agica20
Így van! A férjem már mwgkapta a határozatot, ő is 1953-as, 2 év korkedvezménye van, 42 év szolgálati idővel, neki a csökkentés 3,6 %. Várjuk a férjed a nyugdíjas táborban.
Üdvözlettel Veci
agica20
Így van! A férjem már mwgkapta a határozatot, ő is 1953-as, 2 év korkedvezménye van, 42 év szolgálati idővel, neki a csökkentés 3,6 %. Várjuk a férjed a nyugdíjas táborban.
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci, kedves fórumozók!
Az özvegyi nyugdíj feléledésével kapcsolatosan szeretnék tájékoztatást kérni. 1952-ben születtem, 40 éve dolgozom. Férjem 1998 júniusában halt meg. Van-e lehetőség az özvegyi nyugdíj feléledésére az én esetemben? Köszönettel: Kati
Kedves brrrrr, Szafika és akit még érint!
Nem vagytok egyedi esetek, sajnos!
Nekem január 20-án vették át a nyugdíjkérelmemet, február 18-tól kértem az előrehozott nyugdíjazásomat. Azóta annyit tudtam elérni, hogy kaptam egy igazolást, így legalább nyugdíjas bérlettel utazom április óta!
Határozatot és pénzt még nem küldtek, a tartalékaim és a türelmem pedig fogynak! :((( Nagyon bízom benne, hogy rövidesen megérkezik az elmaradt nyugdíjam és a határozatom is, mert ez már nem 30 napos ügyintézés!!!
Tisztelt Veci nagyon szépen köszönöm hogy gyorsan válaszoltált remélem hamar elrepül ez a néhány hónap.Nagyon várom már hogy közzétek azaz a nyugdijas táborba tartozzak.Szép májust és boldog anyák napját kívánok tisztelettel Orchidea
acgirlnek: remélem szerencséd lesz és kapsz legalább előleget, mert ha tudott is valaki egy kis tartalékot félretenni , ezekből a fizetésekből nemigen lesznek milliók , mint tisztelt honatyáinknak . Febr 23-án küldtem be a papírjaimat , március 20-a felé jött a 3 havi előleg , én jan 5-én dolgoztam utoljára. Végül is szerencsém volt, kívánom másoknak is.
brrrrr!
Képzeld, a férjem esetében túl tudták szárnyalni: 2009. februárjában adta be a papírjait a szolgálati idő elismeréséhez, még mindig nincs végső határozat! A korkedvezmény megállapítása okozza a gondot!
Nem mondom, a céget, ahol annak idején dolgozott már rég elkótyavetyélték, na de a papíroknak meg kell lenni. Már azt is sikerült kideríteni, hol vannak, csak még nem jutottunk hozzá (már, ha egyáltalán megvannak!)
Természetesen munkakönyv, tb. kiskönyv, stb van, bemutattuk, hát mulatságos!
Tisztelt Fórum!
Ismerősöm ősszel nyugdíjba megy, meg fogja kapni a 40 éves közalkalmazotti jubileumi jutalmat. Próbálgatja a nyugdíjkalkulátort, de nem tudja, hogy a jub. jutalom beszámít-e a nyugdíjalapba.
Üdv az ő nevében is: Korall
Üdv: Korall (53-as nö)
szafika:
Köszönöm a biztató kedves "szavakat". Már én is csak reménykedni tudok.
Kedves Hozzáértő Válaszadók!
Szeretném a segítségeteket kérni, néhány tájékoztató jellegű adatban, ugyanis én elveszek a jogszabályokban :-((
Édesapám 1953 márciusában született. 1971 óta dolgozik, úgy tudom. Mikor mehet nyugdíjba legkorábban, és milyen feltételekkel? Köszönöm válaszotokat. Eszter
s.e.122
A ma még hatályos tv. szerint az öregségi nyugdíjkorhatára 63 év, ettől 3 évvel korábban (60. évesen) elmehet(-ne) előrehozott nyugdíjba, ha 42 év a szolgálati ideje, ha kevesebb van, akkor csak 61 évesen.
MÁS lehetőség, ha a munkáltató megállapodást kötne vele ez év dec. 31-ig a korengedményes nyugdíjra, ami azzal járna, hogy a munkáltató az előrehozott nyugdíjkorhatárig egy összegben befizeti a nyugdíj+nyugdíjemelés+postaköltség összegét (42 év szolg. idő esetén 60. szülinapig, kevesebb esetén max. 61 éves koráig, édesapádnak nincs még 42 éve). Erre a munkáltató nem kötelezhető, ennyi rengeteg pénz egy összegű kifizetése miatt.
Majd figyeljétek év vége felé a nyugdíjrendszerrel történő változásokat.
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci!
Köszönjük gyors válaszodat.
Hallottam valami csökkentett összegű nyugdíjról is, ez nem vonatkozik rá? (30 naponként 0,3% -ra gondolok)
A katonaévek munkaviszonyba beleszámítanak, igaz?
szia. Eszter
s.e.122
A ma hatályos tv. szerint (ha marad az előrehezott nyugdíj lehetősége is) max. 8,4 %-al csökkentett nyugdíj lesz. Ugyanez van a korengedményes nyugdíj esetében is.
