített munkát a megrendelő részére, de fizetés nem történt. A szerződést időközben a felek megszüntették, de a megrendelő nem fizette ki a munkát. Hogyan tudja perelni a vállalkozó a megrendelőt? továbbra sincs vállalkozóija, illetve már nem akarja kiváltani, mert nincs mire. (illetve közben kiderült, hogy amire ki akarta váltani, arra nem is tudta volna, mert hatósági engedély köteles tevékenység) ha a bíróság megítéli is a vállalkozói díjat (egyáltalán azt ítélne?), nem tudja kiszámlázni. Ennek ellenére perelhet?
előre is köszönöm a segítséget.
igen, perelhet és ha tényleg teljesítette, amit a szerződés szerint kellett, a bíróság meg is fogja ítélni. Aztán hogy a 'vállalkozó' ezt hogy fogja tudni lekönyvelni és leadózni, az már kérdés.
Egy a bíróság által megítélt összeget nem kell számlázni, azt az ítélet szerint kell megfizetni. Ha nem vállalkozó, akkorb jövedelemként kell leadózni. A kontárság maga nem teszi érvénytelenné a szerződést. Ha teljesítés történt, akkor jár az ellenérték.
És a szerződésben rögzített áfás vagy áfa nélküli összeget kérheti?
Köszönöm szépen!!!!!
A teljes ellenértéket, áfával.
köszönöm.
ÁFA nélkül, mert nem ÁFA-alany.
KBS: ne már. Ha én veszek valamit, nem kell áfát fizetnem, mert nem vagyok áfa-alany?
Akkor nem kell ÁFÁ-t fizetned, ha az eladó vagy szolgáltató nem ÁFA-alany. És itt nem az.
Oké, köszi.
én is: ok, köszönöm!
Tisztelt fórumozók!
Azt szeretném megtudni hogy bolti dolgozók kötelesek e leltár hiányt fizetni.
Előre is köszönöm.
Akik kötöttek leltárfelelősségi megállapodás, azok igen. Az abban foglalt feltételek szerint.
Tisztelt Fórumozók!
Tanácsot szeretnék kérni.
Pár évvel ezelőtt volt egy párkapcsolatom, illetve egy barátom. Nem laktunk együtt, csak néha találkozgattunk.Mielőtt "összejöttünk", a felesége meghalt és Ő tovább nevelte az elhunyt felesége korábbi házasságából származó gyerekét, aki akkor már kamasz volt.Barátom szerette volna kicsit szorosabbra fűzni kapcsolatunkat,és (mivel elég jómódú családból származik) kaptam is tőle ajándékokat és néha készpénzt is, ami ugyan kínos volt, de elfogadtam, mert sajnos én a gyermekemmel nem voltam túl jó anyagi helyzetben, viszont kapcsolatunkat nem akartam szorosabbra fűzni, mert nekem idegen volt az az életforma, ahogy Ők a "fiával" élnek, és az is furcsa volt nekem, hogy addig amíg a gyerek édesanyja élt, addig a keresztnevén szólította a nevelőapját, utána pedig apa lett, és mindig valahogy furcsán viselkedett.én azzal magyaráztam, hogy érthető a viselkedése, az édesanyja halála miatt...de ez sosem változott és egyre jobban rátelepedett a nevelőapjára...
Történt az, hogy egyszer kértem kölcsön egy összeget a barátomtól( akkor valóban én kértem) (éppen lakást cseréltem és a cserepartnerem előleget kért a számláira), amit 3/4 részben nemsoká vissza is adtam, ami fennmaradt,igértem, ha helyre rázódom, azt is törlesztem, de soha nem sürgetett, hiszen "együtt voltunk". Ennek ellenére tényleg bennem volt mindig, hogy visza tudjam adni a fennmaradó kölcsönt, mert e miatt az érzéseim szerint furcsa családi jellemek között nem akartam függeni tőle, de sajnos időközben beteg lettem, azután a gyermekem komoly beteg, gondnokság alá kellett helyezni, sorozatos bajok jöttek, a lakásunkra is végrehajtás indult, miközben én ápolási díjra kellett menjek, intéződik a rokkantnyugdíjam közben, és mindeközben a kapcsolatunk megszakadt, amit nem bánok, csak az bántott, hogy még mindig nem tudtam megadni a pénzét teljesen.Néha mostmár megkérdezi, mi lesz a pénzzel, de ha elmondom neki, milyen lépéseket tettem annak érdekében, hogy meg tudjam adni( mivel a lakásunkat el kell adjuk, csak mivel van egy haszonélvezőnk, nem megy gyorsan, de megoldódik) szóval tudomásul veszi, tudja, hogy amint a helyzet úgy alakul, megkapja a pénzét, esküszöm nagy kő esne le rólam. A gondom az, hogy egy ideje zaklat a nevelt fia,( már nagykorú) és azt akarja, hogy vele írjak egy tarozás elismerést, mert az a pénz az övé volt,( ami nem igaz, ráadásul amit most kitalált, hogy az az édesanyja utáni biztosítási pénze volt. Ha úgy lett volna, a nevelőapja sosem nyúlt volna hozzá.Amúgy egy becsületes ember. Úgy nevelte a fiút, hogy amikor az anyuka megtudta , hogy beteg, megkérte, vegye feleségül, hogy a gyerek ne kerüljön a vér szerinti apjához..) amit a nevelőapja ide adott nekem, és ha őt megkérdezte volna, akkor nem is egyezett volna bele, hogy kölcsön adja, és külömböző "tanácsokat" ad, hogy honnan vegyek pénz arra, hogy neki visszaadjam. Én mondtam neki, hogy azt intézze el a nevelőapjával, hogy ha az az Ő pénze volt, nekem semmi dolgom vele.....és én nem bújok el,mindig tájékoztatom a dolgaim állásáról, de nem tudok jelen helyzetemben többet tenni....A nevelőapja nem is tudott róla, hogy engem zaklat a "fia", viszont Ő beigérte, hogy fog is, ha nem írok vele papírt.
Papírt írni a fiúval azért nem szeretnék, mert benne nem bízom, mivel helyzetemben nem tudom odaadni a pénzt, félek eljárást indítana ellenem, ami csak azért nem jó, mert jövedelmem nincs az ápolási díjon kívül, ingatlanom van ugyan, de így is nehézkesen megy az eladás és külömböző ügyek intézése a haszonélvezet miatt, viszont ha netalán az is bejegyzésre kerülne(a többihez képest kis összeg ugyan) az is nehezítené a dolgaim rendezését, és tulajdonképpen még később kapná esetleg Ő mis meg.
Mit tegyek?
Elnézést, hogy hosszú voltam!
Hát tényleg ne írd alá.
Köszönöm a választ!
Köszönöm a választ! Így érzem én is, nem azért, mert nem akarom vissza adni, ezt most is hangsúlyozom, csak nem akarok nagyobb kavarodást , igyekszem rendezni más ügyeimet is.
Mit tehetek, ha a fiú zaklat, esetleg fenyeget. Ő azt mondja a nevelőapja tud róla, hogy számonkért, a nevelőapja viszont azt mondja, mostmár így tudja, hogy én megelégeltem és szóltam neki, illetve megkérdeztem, hogy tud-e a "fia" intézkedéséről? azt mondta, majd Ő beszél vele, erre megkérdezte a fiút, az így már elmondta neki, hogy megkeresett engem, eddig a háta mögött tette. A nevelőapja még mindig "normálisan" áll a dologhoz. Szóval mit tegyek, tehetek, ha zaklat?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02