Előrehozott öregségi nyugdíj

sitimaci # 2011.09.09. 11:48
Kedves évike56 !!! Na ez az,amit tuti, hogy nagyon előre,nem fognak bejelenteni! /Éppen úgy mint mást sem!/ "Az igéret szép szó,ha megtartják,úgy jó! "-
  • igy szól a közmondás,de az, nem mindenkire érvényes,hogy betartja!!!!! Különben a kérdésedre a válasz : szerintem nincs itt olyan ,aki ezt megmondaná,legfeljebb emlékeztetni lehet az igéretükre,meg arra,hogy ebbe,meg abba beleirták a 40- éves nyugdijbamenetelt! És? Csak egy tollvonás és kész !!!
évike56 # 2011.09.09. 11:30

Kedves Veci és többiek!
Nagy előszeretettel olvasom a tanácsaitokat. Minden nap követem a hozzá szólásokat, változásokat, problémákat. Én is érintett voltam a 40 éves nyugdíjnál, de sajnos csak 2013-ban lesz meg az időm, mivel a szakmunkásomat kivették. Ezzel még meg is békéltem, viszont most már több helyről hallottam, hogy csak 2011-ig elért 40 évesek mehetnek él nyugdíjba. Remélem, hogy ez csak rém hír, mert nagyon reménykedek ennek megmaradásában. Ki mit hallott, esetleg mikorra várható a törvény ami erre vonatkozna? Tud-e valaki valamivel többett. Köszönöm nektek, Évi

dtida # 2011.09.09. 09:32

szepkor-nyugdij.hu

Veci # 2011.09.09. 08:26

53jani
Írtam neked az email címedre.

Üdvözlettel Veci

52mama (törölt felhasználó) # 2011.09.09. 05:02

Jó reggelt Mindenkinek!

Jól indult a napom ezzel a videóval. Gyönyörű. Ez az ingyenes ölelés hiányzik minden lélekben beteg embertársamnak.

üdvözlet:52mama

gitta52 # 2011.09.08. 19:37

Bízom benne, hogy sikerült jól elküldenem.
http://video.xfree.hu/?…

Veci # 2011.09.08. 18:44

53jani
Ha van aki átvállalka, akkor a határidőkre figyeljetek, mert a törvény dec. 31-ig él.

Üdvözlettel Veci

53jani # 2011.09.08. 13:18

Kedves Veci!
Köszönöm a segítséget.Beszéltem a kezelő orvosommal és nem javasolja a jelenlegi rokkantsági elbírálás szerint nincs esély ennek részemre kedvező elbírálásra,marad az új munkáltaó aki vállalja a hátralévő befizetést,ugy nézki talán sikerül.Ennek a feltételei és a határidők a lényegesek mert sürgősen lépni kell.
Köszönettel:
53jani

szafika # 2011.09.08. 12:50

Zandus ! Amit kapott Anyukád a nyd intézettől határozatot amikor összeszámoltatta az éveit , azon rajta van minden , a brutto bére évenként, a jutalom, a kieső idő, ha régebbi a megállapítás , az utóbbi évek adópapírján rajta van az éves keresete . De elég nagy a szórás a nyd-ak között, egyik ismerősömnek 59e ft lett, a kollegájának meg 100e felett.

zandus # 2011.09.08. 10:07

Kedves Veci!
Köszönöm a kalkulátort, de sajnos nem értem. Több adatot is beírtam Anyukám papírjáról, de még mindig nem elég. Az elismert évek száma 42 év 169 nap, és erre kapott 68000ft nyugdíjat. Szerintünk nagyon kevés, szeretnénk fellebezni, de nem tudom van-e értelme. A kalkulátorból nincs valami egyszerűbb? Az adott év kifizetett bérét kell beírni? Minden évről? Köszönöm előre is! Andrea

Veci # 2011.09.08. 08:17

53jani
Tekintettel arra, hogy dec. 31-ig a jelenlegi munkahelyeden munkaviszonyban vagy szellemi munkakörben vagy, ezért a korengedményes nyugdíjazás nem lehetséges, szerintem nem vállalja be senki.
MÁSt javasolnék:
kérelmezd a rokkantsági ellátást. A régi nevén ORSZI, ha nem állapítana meg 50-79 %-os rokkantságot, de 40-49% egészségkárosodást megállapít, akkor a ma még hatályos tv. szerint átmeneti járadékot folyósítanának 62. szülinapodig. Annak az összege a kiszámított nyugdíj 75 %-a, a férjem esetében az több volt a nettó jövedelménél 41 év szolgálati idővel. Szerintem gyorsan összeszedném a papírjaimat, vizsgálatokra mennék (a pszichiátert főleg ne hagyd ki) és beadnám a leszázalékoláshoz a kérelmet.
ITT találsz kalkulátort, ha van szolgálati időd megállapításáról papírod, azokkal az adatokkal tájékoztató jelleggel kiszámíthatod, hogy mennyi lenne 2011-ben a nyugdíjad (ez ugyanannyi, mint a rokkantnyugdíj, csak a rokkantságiban nem lenne csökkentés):

Ha kell még valami infó amiben tudok segíteni, akkor priviben válaszolok.

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.09.08. 08:05

facanos
Csak a korengedményes nyugdíj lehetne, ha a munkáltatója egy összegben kifizeti a nyugdíját a az előrehozott nyugdíjkorhatárig, ami azt jelenti ha van minimum 42 év szolgálati ideje, akkor a 60. szülinapig, ha nincs annyi, akkor a 61. szülinapig. Nagy szerencséje lesz, ha ezt kifizetik neki, mert a megállapodás megkötésére a törvény nem kötelezi a munkáltatót. Ha nem jön össze a megállapodás, akkor sajnos csak 63 évesen mehet nyugdíjba, ha a nyugdíjtörvény megváltozik.
ITT a korengedményes nyugdíjról a tájékoztató: http://www.onyf.hu/?…

Üdvözlettel Veci

53jani # 2011.09.08. 07:47

Kedves Veci!
Köszönöm a gyors választ,de az előző kérdéhez még annyit szeretnék füzni, hogy a jelenlegi munka helyemen szellemi munkakörben dolgozom és ez 2011.12.31-megszünik és fizikai álományba helyeznek más munkakbeosztásba.Egészségi állapotom ezt nem teszilhetővé mivel szív problémávak küszködöm már 4 éve és fizkai munkát nem tudok végezni.Ezért szeretnék más munkáltatót keresni aki "befizeti a hátralévő összeget".Igaz nagyon sok pénz de bevállalom.Szeretném kérdezni,hogy ennek milyen lehetőségem van.Mennyi idő utám lehet kezdeményezni és milyen határ idők vannak.
Köszönettel:
53jani

facanos # 2011.09.08. 07:00

Kedves Veci! Meg tudnád mondani, hogy 1953-ban született férfi el tud-e menni az idén előrehozott öregségi nyugdíjba? Válaszodat előre is köszönöm.

Veci # 2011.09.07. 19:53

53jani
Te nem korkedvezményes nyugdíjra gondoltál? Ahhoz kellene a munkáltató megállapodása, amire a törvény a munkáltatót nem kötelezi, mert neked 2 évet (60. szülinapodig) kellene egy összegben kifizetni, ez nagyon sok pénz. Szerintem nem találsz olyan munkáltatót, aki neked ezt bevállalná. Nem hinném, hogy megérné neked olyan sok pénzt befizetni (kb. nincs is rá lehetőség), hiszen ha az is jövedelempótló juttatás lenne, akkor nyugdíjemelés sem járna vele.

Üdvözlettel Veci

53jani # 2011.09.07. 13:14

Kedves fórumozók korkedvezményes nyugdijba szeretnék vonulni 1953.08.31 születtem 44 év munkaviszonnyal jelenlegi munkáltatóm nem járul hozzá,én kifizetném a nyugdij összegét de még igy sem.Kérdésem lenne ha keresek olyan munkáltatót aki kifizetné helyettem milyen lehetőségem lenne és mennyi munkaviszony után lehet kérni, hogy ezt meglehessen lépni.Köszönöm a segítséget.
53jani

sitimaci # 2011.09.07. 08:48

Kedves Zsuzsa ! Remélem hogy a "rossz előérzeted " az csalóka fog lenni ! Emlékeztek,még régebben ha jól tudom,megjelent itt egy olyan hozzászólás is,hogy " nagyobb lesz a füstje,mint a lángja "! Persze lesz változás,de jelenleg a kormány azt sem tudja,hogy " milyen műsorban van" ! Annyi mindent akar csinálni,átváltoztatni,megváltoztatni,átalakitani,hogy ha most lenne Hóember,azt is megakarná változtatni,mert neki igy nem tettszik !Igy nem lehet kormányozni,hogy mindent most azonnal,rögtön,illetve nekik lehet,de belefognak bolondulni,ez csak Merlinnek,a nagy varázslónak sikerült!Kész röhej amit csinálnak,szerintem nagyon sokan máshol is,csak bámulnak,hogy mi folyik itt !/ Csak egy példa máshonnan: Ha a gázolaj ára elszabadul,bődületes áremelkedések lesznek,és már megint nem itthon fognak tankolni sokan!Ez a normális gazdasági politika,igaz?! / Szakértő ez a kormány,az biztos,de nagyon!!!

Veci # 2011.09.06. 20:58

biobanya
A vállalkozási témában nem vagyok járatos, de ha alkalmazásban vagy a Bt-ben, és megállapodás jön létre a korengedményes nyugdíjra, amit dec. 31-ig lehet megkötni, és ha befizeti egy összegben a nyugdíjat az 59. szülinapodig, akkor az idén korengedményes nyugdíjas lehetsz. Javasolom, hogy édesanyáddal ne tolj ki nagyon, ne novembertől legyél nyugdíjas az összeg miatt, hanem legkésőbb dec. 31-től. A Nyugdíjbiztosítónál érdeklődd meg a menetét. ITT olvashatsz róla:
http://www.onyf.hu/?…

zandus
A nyugdíj összege az 1988-tól számított, valorizált átlagkereset és a szolgálati idő alapján számítódik. Lyonee lentebb válaszolt hasonló témában. Abban az esetben, ha minimálbéres volt, akkor sajnos ekörüli összeg lehet. Éppen fellebbezhettek is, nem tudom, hogy az költséggel jár-e. Javasolom, hogy a Nyugdíjbiztosító határozatában szereplő adatokkal végezd el a kalkulációt, ha nagyon nagy eltérést tapasztalsz, csak akkor mennék bele a helyedben a fellebezésbe(a kalkulátorhoz képest nekem a kiszámolt nyugdíj magasbb volt):

Üdvözlettel Veci

facanos # 2011.09.06. 20:33

Kedves Fórumozók! Nekem nem kell a jövedelempótló vagy legújabban nyugdíjpótló juttatás, nekem a 39 év 44 nap szolgálati idővel (színtiszta munkaviszonnyal) megszerzett előrehozott öregségi nyugdíjam kell!!! És igenis kell az emelése is. Ha szükséges, ezért Brüsszelig is elmegyek, majd csak találok segítőket. E hónap végén 60 éves leszek, még mit akarnak tőlem? Ötödikes korom óta minden nyáron dolgoztam, mert az apám korán meghalt, elég volt. Egyébként a kiegészítő tevékenységet végző vállalkozók jó része december 31-el nem tudja befejezni a tevékenységét, mert már megkötöttek minden szerződést, pl. egy könyvelő 2012. május 31-ig munkával tartozik az idei év után (iparűzési adó bevallás), akkor a jövedelempótlójából fizessen 60-70 ezer forint járulékot, mint főállású vállalkozó? Ha egyáltalán van annyi a jövedelem-pótlója. Vagy inkább december 31-ig akassza fel magát, sorsára hagyva a klienseit? És van még ilyen szakma bőven, pl. egy színész január 1-e után nem léphet fel a szeptember óta futó darabban? Itt nem lehet ötletelni, ezt elő kell készíteni. Próbáltam emailt írni a miniszterelnöknek, az Idősügyi Tanácsnak és a nyugdíjvédelmi "megbízottnak" (Selmeczi G.), de mindenhonnan elutasított a SPAM szűrő. Pedig a törvényeket majd a gyakorlatban kell alkalmazni, és akiknek soha nem volt munkagyakorlata, nem is tudnak rendes jogszabályokat alkotni. Ez látszik a Munka Törvénykönyv módosításának előkészítésén is, mert csak a munkáltatók vágyait tükrözi, a dolgozók érdekeit nem. Vajon forró lesz ez az ősz, mit gondoltok?

zandus # 2011.09.06. 16:48

Üdvözletem! Írtam már ide múltkor, azóta kiderült Anyukám végleges nyugdíja. Sajnos, csak 68000ft lett! Érdeklődni szeretnék, hogy van-e értelme fellebezni és ez mivel járna? Állitólag költség és illetékmentes, de semmiféle anyagi kiadássl nem fog járni?? Mire lehet számítani? Jó lenne legalább a minimálbért elérné a végleges nyugdíja, ha már ledolgozott 40 évet! Köszönöm!

biobanya # 2011.09.06. 15:32

Kedves Veci, Lyonnee és többiek!
Első hozzászólásom, vagyis inkább kérdésem a fórumban.
1953. 03. 05-én születtem, a negyven év szolgálati időm megvan ( de ebben van két év ápolási díj, két év tanulmányi idő, tehát nem jó a nők 40). Nem bízom a jövőben, tehát én mindenképpen szeretnék elmenni nyugdíjba az idén. Jelenleg alkalmazott vagyok az édesanyám bt-jében. Ha pl. a munkáltató megelőlegezi mondjuk november-től márs.5-ig a nyugdíjat, milyen feltételekkel teheti? Remélem, csak az 59. év betöltéséig kell, nem a 63-ig. Miután a bt már jún. óta nem működik, nincs bevétele, már nyereség ha nem kellene a járulékokat fizetni.
Én ezt így szépen kitaláltam, de nem tudom, működik-e?
Üdvözlettel
Biobanya

hars52 # 2011.09.06. 14:16

Én is így gondolom, és meglehetősen rossz előérzetem van.
üdv:Zsuzsa

Veci # 2011.09.06. 12:56

Benne van a levegőben!

Üdvözlettel Veci

Mucu # 2011.09.06. 12:22

Veci, nagyon köszönöm, megnézem. Lehet, hogy még ősszel jön valami meglepetés.

Veci # 2011.09.06. 12:14

Itt is van kalkulátor:
http://www.venusz-szoftver.hu/…es-bemut.htm

Üdvözlettel Veci