Ha betölti a 63 évet, akkor nem csökkentett. Olvasd el a tv. 18/B.§-t: http://net.jogtar.hu/…/getdoc2.cgi?…(4)
A sorkatonai szolgálat időtartama a szolgálati időben benne van. Kérjetek a Nyugdíjbiztosítótól szolgálati idő megállapítást (ha már kért, akkor abban már figyelembe vették a sorkatonai szolgálatot), küldjétek be a katonakönyvet is. A K01-es nyomtatványt kell kitölteni, Itt találod:
https://e-ugyintezes.onyf.hu/…kulframe.asp
Üdvözlettel Veci
Férjem 54. 01.11-én született. Jelenleg 43 éves munkaviszonnyal rendelkezik. Jelenlegi törvények alapján 2013-ban tudna nyugdíjba menni. Kérdésem, amennyiben a munkáltató vállalja, hogy még ebben az évben befizeti az előre hozott korengedményes nyugdíjazáshoz szükséges összeget, el tudna-e menni nyugdíjba.
pistam
Nincs lehetőség rá a ma még hatályos tv. szerint, mert az idén az 1953-ig születettek jogosultak a korengedményes nyugdíj megállapodáshoz. Alapfeltétel, hogy az irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt 5 éven belül legyen a munkavállaló.
A férjednek ez 63,5-5=58,5 évesen lehetne, de úgy hírlik, hogy a korengedményes nyugdíj lehetősége kb. megszűnne 2012-től. Nem tudni, hogy mit fog az új nyugdíjrendszeri változás takarni.
Üdvözlettel Veci
Tisztelt Jogi Fórum!
Szeretném meg kérdezni,van 33 éves munkaviszonyom,de nem
kaptam gyest 1976-77-ben szültem két gyermeket.Akkor még alanyi jogon nem járt,kellet egy éves munkaviszonynak lenni,ami nekem nem volt,igénybe vehetem-e a 6 évet a 40 éves munkaviszonyhoz.
Tisztelt Jogi Fórum!
A férjem 1953.06.07-én született mezőgazdasági kovács és van 42-éves munkaviszonya,kap-e kedvezményt a szakmára,és mikor mehet nyugdijba
Kedves Fórumozók.
Papíron 04.07-től előrehozott nyugdíjas vagyok, viszont az ügyintézés végtelen lassú.
Még 03.26-án beadtam a papírjaimat, melyet 03.28-án iktattak, erről értesítést is kaptam.Elvileg innen indul a 22 nap.
04.28-án felhívtam az ügíintézőmet, aki azt mondta, hogy a határozat kész, már a revizornál van.Mit csinál a revizor, ujra számolja? Már annyira türelmetlen vagyok, csak a fizetnivaló csekkjeim gyülnek, és várok. Mivel januárban volt szolgálati elismerési kérelmem, kizárólag a munkanélküli ellátást kellett hozzáadni.
Mi a tapasztalat, mire számíthatok, mikor lesz határozatom, és folyósítás?
52mama
52mama: január 24-én adtam be a papírjaimat, a múlt héten csütörtökön kaptam meg a határozatot, de végzést és nyd előleget március 18-án küldtek, elég nehezen megy , de olvastam olyanról , akinek mindez 3 hét alatt lezajlott, hát neki szerencséje volt ,én 2 hetente rákérdeztem az ügyintézőnél, de a legutolsó telefon után / amikor már revizornál volt , / kb 10 nappal a végzés is ideért. Vagyis nekem majdnem 2 hónap múlva küldtek előleget, ahogy beadtam a papírokat, de a teljes ügyintézés több volt, mint 3 hónap.
Veci,Hamiki
A közalkalmazotti jubileumi jutalom beszámít-e a nyugdíjalapba?
Üdv: Korall
Üdv: Korall (53-as nö)
Tisztelt Fórumozók!
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz,hogy az egyik hölgy ismerősömnek megküldték a nyugdíj számítást.39év 130 napot számoltak ki.6 hónapja munkanélküli segélyben részesül.És ezt a 6 hónapot nem számították bele az idejébe,azt írták a munkanélküli nem számít bele!Ez tényleg így van?A fentmaradó napokat nem lehet megváltani,hogy meg legyen a 40 éve?Köszönöm a segítséget!
A munkanélküli az nem munkaviszonyban töltött idő, valamint szolgálati időt visszamenőleg nem lehet szerezni. Próbáljon elhelyezkedni, bár tudom, hogy ez nem könnyű...
Annál is inkább munkát kellene találni - és még dolgozni egy ideig, mert ha a 40 éves kedvezmény nem jött össze, akkor majd csak a rá vonatkozó nyugdíjkorhatár elérésekor mehet nyugdíjba.
Hosszú, szomorú történet miatt munkaképtelenné váltam, de nem akarom a rokkantosítás útvesztőjét végig járni.
Kérdésem: Lehet -e és milyen feltételekkel, és hány év szolgálati időt vásárolni, hogy korengedményes nyugdíjba vonulhassak?
Csak az a bosszantó az egészben,hogy amikor tavaly októberben amikor regisztrélt munkanilkülivé vált a munkahely megszünése után,azt mondta az ügyintéző neki,hogy "nemkel dolgozni mennie mert eleget dolgozot már,és mire lejár a munkanélküli meg lesz a 40 éve mivel a munkanélküli is beleszámít!"
Ird be a Gugliba a "szolgálati idő vásárlása" kifejezést, és a megjelenő x számú találat közül a harmadiknál kapsz részletes tájékoztatást - a Nyufigtól.
Köszönöm a segítséget!
Ezek szerint az ismerősöm a hiányzó szolgálati idejét megvásárolhatja?Hogy meg legyen a 40 éve?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |